Kızlar size danışmam lazım işe başlayan analar.
Şimdi ben aslında işe dönmesem mi bıraksam mı filan diyordum ama dönmek de istiyordum. Çünkü türkiye şartlarında iyi sayılabilecek bi maaşım var sgk yüksek yatıyor filan. Normalde 28mayısta işe dönmem gerek yani 10günüm kaldı. Ama belki hayırlayanlar vardır ben gezi rehberliği yapıyorum belediyede ve yazın pek iş olmuyor. Şöyle söyliyim geçen yaz haftada 2gün çalışıp 5gün izin yaptım taa ekime kadar. Bu yaz da öyle geçecek. Şimdi ben haftaya işe dönsem bu şekilde az çalışmayla ekime kadar devam etsem ekimde de 6ay ücretsiz izin alsam diyorum. Yaz boyu 4ay az çalışarak tam maaş almış olucam. Ve 6ay sonunda seneye nisanda işe başlıcam. 1.5 ay çalışıcam aktif olarak ve yine mayıs ortası ramazan başlangıcıyla yine işler azalıcak. Seneye zaten 2.çocuğu da planlıyorum, aralarında 2yaş olsun diye. Seneye şubat mart gibi hamile kalsam kasımda doğar o zamana kadar çalışır rapor paramı alır ayrılırım. Bu hesapla 2019 şubat ayına kadar toplamda 4,5 ay filan ciddi çalışıcam ama cebime en sade hesapla 60bin para giricek. Sıkıntım şu bebem meme emiyor biberon emzik almıyor. Bana çok bağımlı. Ben onu bu şekilde bırakabilir miyim? Annemde duruyor genellikle ben bırakıp çarşıya pazara çıkınca ama aklım hep onda. Siz ne yapardınız? Bu paraya sıkı sıkıya ihtiyacım var mı derseniz yok açıkcası. Eşim idare ediyor bizi. Ben bu parayı kazanırsam da direk kızıma açtığımız hesaba yatırıcam alıp alıp.