2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlaaaarr acil yardımmm. Dün bebeğime 1.ay aşısı hepatit2 vuruldu. Aman Allahım gece boyu ağladı. 4 kere kustu. Sabah 8 de doktoru aradık. Paronax fitil kullanın dedi. Kullandık ve saat sabah 10 da nihayet uyudu. Bu aşıyı vurdurup böyle birşeyle karşılaşan var mı ??? Hemşire yan etkisi yok demişti. Bebişimi niye bu kadar etkiledi?
Canım 5 ve 6 hafta atak oluyor. O yüzden olabilir. Bizde aşıdan önce olmuştu aşıdan sonra normaldi
Kac ysindaki cnm
Tam 5 hemşerim. Ben merkeZdeyim şimdi. Ama hep dışarda kaldığım için denizliyi yeni yeni öğreniyorum

Kızlar dogru emzirme tekniklerinde emzirirken diğer göğüssüzden sut geliyorsa doğrudur diye benim bazen geliyor bazen gelmiyor sizde nasıl

Kızlar cepten girince foto ekleyemiyorum ama bebegimin yüzü minik minik kızarıklık içinde dr a götürdüm öpmekten dolayi mikrop kapmis dedi.hametan kullan dedi 2 gun surdum sabah aksam pek fayda etmedi:cry:kv ler 5 gün burdaydı sürekli öptü bikac kezde ağzından öperken gördüm islak pamukla sildim surekli. öpünce alerji oluyor dedim 2 gun surat salladi bana öpmedi gidecegi gün nasilsa gidecem diye öptü durdu cok sinirlenmistim simdi cikiyor acisi cok uzuluyorum insanlar neden dinlemezki ben annesiyim senden çok düşünüyorum tabiki yavrumu daha ben 1 kere öpmedim.20 gunluk bebek ya korpe o daha cildi hemen zarar görüyor.zaten cennet kokusu yetiyor öpmeye kiyamiyosunki zarar verecem diye:cry:
Doya doya op o zaman bebeni. Yeni dogan sivilcesi 3 seyden oluyormus birincisi sicaktan ikincisi annenin sutu yagliysa ondan ucuncusude anneden sut ile veya dogum sirasinda bebege gecen hormonlardan. Bunlardan sadece sicaga care bulabilirsin. Sicaktan olduğunu dusunmuyorsan zaten yapcak bisey yok :)

P Prime18 bazen geliyor bazen gelmiyor bende. Eger yakin zamanda emdiyse diger memeden gelmiyor zaten. Ama yakinda emmediyse geliyor. Ama teori baa sacma geldi bazen sut cok dolunca kendi kendine bile akıyor sut.

Kızlar dogru emzirme tekniklerinde emzirirken diğer göğüssüzden sut geliyorsa doğrudur diye benim bazen geliyor bazen gelmiyor sizde nasıl
Benim hep akıyor diğer göğüs yumuşak bile olsa. Ama ben göğüs yapısıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bazı kişilerin hiç akmıyo çünkü

Bende tek kolu cikariyorum. Sanki rahat etmez gibi geliyor zaten hemen yuzunun altina aliyor elini oyle uyuyor :)

Bilmiyorum iki eli oluncami oyle oluyir cilginlar gibi oynuyor bende battaniyeyle kundak yapiyorum bazen uyusun diye. Yoksa uyansin kendiliginden diye acik birakiyorum yoksauyanmak bilmiyir :))

Öyle canımda 2 ay sonra ise başlıycam ikimizde çok zorlanıcaz bu durumda:KK43:

Bende ayniyim canim. Alistirma bardaklariyla icirmeyi dusunuyorum. Tam ise baslicaz atak zamani olucak meme reddi yapmasin diye korkuyirum.

Bende şimdi açtım iyi geldi sanki sağol :-) çok ağlayınca deneyeceğim tekrar . Yoksa uykusuzluktann bayilcam. Bebekler bu kadar uykusuzluğa nasıl dayanıyor acaba :-(

Slinge bagladim uyumasi 2 dk surdu gazida olsa sap diye uyuyo:))

Katılıyorum buna. Hele ilk çocukta deli etti beni eşim. Kızım çok iştahsız. Sürekli telefon eder ne yedi diye sorardı hala daha kahvaltıda ne yedi öğlen ne yedi tek tek sorar sinir olurum. Hasta olunca falan perişan olurdu resmen. Bunda biraz daha rahat gibi sanki bakalım
Aboo ne kocalar var be demicem benim kocam da saka yollu da olsa cok karisiyir :))

Aynısı bizde var ama kimse öpmüyor bir doktor isilik bir doktorsa yeni Doğan sivilcesi dedi
Ama takmayın geçer dedi
İsikik diyende duş yaptırın zamanla geçer dedi
Yine kafalar karışık anlaycN
Canim benim kizimda da var. Ben sampuani degistirdim. Yuz kremi aldim. Bide deterjanini degistirdim. Hassas cildi dedi. Gorsen inanilmaz cok yuzu boynu kafasinin i inde de var. Uyurken surekli yer degistiriyorlar. Tamamen terle ve hava almakla alakali bence. Ama opmemeleri lazim insanlarinda ayip yani meyse belki yuzunde biseyler var diye opmezler :))

Benim hic gelmiyor. Ama bence dogru emziriyorum ya :))bilmiyorum yani

Aynen canim sabah aradi kakasini yapti mi ne kadar yapti diyor. Şeytan diyor çek resmini yolla boklu bezinin:KK70: hayir ben de kendimi suçlu hissediyorum yok yere. Kaka yapsa panik yapmasa panik terlese panik kizarsa panik hapşırsa panik cok uyusa panik uyumasa panik...:işsiz:
Bizim hastaneden ciktigimiz gun oglen 1 givi yapmsiti kakasini sonraki kakayi ertesi gece 11de yapti. Ama annem surekli soruyor yaptimi yaptimi kakka varmi yok dedikce demekki beslenmiyor demekki sutun yetmiyor acaba suun besleyici mi degil bazi sutler sulu olur kafami saapti afedersin. Aksam baktim kaka yapmis cektim resmini attim al çerçeveletip duvarina asarsin diye :D

mabada mabada zaten uzerine yatiridgim kolu cikariyorum cok oynatmiyor o zaman. Iki kolda aciksa tepiniyor :)

Bana fazla geldi ama sizin evi sen daha iyi bilirsin. Ama ideal ilan 22 derece zaten ev oyle ise bi kisa kollu zibin ustune bi tulum sonra kundak yeter.

Dert bitmiyor valla :KK70: insan kagaya takacak birsey buluyor.neyse en kotu derdimiz bu olsun.

Oyleymis evet gonul ferman dinlemiyor ama :KK70: yoksa bende okudum. Zaten sagiyorum bakiyorum artik sut gelmiyo memeyi sıktiriyorum sut geliyor hala. Neysr bakalim sipa doymasa belli eder heralde. Demin acken bir alt degisirdik ortalik yikildi :KK70:

0 3 ayda uyku egitimi olmaz diyorlar ama ben ufaktan bir rutin oluşturdum. En azindan 8.30 dedin mi uyuyor sipam.tabi sabote edilmez ise. Aksam 4den 5 den sonrs uyursa gece uyumuyor. Yalniz benim bebe gunduz uyumuyor. Ancak kanguruya koyarsam koynumda 1 2 saat uyuyor o kadar.aksam ustu 5 den sonra uykusu geliyor o zamanda ben uyutmuyorum

Valla bizde düzen müzen yok, 2 saattir ayaktayız, 4 kere bez değiştik, minnacık minnacık kaka yapıyoruz, üstüne haftaya jetlag da eklenince nolur halimiz bilmiyorum.

Bizde tam tersi gündüz uykusu iyi gece gazdan ayaktayız
İnsallah 3 ay olunca gaz biter de uyku düzenine geçeriz
Çünkü bir gun 5 de bir gun3 de yatıyoruz

Yok tatlım artık her dönem başka bir şey var sanırım. Hamilelikte her ay ayrı bişi vardı, şimdi de gaz, diş, katı gıda diye gidecek sanırım, ben hunimi taktım oturuyorum :halay:

Bebeklerin ilk 3 ayı 4.trimester diye geçer ce Şu an hala anneye ihtiyacı var. Meme emmek istemesi de bu yüzden. Aranıza o plastik şeyi koymayın bol bol ten teması yapın ki hem güvenli bağlanma için çok önemli. Ayrıca emzik kolesistokinin hormonun sağlanmasına neden olur ve bu da bebeğe tokluk hissi yaşatır, dolayısıyla bebek anne memesinden uzaklaşır ve meme reddine neden olur. Bu günler bir daha gelmeyecek varsın memede kalsın derim

Merak etme 40 la birlikte bir mucize olmuyor ama o ruh hali de yavaştan değişiyor. Geçecek..

Emzik konusunda hislerime tercüman olmuşsun :)

Kızlar biliyorsunuz uçla emziriyorum ama uçla olunca sanki son şutu alamıyor mememde cekiyor cekiyor gelmiyor gibi bakıyorum uç hep boş son cekimlerde öyle olunca diğer meneye geciyorum ama sıkınca sut geliyor emdigi memeden de ne olcak böyle bilemiyorum :KK43:
Havs cekiyor belki son anlar o yüzden de gazımız oluyor gibi

Canım kakada partiküller varsa son sütü alıyordur.

Benım okudugum bir kitapta boyle dıyor 3 aya kadar anne karnında geçirdiği zamanın devamı diye başka bir kitap rutin oluşturma üzerine anlatıyor ve 6 haftalıktan 4 aya kadar bir dönem olarak görüyor.hepsini okuyorum ama çocuğun bir günü bir günü tutmuyor.mesela bugünlerde reflüsü azdı bizim oğlanın sürekli kusuyır ve midesi ağzında uyuyamıyor

Oyyy kuzucum o reflü büyük insanı bile çileden çıkartır, napsın minnak bebek. İnş çabuk geçer.

Ben sürekli emmek istediği için değil de çok ağladığı için veriyorum emzik. Ağlamaktan göbek fıtığı çıktı:/ varsın emzik emsin napıyım. Benim oğlum memeye hiç düşkün değil maalesef. Biz annelere de yaranılmaz az emse sorun çok emse sorun:)

Kızlar cepten girince foto ekleyemiyorum ama bebegimin yüzü minik minik kızarıklık içinde dr a götürdüm öpmekten dolayi mikrop kapmis dedi.hametan kullan dedi 2 gun surdum sabah aksam pek fayda etmedi:cry:kv ler 5 gün burdaydı sürekli öptü bikac kezde ağzından öperken gördüm islak pamukla sildim surekli. öpünce alerji oluyor dedim 2 gun surat salladi bana öpmedi gidecegi gün nasilsa gidecem diye öptü durdu cok sinirlenmistim simdi cikiyor acisi cok uzuluyorum insanlar neden dinlemezki ben annesiyim senden çok düşünüyorum tabiki yavrumu daha ben 1 kere öpmedim.20 gunluk bebek ya korpe o daha cildi hemen zarar görüyor.zaten cennet kokusu yetiyor öpmeye kiyamiyosunki zarar verecem diye:cry:

Gönder gönder sen o kaynanayı ben şu uykusuzluk asabiyetimi üzerinde gideriyim, deli olurum minnacık bebeğin öpülmesine ya. Bırak kızan kızsın, öptürme hiç bir koşulda.

Back
X