2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Hahahaha kuzum eşim 7:30 da geliyor yemek yedik kaldır 8 sonra banyoyu ısıtıyoruz üst banyo çok soguk orayı ısıt suyu ısıt derken 20 dk geçiyor yıkama 10 dk giyimdirecegimiz odayı ısıtmaya gidiyor eşim banyoda ki fani akıl ben o sırada banyoda kurutma makinasıyla ısıtıyorum kızı orası da ısınınca gidiyoruz giyindi etti emdi derken vakit geçiyor tabi ha bi de arada su ısınıp soğuyor çabası :) kova kullansam lavaboda yıkıyoruz kaldır indir yorar küvet var ama ayaklı değil banyomuz bile sıkıntı bizim ya ben düzen oturtma ozurlusuyum sanırım
Banyoda ağlıyor ben panik eşim panik ondan da uzuyor gibi müzik açtık ninni söyledik biraz sustu geçen
Bizimki banyodan sonra bazen uyuyor bazen cin gibi gaz varsa zaten uyuyamıyor o gün 9 da yıkandı 12 e kadar ayaktaydı :KK70: ya benim kız ilginç galiba ritüelleri sevmiyor sanırım
Ha birde önden giyeceklerini alt açmasını bezini hazırlıyorum odaya :)
Rituel uzun.zamanda oturuyor zaten. Birde oda kac derece ki banyo isitiyorsun. Ben sicak suyu akitiyorum.biraz.oyle.banyoya sokuyorum. Bazen.kuveti doldurup.icinde yuzdurup keyif yatiriyorum ozellikle gazi varsa iyi.oluyor. bazende hemen filenin.ustunde.yikayiveriyorum en fazla 1 legen su.gidiyor. uzun.uzun.kirklayip.yikamaya gerek.yok ki zaten hergun.yikaniyor.

Emerken cis.kaka yaparsa degistirme neden hemen degistiriyorsun anlamadim. Emik bitsin oyle değiştir
Öyle yapıyordum hep ama su enfeksiyon olayından dolayı hemen değiştirmeye başladım yoksa emme bitince yapıyorum yapar aslında emme başlamadan yapıyorum hiçbir şey yoktu emerken oldu
İyice kormaya başladım kak da ta kukusuna bulaşıyor mikrop iyice ürer diye hemen değiştireyim dedim

Rituel uzun.zamanda oturuyor zaten. Birde oda kac derece ki banyo isitiyorsun. Ben sicak suyu akitiyorum.biraz.oyle.banyoya sokuyorum. Bazen.kuveti doldurup.icinde yuzdurup keyif yatiriyorum ozellikle gazi varsa iyi.oluyor. bazende hemen filenin.ustunde.yikayiveriyorum en fazla 1 legen su.gidiyor. uzun.uzun.kirklayip.yikamaya gerek.yok ki zaten hergun.yikaniyor.
Kuzum banyo baya soguk oluyor biz bile ciplakken üşüyoruz oda da yukarı oda oda asagiya göre soguk olduğundan eşim işitiyor asaginin ısısından çocuk çıktığı icin yukarı ona dusuk gelir üşür diye bizim evde her oda o kadar farklı ki salon nun yanında ki oda da bile iki derece fark oluyor önünü yikiyirum sonra arkasını ondan sonda kafa
Keyif yapacak durumda hiç olmadık hep ağlıyor suyun derecesi de iyi olmasına rağmen sevemedi suyu :KK43: halbuki bizde suyu çok seven bir çiftiz :KK70:
2 3 güne bir yaptırıyorduk havalar soguk diye şimdi her gün yaptıracağım artık bazen ablam gelince ablamla öğlen yaptırıyorum gerçi iki defa oldu daha :)

Son düzenleme:
Kizlar bebegi sallayarak uyutmak zararli mi?
Sonradan kendi basına uykuya geçiş de zor oluyormus ama kolik bebekler için kurtarıcı söyle kurtarıcı pilates topu üzerinde zıplar gibi sallamak kurtarıcı digerlerine alışırsa büyüdüğünde zor olurmus gerçi her seyleri zor kucakta zıplatırken de kucağa alışıyorlar
Herkes bsy diyor
Çok aşırı hızlısı zararlıymış beyni döndururmuş

Kızlar biz 24 günlüğüz benim kanamam kahverengiye döndü günlük Ped kullanıyorum normal mi sizce.bi de göbek bölgesi karardı benim çok sinir o çizgi zaten var da etrafı da karardı geçer inşallah. .bi de korse kullanmaya ne zaman başlamalı acaba
O karartı benim de var canım. Hatta genital ve koltuk altında da var. Banyoda keseleniyorum inşallah geçer

Kızlar biz 24 günlüğüz benim kanamam kahverengiye döndü günlük Ped kullanıyorum normal mi sizce.bi de göbek bölgesi karardı benim çok sinir o çizgi zaten var da etrafı da karardı geçer inşallah. .bi de korse kullanmaya ne zaman başlamalı acaba

Benim de 23günlük oldu. Benim kanama da ara ara oluyor, rengi kandan koyu. Korse kullanıyorum ben başından beri, dr çarşafla sarabilirsin filan demişti. Korse takabilir miyim dedim rahatsız etmezse tak demişti. Karnının neresinde koyuluk var anlamadım?

Benim de 23günlük oldu. Benim kanama da ara ara oluyor, rengi kandan koyu. Korse kullanıyorum ben başından beri, dr çarşafla sarabilirsin filan demişti. Korse takabilir miyim dedim rahatsız etmezse tak demişti. Karnının neresinde koyuluk var anlamadım?
Karnımin her yerinde var canın koltuk altı karartisı gibi senin sezeryan miydi canim

Kolay gelsin allah yardımcın olsun canım bizde öyleyiz bakalım belki enfeksiyon bitince bunlarda biter diye ümit ediyorum ağlarken acıkıyorlar bir de tekrar eminxe tekrar gaz döngüsü çok kötü oluyor az kaldı çok şükür bitecek

bipgaia ile kullanıyordum sonra bitti bitince ara verelim dedi o ara 10 günde kaka yapmadı kullanırken ona bağladım doktor alakası yok kabızı da ishali de düzenler dedi ama ben hala ona bağlıyorum çünkü forumlarda aynı şikayetleri okudum sonra colinox verdi tek onu kullandık sonra zinco Dan memnunuydunuz nurse harweys yazayım mi aynısı gerçi dedi memnunduk dedim ikisini bir kullanın dedi şükür kendi gazını çıkarabiliyor artık az da olsa bizim müdahelemiz az oluyor uykuda falan çıkarıyor ama yine ağlayarak önceden biz ovardık öyle çıkardı
İkisi bir iyi geldi istersen bu colinox u sor doktora ama zinco iyi memnun kaldık sumsimlex hiç iyi gelmemişti
Zinco da şeker yazıyor iceriginde sordum sakıncası yok dedi doktor bu sancıları çekip mahvolmasındansa ondaki miktarı alması çok mühim değil dedi

Bana eltim park yatak verdiği için salona onun gibi sunybaby beşik aldık yek farkı yandan açılmaması
Park yatak bence çok büyük ve rezalet bsy
Bunu da yanımıza koyduk ama yine kalkıp bakıyorum ben pişman oldum next to ne niye almadım diye Yanyana bitişik bile olsa kalkip bakmak zor oluyor yan daha iyi bence al
Canım bizde nurse harveys kullanıuoruz düsenli kullanmaya başldığımdan beri yusuf aras çok iyi gazını rahat çıkarıyor kendi kendine bile çıkarıyor bitkisel olduğu içindr içim çok rahat

Kuzum banyo baya soguk oluyor biz bile ciplakken üşüyoruz oda da yukarı oda oda asagiya göre soguk olduğundan eşim işitiyor asaginin ısısından çocuk çıktığı icin yukarı ona dusuk gelir üşür diye bizim evde her oda o kadar farklı ki salon nun yanında ki oda da bile iki derece fark oluyor önünü yikiyirum sonra arkasını ondan sonda kafa
Keyif yapacak durumda hiç olmadık hep ağlıyor suyun derecesi de iyi olmasına rağmen sevemedi suyu :KK43: halbuki bizde suyu çok seven bir çiftiz :KK70:
2 3 güne bir yaptırıyorduk havalar soguk diye şimdi her gün yaptıracağım artık bazen ablam gelince ablamla öğlen yaptırıyorum gerçi iki defa oldu daha :)
Bence suyu.isit salona getir orda yika giydir. Cunku ordan.oraya geciste zaten bebegin uykusu dagilir.

şimdi çocuğun idrar yolu enfeksiyonu olduğunu duyan kv konuşmaya başlar sana sıkı giyindir dedim altını 3 kat giyindir dedim diye :/ halbuki alakası yokmuş tamamen mikropla alakalıymış ki evde sıcak altına bir alt iki çorap giydiriyorum gece de kundak üstüne daha kaç kat giydireceksem
Üstünde de askiki zıbın uzun kollu zıbın oluyor sonrası kundak olunca zaten 3 kat oluyor çocuk

Suyunu banyosunu havlusunu giydirceklerini hazırla canım önden. File varsa onu kullan çok işe yarıyor. Ben bi kere kendim yıkadım onda da tek yıkadım. Fileye koydum önce vücudunun önünü sonra arkasını çevirip yıkadım su döküp en son kafasını hızlıca yıkadım. Becerirsin hiç merak etme. Herşey bi cesaretle oluyor.
Bugün bende ilk kez kendim yıkadım genelde file ile yıkıyordum ama bu sefer yerde yıkadim küveti su ile doldurdum o su ile avuclayarak suyu yıkadım en son temiz su dökerek çıkardım her zaman köpük yapmıyorum tabi file çok yardımcı oluyor ama suyun içine koyunca sanki daha az ağladı filedeyken daha çok agliyordu

İnciri deldim kayısı zaten delik kaynattım içeceğim sabah erik içmiştim umarım bozulmaz :) bagirsaklar

Kızlar akşam yemekleriniz nasıl bizde kız babanin geleceği saati mi biliyor ne kapıyı acar açmaz labrador burnu mu var ne anında uyanıyor kokuyu mu alıyor neyse hiç konuşmuyor sesime uyanır diye ama anında her akşam uyanıyor o yüzden eşimle ayrı ayrı yiyoruz birimiz oyalarken birimiz yemek yiyor
Mama sandalyesine kadar olay böyle mi sürecek ya ne yapsam yanımıza mi koysam pusetiyle durmaz gerçi :KK70: mutfakta küçücük yerde yok
Sizler nasıl yapıyorsunuz yemeğe oturma isini
Eğer uyaniksa puseti ile mutfağa getirmeye başladım ben. emzik de olunca biraz fayda ediyor .pusetine dün tesbih sarkıttım baya ilgisinj çekti .. ilk kızımda ama sizin gibi aynı anda sofraya oturamiyorduk. O zamanlarda gelecek ;)

Canım benimki emmiyor ama sagip veriyorum. Bilmiyorum ya sabahtannbeti bi dilim ekmek bi kaç zeytin yedim. Bende yemek istiyorum da canım istemiyor
Kuzum silikon uç denedin mi hiç emmesini belki öyle sağlarsın
Sağol canim yaptım bi 45 dk bekledim en sonunda ayaklarını lavaboya yıkadım serinleyince yaptı cişini . Temiz çıktı çok şükür sonucu da
Geçmiş olsun canım gözün aydın çok şükür
Bu gün 40 gunluk olduk bizde :halay:
Masallah 40 çıkmış :)
Canım bizde nurse harveys kullanıuoruz düsenli kullanmaya başldığımdan beri yusuf aras çok iyi gazını rahat çıkarıyor kendi kendine bile çıkarıyor bitkisel olduğu içindr içim çok rahat
Zincoyla ayni dedi icerigine bi bakayım netten daha iyiyse onu alayım
Bence suyu.isit salona getir orda yika giydir. Cunku ordan.oraya geciste zaten bebegin uykusu dagilir.
üst kattan onları taşımak merdivenden indir et çok yorucu ilk öyle yapmıştı salona getir taşı dok zor oluyor Sudan çıkar çıkmaz giyindirince uyumuyor ki zaten odada giyindirip salona iniyoruz kuzum salonda emiyor uykuya dalarsa salonda yatağı var
Zaten aksama kadar benle salonda tv acık acaba o konuda da mi yanlış yapıyorum bilmiyorum uyuyacağım zaman uyku müziği acıyorum uyanikken bebek müzikleri
Akşam eşim gelince de yabancı dizi izliyoruz ışık kapalı oluyor öyle uyuyor yanimizda sonra kaklarda emiyor uyuyor kucakta yukarı yatak odasına çıkarıyoruz
Seste uyusun alışsın diye tv hiç kapatmıyorum
Mesela 4 e dogru yatırmıştım uyanmıştı 5 de uyudu şimdi uyuyor mesela o yüzden 8.30 da benim yatırmam zorlaşıyor :/

Gece uyanmalarında 5 de falan kalkınca ışığı acıyor Muş’un ben mecburen acıyorum gözlükte olsa karanlıkta çok göremiyorum :D

üst kattan onları taşımak merdivenden indir et çok yorucu ilk öyle yapmıştı salona getir taşı dok zor oluyor Sudan çıkar çıkmaz giyindirince uyumuyor ki zaten odada giyindirip salona iniyoruz kuzum salonda emiyor uykuya dalarsa salonda yatağı var
Zaten aksama kadar benle salonda tv acık acaba o konuda da mi yanlış yapıyorum bilmiyorum uyuyacağım zaman uyku müziği acıyorum uyanikken bebek müzikleri
Akşam eşim gelince de yabancı dizi izliyoruz ışık kapalı oluyor öyle uyuyor yanimizda sonra kaklarda emiyor uyuyor kucakta yukarı yatak odasına çıkarıyoruz
Mesela 4 e dogru yatırmıştım uyanmıştı 5 de uyudu şimdi uyuyor mesela o yüzden 8.30 da benim yatırmam zorlaşıyor :/

Gece uyanmalarında 5 de falan kalkınca ışığı acıyor Muş’un ben mecburen acıyorum gözlükte olsa karanlıkta çok göremiyorum :KK70:
Tv sikinti bak.cok fazla uyarici icerdigi.icin bu yasta.cook.sakincali. uyku sorunu yaratiyor. Ve 2 yasin altinda tv onermiyor.doktorlar. surekli tv izledigi.icin 3 yasinda uyaran eksikligine bagli a tipi.otizm teshisi.konan bir arkadasim var. Bizz.esimlede.cok tartistik.bunu o onrmsemiyordu izlesin.ne.olacak va diye sonunds.ikna ettim tv ya.kapali.oluyor yada bebis tv ye ters.oturuyor. 2 yasindan.once tv tablet telefon cok.sakincali.

İnciri deldim kayısı zaten delik kaynattım içeceğim sabah erik içmiştim umarım bozulmaz :) bagirsaklar

Kızlar akşam yemekleriniz nasıl bizde kız babanin geleceği saati mi biliyor ne kapıyı acar açmaz labrador burnu mu var ne anında uyanıyor kokuyu mu alıyor neyse hiç konuşmuyor sesime uyanır diye ama anında her akşam uyanıyor o yüzden eşimle ayrı ayrı yiyoruz birimiz oyalarken birimiz yemek yiyor
Mama sandalyesine kadar olay böyle mi sürecek ya ne yapsam yanımıza mi koysam pusetiyle durmaz gerçi :KK70: mutfakta küçücük yerde yok
Sizler nasıl yapıyorsunuz yemeğe oturma isini
Canim ben bi kaç gündür anakucagina yatırıp Aspiratör açıyorum yemek yerken ise yarıyor en azından izin veriyor yemek yememize bi dene bakalim

Kizlar bebegi sallayarak uyutmak zararli mi?
Sallanmis bebek sendromu diye bişey varmış tabi çok sik ve siddetli sallanan bebeklerde oluyormuş beyni etkileniyormus.ama mesela ben oğlumu sallardim beş dk demez uyurdu yatirirdim yatağına emzik de almadığı için kolay uyuma yöntemiydi...çocuğuna göre değişir salla salla uyumuyorsa devam etmemek,baska bi yol bulmak gerekir.bazi kişiler de ayakta sallqmayip kolda salliyorlar o daha yorucu bence

Gece uyanmalarında 5 de falan kalkınca ışığı acıyor Muş’un ben mecburen acıyorum gözlükte olsa karanlıkta çok göremiyorum :KK70:
Sağol canım bence aksamlari yatma saatinden sonra mutlaka başka bi odaya al alışsın canım uyku ritueline.bi de ben çok kuvvetli bi gece lambası kullanıyorum hem ışık açmak zorunda kalmıyorum hem bence o da gece olduğunun farkında çok ayilmiyor akşam 8 bucuktan sonra yatak odasında gece lambasiyla yatıyor. .sizin oda yukardaymis musait bi odada deneyebilirsin.tabi bu bebeklerin huylari da çok değişiyor dün 10da daldı gece uykusuna gündüz de hiç uyumadan. Bugün full uyudu düzen sasti...

Karnımin her yerinde var canın koltuk altı karartisı gibi senin sezeryan miydi canim

Evet sezeryan. Benim karnımda da bi ton koyuluk var sanki ama karartı gibi gelmedi bana. Gerilen deri büzüşünce öyle görünüyor bence.

Bugün bende ilk kez kendim yıkadım genelde file ile yıkıyordum ama bu sefer yerde yıkadim küveti su ile doldurdum o su ile avuclayarak suyu yıkadım en son temiz su dökerek çıkardım her zaman köpük yapmıyorum tabi file çok yardımcı oluyor ama suyun içine koyunca sanki daha az ağladı filedeyken daha çok agliyordu

Ben daha bir kez kendim tek başıma yıkadım. Ama dediğin çok mantıklı. Benim bebe çok ağlıyor zaten, belki suyun içinde olursa sakinleşir.

Eğer uyaniksa puseti ile mutfağa getirmeye başladım ben. emzik de olunca biraz fayda ediyor .pusetine dün tesbih sarkıttım baya ilgisinj çekti .. ilk kızımda ama sizin gibi aynı anda sofraya oturamiyorduk. O zamanlarda gelecek :KK66:
Deneyim bakalım mutfaksa minicik tezgaha koyarım artık

Geçmiş olsun canm gittik hastaneye cok ama çok gazi varmış
Sen yine de tahlil yaptır beybi
Tv sikinti bak.cok fazla uyarici icerdigi.icin bu yasta.cook.sakincali. uyku sorunu yaratiyor. Ve 2 yasin altinda tv onermiyor.doktorlar. surekli tv izledigi.icin 3 yasinda uyaran eksikligine bagli a tipi.otizm teshisi.konan bir arkadasim var. Bizz.esimlede.cok tartistik.bunu o onrmsemiyordu izlesin.ne.olacak va diye sonunds.ikna ettim tv ya.kapali.oluyor yada bebis tv ye ters.oturuyor. 2 yasindan.once tv tablet telefon cok.sakincali.
ters yatıyor kuzum hiçbir şekilde girmiyor kucağımız da görüyor ancak onda da ters tutuyoruz sadece sesini duyuyor ondan sıkıntı olurmuymus tv den de uzakta yatagi ama kucakta gaz falan alırken cidden dalıyor hemen fark ettim

Back
X