2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Galactago bende kullanıyorum. Bir ara bıraktım süt yetiyor diye. Ama içince fark oluyor sertleşiyor onu da farkettim. Düzenli içeyim. Günde 3 kez 5damla diye biliyorum. Sen nasıl yapıyorsun?

Promalt içemem ben canım, şekerli içecek içemiyorum. Dereotunu direkt yiyemem yoğurda filan karıştırayım en iyisi. Kavunu da severim. Benim bebe de sadece anne sütü alıyor.
Günde 3 kez 15 damla canim

Ek gıda konuşulmuş 3,5 aylik oldu oglum ben de deniyorum bazi şeyleri. Çünkü benimki ben bişey yerken ağzıma bakıyor yalanıyor tok bile olsa. Lokmamı sayıyor resmen. Ben vicdan yapıyorum kendim yiyemiyorum yanında. Eskiler daha bile erken başlıyormuş. Alerjen olarak domates denedim mesela. Bişey olmadi. Onun dışında salatalık, kiraz, yenidünya ve kavun denettim. Özellikle kavun ve domatesi çok sevdi.

Üstelik benimki açık meme görünce gülücükler atan çocuk. Ben ek gidada zorlanacak diye korkuyorum açıkçası. Alışsın istiyorum. Annem daha erken veriyordu ben kızıyordum ama 3 aylık olunca ben de denetiyorum.

Kızlar 3 aylık kontrolü için sağlık ocağından çağırmışlardı ama sanırım sadece boy kilo ölçümü yapıyolar değil mi hava yağışlı olduğu için gidemedim başka bi kontrol oluyo mu acaba
Aşı da yok zaten bu ay

Kızlaarr daha cok erken bi seyler tattırmak icin. Çocuğunuz emiyorsa, mama icmiyorsa ve terleyen bi bebek degilse su bile icirmeye gerek yok. Sadece anne sutu aldigi şu kısacık dönemin tadını cıkartın. O tombul bacaklar pofidik kollar hep sizin sütünüzle oldu. Tattırmak icin ilk dişin cikmasini bekleyin olur mu? Daha cok minicikler...
Tattırmak derken ağzına değdirmek de mi sakıncalı acaba ben daha hiçbişey tattırmadım da

Canim ben ilk defa bir haftadir süt arttirici aldim. Galactago damla kullaniyorum bir de humana çay aldim ama pek kullanmadim onu. Helva da çok süt yapiyor dediler ondan da yemeye basladim. Bir dw dereotu cok iyi süt yapiyormus ama onu da kullanmadim henüz. Simdilik damla yetiyor
Dereotu ayni zamanda sutun tadini ve renginide bozabiliyor canim. Benim emzirme kocum onermedi mesela. Dereotu yiyip dondurmadan once bebeginde dene emzirmeyi emmezse bosa dondurmamis olursun

Kizlarrr buz iki gun sonra 4 aylik olucaz bebek yabancılık cekmesi icin erken deglmi cok kotu agliyo biri eline dokundugu zamn yarim saat agliyo bugun eltimin dukkanina gittim kadin bi eline aldi cocugu 10 saniye gecmeden çığlık çığlığa agladi okadar agladi ki butun apartmandakiler camdan bakti düştümu cocuk dediler 40 dkk morararak agladi zor susturdum simdi de kv geldi bi eline alacakken basladi ağlamaya cok kotu agliyo kesinlikle susturamiyorum ben boyle ne yapicam kimseye gitmiyo cocuk uc hafta sonra yurtdışına cikicaz ailemin yanina simdiden hayal ediyorum annem bakarsa uyicam dinlenirim diye ordada oyle yapsa yandim beno_O

Kızlar 3 aylık kontrolü için sağlık ocağından çağırmışlardı ama sanırım sadece boy kilo ölçümü yapıyolar değil mi hava yağışlı olduğu için gidemedim başka bi kontrol oluyo mu acaba
Aşı da yok zaten bu ay

Bizim 3 aylık kontrolde rota aşısı yapıldı. Hastanede yapıldı cunku sağlık ocağı yapmadı. Devletin aşısı değil diye yapmiyorlarmis ters düşmemek adına. Sen yaptirdiysan önceki ay başka bişey yok canım.

Direk mi başladınız cnm. Hippin mamasını neden kullanıyorsunuz
yogurtla basladık 3 gun denedik bi sorun olusmayinca devam ettik cuma gunu yogurtla 1 haftamız dolacak hipp mamasını kullanacagız çunku zaten devam sutu kullaniyoruz ve yogurttan sonra devam sutunu icmek istemiyor dr umuz devam sutuyle hazırlandigi icin bu mamayi tercih etti ayrıca bu mama anne sutuylede hazirlanabiliyor benim sutum yetersiz oldugu icin bana emzir emzirdikten sonra verdigin devam sutu kadar princli hipp mamasıni hazırla dedi hem vitamin hemde daha besleyici aksam ogunu olacak cuma gununden itibaren yine 3 gun deneyecegiz tabi çarsambada 3 gun deneyerek meyvelere baslayacagız

Kızlar sanırım işe dönüyorum cidden. İşyeri insan kaynakları problem yapmadı, bana kolaylık sağlayacaklar. Bıgün de anneme gittim ben dokunmadan annem baktı bebeğe, biberonla içirdik sütünü içti.

Şimdi sorun şu buzlukta çok az sütüm var.
Hastane tipi sağma makinesi kullanan oldu mu, bende medela var çok iyi sağmıyor. Evdeyken biriktirmek için kiralama yapsam mı?

Bir de günde 600-700cc sütünüz nasıl geliyor ne yiyip içiyorsunuz kızlar @estherr Birdilimkek Birdilimkek o_O
Aynen :)) ve maşallah

Dereotu ayni zamanda sutun tadini ve renginide bozabiliyor canim. Benim emzirme kocum onermedi mesela. Dereotu yiyip dondurmadan once bebeginde dene emzirmeyi emmezse bosa dondurmamis olursun
Hic yemedim bu süreçte canim gerek duymadim ama cok tavsiye edenler oldu. Sen bu sayfanin bilge hatunusun lafının üstüne laf yok hacı :D

Kizlarrr buz iki gun sonra 4 aylik olucaz bebek yabancılık cekmesi icin erken deglmi cok kotu agliyo biri eline dokundugu zamn yarim saat agliyo bugun eltimin dukkanina gittim kadin bi eline aldi cocugu 10 saniye gecmeden çığlık çığlığa agladi okadar agladi ki butun apartmandakiler camdan bakti düştümu cocuk dediler 40 dkk morararak agladi zor susturdum simdi de kv geldi bi eline alacakken basladi ağlamaya cok kotu agliyo kesinlikle susturamiyorum ben boyle ne yapicam kimseye gitmiyo cocuk uc hafta sonra yurtdışına cikicaz ailemin yanina simdiden hayal ediyorum annem bakarsa uyicam dinlenirim diye ordada oyle yapsa yandim beno_O
Yabancilik cekme konusunda kimsenin bilgisi yok galiba yada kimse takmadi beni neyse

Yabancilik cekme konusunda kimsenin bilgisi yok galiba yada kimse takmadi beni neyse
Canim iftar vakti millet dagildi niye takmasin kimse seni livişşş:)) yabancilik çekecek döneme çoktan girdiler canim benimki de insan seciyor. Sevimli yaklasanlara hemen gülüyor agu gugu diyor ama beğenmediklerine basıyor çığlığı:) malesef bu konuda yapilabilecek bisey yok yine de insanlara alismasi icin dışarı sık sık çıkarmak eve gelenmerin kucagina vermek mantıklı geliyor bana

Canim iftar vakti millet dagildi niye takmasin kimse seni livişşş:)) yabancilik çekecek döneme çoktan girdiler canim benimki de insan seciyor. Sevimli yaklasanlara hemen gülüyor agu gugu diyor ama beğenmediklerine basıyor çığlığı:) malesef bu konuda yapilabilecek bisey yok yine de insanlara alismasi icin dışarı sık sık çıkarmak eve gelenmerin kucagina vermek mantıklı geliyor bana
Saol kuzum cvbn icin Her gun disaridayim millete alışsın diye yok bugun saat 16 ten beri agliyo kvya iftara gitmistik gittigim gibi gene basladi aglamaya oyle boyle aglamak degil resmen nefessz kaliyo morariyo insanlardan korkuyo diye baska odaya gectim odayada bakip bakip agliyo oturmadim eve geldim yuzune su serptim olmadi isiklari actim evr bakindi susutu resmen gozleri balon gibi sisti bnde bittim cok kotuyum ya

Back
X