2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar günaydın hayırlı cumalar.bu devlet hastaneleri beni uyuz edio. dr um özelde ama kan testlerini devlette yaptırıp götürüorum para vermek istemiorum boşuna.neyse kana bakarken rutin usgye taramasıda yapıolar.bende pco vardı 52 gecikmeyle hamile kaldım 52. gün 177 çıktı hcgm ve o günden itibaren haftası tam ilerledi özel drumda hep tam tamına ilerlio.devletteki dr uma gittim son gidişimde 4 gün büyük ölçtü 16+5 dedi buda tamam. sekreter drun ölçümünü değil son adet tarhimle uyuşan haftayı yazmış 19+2.randevu vericek adama diorum ki dr um böyle ölçtü.benim haftam bu. son adet tarihimle uyumlu değil siz dr un ölçtüğünü baz alın.adam sekreteri aradı son adet tarihine göre demiş sekreter.bunu baz almam gerekio dedi.saçma saçma 2 hafta büyük olarak randevu verdi.randevu günğ dün gittim usgeye girdim ayrıntılıya yani.dr ölçüo dioki bebek küçük gelişmemiş ama herşeyi normal dedimki dr bey böle böle ben anlattım ama anlamadılar. rapora yazdı ölçümlerde 17 + 6 anomali taraması için haftası uygun değil son adet tarihi yanlış boşu boşuna gittim yani anlıcanız.bu devlet hastaneleri nie böle yaa anlatsanda anlamıolar

Sagol canim .Normalde sirt cantasi kullaniyorum. Ama onlar daha estetik ve küçük tabii .Bu kocaman islak mendil cebi ve biberon cebini cok sevdim.
Gece uykudan kaç kere kalkıyosun peki cnm bu kadar sıvı alımına?
Bu saydiklarimin hepsini gunduz iciyorum. Aksama bir litre su kaliyor sadece .Gunduz her yarim saatte bir wc deyim .Yattiktan sonra en az 5 kere kalkıyorum

Kızlar şimdi siz dayince korktum bende çok su içiyorum gece uyanıyorum hep ama hiç wc ye gitmiyorum gündüzlerida üç lt ye yakın su içiyorum, biraz daha suyu artırıyım bakalım ne olcak

Kesinlikle bende aynı düşüncedeyim. Bu yüzden bende yaptırmadım testleri. Zaten kendi doktorum da hiç konusunu bile etmedi. Başka hastası sormuştu ona anlatırken duydum. "Test down sendrom tespiti için yapılıyor. Ama ben down sendromlu bebekleri öldürme hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden hastalarıma bu testleri önermiyorum. Yaptırmak istersen sen bilirsin" demişti. Çok hoşuma gitmişti konuşması.

Bana özelde ve devlette olmak üzere 2 kere 2li test yapıldı. Üstelik ikizlerde güvenirliliğide tartışmalı. Devlettekini 11+4de yaptırdım herşey normal çıktı. Özeldekini 13 küsürlerde yaptırdım ikinci bebekte yaş riskim yüksek çıktı, genetik test önerdi. Bende yaptırmadım, sonuçta trizomi 18 ve 21 normaldi yaşımdan dokayı test risk çıkarmıştı. Bunu doktoruma söylediğimde genetik testi yaptırmama nedenimi merak ettiğini söyledi. Sanırım sağlıkçı olup neden kaçındığımı merak etti. Bu testler %100 pozitif vermiyor. Kişisel fikrim ikili testteki burun ve ense kalınlığı normalse çok takılmamak lazım.

Günaydın herkese. Ben bugün devlet hastanesinin gebe okuluna başlıyorum. Öğrendiğim seyleri sizinle paylaşırım. Bebeklere ilk 1 ay yalnız bakacağım ve ilk gebeliğim olduğu için bir gideyim dedim.
Ne guzel gebeliğimin ilk zamanlari yaz tatiline gelse ben de gidecektim simdi okuldan zor geliyorum eve .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…