- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #30.221
Canım ben şimdiye kadar 15 kilo aldım 48le gebe kaldım şimdi 63m daha 3 ay var.. başta sorun etmemiştm ama kendimi kilolu görünce canım sıkılmaya başladı.. doktorum totalde iyisin ama yinede dikkat edelim dedi. Ekmeği kesme onun yerine tam buğday ekmeği ye dedi ara öğün mutlaka yap aç kalma dedi. Az ve sık beslenmek önemliymş. Son bir aydır dikkat ettim 2 kilo aldım 13 kilosu önceden yani.. birde akşamları yürüyüş yapıyrm az almamda o da etkili oldu sanırım.. en fazla 20 hedefim inşallah o kadar almam yinedeKizlar ben kac gündür kilo kabuslarından uyuyamıyorum, cok korkuyorum yıne fazla alıcam diye siz kac kilo aldınız? Şindiye kadar hic kilo almıyanınız varmi yada cok kilo alanı? Dr bu konuda ne nıyor sizin.
Öyle yapmayı planlıyorum bakalım canım . Manava gideyim de akşama ıspanaklı börek yap oğlum sever dedi. Canım makarna istiyor hem ağrım var uğraşamam dedim. Surat astı oturdu. Bakalım ne kadar katlanıcaz birbirimize.Tam illetmiş canım Allah sabır versin. Bence ne derse desin dinleme. Kendi evinde yumurta kırmak istiyorsan yumurta kır. O da konuşsun dursun
Benim tek şansım o zaten canım eşim annesini biliyor lafda söylüyor annesi üzerine alınmıyor o ayrı konu.Kendim yazmiş gibi his etdim, ama yek fark eşim annesinin kuzusu, bazen o kadar şaşırıyorumkı, eşim kapida girdiğinde kanatlarını takıyor hemen, ben her halde onun hakında bir şey desem beni siler o an asla bana inanmaz.
Doğuma annem gelicek dedim iyi madem biz gelmeyiz dedi. Siz bilirsiniz isterseniz gelebilirsiniz dedim. Yok yok bize gerek kalmaz falan dedi. Sürekli trip. Eskiden o kaynanasından annesiyle görüşmek için izin istermiş. Benimde öyle olmamı bekliyor ama çok bekler.Kuzuummmm çok sevindim ikinci çizgi çok belli orda duruyor sabah ilk idrarla daha koyu çıkar tabi :)
Okurken sinirlerim zıpladı ya..
Canım sürekli ağrın varmış gibi davran onun istediği şeyleri yapma elimden bu kadarı geliyor yorgunum ağrım var de bırak çok istiyorsa kendi yapsın madem doğumdan sonra da yanında kimi istiyorsan onun yanında olacağını belirt
Çok yakışmış cnm ben de aynı modelin sarışını sipariş verdim bakalım ne zaman gelecek
Ben de dün sabah vuruldum cnm kolum ağrıyor yine
Canım anladığım kadarıyla yeni evlisin yoksa bu kadarına kimse dayanamaz hamile kadına iş buyurmak ne demek ya normalde bile iş buyuramaz allahın sopası yok canım sen merak etme elbet ettiklerine yanına kalmaz benim anladığım aynını onada yapmışlar oda şimdi hıncını senden alıyo ama gün olur devran döner yapma güzelim yapmak zorunda değilsin en ufak bişey olsa vebalini nasıl ödeneyeck hoş allah korkusu yok belli çok sinir oldum ya kendime yapılıyomuş gibi hissettim allah ıslah etsin böyle insanları hiç ölmicek gibi yaşamak bu olsa gerek madem bizim diyo ki en sinir olduğum şeydir o ne YAni biz taşıyıcı annemiyiz okadar bizim diyip sahip çıkıyorsa o zaman şu halinde sana onun bakması lazım torunum iyi olsun da olsun kızım yorulma boşver demesi lazım kendi yapmasada sana yaptırmamalı hep eski kafa işte yapma canım boşver çok pişman olursun tepkini koy koru eşler annelerini atsın satsın demiyoruz dengeyi kursun sonra çok başını vurursun senşn yaşadığın her stres bebeğe zarar boşver kimse senden değerli değil ben öyle diyorum ne salakmışım diyorum neler yaptım tek istedikleri tatlı dil güler yüzdü şimdi en kötü benim YAni iyi olsan da kötüsün kötü olsan kötüsün değişen bişey yok gelinsin sonuçta o yeterli ha bidaha derse o bizim diye sende dersin o zaman oğlun senşn değil kaynananın dersin
Canım 2 yıl olacak evleneli yazın, yeni sayılır. Şehir dışında yaşıyoruz çok şükür. Eşim hep destek ama annesi onuda ciddiye almıyor evladım ne derse desin modunda.oinone27 canım bak eşinin tavrı çok iyi seni anlaması annesinin yaptıklarını görmesi falan çok güzel tabiki kovamaz bizde olsak annemizi kovamayız ama kovmaktan beter etmiş boşver zaten eşinin senin yanında olduğunu görmesi seni savunduğunu görmesi onu çileden çıkarıyordur sen keyfine bak boşver sen susup yapıyorsun diye sana durmadan iş buyuruyor boşver yapma eli ayağı tutuyorsa kendi yapsın
Benimkide dolabın arkasına kadar bakmış, balkonu yıkamıştım gelicekler diye, balkondaki saksılar neden dağınıkmış onun lafını etti. Keşke diyorum hiç temizlemeseydim yormasaydım kendimi her türlü laf yedim zaten. Şimdi yapmıycam bişey. Koltukları silelim dedi dün akşam. Gerek yok temiz koltuklarım dedim bozuldu surat astı eminim yarın yine söylüycek. Ama inatla silmiycem kararlıyım.Allah yardimcin olsun canım..
Bize kaynanamlar fazla gelmiyor.
Yoksa bende cekinip birden kendimi yoracak işler yapardim ve o da geldimi yastıkların arkasına koltukların içine kadar kontrol eder.
Gıcık bie durum
Aminnn canimmm bakkk butun burdaki arkadaslarin duasi seninleCok sagol canm
bugun turkiye yolcusuyum
Istanbulda bidaha yaparim kan falan veririm persembe gunu randevum var tedavi icin ön görüsmede gidecektim neye niyet neye kismet hakkimda hayilei olan olsun saglicakla hayirla olsun insAllah
En önemlisi sağlık gerisi boş ama cok kilo almanın bi yararı yok, ilkinde 22 kilo aldım ama yıne 40+5 doğan kızım 2850 g doğdu cok şükür sağlıklıydı ama kilomun 7 sini veremedim. Ve şimdi daha almakdan korkuyorum.Ben 10 kg aldım doktor başından beri hiç bişi demedi sağlık ocağındaki ebe sadece çok alma dedi ama bu üçüncü bebeğim ikisinde de biri 22 biri 19 kg aldım bakalım bunda nasıl tamamlıcam dert etmiyorum bebeğim sağlıklı olsun da sadece yediğim şeylere dikkat etmeye çalışıyorum zararlı zararsız diye yoksa kısmıyorum çğnkü tansiyonum düşüyo
Sen daha onceden kilo problemin yokmuş o yüzden rahatsın ama 74 ile hamile kaldım ve artik hamile kalmadan önce gıydığım dar paltolonum sıkmaya başladı 6 kg aldım şimdiye kadar. 12-13 den fazla almak isdemiyorumCanım ben şimdiye kadar 15 kilo aldım 48le gebe kaldım şimdi 63m daha 3 ay var.. başta sorun etmemiştm ama kendimi kilolu görünce canım sıkılmaya başladı.. doktorum totalde iyisin ama yinede dikkat edelim dedi. Ekmeği kesme onun yerine tam buğday ekmeği ye dedi ara öğün mutlaka yap aç kalma dedi. Az ve sık beslenmek önemliymş. Son bir aydır dikkat ettim 2 kilo aldım 13 kilosu önceden yani.. birde akşamları yürüyüş yapıyrm az almamda o da etkili oldu sanırım.. en fazla 20 hedefim inşallah o kadar almam yinede
Ben 11 kilo aldım ve 11 kilosuda göbeğimde sanki öyle bir büyüdü sorma gitsinSen daha onceden kilo problemin yokmuş o yüzden rahatsın ama 74 ile hamile kaldım ve artik hamile kalmadan önce gıydığım dar paltolonum sıkmaya başladı 6 kg aldım şimdiye kadar. 12-13 den fazla almak isdemiyorum
Öyle yapmayı planlıyorum bakalım canım . Manava gideyim de akşama ıspanaklı börek yap oğlum sever dedi. Canım makarna istiyor hem ağrım var uğraşamam dedim. Surat astı oturdu. Bakalım ne kadar katlanıcaz birbirimize.
Benimkide dolabın arkasına kadar bakmış, balkonu yıkamıştım gelicekler diye, balkondaki saksılar neden dağınıkmış onun lafını etti. Keşke diyorum hiç temizlemeseydim yormasaydım kendimi her türlü laf yedim zaten. Şimdi yapmıycam bişey. Koltukları silelim dedi dün akşam. Gerek yok temiz koltuklarım dedim bozuldu surat astı eminim yarın yine söylüycek. Ama inatla silmiycem kararlıyım.
Çok cahilimneyse belki lazım olur diye ped dursun ama kremi şimdiden kullanmaya başlayın diyorlardı diye aldım. Ben birde göğüs kalkanı alayım o zaman.
Senin iş durumu nasıl oldu peki işbaşı yaptın mı doğum için gidiş tarihin yaklaştı mı?Valla canım bende ilk kez doğuracağım iyiki gebe okuluna gitmişi diyorum orda öğrendim hep
Seninki ikizdi sanırım dımı senin 20kg yolun var en fazla 5 kilo kalır doğum sonrası. Hepsi gider iki bebek plasenta su vs.. eskisinden daha zayıf kalmasan iyi.Ben 11 kilo aldım ve 11 kilosuda göbeğimde sanki öyle bir büyüdü sorma gitsin
Öyle yapmayı planlıyorum bakalım canım . Manava gideyim de akşama ıspanaklı börek yap oğlum sever dedi. Canım makarna istiyor hem ağrım var uğraşamam dedim. Surat astı oturdu. Bakalım ne kadar katlanıcaz birbirimize.
Benim tek şansım o zaten canım eşim annesini biliyor lafda söylüyor annesi üzerine alınmıyor o ayrı konu.
Doğuma annem gelicek dedim iyi madem biz gelmeyiz dedi. Siz bilirsiniz isterseniz gelebilirsiniz dedim. Yok yok bize gerek kalmaz falan dedi. Sürekli trip. Eskiden o kaynanasından annesiyle görüşmek için izin istermiş. Benimde öyle olmamı bekliyor ama çok bekler.
Canım 2 yıl olacak evleneli yazın, yeni sayılır. Şehir dışında yaşıyoruz çok şükür. Eşim hep destek ama annesi onuda ciddiye almıyor evladım ne derse desin modunda.
Bu sabah yine bana dahiliyeden randevu alırmısın bide oraya gözükeyim dedi. Benim anlamadığım kendisi büyük bi ilde yaşıyor ben ilçede. Neden benimle hastane gezme derdine düştü çözemedim, tek amacı uğraştırmak gibi geliyor. Yarın dahiliyeye götürücem perşembe günü yine kolu için kontrole götürücem. Cuma günü kendi kontrolüm var. Haliyle yoruluyorum. Bide yemek temizlik ev işi çamaşır bulaşık. Bebek konusunda tavrımı koydum zaten. O benim kimse karışamaz fikir verirsin ister uygularım ister uygulamam dedim saygısız dedi geçti.
Benimkide dolabın arkasına kadar bakmış, balkonu yıkamıştım gelicekler diye, balkondaki saksılar neden dağınıkmış onun lafını etti. Keşke diyorum hiç temizlemeseydim yormasaydım kendimi her türlü laf yedim zaten. Şimdi yapmıycam bişey. Koltukları silelim dedi dün akşam. Gerek yok temiz koltuklarım dedim bozuldu surat astı eminim yarın yine söylüycek. Ama inatla silmiycem kararlıyım.
İnşallah bebişlerimin kiloları iyi olsunda ben kiloya razıyım ama dediğin doğru, doktorda takmıyor zaten normal diyor.Seninki ikizdi sanırım dımı senin 20kg yolun var en fazla 5 kilo kalır doğum sonrası. Hepsi gider iki bebek plasenta su vs.. eskisinden daha zayıf kalmasan iyi.
ben 8 kilo aldım aynı kabuslar bende de varKizlar ben kac gündür kilo kabuslarından uyuyamıyorum, cok korkuyorum yıne fazla alıcam diye siz kac kilo aldınız? Şindiye kadar hic kilo almıyanınız varmi yada cok kilo alanı? Dr bu konuda ne nıyor sizin.
Bitanem benimde öyle oldu dört beş gün önce karnımın üstünden aşağı ındı ve uç gün hep orda durdu orayı az az tekmeledi doktora gittim hareketi az dıye hiç birşeyi yok pozısyon degıstırmıs ıce dönmüş organlara dönmüş dedı bır gün sonra gene yukarı cıktı buraları tekmelıyor sakın korkma canım benimKizlar merhaba, size bisey sormak istiyorum. Benim bebegim 2 gün öncesine kadar cok fazla hareketliydi ve hareketleri sertti, harketleri daha cok göbegimin üstüne etrafinda hissediyordum. Son 2 gündür daha cok kasıklarımda ve daha az hissediyorum. Kıpırdanma tarzında, daha hafif hareketler. Biraz endişelendim ilk gebeliğim olduğu için, birden değişince.. benim gibi olan var mı acaba?
Valla canım bunları okudukça kv me şükrettim banimkide çok rahattır yapma etme çocuk doğsun annen bakar sana annene git der :))))Kayınvalideler konuşulmuş gördüğüm kadarıyla kızlar tüm mesajları okuyamadım baya birikmiş. Bende son günlerde çok dertliyim. Uzun yazıcam ama okursanız şimdiden hakkınızı helal edin.
@Afilim92 canım sinir bozucu ama takma kafana en azından eşin annesini görmüş oldu. Kabul etmese de görüyordur elbet. Bide ihtiyacınız yokmuş çok şükür eşinde sende çalışıomuşsunuz, onlara muhtaç olmamanızda güzel.
Konusu açılmışken bende anlatayım rahatlarım biraz. Geçen çarşamba kayınvalidem ve 2 görümcem bize geldi, o günden beri evimizde bi gerginlik var. Hem bebek konusunda hem diğer konularda. Onlar gelicek diye tüm evi sildim süpürdüm toz aldım cam sildim tülleri perdeleri yıkadım. Eşim kızdı hatta annemler gelicek niye yoruyorsun kendini hamilesin sen dedi. İlk geldiği gün dolabın üstündeki hurçtan yorgan indiricem eşim geldi indirdi. O sırada kayınvalidem geldi bu hurçları hiç mi yıkamıyorsun toz içinde bunlar dedi. Bi şok oldum. Evet tozlanmış ama hamile halimle onları indirip yıkamayı akıl edemedim. Tüm hurçları yıkattı bana, eşime de onu yıkadım bunu yaptım diye anlatıyor işten geldikce. Şu yorganı yıka, bu kilimi yıka, şu evi bi süpür akşama kadar emir verme derdinde. Dolabın arkası tozlanmış neden silmedin dedi. Süpürgeyle aldım ama çekemediğim için silememiştim. Herşeyi laf ediyor. Eşim yapmasın etmesin hamile o dedikce, ben hamileyken kaç kat kiremit taşıyordum iş yapmakla bişey olmaz çocuğa dedi.
Perşembe günüde görümcemlerle alışverişe gitmiştik. Bi bebek arabası krizi yaşamıştık anlatmıştım burda. En son biz alıcaz dememe rağmen eşimde bunu onaylamasına rağmen durup durup gereksiz şeylere para harcıyorsun böyle ev geçindirilmez deyip duruyor bebek arabası için.
Ailem için onlar hiç bişeye karışamaz Torunuma bişey alınacaksa ben alırım, annenin doğuma gelmesine gerek yok yanında ben kalıcam gibi söylemleri de mevcut. Doğumdan sonra torunuma şöyle bakıcam böyle bakıcam diye anlatıp duruyor sinir krizi geçiriyorum resmen. Gündüz o bakıcakmış gece ben. Ben istemiyorum dedikce o çocuk bizim diyor ve bu konuşmaların çoğu eşim yokken oluyor. Eşim bana ağırlaştın zaten annem yardım eder sana diyordu. Görümcemler cuma günü döndü kayınvalidem burda. Kolum ağrıyor kaldıramıyorum diye kıvrandı hafta sonu. Bugün aldım doktora götürdüm. Tüm gün hastanedeydim eve daha yeni geldik. Bi oturup dinleneyim dedim. Kalk kalk yemek yap kocan gelicek dedi. Hani bana yardımcı olmasını geçtim de daha çok yoruluyorum. Eşim olsa 1 hafta evi süpürmesem gık demez yumurta kırsam neden demez. Kayınvalidem hergün 2-3 çeşit yemek istiyor 2 günde bi temizlik istiyor. Durup durup laf sokuyor. Ne zaman gideceği de belli değil. Dün gece eşime biraz dert yandım evet annem zor kadındır ama napayım kovamam ya dedi. Beni anladı mı geçiştirdi mi bilemedim ama çok bunaldım.
benimde cok azaldı aşı olunca sordum uyku süreleri 16 saate cıkmış artık ondan dedi sadece arada dönüyor yada atıyorKizlar merhaba, size bisey sormak istiyorum. Benim bebegim 2 gün öncesine kadar cok fazla hareketliydi ve hareketleri sertti, harketleri daha cok göbegimin üstüne etrafinda hissediyordum. Son 2 gündür daha cok kasıklarımda ve daha az hissediyorum. Kıpırdanma tarzında, daha hafif hareketler. Biraz endişelendim ilk gebeliğim olduğu için, birden değişince.. benim gibi olan var mı acaba?
Canım kiloyu çok takma 15 e kadaa normal alman. Ben şuana 5 kilo aldım cok almak istemememdeku sebep çatlamamak için yoksa kilolar bebek emince gidiyorKizlar ben kac gündür kilo kabuslarından uyuyamıyorum, cok korkuyorum yıne fazla alıcam diye siz kac kilo aldınız? Şindiye kadar hic kilo almıyanınız varmi yada cok kilo alanı? Dr bu konuda ne nıyor sizin.
Seni 26 içindesin 5 kilo. Ben 15 içindeyim 6 kilo.Canım kiloyu çok takma 15 e kadaa normal alman. Ben şuana 5 kilo aldım cok almak istemememdeku sebep çatlamamak için yoksa kilolar bebek emince gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?