2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Orasi öyle tabi benim kafamı çok karıştırıyolar canim yaa. Akşam gelmiş kv antibiyotiğin faydasi olmuyo niye veriyo. Antibiyotik kilo aldiriyo diyo bunuda ilk defa duydum
 
Öyle canim mecburum da sizin gibi beni anlasa herkes. Kv doktorumu beğenmiyor. Eşime de bugun ne demişse artık. Seni başka doktora da götürecem bu doktorun bişey anladığı yok diyo. Enfeksiyon gecmiyosa doktor ne yapsın
 
Orasi öyle tabi benim kafamı çok karıştırıyolar canim yaa. Akşam gelmiş kv antibiyotiğin faydasi olmuyo niye veriyo. Antibiyotik kilo aldiriyo diyo bunuda ilk defa duydum

Kilo aldırıyor olsa bile - ki bunu ilk defa duydum- olsun ne olacak iyileşeceksin sonuçta. Her antibiyotik aynı etkide değil ki , demek ki doktorun onun için değiştirmiş, belki bu iyi gelecek.
Bak canım ben bu konuda bilgili değilim ama, enfeksiyon antibiyotikten daha çok bebeğine zararlıysa antibiyotik kullanman gerekir. Doktorunun sana faydasından çok zararı olacak ilacı yazmaz diye düşünüyorum.
 
Biliyorum canim bende öyle şeyler duydum o yuzden bende korkuyorum. Ama niye geçmiyor anlamiyorum. Rahat hamilelik gecirenlere imrenir oldum. Ev işi bile yapamaz oldum
 
Ooo çok güzel olmuş ellerine sağlık güle güle güzel günlerde kullanın canım :)
 
Biliyorum canim bende öyle şeyler duydum o yuzden bende korkuyorum. Ama niye geçmiyor anlamiyorum. Rahat hamilelik gecirenlere imrenir oldum. Ev işi bile yapamaz oldum
Mutlaka geçer canım ama hamilelikte kullanılan antibiyotikler biraz düşük dozajda oluyor o yüzden tekrar verdiyse kullan elbet işe yarıycaktır ki iltihap oranı bile azalsa faydadır bebeğe zararı azalır.
 
Orasi öyle tabi doktordan daha iyi kimse bilemez. Sağol canim yaa burada olmasa kime sorardim bilmiyorum. En azından rahatliyorum
 
Mutlaka geçer canım ama hamilelikte kullanılan antibiyotikler biraz düşük dozajda oluyor o yüzden tekrar verdiyse kullan elbet işe yarıycaktır ki iltihap oranı bile azalsa faydadır bebeğe zararı azalır.
İnşallah canim yaa inşallah etkisi olurda geçer. Çok sağol
 
Orasi öyle tabi doktordan daha iyi kimse bilemez. Sağol canim yaa burada olmasa kime sorardim bilmiyorum. En azından rahatliyorum

Nasreddin hoca misali ''bana damdan düşmüşü getirin'' demiş ya, bizimki de o misal. Özelde kime bir şey anlatsan ya kendi hamileliğini anlatıyor ya da sanki mızmızlık yapıyormuşuz gibi davranıyor, hele bir de bunlar iyi günlerin ya da şöyle beter durum var deyip senin sıkıntını paylaşmıyorlar ya en çok ona kızıyorum.
Burada ise kimse zorla dinletmiyor kendini , sıkıntısı olan -çözümünü bulan yazıyor , yeri geliyor dertleşiyorsun. O yüzden burada da paylaşmak rahatlatıyor insanı canım.
 
Çok güzel ornek vermişsin canim. En yakininda ki bile akil vermeyi kendinden örnek vermeyi çok seviyor. Benide en çok sinir eden sanki ben abartiyomuşum gibi davranan insanlar var. Herkesin hamileligi kolay geçecek diye bişey yok ki.
 
Bir süredir tuvalet ve yemek haricinde yatıyorum yada oturuyorum. Doktor çok dolanma dede çünkü yazmıştım daha önce. Neyse Benimde bu aralar en sinir olmaya başladığım cümle; sonra yatamıcan yat işte şimdi son zamanların. Ya insanlar iyi niyetle söylüyolar ama 1727382 kere duydum ve ya sabır diyorum içimden artık. Bir kere sürekli yatmanın güzel bir yanı yok. Sürekli başkasına yük oluyormuş gibi hissediyorum, sıkıldım, riskli durumun yormaya başladı. Ayrıca daha bebekler gelmeden bu kadar insanın gözünü korkutmayı neden bu kadar çok seviyorlar anlamıyorum.
 
Haklısınız. Ben şunu anladım ki çok şanslı kişiler hamileliğinde yakınlarından yardım alabiliyorlar. Ben eşim ve annem dışında çok yardım alamadım ne yazık ki, yakınlardakiler habire yüksekten soruyorlar ama biliyorum ki yapmayacaklar. Ki kayınvalidem devamlı gelir, arada kalır, yatağını toplamadan tabağını masadan kaldırmadan gider. Annemler başka şehirde yaşıyor sadece 15 gün gelebildi. Sağolsun ne gerekiyorsa yaptı sormadı bile. Eşim ise işi dolayısıyla her hafta evde olmadığı zamanlar oluyor, geldiği zaman da uykusuz oluyor muhakkak uyuması dinlenmesi gerekiyor.

Arada kızkardeşimle konuşuyorum sağolsun arıyor soruyor ama ( o da şehir dışında) sürekli bir bunlar iyi günlerin modunda. En sonunda bugün dedim, kimse doğurduğuna pişman olmuyor. Yani sıkıntını dinleyen yok , tavsiye veren olumsuzlukları anlatan çok.
hadess anlamıyorlar anlamayacaklar da, kendin düşün vallahi bu durumda bencil olmak lazım bu kişilere karşı. Kırılacak üzülecek diye bişey demiyoruz ama demek lazım. Fazla konuşturmamak lazım en basiti.


 
@Kizilcik123 canım neden nabızım yüksek olabilir ilaçtan mı diye araştırıyordum da doktoruma da yazacağım yarın.. hiç dikkat etmemiştim calcimax d3 efersan tablet içinde sakkarin ve siklamat bulunuyormuş. Bu maddelerin yan etkilerinde ÇARPINTI da var. Malesef ki ilaç sektöründe , takviye ilaçlarda bile kullanılan bu maddelerin zararlı olduğunu öğrendim; sakkarin, siklamat aspartam gibi vs. ( bunlar diyet içeceklerde ve bir çok tatlandırıcılı gıdalarda da varmış)

Ayrıca bu sandoz gibi ilacı, içer içmez aşırı derecede su içiyorum, sürekli böyleydi.. içinde tatlandırıcı olduğu için şüphe ettim ve eminim bu bana çarpıntı yapıyor. Ve ben bazen tuvalete çıktığımda arada geçici olarak ishal oluyorum. Ben bunu bırakmayı kesicem , doktoruma da söyliycem. Hamileyim şekerden kaçınmam lazım şekerin 300-400 kat fazlasını vücuduma bu ilaçla yüklüyorum olacak iş değil. (Sakkarin şekerden 300 kat daha fazla tatlı ve zamanında direkt tatlandırıcı olarak kullanımı yasaklanmıştı.)

Bak burada da o maddelerle ilgili yazı var.

Sakkarin: Çay için kullanılan şekerden 300- 400 kat daha fazla tatlıdır. Yüksek dozda sakkarin alımı hayvanlarda üriner sistem tümörlerine neden olmakta insanlarda kullanımı ise kanser olabilme ihtimali bulunduğu için yasaklanmıştır. Hamile olan anne adaylarının bebeğe zararı olmması için kullanılması yasaklanmıştır.

Siklamat: Sukroza göre 30 kat daha fazla tatlı olduğu bilinmektedir. Aşırı şekilde siklamat alınması ishale neden olmaktadır.
https://www.zararlar.com/tatlandiricilarin-zararlari.html

http://www.saberkimya.com.tr/asp/menu_items.asp?ID=78

Ayrıca bu ilaç C kategorideymiş, yani gebelikte zorunlu değilse kullanılmamalı. Doktora sorucam bakalım ne diyecek??
 
günaydın kızlar hastane çantasını hazırlayan varmı.neler koydunuz liste foto atabilirmisiniz ilk gebeliği olanlara çk büyük fikie olur bende dahil :)
 
ay bunların hepsi aynı bizimkide karyolasını alcam alcam deyip durdu karyolayı bulduk dedik fiyat bile sormadan bana çok gelir alamam dedi.sonra dio burdan bakalım ben taksitli ödim dio.eşim dedi taksitlik bi olayı yok 500 tllik bişe.o zaman burda yoksa ordan bakın salıyım dedi.amcası bizim haberimiz yok arabasını ben alcam demiş kulağımıza geldi tamam dedik.cinaiyet bekliodu kız dedi bildi.neyse açılmam var demiştim sizede. eşim dedi amca araba bu bu fiyat.siteyi at dio bilmemne dio yalan sölioz hwralde.araba indirimli fiyatında zaten.kaç ay var dedi 3 ama erken doğum riski var dedik o zaman daha düşer fiyatı dedi kaldı öle.görümcem kız bekliodu.diodu ben ona neler neler alcam kız okdunu öğrendi bi kaç ihtiyacını atıom saçma sapan gereksiz şeyler alıo çünkü.attıklarıma ses etmio ben ona neler neler alcam dio hala amaaan hepsi aynı saçmalıo.babam annem sağolsun gittiğimde söyledim maddi durumları ondan kötü oldugu halde hemen çıkarıp verdiler
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…