- 29 Mayıs 2016
- 1.932
- 1.616
- 83
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #31.381
yaaa çok tatlı olmuş eline sağlık güle güle kullanın :)Kızlar dizimi bile seyredemedim inatla devam ettimbitti azıcık kaldı resmi aşağıda ekledim
Sağol canımcım
İyi de doktora güvenmek de gerek :/ ve basit bişi değil ki ilaçsız atlatılacak mı?
@Afilim92 öyle ama alışveriş gurmesisin, senin aldıklarını görünce eve e bebek şubesi açtın sandımEki Görüntüle 2138068 Eki Görüntüle 2138068
Kalsiyum ilacı mi bu d vitamini falan mı? Ay ben de bakiyim bı kullandıklarıma. Ama ilaçları gece içiyorum çarpıntım gündüz oluyor. Sana kardiyoloji ne sonuç söyledi? Taşikardi mi? Benim nabzim 140 a falan da çıkıyormuş bir kaç kere aritmi yasiyormusum günlük yine de sonuçta sinuzal taşikardi çıktı.NasilYarDiyeyim canım neden nabızım yüksek olabilir ilaçtan mı diye araştırıyordum da doktoruma da yazacağım yarın.. hiç dikkat etmemiştim calcimax d3 efersan tablet içinde sakkarin ve siklamat bulunuyormuş. Bu maddelerin yan etkilerinde ÇARPINTI da var. Malesef ki ilaç sektöründe , takviye ilaçlarda bile kullanılan bu maddelerin zararlı olduğunu öğrendim; sakkarin, siklamat aspartam gibi vs. ( bunlar diyet içeceklerde ve bir çok tatlandırıcılı gıdalarda da varmış)
Ayrıca bu sandoz gibi ilacı, içer içmez aşırı derecede su içiyorum, sürekli böyleydi.. içinde tatlandırıcı olduğu için şüphe ettim ve eminim bu bana çarpıntı yapıyor. Ve ben bazen tuvalete çıktığımda arada geçici olarak ishal oluyorum. Ben bunu bırakmayı kesicem , doktoruma da söyliycem. Hamileyim şekerden kaçınmam lazım şekerin 300-400 kat fazlasını vücuduma bu ilaçla yüklüyorum olacak iş değil. (Sakkarin şekerden 300 kat daha fazla tatlı ve zamanında direkt tatlandırıcı olarak kullanımı yasaklanmıştı.)
Bak burada da o maddelerle ilgili yazı var.
Sakkarin: Çay için kullanılan şekerden 300- 400 kat daha fazla tatlıdır. Yüksek dozda sakkarin alımı hayvanlarda üriner sistem tümörlerine neden olmakta insanlarda kullanımı ise kanser olabilme ihtimali bulunduğu için yasaklanmıştır. Hamile olan anne adaylarının bebeğe zararı olmması için kullanılması yasaklanmıştır.
Siklamat: Sukroza göre 30 kat daha fazla tatlı olduğu bilinmektedir. Aşırı şekilde siklamat alınması ishale neden olmaktadır.
https://www.zararlar.com/tatlandiricilarin-zararlari.html
http://www.saberkimya.com.tr/asp/menu_items.asp?ID=78
Ayrıca bu ilaç C kategorideymiş, yani gebelikte zorunlu değilse kullanılmamalı. Doktora sorucam bakalım ne diyecek??
Hazirlamadim ama koyacaklarimgünaydın kızlar hastane çantasını hazırlayan varmı.neler koydunuz liste foto atabilirmisiniz ilk gebeliği olanlara çk büyük fikie olur bende dahil :)
Canım ilk gebeliğim çantamı da bitiremedim ufak tefek şeyler eksik de yazayım yine.günaydın kızlar hastane çantasını hazırlayan varmı.neler koydunuz liste foto atabilirmisiniz ilk gebeliği olanlara çk büyük fikie olur bende dahil :)
Hiç öyle değil her bebek durmayacak diye birşey yok benim kızlarım çok usluydu hiç korkmasin gözün canımBir süredir tuvalet ve yemek haricinde yatıyorum yada oturuyorum. Doktor çok dolanma dede çünkü yazmıştım daha önce. Neyse Benimde bu aralar en sinir olmaya başladığım cümle; sonra yatamıcan yat işte şimdi son zamanların. Ya insanlar iyi niyetle söylüyolar ama 1727382 kere duydum ve ya sabır diyorum içimden artık. Bir kere sürekli yatmanın güzel bir yanı yok. Sürekli başkasına yük oluyormuş gibi hissediyorum, sıkıldım, riskli durumun yormaya başladı. Ayrıca daha bebekler gelmeden bu kadar insanın gözünü korkutmayı neden bu kadar çok seviyorlar anlamıyorum.
Korseyi iyi hatırlattın benim de almam lazım.Canım ilk gebeliğim çantamı da bitiremedim ufak tefek şeyler eksik de yazayım yine.
İki pijama takımı, bir gecelik, iki tane ince yakasi kolay açılan tişört, basortu, iki normal atlet, iki tane kısa tayt, iki yüksek bel iki düşük bel iç çamaşırı, 4-5 tane çorap uzun-kisa, 10 lu depend, bir paket gece pedi, küçük havlu, ıslak mendil. Şimdilik bunlar var. Ek olarak göğüs pedi, lansinoh krem alcam. Emzirme sütyeni sipariş verdim onu da eklicem. Başka bişey hatırlarsam koyarım gene.
Bir de korse eklicem o da sipariste suan
Nasıl bir korse alınacak, doğum sonrası için değil mi?Korseyi iyi hatırlattın benim de almam lazım.
evet canım göbek gitsin diye ben sezeryanli olmama rağmen eve gelince giymistim yinede kaldı :))Nasıl bir korse alınacak, doğum sonrası için değil mi?
evet canım göbek gitsin diye ben sezeryanli olmama rağmen eve gelince giymistim yinede kaldı :))
Ben boyle bir sey alcam canim
Eki Görüntüle 2138102
Kızlar dizimi bile seyredemedim inatla devam ettimbitti azıcık kaldı resmi aşağıda ekledim
Sağol canımcım
İyi de doktora güvenmek de gerek :/ ve basit bişi değil ki ilaçsız atlatılacak mı?
@Afilim92 öyle ama alışveriş gurmesisin, senin aldıklarını görünce eve e bebek şubesi açtın sandımEki Görüntüle 2138068 Eki Görüntüle 2138068
Bende geçen hafta normal bedenimden bir beden büyük aldım şuan tam oluyor ama bir ay sonra olmayabilir bende aynısını düşünüyorum. Benim almam şarttı benim diğer sütyenlerim hep push up telli olanlardandı, tel süt bezlerine zarar veriyormuş o yüzden aldım aslında ama bir beden büyük bir tane daha alabilirim.Kizlar ben emzirme sutyenini gecen haftalarda almistim 1numara buyuk ama hata ettim sanirim .Son ay almak lazimmis göğüslerin durumuna gore numara değişebilir. Acele etmeyin.
Aman ben onları boşverdim artık canım. Benim kayınvalidemde aynı işte bişey yapıcam deyip sonra 40 naz yapıyor sanki biz zorla yap demişiz gibi. Benim ailemde onuda alalım bunuda alalım derdinde. Eşimin abisi zaten hiç arayıp sormadı ne bi nasılsın ne bi ihtiyaç. Ama dediğim gibi ben kendi ailemden ve görümcelerimden şanslıyım çok şükür. Arkadaşlarım hatta anneleri bile hep sorup alıyorlar ihtiyaç olan şeyleri alalım diye.ay bunların hepsi aynı bizimkide karyolasını alcam alcam deyip durdu karyolayı bulduk dedik fiyat bile sormadan bana çok gelir alamam dedi.sonra dio burdan bakalım ben taksitli ödim dio.eşim dedi taksitlik bi olayı yok 500 tllik bişe.o zaman burda yoksa ordan bakın salıyım dedi.amcası bizim haberimiz yok arabasını ben alcam demiş kulağımıza geldi tamam dedik.cinaiyet bekliodu kız dedi bildi.neyse açılmam var demiştim sizede. eşim dedi amca araba bu bu fiyat.siteyi at dio bilmemne dio yalan sölioz hwralde.araba indirimli fiyatında zaten.kaç ay var dedi 3 ama erken doğum riski var dedik o zaman daha düşer fiyatı dedi kaldı öle.görümcem kız bekliodu.diodu ben ona neler neler alcam kız okdunu öğrendi bi kaç ihtiyacını atıom saçma sapan gereksiz şeyler alıo çünkü.attıklarıma ses etmio ben ona neler neler alcam dio halaamaaan hepsi aynı saçmalıo.babam annem sağolsun gittiğimde söyledim maddi durumları ondan kötü oldugu halde hemen çıkarıp verdiler
Bende 30 yada 40da yıkıycam canım yani öyle düşünüyorum ama bilemem ilk çocuğum.tekstil kiri var sadece sonuçta lekesi falan yok.Kızlar bebeklerin kıyafetlerini yıkamaya başladım ama makinenin baby programı 60 dereceydi ben 40 a düşürdüm, korktum iyice çekerler falan diye ilk yıkama böyle olsun dedim. Sizce 60 derecedemi yıkasaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?