- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.581
Bu biraz tartışma yaratacak konu ben hazır suyu kaynatıp soğuttuktan sonra bi çay kaşığı günde verme taraftarıyım be kadr anne sütü her besini herşeyi karşılıyor olsa da suyun yeri de apayrı heleki yaz günlerinde çocuğu çatlatmaya gerek yok. Annelerimiz bize vermedi mi sanki şimdi biraz abartıldı herşey maalesefpeki bebeğe su vermek gerekiyor mu? sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin suya ihtiyacı olmadığını öğrendim ama izmir çok sıcaksusuz kalmasın sonra bebiş bebek bakımıyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum
Aynen cnm benimde ufak hatta 2 tanesini kopardim elimi atinca takiliyordu bende cildiyeciye gidicem dogumdan sonra eger gecmezse hee birde sol bacagimdaki varisler bakalim ne olacak.O bende de var hatta çoğaldı bu ara ama çok küçük olduğu için görsel olarak rahatsızlık vermiyor ama yine de elim hep oraya gidiyor doğumdan sonra cildiyeciye gidelim mutlaka
Ayy ben de korkardim. Acaba bi pedegoga fln mi gitseniz bebek gelmeden once.bizde de 7 yaşında abisi bebek doğunca bıçaklayıp öldürmekten bahsediyoçocuktur diye gülüp geçtik ama cidden baya korkuyorum. daha şimdiden bebeğe alınan eşyaları falan kıskanıyo. korkuyorum cidden yaa burda başına böyle bişey gelen var mı?
Evet canm şimdiye kadar hepsini tuttum inşallah böyle de devam eder bakalm şimdilik bi sıkıntı yok.Normal dediyse sorun yok bence canım sevindim senin adına :) devam ediyor Musun oruca
anneden gelen bebeğin emdiği ilk süt yani ilk 5 dakika içerisindeki süt su yönünden oldukça fazladır 5 dakikadan sonra gelen sütte de fazla miktarda yağ vardır. o yüzden anneyi emen bebeği en az 15 - 20dakika emzirmek lazım ki bebek hem su hem yağ oranında doymus olsun sütü sağarkende görülür zaten ilk gelen süt daha sulu sonrasında gelen süt daha yağlıdır o yüzden su verilmeyen bebeğe hiçbirşey olmazBu biraz tartışma yaratacak konu ben hazır suyu kaynatıp soğuttuktan sonra bi çay kaşığı günde verme taraftarıyım be kadr anne sütü her besini herşeyi karşılıyor olsa da suyun yeri de apayrı heleki yaz günlerinde çocuğu çatlatmaya gerek yok. Annelerimiz bize vermedi mi sanki şimdi biraz abartıldı herşey maalesef
ya aslında gülerek söyledi şaka yaparmış gibi ama yine de nasıl bıçaklamaktan falan bahsedebilir ki bi çocuk. nerden aklına geliyo ki böyle şeyler. belki sadece şaka yapmıştır bilmiyorumAyy ben de korkardim. Acaba bi pedegoga fln mi gitseniz bebek gelmeden once.
Ben 6 ay için çok uzun bir süre diye düşünüyorum ilk 1 ay geçtikten sonrasında su vermeyi düşünüyorum dediğim gibi günde bir çay kaşığı fazlası değil ama bu tartışılası bir durum ve tercih meselesi aslında herkesin doğrusu farklı olabiliyor.anneden gelen bebeğin emdiği ilk süt yani ilk 5 dakika içerisindeki süt su yönünden oldukça fazladır 5 dakikadan sonra gelen sütte de fazla miktarda yağ vardır. o yüzden anneyi emen bebeği en az 15 - 20dakika emzirmek lazım ki bebek hem su hem yağ oranında doymus olsun sütü sağarkende görülür zaten ilk gelen süt daha sulu sonrasında gelen süt daha yağlıdır o yüzden su verilmeyen bebeğe hiçbirşey olmaz
günaydın kızlar. dün görümcemin doğum yaptığından bahsetmiştim. akşam gördüm bebişi çok tatlıydıkucağıma aldım ama doğru düzgün tutamadım bile bi zarar veririm diye umarım kendi bebeğimi tutabilirim ama sorun kv'nin bebeğe davranış şekli. mesela 7 yaşında bi çocuğa bebeği uzatıyo al öp kardeş diye. ya da bebeğe çay su falan vermek gibi şeyler. ben daha bikaç saat önce doğmuş bebeğimin öpülmesini istemiyorum doğumuma da büyük ihtimalle annem değil kv gelecek. allah razı olsun kendi annemden çok daha ilgili çok yardımcı olacağından da eminim iyi niyetli yani. bişey dersem de hemen alınıyo kırmak da istemiyorum
Canım allah yardımcın olsun, sen temkinli ol gözünün önünden bir saniye bile ayırmamaya gayret et çünkü ne oluyorsa o küçücük anlarda oluyor.Kizlar bi tartisma konusu acmak istiyorum sizin fikirlerinizi de merak ediyorum. Esimin 2 yasinda yegeni var ailenin ilk torunu. Eltim cocuga kizdiginda vurdugu icin cocukta vurma huyu cok var. Beni her gordugunde karnima karnima vuruyo. Ben ellerini yakalayip cici yapiyoruz cicii diye sevdirmeye calisiyorum ama elini kurtarinca gene vuruyo. Eltimle de konusmadigim icin bisey demiyorum. Eltim de gulerek agzini yaya yaya ay oglum vurma bebegee diyip oturuyo. Bebek dogdugunda iyice kiskanip zarar vericek diye cok korkuyorum. Boyu kadar seyleri bile tutup balkondan camdan asagi atma huyu da var. Sonucta ben onlarin evine gitmiyorum ama kv evinde mutlaka karsilasiyoruz. Kvye soyledim o da o kucuk yengesi anlamiyo diye gecistirdi.
Ben 6 ay için çok uzun bir süre diye düşünüyorum ilk 1 ay geçtikten sonrasında su vermeyi düşünüyorum dediğim gibi günde bir çay kaşığı fazlası değil ama bu tartışılası bir durum ve tercih meselesi aslında herkesin doğrusu farklı olabiliyor
kesinlikle tercih meselesi ama bi sağlıkçı olarak cok da tavsiye etmiyorum hocalarımın ahını alırım yoksa
böyle durumlarda tek söyledikleri biz yaptık biz böyle büyüttük bişey olmadı. sanki biz bebeğe reçel vermeyince bişey olacak bebeğe. bebeğimi kendi istediğim gibi büyütmek istiyorumBenim kayınvalide ve kayınpeder de böyle kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Üç günlük bebeği yaşlı dedemiz var onun kucağına verdiklerine şahit oldum. Adam yaşlı yerinden kalkamıyor temizliğine ne kadar dikkat edebilir. Çok şaşırmıştım. Görümcemin bebeği oldu hastaneye gittik. Kayınpederim al kucağına al al dedi. Eşim de hemen dokunmaya başladı bebeğe. Dışarıdan geldik ellerimizi yıkamadan dokunmayalım diye uyardım, yıkadık ama hemen lap diye kucağımıza verdi. Ben çok dikkat ederim normalde böyle şeylere. Emziği tutsun diye el kadar bebeğe reçelli emzik verdiler. Yapmayın etmeyin dedim ama onlar çoğunlukta olunca bastırdılar beni tek başıma mücadele edemedim, biz verdik hiçbirşey olmuyor dediler. Bebek iki üç aylıkken ağzına peynir verdiler anlatmaya çalıştım ama annesi razı olunca da beni ilgilendirmez dedim. Geçen gün iftarda beraberdik, bebek biraz büyüdü artık yavaş yavaş ek gıdaya geçebilecek bir Ayda ama tabi çoktan herşeyi verdiler onlar. Sofrada kucağımdaydı ay yemeklere nasıl bakıyor ay çorba ver limonata ver dediler. Çocuk benim çocuğum değil annesi isterse verir ama ben veremem dedim. Yani alttan alttan mesaj vermeye çalışıyorum ama umarım bebeğim doğduğunda bu şekilde şeylerle karşılaşmamyoksa psikolojik olarak çökerim
Canım allah yardımcın olsun, sen temkinli ol gözünün önünden bir saniye bile ayırmamaya gayret et çünkü ne oluyorsa o küçücük anlarda oluyor.
Eki Görüntüle 2151514 canm ben bunun ayıcikli olanin orta boyunu aldm fiyatini hatrlamiodum simdi baktm kargoyla 68 yazio
Sen hangi hastanede yapcan canm dogumu
ben set almadım bunun orta boyunu aldm istediğin ebatı alabiliyosun bi bak istersen cnmCanım bunlar gibi setler ben de gördüm nette ama birlikte satılıyordu. Ayrı ayrı alabiliyor muyuz? Öyleyse ben de orta boy alayım istiyorum.
32+6 gittiğimde 32+5 görünüyordu 2 kg dedi canım bana bakalım yarın gittiğimizde ne kadar olmuş öğrenicem. Birde ben bu ölçümlere çok fazla inanmıyorum tombul 4 kilo doğacakları dedikleri bebek bazen 3 kilo doğuyor
ben set almadım bunun orta boyunu aldm istediğin ebatı alabiliyosun bi bak istersen cnm
peki bebeğe su vermek gerekiyor mu? sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin suya ihtiyacı olmadığını öğrendim ama izmir çok sıcaksusuz kalmasın sonra bebiş bebek bakımıyla ilgili hiç bir şey bilmiyorum
Ay bizim gittigimizi duyduklarinda hic eksik kalmazlar aninda ucar gelirler.
Canım zaten anne babaya çekiyor genelde ki küçük doğan bebekler daha çabuk toparlıyor doğduklarında zayıf olup sonradan kilolu doğanları geçip tospik oluyorlar maaşallah :) sağlıklı olsun yeter. Ben kullanmıyorum vitamin hatta eşim çok laf vuruyor ama içemiyorum b12 eksikliğim vardı iğne verdi iğneyi çok severimAynen doktor da dedi yüzde 10-15lik yanılma payı olabiliyor diye. Ama baştan beri ufak benim oğluş. Doktor anne baba minyonsunuz diyor. 34te 2kg çıktı. Bakalım 37de nasıl olacak. Muz ve kaşar yemeye devam edeyim. Bu arada vitamin balık yağı vs kullanıyor musun sen ?onlar da hem anneye hem bebeğe kilo aldırıyor sanırım. Ben sadece kan ilacı içiyorum o kadar. Arada da magnezyum.
Bu biraz tartışma yaratacak konu ben hazır suyu kaynatıp soğuttuktan sonra bi çay kaşığı günde verme taraftarıyım be kadr anne sütü her besini herşeyi karşılıyor olsa da suyun yeri de apayrı heleki yaz günlerinde çocuğu çatlatmaya gerek yok. Annelerimiz bize vermedi mi sanki şimdi biraz abartıldı herşey maalesef
Yok cnm makat geliş hala zaten sezeryan olucağım için çok takılmadım ağrılar için magnezyum verdı ıkı kilo olmuş şükür suyu rahim ağzı falan hersey yolunda elhamdülillah bi sıkıntı yok şimdilik bayram sonrası gel dedı bizden böyle durumlar :) :)dönmüş mü canım bebiş kaç kilo olmus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?