2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bu biraz tartışma yaratacak konu ben hazır suyu kaynatıp soğuttuktan sonra bi çay kaşığı günde verme taraftarıyım be kadr anne sütü her besini herşeyi karşılıyor olsa da suyun yeri de apayrı heleki yaz günlerinde çocuğu çatlatmaya gerek yok. Annelerimiz bize vermedi mi sanki şimdi biraz abartıldı herşey maalesef

O bende de var hatta çoğaldı bu ara ama çok küçük olduğu için görsel olarak rahatsızlık vermiyor ama yine de elim hep oraya gidiyor doğumdan sonra cildiyeciye gidelim mutlaka
Aynen cnm benimde ufak hatta 2 tanesini kopardim elimi atinca takiliyordu bende cildiyeciye gidicem dogumdan sonra eger gecmezse hee birde sol bacagimdaki varisler bakalim ne olacak.

Ayy ben de korkardim. Acaba bi pedegoga fln mi gitseniz bebek gelmeden once.

anneden gelen bebeğin emdiği ilk süt yani ilk 5 dakika içerisindeki süt su yönünden oldukça fazladır 5 dakikadan sonra gelen sütte de fazla miktarda yağ vardır. o yüzden anneyi emen bebeği en az 15 - 20dakika emzirmek lazım ki bebek hem su hem yağ oranında doymus olsun sütü sağarkende görülür zaten ilk gelen süt daha sulu sonrasında gelen süt daha yağlıdır o yüzden su verilmeyen bebeğe hiçbirşey olmaz

Ayy ben de korkardim. Acaba bi pedegoga fln mi gitseniz bebek gelmeden once.
ya aslında gülerek söyledi şaka yaparmış gibi ama yine de nasıl bıçaklamaktan falan bahsedebilir ki bi çocuk. nerden aklına geliyo ki böyle şeyler. belki sadece şaka yapmıştır bilmiyorum mesela bebeğe yatak alıyoruz yatağa ne gerek var koltukta yatardı diyo. başka bişey alıyoruz yuh onu da mı alcaksınız falan diyo. bi de bebeğe bi kıyafet falan alınca ona da alıyoruz kıskanmasın bebek gelince pabucu dama atılmış gibi olmasın diye.

Ben 6 ay için çok uzun bir süre diye düşünüyorum ilk 1 ay geçtikten sonrasında su vermeyi düşünüyorum dediğim gibi günde bir çay kaşığı fazlası değil ama bu tartışılası bir durum ve tercih meselesi aslında herkesin doğrusu farklı olabiliyor.

Benim kayınvalide ve kayınpeder de böyle kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Üç günlük bebeği yaşlı dedemiz var onun kucağına verdiklerine şahit oldum. Adam yaşlı yerinden kalkamıyor temizliğine ne kadar dikkat edebilir. Çok şaşırmıştım. Görümcemin bebeği oldu hastaneye gittik. Kayınpederim al kucağına al al dedi. Eşim de hemen dokunmaya başladı bebeğe. Dışarıdan geldik ellerimizi yıkamadan dokunmayalım diye uyardım, yıkadık ama hemen lap diye kucağımıza verdi. Ben çok dikkat ederim normalde böyle şeylere. Emziği tutsun diye el kadar bebeğe reçelli emzik verdiler. Yapmayın etmeyin dedim ama onlar çoğunlukta olunca bastırdılar beni tek başıma mücadele edemedim, biz verdik hiçbirşey olmuyor dediler. Bebek iki üç aylıkken ağzına peynir verdiler anlatmaya çalıştım ama annesi razı olunca da beni ilgilendirmez dedim. Geçen gün iftarda beraberdik, bebek biraz büyüdü artık yavaş yavaş ek gıdaya geçebilecek bir Ayda ama tabi çoktan herşeyi verdiler onlar. Sofrada kucağımdaydı ay yemeklere nasıl bakıyor ay çorba ver limonata ver dediler. Çocuk benim çocuğum değil annesi isterse verir ama ben veremem dedim. Yani alttan alttan mesaj vermeye çalışıyorum ama umarım bebeğim doğduğunda bu şekilde şeylerle karşılaşmam yoksa psikolojik olarak çökerim

Canım allah yardımcın olsun, sen temkinli ol gözünün önünden bir saniye bile ayırmamaya gayret et çünkü ne oluyorsa o küçücük anlarda oluyor.

böyle durumlarda tek söyledikleri biz yaptık biz böyle büyüttük bişey olmadı. sanki biz bebeğe reçel vermeyince bişey olacak bebeğe. bebeğimi kendi istediğim gibi büyütmek istiyorum

Aynen doktor da dedi yüzde 10-15lik yanılma payı olabiliyor diye. Ama baştan beri ufak benim oğluş. Doktor anne baba minyonsunuz diyor. 34te 2kg çıktı. Bakalım 37de nasıl olacak. Muz ve kaşar yemeye devam edeyim. Bu arada vitamin balık yağı vs kullanıyor musun sen ?onlar da hem anneye hem bebeğe kilo aldırıyor sanırım. Ben sadece kan ilacı içiyorum o kadar. Arada da magnezyum.

Al benden de o kadar , bende hiç birşey bilmiyorum, herkes kendi bebeğin olunca yaparsın diyor ama çok korkuyorum,inşallah ona hakettiği gibi bakabilirim

Ay bizim gittigimizi duyduklarinda hic eksik kalmazlar aninda ucar gelirler.

canım çocuğun yaşı çok küçük ve 2 yaşındaymış bildiğim kadarıyla her yaşın sendromu oluyor özelllikle 2 yaş çocukları agresif oluyor söylenenin tersini yapıyor,sen bir müddet onu göz hapsinde tut , bebeğini kendin koru derim ben ..

Canım zaten anne babaya çekiyor genelde ki küçük doğan bebekler daha çabuk toparlıyor doğduklarında zayıf olup sonradan kilolu doğanları geçip tospik oluyorlar maaşallah :) sağlıklı olsun yeter. Ben kullanmıyorum vitamin hatta eşim çok laf vuruyor ama içemiyorum b12 eksikliğim vardı iğne verdi iğneyi çok severim onu vuruluyorum. Magnezyum falan içmiyorum vitaminler bana bakıyor ben onlara ama bi kaç gündür portakal suyu sıkıp devit damlayı içine damlatıp sabah aç karnına içmeye başladım

ben sağlık ocağındaki ebeye sormuştum su verebilirsin çok az dedi, biz anneler bebğin midesini suyla doldurmasın diye 6 ay su vermeyin diyoruz bilinçli bir şekilde verebilirsin demişti,sonuçta yaz çocuğu olacak az az verebilirim diye düşünüyorum .

dönmüş mü canım bebiş kaç kilo olmus
Yok cnm makat geliş hala zaten sezeryan olucağım için çok takılmadım ağrılar için magnezyum verdı ıkı kilo olmuş şükür suyu rahim ağzı falan hersey yolunda elhamdülillah bi sıkıntı yok şimdilik bayram sonrası gel dedı bizden böyle durumlar :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…