2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimki hic gelecek hakinda konusmaz. Bebek bilir der gecer :) dogum ne zaman diyorum bebek bilir surec normal ama bebek iri diyor. Haftaya kontrolde ne diyecek bakalim belki artik daha net olur. Bizim tombik 16.haftadan beri 3 hafta ilerde. Ama çevremde bi kac erkek bebek annesi daha ayni seyi soyledi. Bizimki de 1 hafta 2 hafta ilerde çıkıyor dediler. Belki erkek boyle oluyordur ama dogum sisligiyle ayni oluyordur

Ben de alisverisi iyi ki sona bırakmamışım .Iki hafta once çıktık Iftara 1 saat kala herkes dağılmıştı. Rahat rahat baktim .4 takim kiyafet ayarladim. Sıkıldıkça degistiririm artik .Cunku surekli terliyorum .Tesettürlü olunca sicak basmasi katliyor .

Sen de normal dogumu bekliyorsun dimi,epidural alır mısın epidural alanlar kasılma anında hissediyorlar mı nasıl ıkınıyorlar acaba
Evet eş imzası gerek sezeryan için ama bizim adam yanaşmadı başta sezeryan düşünüyodum şimdi normale yöneldim.korkmuyorum doğumdan sadece suni sancıya gerek kalmasın istiyorum..epiduralli normal olacak benim ama sancı hissetmeme kişiye göre değişiyor sen kaçıncı haftandaydın bebiş erkek miydi
Sen de normal dogumu bekliyorsun dimi,epidural alır mısın epidural alanlar kasılma anında hissediyorlar mı nasıl ıkınıyorlar acaba

Dediğin hareketi deniyiim akşam inş olur bişiler .yoksa yaramazım gelmeyecek

Ramazan'ın son günü ikindi ile iftar arası duaların makbul olduğu bir vakit bu duayı can parçalarımız için yapalım

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MÜTHİŞ BİR DUA

Ya Rabbi! Kızım ... oğlum ... hiçbir dahlim olmadan bana emanet ettin. Hiçbir dahlim olmadan Sen onları hıfzet.

Ya Rabbi! Beni onlarla imtihan etme.

Ya Rabbi! Onları açık, gizli hertürlü fitneden muhafaza et.

Ya Rabbi! Onları kitabını hıfzeden, dinlerini samimi yaşayan, ibadetlerine azami dikkat eden, güzel ahlakla bezenmiş salih kullarından eyle. Dünyadaki en mutlu ve azdırmayan bolluk, ferahlık içinde yaşayan insanlardan olsunlar.

Ya Rabbi! Onları helallerinle haramlardan muhafaza et ve fazlınla Senden başkasına muhtaç etme.
Ya Rabbi! Kitabını muhafaza ettiğin gibi onları da şeytanın şerrinden muhafaza et.

Ya Rabbi! Onları en hayırlıların sohbetleriyle, en temizlerin ahlaklarıyla ve sana tevekkülle rızıklandır.

Ya Rabbi! Kalp ve beden hastalıklarından onları koru. Havlinle, kuvvetinle onlarla ilgili hayırlı muradımı nasip et.

Ya Rabbi! Hayatımda beni onların iyilikleriyle nimetlendir ve öldükten sonra da hayır dualarıyla beni mesut et.

Ya Rabbi! Kalbimden birer parça olan çocuklarımı gözümle göremediğim bir yerde Sana emanet ettim. Ama herşey Sana âyan. Azametine, yüceliğine yakışır bir şekilde onları muhafaza et, koru.

Ya Rabbi! Yavrularımızı her türlü kötülükten, kötülerden, kötü anlayışlardan muhafaza buyur. Onlara İslâmi şuur nasip et. Kendine kul, Râsulüne ümmet eyle…

Ya Rabbi! Zihinlerini her türlü boş şeylerden arındır. Akıllı ve ferasetli davranmalarını inayet buyur.

Ya Rabbi! Nefislerinin ve arzularının azgın isteklerine uyduklarında, onları doğru yola ilet.

Ya Rabbi! Kaldırıp götüremeyecekleri imtihanlarla sınama. Son nefeslerine kadar dinin üzere yaşamalarını nasip buyur.

Ya Rabbi! Anneye, babaya ve tüm Ümmeti Muhammed'e iyilik yapma ve hayırlı olma gibi güzel huylar nasip eyle..

Ya Rabbi! Son nefeslerine kadar yolundan ve rızandan ayırma.

Ya Rabbi! O, incecik kalp ve gönül dünyalarına bulaşmak isteyen şerlerin, şerirlerin kötülüklerinden “Hafiz” isminle muhafaza eyle.

Ya Rabbi! Kardeşler olarak aralarındaki sevgiyi, muhabbeti, samimiyeti, yakınlığı arttır.

Ya Rabbi! Son nefesleri dahil imana ve Kuran’a hizmetten ayırma.

Ya Rabbi! Bilip söyleyemediğim, düşünüp dile getiremediğim inayet ve ihsanlarının en güzelini, bütün kardeşlerimizin çocuklarına ve benimkilere de nasip eyle…

Ya Rabbi! Sen onları üzecek, kıracak, inciteceklerin şerrinden emin eyle. {amin elfi elfi amin…

Ya Rabbi! Fereç, mahrec nasib et. Haklarında hayırlı olacak istekleriyle rızıklandır.

Salatu selam insanların en hayırlısı Efendimiz (asm), âl ve ashabının üzerine olsun. Amin

toparlar merak etme ,ben 2200 doğmuşum ve beklenen tarihten 10 gün erken, doktor sağlığı gayet yerinde merak etme demiş,kendi doktorun ne diyor,bekler mi iki üç hafta

37+1 haftalık bebeğimiz kız,suni sancı da mı ürkütücü aslında dikişler de öyle:)

arkadaşlar eve ilk kez temizlikçi alıcam telefon ile konuşucam ne zman gelirsin diye ,yarım gün mü olur tam gün mü bilemedim ne tür işlerin yapılacağını söyleyeyim mi,öğle yemeğinde ev yemeği mi ister döner tarzı mı bunlar da konuşuluyor mu ,neler konuşuluyor ?

Bende son güne bıraktım
Hali gelcek diye sabahtan cikmadim.
Sonra 3 gibi geldi kaynanamda geldi
Anca bu saat oldu.
Zaten hali geldiğinde kimse yoktu kapıyı kapatmak için içeri çekmek zorunda kaldım çok ağrım var o yüzden
Eşimde akşama gideriz dedi ama bugün cok yoğun.
Ben carsidan tesettur magazaalrindan almak istiyorum o bilindik mağazalardan.
Ama orda da tesettürluye göre bişey yok.

Inşallah gönlüme göre bişey bulurum

Kızlar su anne yanı reflu yastıkları ıkısı bır arada olan war alan weya tanıdıklarda goren kullanan varmı yoksa sadece teklı reflu yastıgımı ii olur sizce?

Ben de ilk kez yardım aldım temizlikçiden. Yemek işini konuşmadım önceden bana gelince sabah evdeki poğaçalardan ve çaydan ikram ettim öğlen de evde ne yemek varsa beraber yedik kahve istedi kahve yaptım bi d öğleden sonra tatlı ikram ettim şimdi bakınca baya şey ikram etmişim ama bedenen çalışıyor enerji ihtiyacı olur diye düşündüm. Bana gelen zaten kendi kafasına göre temizlik programı yapıp evde uygulamaya başladı annem sinir oldu tabi kendisini dinlemediği için. Ben özel olarak dikkat ettiğim şeyleri ya da temizlenmesini istediğim şeyleri söyledim kadının aklına gelmez diye.

evet bir de ıkınamadıkları için karından bastırabiliyorlarmış,ben de kararsızım yaşayıp görücez artık:)
Devlet hastanelerinde annenin sıkıntısına sabredemeyen personelin erkek olanlarına bu karına bastırma olayını yaptıklarını duymuştum bunu tecrübe eden kaç kişi boğuluyorum ölüyorum zannettim falan yazmış inşallah gerek kalmaz

37+1 haftalık bebeğimiz kız,suni sancı da mı ürkütücü aslında dikişler de öyle:)
Canım kendini korkutma ben 2 - 3 doğuma girdim hamile bayanlar inan kesiğin dikişin farkına varmıyorlar o an ki yoğun duygu karmaşasıyla..hem uyuşturuyorlar zaten..elimdeki bi anne ıkınmayı bilmiyodu bebek öleceğine karnına baskı yaptm bizzat bebeği dışarı itmek için..bnce kendini korkutacağına doğum ve ıkınma egzersizlerine odaklan..minnoşun adı ne olacak..bende prensesimi bekliyorum 37+2 deyim

birisi anlatmıştı temizlik yapan kişiye öğle yemeğinde çorba,tavuk eti pilav vermek istemiş ama demişki ben bunları yemem döner alın bana ,gidip almışlar :)

Karnına baskı olayı suistimal edilmezse bir müdahale çeşidi aslnda..anne ıkınamadığı veya ıkınmayı bilmediği zaman bebek kanalda nefessiz kalmasın diye en kısa sürede dışarı itmek için yapılır..ama keyfi işleri erken bitsin diye yapanları bilmiyodum..biraz vicdan diyorum.karşındaki insan neden yaparlar bunu bilmem

ebe hemşire misiniz? doğumda ıkınmayı sağlık ocağına gittiğimde kabız olmuşsun da çıkarmaya çalışıyormuşsun gibi olacak demişlerdi,ıkınma anını kendimiz bilebilşyor muyuz bir de suni sancıyı herkese mi veriyorlar? ismini beste düşündük siz ne düşündünüz

canım 35 i bulsan sorun olmaz inşallah 50 de çok değil inşallah bekler

Benimki de erkek ama çok ilerde değildi 2-3 gün kadar fark vardı. Bu kez arayı açmış zibidi. Bizim dr da kimin nasıl doğum yapacağını şu an hiç bilmiyorum, her doğum kendine has diyor. Ama tercihinin de normal olduğunu sık sık söylüyor.

Bebeğin birden kilo alması ile ilgili annemin yorumu mantıklı geldi bana.Benim hastalığımda ac kaldığından ben iyileşip yemeye b aslayınca savunma mekanizması devreye girmiştir, kendine depolamıştır bebek dedi. Bakalım bundan sonra nasıl ilerleyecek.

Haklisin cnm allah YARDIMCINIZ olsun. Ben bir kayinvalideme gidicem ordada bir elbise bitti. Evi de çok sıcak oluyor kalaba da olucaz. Başka yerimiz yok bu bayram herkes yazlikts zaten. Doğumda da kalaba gelen olmaz okullar açılınca ancak o zmnada oğlan baya buyur toparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…