- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.146
- 448
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.361
Aktarda var cnmKızlar bu Meryem ana otunu ben de çok duydum ama nerede satılır acaba aktarlarda olur mu ?
Aktarlarda baharatcilarda satiliyor ben aldim bi tanesi 40 tl verdim.dayimin esi yapti dogumu 1 saat surdu sadece bende ona verdim benim sancilar baslayinca o yapacak yine benim adima ve gercekten cok ise yariyormus butun hamileliklerinde ayni otu kullanabiliyormussun.sudan cikarinca eski haline donuyormus nasil bir mucize isteKızlar bu Meryem ana otunu ben de çok duydum ama nerede satılır acaba aktarlarda olur mu ?
Canm cogu yarim gun gelmio. Yaptiracagin is miktarina gore sor is coksa tam gun al. Ben yemek durumuna gore hareket ediyorum varsa veriyorum yoksa disardan pide kofte ekmek vs soyluyorum oglen icin telefonda sorma sen kendin karar ver ev yemegimi disari yemegimi vercegine. Isleride sor istersen ben cagrdm sormicam ama cam kapi dip bucak temizlatcem dolap ustlerini sildircem butun dolaplari disindan siliyolar icine karismiolar onceden konusulursa belki bilemiyorum.arkadaşlar eve ilk kez temizlikçi alıcam telefon ile konuşucam ne zman gelirsin diye ,yarım gün mü olur tam gün mü bilemedim ne tür işlerin yapılacağını söyleyeyim mi,öğle yemeğinde ev yemeği mi ister döner tarzı mı bunlar da konuşuluyor mu ,neler konuşuluyor ?
toparlar merak etme ,ben 2200 doğmuşum ve beklenen tarihten 10 gün erken, doktor sağlığı gayet yerinde merak etme demiş,kendi doktorun ne diyor,bekler mi iki üç hafta
Aktarlarda baharatcilarda satiliyor ben aldim bi tanesi 40 tl verdim.dayimin esi yapti dogumu 1 saat surdu sadece bende ona verdim benim sancilar baslayinca o yapacak yine benim adima ve gercekten cok ise yariyormus butun hamileliklerinde ayni otu kullanabiliyormussun.sudan cikarinca eski haline donuyormus nasil bir mucize iste
Benim ablamada ebe bastırmış ama ıkınma gücüm yoktu diyor ablam. Bi an ah diye nefesi kesilmiş dalgınlığına gelmiş ikincide tedbirliydi bastırcağını biliyodmzbi bastı bebek çıktı dedi bana kalsa çıkartamazdım dedi, bazı durumlarda iyi oluyomuş aslındaDevlet hastanelerinde annenin sıkıntısına sabredemeyen personelin erkek olanlarına bu karına bastırma olayını yaptıklarını duymuştum bunu tecrübe eden kaç kişi boğuluyorum ölüyorum zannettim falan yazmış inşallah gerek kalmaz
Ebe misinizCanım kendini korkutma ben 2 - 3 doğuma girdim hamile bayanlar inan kesiğin dikişin farkına varmıyorlar o an ki yoğun duygu karmaşasıyla..hem uyuşturuyorlar zaten..elimdeki bi anne ıkınmayı bilmiyodu bebek öleceğine karnına baskı yaptm bizzat bebeği dışarı itmek için..bnce kendini korkutacağına doğum ve ıkınma egzersizlerine odaklan..minnoşun adı ne olacak..bende prensesimi bekliyorum 37+2 deyim
Canim sen hic kollamıyorsun kendini.Yikamadan hali gelmisti benim o zaman hamile bile değildim. Belimi agritmaktan korktum .Koridora biraktirdim .Mesela her hafta damacana su geliyor .Üstüm musaitse kapıyı aciyorum adam iceri yuvarliyor top gibi .Acmazsam da kapinin önüne koyuyor esim aliyor. Ben de hamile giyim magazasindan elbise alcaktim .Vazgectim surda hepi topu 2 3 hafta kaldi .Ve hic giymedigim hamile elbisem var. Yanina da diger 2 gun icin kombin yapip aldim .Gerek kalmadi.Dogumdan sonra giyebileceğim seyler tercih ettim .Bende son güne bıraktım
Hali gelcek diye sabahtan cikmadim.
Sonra 3 gibi geldi kaynanamda geldi
Anca bu saat oldu.
Zaten hali geldiğinde kimse yoktu kapıyı kapatmak için içeri çekmek zorunda kaldım çok ağrım var o yüzden
Eşimde akşama gideriz dedi ama bugün cok yoğun.
Ben carsidan tesettur magazaalrindan almak istiyorum o bilindik mağazalardan.
Ama orda da tesettürluye göre bişey yok.
Inşallah gönlüme göre bişey bulurum
40 Tl mi iyi para valla .Şok oldum. Bize umreden gelcek bakalim .Ama normalde kullaniliyor sezeryanda kullanilmiyor benim bildigim .Aktarlarda baharatcilarda satiliyor ben aldim bi tanesi 40 tl verdim.dayimin esi yapti dogumu 1 saat surdu sadece bende ona verdim benim sancilar baslayinca o yapacak yine benim adima ve gercekten cok ise yariyormus butun hamileliklerinde ayni otu kullanabiliyormussun.sudan cikarinca eski haline donuyormus nasil bir mucize iste
Canim bi acile gitsen 4 5 saat uzun bi sure .kızlar 4 5 saat önce başlayan sezeryan çizgisinin orda bi gerilme batma var acıyo yürürken bişi kopcak gibi sanki.nedir bu korkmaya başladım
uzandım orda hareket edio baskı mı yapıoki ağrım falan yok o yğzden düşünmedim hastaneye gitmeyi canım yaCanim bi acile gitsen 4 5 saat uzun bi sure .
Benimki de erkek ama çok ilerde değildi 2-3 gün kadar fark vardı. Bu kez arayı açmış zibidi. Bizim dr da kimin nasıl doğum yapacağını şu an hiç bilmiyorum, her doğum kendine has diyor. Ama tercihinin de normal olduğunu sık sık söylüyor.
Bebeğin birden kilo alması ile ilgili annemin yorumu mantıklı geldi bana.Benim hastalığımda ac kaldığından ben iyileşip yemeye b aslayınca savunma mekanizması devreye girmiştir, kendine depolamıştır bebek dedi. Bakalım bundan sonra nasıl ilerleyecek.
Gerilme hareketi yapiyor olabilir.Benimki de elleriyle kasiklarima dogru yumruk atiyo ellerini gorebiliyorum disaridan ayaklarina gore daha minnakuzandım orda hareket edio baskı mı yapıoki ağrım falan yok o yğzden düşünmedim hastaneye gitmeyi canım ya
Amin canım inşş biz böyle şeyler yapmayız, çocuğa normali olması gerekeni öğretmek lazım çocuk bu tabiki dokunarak elleyerek öğrenicek ama etrafa çevreye zarar vermeden ve şımarmadan..
ooo sizin bey daha uzun ve zayıfmış benim eşimde aldı da en azından boyu ile eşit olsalar yaaaa :))))
bünyesi sağlam allehtan. Sürekli tahlil yaptırıyoruz vitaminler multi düzeyde :))) kilo alma şansım yok yanında amaaa
Aaa ilk defa duydum günah olduğunu çicek adı neden günah ki çok saçma. Bende kızıma line düşünülordum caiz değil koymak ama bi manası yok ben oyüzden koymadım çicek böcak adı olsa koyardım, yabancılarda melissa koyuyor o yüzden mi sakıncalı?
Sagol canım sorucam ordan ama bana umarım cvp verirler.Canım çok güzel bir isim bence.diyanet işleri yüksek kurulunun danışma sayfası var,oraya danışmanı öneririm.benim de beğendiğim bir isim vardı ama tereddütlüydüm ve yazdım oraya 2/3 gün içinde de cevap verdiler
O Sudan içmek gerektiğini ben de duydum bi de Doğumdan sonra tekrar Sudan çıkartın yoksa rahim kapanmaz gibi bir şey de duymuş olabilirim emin olmamakla birlikteBenim de arkadaşımda varmış canım. İlla hastaneye götürüp orda mı suya koymak gerek canım?sancım başlayınca arkadaşa desem suya koysa olur mu?bazı yerlerde annenin o Sudan içmesi gerektiği yazıyor. Siz nasıl yaptınız?
Doğum yapar yapmaz cikartilmali canim .Dogru duymussun .O Sudan içmek gerektiğini ben de duydum bi de Doğumdan sonra tekrar Sudan çıkartın yoksa rahim kapanmaz gibi bir şey de duymuş olabilirim emin olmamakla birlikte
Hemşireyim . tuvalette nüyük abdestinizi yapar gibi karın yada vajen kaslarını değil anüs kaslarını kasmanız lazım.aynen büyük abdestte ıkınır gibi. Ama bunun egzersizini yapın alıştırın kaslarınızı ki doğum sırasında kolay olsun.ıkınma anı dediğiniz sancının geldiği andır ve sancı ağrı olacağı için her ağrıda ıkınmalısınız.suni sancıyı herkese vermezler.açıklığı olmazsa yada açılma bir türlü yeterli olmazsa ki 10 cm olması lazım suni sancı verilir.biz beren ela koyucazebe hemşire misiniz? doğumda ıkınmayı sağlık ocağına gittiğimde kabız olmuşsun da çıkarmaya çalışıyormuşsun gibi olacak demişlerdi,ıkınma anını kendimiz bilebilşyor muyuz bir de suni sancıyı herkese mi veriyorlar? ismini beste düşündük siz ne düşündünüz
HemşireyimEbe misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?