- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.981
İnşallah cnm güzel haberlerini bekliyoruzEn kobtrole gidiyorum inşallah kızım dönmüldür. Ve kilo almişdir.
Sezeryanin sıkıntısı gun gectikce azalir insallah hic meraketmeyin... en zoru ilk gunlerdir :)Arkadaşlar selam ben Ağustos annesi idim ama minigim erken geldi, temmuz annesi hem de en başından oldum :)) 2.5 sene önce epidural normal doğum yaptım, 8saat önce epidural spinal ile sezeryan oldum, sanırım ikisi de aynı yani normalde öncesinde ve dogum surecinde çekiyorsun, sezeryande daha çok bir zorluğunu görmedim açıkçası (belki daha yeni olduğu için) bilemiyorum. Her dogum farkli ama tecrübeli arkadaşların fikrini merak ediyorum şuan iyiyim demek için erken mi? Nelere dikkat etmeliyim?
Canim hepimizin düştüğü kısır döngü bu iste... halbuki ilk aylarda(ilk 3ay=4.trimester) bebek sadece aciktigi icin emmez... en huzur buldugu bildigi yerdir anne göğsü . Ve amniyon sivisiyla kokusu aynıymış sütümüzün... bebek kendini sadece orda guvende hissediyor.. sen mama verirsen göğsün terbiye olmadan... bebek daha genis araliklarla emecek bu kez de otomatik olarak sütün yetmeyecek çünkü gogse verilen mesaj bu... ama bebek surekli emerse gogsun daha cok sut gerek mesaji alip daha cok uretecek... kendine ve bebise zaman tani duzelecek insallah... eger bebek kilo almazsa (dr kontrolunde) yada sarılıkdurumunda yine dr kontrolunde mamaya baslayabilirsin ama sen direkt mamayi düşünme ... mama dusmani degilim ama bunlar hep basimdan gecti biloyorum bizzat yasadim. . Kizimda mama verdim sütüm otomatikmen azaldi sonra kademeli mamayi azalttim ve anne sütü artti şükür ... birde incir hurma ve kavun bende cok ise yaramisti sut artirmadaLansinoh kullanıyorum canım. Sanırım süt yetmiyor anlamadım, birini 30-40 dk emiyor heh tamam diyorum 2 dk sonra başlıyor ağlamaya ağzını şapırdatmaya diğer gögsümü veriyorum ama her seferinde 2sini birden vermek yoruyor ve canımı çok yakıyor bazen yarım saat 1 saatte bi istiyor bu şekilde öyle olunca süt dolmadan bitiyor gögüsde kendine gelemiyor. Mamada vermek istemiyorum normal mi bu durum bilemiyorum da
Canim en fazla 2-3saate bir sagman gerekiyor... maalesefKızlar günaydın biliyorsunuz erkenden zorunlu sezaryen oldum oğlum hala kğvözde ben hergün süt götürüyorum ama sütüm azaldı geceleri kalkıp sağamıyorum uyuyorum acaba ondan olabilirmi kesilmesinden korkuyorum napmam lazım
ayy bizimde cuma kına pazar düğün var gitmek istemiyorum doğurmak istiyorumHerkese günaydın rüyamda doğum yapma sezonunu actim bu gece itibariyle:):)
Yarin kontrol var bakalım ne diyecek Pazar günü görümcem in sözü olucak inşallah sorunsuz sıkıntısiz atlatiriz
Allahim saka gibi. Hic mi Allah korkusu yok. Gizli kamera koyup cekeceksin o zman savunsun annesiniOglu gelecek sabah. Bakalim onun yaninda ne yapacak. Agrim var de annem sanki anlamaz mi diyor bana. Agrim bar diyorum iyi yarin dinlen obur gun gezeriz diyor. Dun 1 kg vermişim dedim ben 300 gram almisim dedi. E seni ayakta goremedim hic cok dogal dedim. Benim ortundugum polari muazzam sekilde katlamış hala bana ben duzenliyim mesaji verme peşinde. Aksam ne yicez diyorum makarna var dunden diyor. E ben bi tek onla ogun atlayamam protein yok yumurta bari haslayayim dedim ben yerim valla dedi kendine kafam kadar beyaz peynir bi o kadar kasar feslegenli yogurt neler neler yapmis. Oglu asla inanmaz foto ceksem gene inanmaz. Sana ye demistir yememissindir der. Allah bana da bu sinavi verdi napalim. Gulesim de geliyor . Ben agrim var diyorum normal normal de su kovboy filmi ne zaman reklama girecek tuvalete gidemedim diyor. Oglu gelince annen ne yemeklsr yapti bana bi anlatsin hele dicem
Allahim saka gibi. Hic mi Allah korkusu yok. Gizli kamera koyup cekeceksin o zman savunsun annesini
canim benim, iyilesecek insallahBen kendi acımı unuttum. Ameliyatlıyım güya, her gün hastaneye taşınıyoruz. Bugün iki özel hastaneye gittik tek görüşle sınırlı kalmayalım diye. Aman oğlum iyileşsin de ben önemli değilim..
Peşinde dolanma canım bildiğin bir temizlikçi mi? Ben yatıp uyudum valla o temizledi. Ayakta duracak halim yoktu ki. Birşey sorunca tarif ettim çağırdı.Günaydın kızlar
Temizlikçi gelecek ve kimse yok yanımda ayakta durmak bile zor geliyor peşinde nasıl dolanıcam bilmiyorum
Gunaydinn, ben yazmistim, onu da izlettim, doguma 2miz basbasa gitmeye ikna oldu ama normal dogumu coook kolay zannetmeye basladi hocanin anlatimini izleyinceGünaydın kızlar alıntılayamadım yukarılarda bi yerde eşlere izlettiler Banu çiftçi Doğum videosu konuşulmuş. Eşlere Banu çiftçinin Doğumda mahremiyet videosunu seyrettirmek lazım. Doğum festival gibi değildir anneleri rahat bırakın istemediği Kişiler Doğumda yanında olmasın yoksa Doğum ilerlemez falan diyordu
Prolaktin yani sut hormonu en fazla gece salgilaniyor. Sutunu arttirmak icin gece saat kurup en az 2 saatte bir kalkip sut sagman lazim.Kızlar günaydın biliyorsunuz erkenden zorunlu sezaryen oldum oğlum hala kğvözde ben hergün süt götürüyorum ama sütüm azaldı geceleri kalkıp sağamıyorum uyuyorum acaba ondan olabilirmi kesilmesinden korkuyorum napmam lazım
Canım çok uzun sürdü küvez ben o kadar kalacağını tahmin etmemiştim Allah yardımcın olsun bebeğin tez zamanda toparlanıp evine gelsin inşallah , süt arttırıcı içecekler doktora sor sonra aktara sor onlar da karışım hazırlıyorlar sık sık duş al arada vakit buldukça uyu dinlen mutlaka kendini strese sokma sütün azalması normal çünkü sütün artması bebek emerse olur bir müddet azalacaktır ama bebeğin emdiği zamanlarda tekrardan artacaktır inşallah canım biraz daha sabret az kaldıKızlar günaydın biliyorsunuz erkenden zorunlu sezaryen oldum oğlum hala kğvözde ben hergün süt götürüyorum ama sütüm azaldı geceleri kalkıp sağamıyorum uyuyorum acaba ondan olabilirmi kesilmesinden korkuyorum napmam lazım
Ah canım baya uzun ve zorlu bir süreç atlattiniz çoğu gitti azı kaldı eminim ameliyat sonrası çok daha çabuk toparlayacaktır dualarımız hep sizinle inşallah Rabbim yardımcınız olsun inşallahÇok teşekkür ederim.Ameliyatı biraz daha erteledi doktorlar.2kilo olmasını bekleyecekler.hakkımızda hayırlısı olsun gece gündüz dua ediyoruz.
Hadi inşallah canım hayırlı haberlerle gel bekliyoruzEn kobtrole gidiyorum inşallah kızım dönmüldür. Ve kilo almişdir.
Ben dogum yaptım aynen suni şancı çok zor kendi sancim daha itimiz tecrübe ettimKendi sancin öyle hemen anında şiddetlenmez ki ama yavaş yavaş olur ağrı şiddetlenene kadar vücut biraz alışmış olur ağrıya ana suni sancida ağrı bir anda geliyor yani bende öyle olmuştu serumu bağladıktan biraz sonra ağrım başladı ve şiddetlenmeye hızla devam etti hic vücudumun alışmaya bile vakti olmadı ama kişiden kişiye değişiyor galiba ben vücudumun ne kadar dayana bileceğini gördüm diye gözüm korktu haliyle belki sende daha rahat olacaktır canım
İnşallah cnm güzel haberlerini bekliyoruz
Hahahayyy.Ayy nedir bu kv lerden çektiğimz.. sabah sabah arayıp sinir etmeyi başardı kadın ya. Bizim bebek 3 aşılama 4 tüp bebekten sonra kendiliğinden oldu o yüzden doktrm en başından beri bizim için kıymetli bebek sezeryan düşünelim dedi kaldı ki kan sulandırıcı kullanıyrm. Tuttrmuş sezeryanla doğan bebekler hastalıklı oluyormuş inşallah normal olur diyo. Anne cumartesi doğumum var diyrm inşallahh ogün gelmeden gelirde görürsn diyo. Boynunda kordon var doktor olmaz dedi diyrm. Bişey olmaz ondan o doktor yaptramıcaksa başkasına gidin diyor. Sabah sabah nerden aradıysa deli etti beni ya. 9 ay boyunca arayıp sormayanlar başımdan eskilmicek anlaşıldı..
Ben de bebeği ilk emzirmeden önce göğüs ucuna soğan sürülürse bir daha hiç yara olmuyormuş diye duymuştum göğüs ucu bir dene istersen canım. Bide göğüs kalkanı kullanıyor musun bayaa iyi geliyormuş oGece tekme yiyenlerden gece emzirenler kervanına geçiş yaptım
Tamam emiyor çok şükür ama gögüslerim çok acıor kremde sürdüm azaldı ama geçmiyor napsam bilemedim kızlar tecrübeli anneler bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?