- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.941
Cnm az gelmis demekki 100 olunca hemen duser, birde hamilelikte ihtiyac artiyor o yuzden dengesizlesebiliyor degerler..75 kullanıyorum canım 100 yaptı dr hey ay düzenli ölçüm yapılıyor aslında
Canım bende normal doğum olmaz diye okumuştum ama doktor olur dedi ona inandım güvendim ee olduda. Zaten iğnenin etki.süresi 12 saat dediBu hafta alıcak bebegi yarın kontrolum var ozaman perşembe falan alabilir yrn kesip iğneyi sulandırıcı kullananlar spinal önerilmez falan diye birkaç yazı okudum endiselendim
Bana da annem almis biri ufak biri buguk.Ben iki tane aldim Avent biri yenidogan icin akış uyumlu .Ama markasi ne olursa olsun bebek hemen kesfediyor biberon rahatligini .Ben sut mama koymak icin aldim .Başlığını kullanmayacagim .
Allah kolaylık versin.. Herşey geçiyor.benim bir hafta oldu bile ama cok şükür daha iyitimMerhaba arkadaşlar ben 5 temmuz perşembe günü doğum yaptım. Apar topar oldu, işlerim maalesef pek rast gitmedi. Detaylı anlatacağım zira 4 günde olumlu/olumsuz öğrendiğim çok şey oldu. Paylaşmak isterim. Hepinize sevgiler.
Seninki tutabiliyosa çok güzel.Canim ben mamajoo ve aventin yendogan biberonlarini kullaniyorum donusumlu gaz kacagi yapmayanlardan. Genelde gunde 1 kere kalkana biriken sutu veriyorum biberonla daha hic meme reddi yasamadim. Karni acken onden biberonu verip pesine meme verdigimde bile hunharca asiliyo memeye. Sonucta gunde 12 kere meme emip 1 kere biberon alinca memeyi unutmaz diye dusunuyorum.
Canım anne sutunu hemşireler 3 4 saat içerisinde tüketilmesini öneriyor buzdolabı ve normal havada ekstra bir soğuk işlem uygulamazsan.Tesekkur ederim :) bakayim bi biberonlara :) bu kalkani ben hic kullanmadim osin asli ama onda biriken süt de bakteri ürüyor diyorlar hic denk geldin mi boyle bi habere? Oyle okumuştum emzirme grubunda bilgin olsun canim
Yaaaaaaaa bende duymak istiyorum bunlarııı yarın inşallahhh :))Yokmuş canım açılma rahim ağzı kapalı dedi ama rahat doğurursun dedi genişmiş çatım parmak içerde o iyi iyi rahat doğurursun diyo
B Bugunneselibirgun ben de memeyi tutmaz diye vermek istemiyorum biberon .Enjektörle verilisini izledim arkadasimda .Cok zor oluyor ve uzun sürüyor. Bakalim ne yapcaz.
Alisinca kolay ama zaman aliyor bebek sabretmeyebilir .Bende enjeksiyonla denemek istedim hemşire tehlikeli olduğu için izin vermedi.
Gebeliğin son doneminde bazi gebelik alerjileri olabiliyor. Puppp veya kolestaz gibi.. kasintini doktora soyle sana karaciger testleri yapilacak. Eger enzimlerin yuksekse haftana gore seni acil sezeryana alabilir veya dusurmek icin tedavi uygulayabilir. Eger enzimlerin yuksek degilse doguma kadar sabretmen lazim maalesef kasinma devam edecek. Kortizonlu krem ve alerji ilaci veriliyor genelde ama haftan ileriyse buna gerek duyulmayabilir. Anlattığına gore bana puppp gibi geldi.Kızlar derdime bi çare karnım da bir iki haftadır kızarıklık ve kabariklik oluştu çok kaşınıyor. Bunlar çatlak yerler değil ama çatlaklar kasinmadi. Alerji gibi yara oldu bazı yerler. Ayrıca kalçam ve şiş ayaklarım da kasiniyor doktora da sormayı unuttum var mı böyle birşey yaşayan öyle tatlı kaşınıyor ki duramıyorum.
Kac gun gecmis zaten idrar kiti ile test yapabilirsinmerhaba bayanlar sizlere sormak istedigim borsey var ben mayıs ayinda ilk tup bebek denememi yaptim ama olumsuz sonuclandı ve dusunmeyi bıraktık bu ayda 4 gunluk bir kabızlik yaşadım ve musil hapıyla rahatladım ve bir yandanda zayiflamak icin spora basladim bitki cayları ictim toplamda 7 kere gittim spor salonuna sanirim ve bu ay adetim 5 temmuzdu ve olmadim hala birde vajinal enfeksiyon gecirdim sanırim idrarimda yanma oldu ve suan aşiri siskinligim var bunlar normalmi hamile olabilirmiyim acaba ???? birde cok merak ettigim hirsey var bu adet olmadigi ay hamile kalanlarda siskinlik oluyor mu
Sağol canim. Tek istegim o zaten bebegimi.sağ salim kucagima alabilmek. Normal doğumu çok istiyodum ama artik hiç farketmez. Bebiş iyi olsun yeterBence verirler suniyi. Ama açılma olmazsa hiç,bi süre bekleyip sezeryana alırlar canım. Kişiye göre değişir bence açılma olayı. Saatlerce suni sancı çekip açılması az olan yada olmayanı sezeryana aldıklarını duydum çevremden. Suni sancıyı gözünde büyütüp korkutma kendini canım. Rabbim dayanma gücünü veriyor inan ki. Hiç stres yapma sancı geldiğinde mis kokulu yavruna kavuşmanın biraz daha yaklaştığını düşün :)
Utanmazlar emin ol .Hadi simdi yoldan geliyorlar 1 günlük idare edilsin ama sonra sakin ezdirme anneni .Ya mutfaga birlikte girilir is birligiyle yapılır edilir ya da herkes kendi pişirir kendi yer .Annen once geldigi icin muhtemelen kendilerini agir misafir sayacaklar ama fırsat verme.Mesela emziriyorsun anneni cagir bi bakar msn diye otursun yaninda .Surekli onlarla takilmak zorunda degil kadin.Ayy kızlar sinir oluyorum şu kv falan olaylarına. Eşimin ailesinden hiçkimse beni aramaz nasılsın demez eşimi ararlar ararlarsa falan. Eşim yurtdışına gider çalışmaya ne ararlar ne sorarlar. 9 ay ne eltiler ne görümceler şahsi telimden arayıp nasılsın demediler eşimi de işte nadiren aramıştır abileri ablaları. Şimdi doğuma getiriyor eşim kv ve kp i. Annemle kız kardeşim yanımdalar. Annem kış boyu bütün takımlarını dikti babam beşiğini aldı. Annem 15 gündür köle izaura gibi benim evimi toparlıyor ütüleri yapıyor yemek yapıyor. Kv kişisi şimdi gelcek birazdan yatın doğum var. Annem yazık akşama kadar bunlar yesin diye 4 tencere yemek yaptı dün market alışverişi yapıp yerleştirdiler eşimle canı çıktı kadının. Bunlar gelip yicek mi şimdiutanmazlar mı acaba?
Ooo maşallah canim 42 haftaya kadar nasil durabildin. Benim şuan ödüm kopuyo 40 hafta oldu doğmadi diyeEvet oluyor oğlum 42*haftalık ve sıfır sancı ile doğuma girdim açılma yoktu kanala da inmemişti. 10*saat suni sancı ile oldu
Anladim canim. Iyi ki de olmuş açılma bide o kadar sanci çekip sezeryan olsan daha zor olurdu0 acilmayla gittim direk suni sanciyi bagladilar 6 saat icinde 10 cm oldum ve dogurdum ama verilen suni sanci en yuksek doz oldugu icim cok agir sanci cektim azar azar verilse uzun zamanda olurdu acilmam, yani suni sanci hizli acilma sagliyor ama zor benim suyum geldigi icin acele ettiler..
Valla sezeryan olucak ne anestezi uzmani ne ekip yoktu hastanede, gecenin 11 inde gittim sabahin 6 sinda dogumum oldu, sadece ebeler benle ilgilendi,kaderimle bas basaydim, bu yuzden ayni hastaneyi tercih etmedim,dr lar iyi fakat hastane bana gore ilgisiz, nobetci dr bile doguma yarim saat kala geldi, hepsi kendi dr um olmadigi icin oldu ins yine ayni seyleri yasamam diye dua ediyorum..Anladim canim. Iyi ki de olmuş açılma bide o kadar sanci çekip sezeryan olsan daha zor olurdu
İnşallah canım Rabbim kolaylik versin hepimizeValla sezeryan olucak ne anestezi uzmani ne ekip yoktu hastanede, gecenin 11 inde gittim sabahin 6 sinda dogumum oldu, sadece ebeler benle ilgilendi,kaderimle bas basaydim, bu yuzden ayni hastaneyi tercih etmedim,dr lar iyi fakat hastane bana gore ilgisiz, nobetci dr bile doguma yarim saat kala geldi, hepsi kendi dr um olmadigi icin oldu ins yine ayni seyleri yasamam diye dua ediyorum..
Ben yaşadım canım, kayınvalidem doğumdan sonra geldi. Annem 10 gün öncesinden. Kayınvalidem elini hiç bişeye sürmedi. En son eşim bile annemi kenara çekip herşeyi sen yapıyorsun anne, annem yapmıyor ama bana söyle ben yaparım dedi. Kayınvalidemin umrunda değildi sadece benim emzirmeme bebeğime sütüme eleştiriler yağdırmak için gelmiş gibiydi. Ne bi çay demlemişliği ne kahvaltı hazırlamışlığı vardır. Hatta bigün annem yemek yaparken fenalaştı yatırdık hemen o zaman bile oturup meyve yemeye devam etti ben kalktım yemekleri pişirdim. Bulaşıkları toplarken kızım uyandı sen bırak kızım ben yaparım dedi sadece silinecek tezgah kalmıştı. Zahmet olmasın şimdi sana dedim sinirle silip gittim. Gideceği gün görümcemler geldiler, o gün pervane gibi döndü ortalıkta, annemden yardım istedi durdu, bende annem hasta dedim yatırdım. Resmen kadın tatile gelmiş gibiydi. Olmasalar keşke.. Allah şimdiden yardımcın olsun canım.Ayy kızlar sinir oluyorum şu kv falan olaylarına. Eşimin ailesinden hiçkimse beni aramaz nasılsın demez eşimi ararlar ararlarsa falan. Eşim yurtdışına gider çalışmaya ne ararlar ne sorarlar. 9 ay ne eltiler ne görümceler şahsi telimden arayıp nasılsın demediler eşimi de işte nadiren aramıştır abileri ablaları. Şimdi doğuma getiriyor eşim kv ve kp i. Annemle kız kardeşim yanımdalar. Annem kış boyu bütün takımlarını dikti babam beşiğini aldı. Annem 15 gündür köle izaura gibi benim evimi toparlıyor ütüleri yapıyor yemek yapıyor. Kv kişisi şimdi gelcek birazdan yatın doğum var. Annem yazık akşama kadar bunlar yesin diye 4 tencere yemek yaptı dün market alışverişi yapıp yerleştirdiler eşimle canı çıktı kadının. Bunlar gelip yicek mi şimdiutanmazlar mı acaba?
Amin cnm cumlemize kolay ve saglikli dogumlar nasib etsin Allahimİnşallah canım Rabbim kolaylik versin hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?