2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar dogum hikayemi yazmaya geldim. Oncelikle sunu soyleyeyim hala doktoruma kizginim. 4 temmuzda bebwgi 3550 olctu ve bi sonraki hafta olcmedi. Dogum kilosu olmayacak ki cikan bosver boşa olcmeyelim dedi. Ama benim icime kurt dustu ya diger randevuya kadar 4 kiloyu geçerse ve mecbur sezeryan olursam diye düşündüm. Sonra hafta sonu oldu. Balkonda boyacilar var diye paso uyuduk esimle. Kahvaltı ettik uyuduk oglen yedik uyuduk aksam uyuduk. Resmen depolamisiz. Pazar gunu yani dun hadi dedik sinemaya gidelim. Gittik ciktik yemek yedik otobus bekledik bindik eve döndük hersey rutindi yani. Sonra evde boyanan balkonlari yerlestirdik dogum olursa diye. Ben haliya uzandim yatarken bi anda suyum geldi. Saate baktik 1 bucuk. Sonra onu silerken ederken kan geldi. Ama nasil gülüyoruz sakalar espriler havada ucuyor. Doktoru aradik bi hastane var oraya gelin dedi Sonra arkadasi aradik onun arabasi ile araya araya hastaneyi yarim saattr bulduk girdik. Esimle gulup duruyoruz. Esimde acaba odada gülme gazi mi var diyor ona da gülüyoruz. Sonra sabah oldu kahvaltı geldi doktor gelmemisti ama ben sezeryan olabilir bebek iri dedigim icin yiyemedim. Saat 10.30 oldu acilma hastaneye gelisti 2 parmakti 3 olmus. Ben acidan ölüyorum usul usul agliyorum esim videolar aciyor sarkilar aciyor gormedim bile. Saat 11 acilma 5 cm. Saat 12.30 acilma 6. Saat 13 acilma 8. Dogumhane ye aldilar. Defalarca ikindim ama bebegin yuzu tersmis. Onu kivi diye bi aletle cevirdiler ve dogum pit diye oluverdi. Dogum sancisi cekerken pilates topuyla spor yaptırdılar sicak duslar aldırdılar. Dogumhane de masaj yaptılar. Istanbulun neresinde olursaniz olun medivia tercih edin derim. Sonra bebegim dunyaya geldi bende bir ohh cektim demek isterdim ama 4 kiloyu gectigi icin sanirim surekli kanama muayenesi yapıldı hala da yapılıyor. Ama bu tonton herseye değer :)

Kızlar ben hala hastaneye karar veremedim komsularim ve annem para verme devlette doğum yap diyor bense ilgilenmez terslerler diye korkuyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Ben devlette yaptım canım anne dostu seçilmiş burası, eğitimlerde tanıtmışlardı çok hoşuma gitti özel hastaneden daha iyiydi diyebilirim. Ebelerde çok anlayışlıydı ama heryer aynı olmayabilir
Oda sıcaklığında içiriyorum.yani soğuksa az ısıtıyorum
Tamam canım
Ne güzel demiş doktor :) benim gittiklerimde aç bu çocuk deyip duruyor. Eğer öyle dediyse yavaş yavaş azalt canım
Sakin ol canım yarın hayatının en güzel en anlamlı günü olacak öyle düşün ve dinlenmeye uyumaya çalış şimdiden hayırlı doğumlar.

Afilim92 canım güzel günlerde büyütün bebeğinizi zamanla memenide tutar süt geliyorsa bi şekilde emzirirsin.

Aynı göğsü iyice yumusayana kadar emzirmek gerekiyormuş ebe öyle dedi benim3.bebis bende yeni öğrendim zaten göğüs yumuşuyor iyice anlıyorsunuz o zaman da diğerine aynı taktiği uygulayarak devam edicekmisiz

Bu gece de oğlum cirpindi ağlamaktan ses nasıl kisilir gözümle görmüş oldum. Annem şaşkın bakıyor. E ne bekliyodun sence ben niye geldim 1000 km yolu dedim.
Doğumdan önce yapmayacağım etmeyeceğim dediğim her ne b. Varsa heppppppsini tek tek yaptım.
-silikon uç kullandım
-mama verdim
-biberon kullandım
-emzik verdim
- saatlerce kucagimda tuttum uyuttum
-ayağımda salladım
-kucagimda salladim
-battaniyede salladım
-sallamak için Hamak aldım
-kimyon rezene hatttta anason çayı yaptım icirdim
-bir suru gaz ilacı icirdim

Gaz-kolik ve asla memeye yaklasmayan bir bebenin annesiyim. Daha ne kaldı bilmiyorum. Önyargılı olmamak gerekiyormus ve hicbir anne güle oynaya bunları yapmiyormus. Hepsi mecburiyetten yapılıyormuş. Hariçten de gazel okunursa boyle oluyormuş.

Arkadaslar bebege dogunca zemzem ve hurma tattirdiniz mi? Sunnet diye konusmustuk ama yapaniniz var mi aranizda? Sunnet olunca zarar gelecegini dusunmuyorum isin asli ama iste öncü ariyorum kendime :)
Zemzemi bilmiyorum da hurma verme ya bebegin barsaklari ona hazır değil bence.

Arkadaslar bebege dogunca zemzem ve hurma tattirdiniz mi? Sunnet diye konusmustuk ama yapaniniz var mi aranizda? Sunnet olunca zarar gelecegini dusunmuyorum isin asli ama iste öncü ariyorum kendime :)

Ikisininde sikintisi yok.
Hurmayi kendi gogus ucuna bi surersen ilk emzirirken daha iyi denir genelde fikir olsun

Kizlar hala yurutmediler serumdan yazamıyorum. Doguma girecekler korkmayin gercekten dogum hikayem cok guzeldi .Birazini anlatayım. Dr toplantıya gittiği icin trip attim ac susuz bıraktınız beni diye .Anestezici uyuzdu hic bir aciklama yapmadı sadece kımıldama dedi.Uyuzluk sebebi de gozlugumu çıkarmadan indim ameliyathaneye .Normalde yasak evet ama oglusumu daha iyi gormek icin sansimi zorladim :)) niye cikarmadiniz dedi cikarinca basim dönüyor heyecanim katlaniyor oglumu gormei istiyorum dedim .Yok kirilir da çizilir de vs tamam kirilsin dedim .Ameliyata gozluklu giren nadir kisilerdenim herhalde. Doktorumun geldigini hatırlıyorum ama nabiz tavan yapınca sakinlestiriciyi dayadilar .Oglumun sesini 5 dk sonra falan duydum .Getirip yanagima koydular aglarken beni hissedince sustu ben aglamaya basladim .Hemsire sağolsun 10 tane filan foto çekmiş .Bebisimi yukari götürmüşler. Ben bi ara uyumusum .Sonra dinlenme odasina aldilar .Orda yarim saat kontrol altinda tutup odaya getirdiler .Devamini sonra yazarim .Hayat cok anlamliymis boyle minik kuzum elini göğsüme dayadi .

Su an yanimda beşiğimde cok sukur :) Allah razi olsun darisi bekleyen herkesin basina insallah öğlen 2 de geldi tosun paşa

Ay maşallah Allah analı babalı büyütsün gözünğz aydın

Maşallah canım şükür bugünlere , sağlıkla büyütün bebeğinizi gözünüz aydın canım çok sevindim sen de bebeğine kavuştun

Gözün aydın canım RABBİM mutluluğunu katlar umarım.Ayy birde diyorlarki spinal sezeryanda doğum 20 dakikada bitiyor diye seninki 1 saat sürmüş bende hep 20 dakikada girip çıkıcaz sanıyordum.

Gözün aydın canım RABBİM mutluluğunu katlar umarım.Ayy birde diyorlarki spinal sezeryanda doğum 20 dakikada bitiyor diye seninki 1 saat sürmüş bende hep 20 dakikada girip çıkıcaz sanıyordum.
Canim zaman kavrami kayboluyor ki merak etme ben 15 dk sürdü saniyorum

Ben yaptim ,hafif dudaklarina sürdüm tattirnak buysa :)
Teşekkür edrimmmm :) sunnet deniliyor denemek istiyorum bakalim

Zemzemi bilmiyorum da hurma verme ya bebegin barsaklari ona hazır değil bence.
Hmmm evet dogru olabilir aslinda ama bilemedim şimdi. . Dr a sorsam kesinlikle hayir diyecek ama bu konu hakkinda guzel seyler duydum ve okudum ... bilemedim simdi bu sindirmin hazir olamama durumuda vardir tabiki

Ikisininde sikintisi yok.
Hurmayi kendi gogus ucuna bi surersen ilk emzirirken daha iyi denir genelde fikir olsun
Fikir super tesekkur ederim

Al benden de o kadar.... heyecandan stresten endiseden artik neden dersen UYUYAMIYORUM annemler uyu yarından sonra ararsin bu rahatligi diyor ama nerdeeeee

hadi gözünaydın canım sağlıkla büyüt inşallah paşayı :)

ben zemzem suyu içirttim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…