- 11 Eylül 2017
- 1.882
- 2.534
- 133
- 31
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.641
Yaa maşallah canım çok sevindim güle güle büyüt paşanı
4 gün çok normal mervikkk emzirmeyi bırakma. Bebek iyi cekebiliyo mu sence? İyice kavrayabiliyor mu memeyi? Bebeği çok beslesen de sarılığın olacağı varsa oluyor. Yakinimin bebeği ayda bir buçuk kilo aldı ama hala sarılığı var mesela 40 i bile çıktı çocuğun. Bebegin de büyüdükçe daha çok vakum yapacak ve senin sütun de yapi değiştirecek günler geçtikçe daha akışkan bir hal alacak. Bir bakmissin sütun o kadar çok ki göğüslerini rahatsız ediyor doldukça...Kızlar Doğum yapalı 4 gün oldu sütüm hala yok
Humana stiller hoşaflar helvalar bisküviler hurmalar ne denediysem yok. Bir damla gelirse geliyor.
Hastanede sütün yok sütün yok dediler, moralim bozuldu hemşireye de sütü yok deyince hemşire sıkıp baktı sütü var annenin bol bol emzir dedi.
Ben de var diye emzirdim, ama çocuk doymuyormuş meğerse. Sarılık değerimiz de dün 11 di. Öyle olunca mamaya başladım. Göğsüm boş olsa da emzirdim. Ama artık yara oldu göğüslerim. Gelen giden yok
Bana önerebileceğiniz birşeyler var mı kızlar çok üzülüyorum. Ne yapabilirim sütümü getirmek için? Veya boşuna mı çabalıyorum sizce
Düzelecek canım, emin ol. Çok zor gerçekten Rabbim yavruna sukunet ve sağlık versin inşallah, sen annesin dayanıyorsun bir şekilde ama inşallah en kısa zamanda hatırladıkça güleceğin anılar olarak kalırBu gece de oğlum cirpindi ağlamaktan ses nasıl kisilir gözümle görmüş oldum. Annem şaşkın bakıyor. E ne bekliyodun sence ben niye geldim 1000 km yolu dedim.
Doğumdan önce yapmayacağım etmeyeceğim dediğim her ne b. Varsa heppppppsini tek tek yaptım.
-silikon uç kullandım
-mama verdim
-biberon kullandım
-emzik verdim
- saatlerce kucagimda tuttum uyuttum
-ayağımda salladım
-kucagimda salladim
-battaniyede salladım
-sallamak için Hamak aldım
-kimyon rezene hatttta anason çayı yaptım icirdim
-bir suru gaz ilacı icirdim
Gaz-kolik ve asla memeye yaklasmayan bir bebenin annesiyim. Daha ne kaldı bilmiyorum. Önyargılı olmamak gerekiyormus ve hicbir anne güle oynaya bunları yapmiyormus. Hepsi mecburiyetten yapılıyormuş. Hariçten de gazel okunursa boyle oluyormuş.
Canım ilk başta oguruyor biraz ısrar et cnm benimki de ne hikmetse emzigi gündüz alıyor gece almıyorDün nöbetçi eczaneden de wee baby vermişler bugün denedik biraz emdi attı. Sonra öğürdü galiba sevmedi diğerlerini deneyeceğiz artık. Gece başlıyor bizimki ağlamaya sadece gece emse yeter gündüz kendi oyalanıyor.
40 in çıkmasını 4 gözle bekliyorumGünaydın çiçeklerim :))Eki Görüntüle 2169664
Bugun canim insallah 14.30da yatisim yapilacak ama aksam ustu olur sezeryan sanirim...symmm annem geçen gün soyledi hurma zemzem meselesini. Tmm dedm bi sıkıntı gormedım. Çok pimpirikli olmaya gerek yok inanarak yapacağız bunu sonuçta :) senin doğum bugun muydu ?
Canım sadece ağzına değdiriliyor zaten. Beni odaya getirdiklerinde yarı uyanık vaziyetteydim annemle kayınvalidem hurma vermeye çalışıyordu bebeğe hemşire ben tattırırım dedi bir parça koparıp hafifçe değdirdi o kadar. Sonrasını hatırlamıyorum anestezinin etkisiyle kaydım sanırım
Bende deneyecegim tesekkur ederimmmmBen yapmıştım canım bir çay kaşığı zemzem minicik parça hurma, zaten hurma eziliyor damağına tadı geçiyor sadece büyük parça falan vermedim tadına baktılar o kadar
Canim gozun aydin agrilarinda gecer ins yakinda, saglicakla kavustun ya gerisi hallolur.Doguma gec girdim 8 bucuk gibi ciktim .bebegim iyi sukur benim cok agrım var sabah 10 dan beri açım bebek agliyo memeyi tutamiyo .Ama dunya tatlisi bana benziyormuş.
Spinal olcak arkadaslar hiç korkmayın 1 saat icerde kalmisim ben 15 dk sandim
Sarılığımız yok canım, bebeğim sancısı olmazsa gece 12-1 gibi bi uyanıyor sonra 4 gibi uyanıyor sonra 6.30da bi kalkıyor 9-10a kadar uyanık. Aslında gece kendisi acıkınca kalkıyor ben kaldırmasam da ama bazen 3-4 saat aralıksız uyuyor o arada uyandırmak istiyorum. Bide sancısı olduğu günlerde uyandırmak işkence gibi oluyor. Saatlerce uğraşıp uyutuyorum oda çok yoruluyor uyuyamadığı için, 2 saat sonra kalkıp tekrar aynı şeyleri yaşıyoruz. 40ı bi çıksa rahat edicez sanırım. Dünde öyleydi uyandırmadım diye üzüldüm ama yavrumda dinlenmiş sanki biraz daha sakin.Sarılık tehlikesi geçince o 2 saatler biraz 2,5 -3 ıluyor canım. Denedin mi hiç alarm kurmasan bebişin kensiliğinden uyanıyor mu belli rutinde. Belki de uyanıyordur. Bizim 9 10 sarılık değerimiz vardı doktor emzir dedi bolca ben saat kurmadım deneyeyim dedim kendisi ortalama 2 2,5 saatte bir uyandı acıktıkça kaka yaptıkça. Az kaldı şu 40 bir çıksa.
Dün gece çok emdi mama da yedi canım sancısı oldukca emmek istiyor acaba o yüzden mi uyanmadı ki normalde ben uyanmasam da o uyanırdı çünkü bide sürekli emmek ağlamak çok yordu sanırım .Hersey cok yeni.Ve inan o kadar normal ki❤ Hic bizde sorun var gb dusunme,kabullen canim.
Gaz sancilarida oluyor cunku bagirsaklari gelisiyor oyle dusun.
Ayse Oner'in masajini izleyebilirsin,yavas yavas uyguladikca yardimci olur bayaa bebiste rahatlar.Ama bi sure oluyorda
Sen uyanma aralari icin onu da izle.
Bazi bebekler uzun uyuyor cidden.
Ama buarada goguslerine dikkat cok beklemesin sutun.Hem sisme olabilir hemde sut arz talep meselesi emdikce olur
Bende büyük bi hevesle 40ını bekliyorum canımCanım bebeğin çok ac olsaydı o da uyandırdı. Şuan sarılığı yok di mi? Bir iki kereden hic bisey olmaz tabiki genel olarak dikkat et zaten ediyorsundur da ama arada uyuyakalmak hepimizin başına gelir. Ben asla alarm kurmuyorum bu sipa ben unutsam da alarm gibi zaten. 40 i bile dolmadi. Zaten 40 i dolunca artik siz uysndirmayin diyorlar
Canım bende bi baba var ben daha sezeryandan çıkmadan paylaşmış bile torunum diye. Beni arıyorlar sana benziyor diye nerden gördüler daha ben görmedim diyorum. Meğer babammış. Heryere profil yapmış. Ne diyelim sustuk. Bu da dünki yenidoğan çekimimizden. Yüzünü kapatmam normalde ama ifşa olmayalım burda diyeKızlar bebeklerinizin fotolarini paylaşıyor musunuz? Bi tane paylaşmak istiyorum ya da profil fotosi falan yapmak ama emin olamiyorum
Yaaa çok tatlıs olmus pozu! Maşallah. Benim de annem bütün watsap gruplarına eniye konuya komşuya herkese atmış fotosunu. Adini bilmediğim kişilerin telinde fotosu var oglumun. Ama benim arkadaşlarım görmedi daha hatta dogurdugumdan haberleri bile yok. Paylassam eşim kizacak nazar ettiriyorsunuz zorla diyeEki Görüntüle 2169685
Canım bende bi baba var ben daha sezeryandan çıkmadan paylaşmış bile torunum diye. Beni arıyorlar sana benziyor diye nerden gördüler daha ben görmedim diyorum. Meğer babammış. Heryere profil yapmış. Ne diyelim sustuk. Bu da dünki yenidoğan çekimimizden. Yüzünü kapatmam normalde ama ifşa olmayalım burda diyebunları da babamdan saklıyoruz resmen.
Ay ne güzel gitmiş kilolar ben 13 kilo aldım şimdiden kendiliğinden hepsi gitmesede daha sonra veririm umarım.Milana firuze canım tartıldım sabah. 11 kilonun 9u gitmiş 2 kilosu kalmış, geçen hafta tartıldığımda 3 kilosu duruyordu demek 1 kg daha gitmiş bu hafta. Bu kalan 2 kg ve hatta daha fazlası da gider umarım :)
Aynen canım annemde aynı bütün dikiş gün gruplarına atmış. Ne diyelim onların da oymuş hevesi. Bide kuzenimin eşi var abim o da bana dere dicek diye o da atmış hikayesine foto çekip. Daha biz paylaşmadık eşimle . Kime ne diceksin. Birşey olmaz. Güzellikler paylaştıkça artar. Öyle diyelim öyle olsun :)Yaaa çok tatlıs olmus pozu! Maşallah. Benim de annem bütün watsap gruplarına eniye konuya komşuya herkese atmış fotosunu. Adini bilmediğim kişilerin telinde fotosu var oglumun. Ama benim arkadaşlarım görmedi daha hatta dogurdugumdan haberleri bile yok. Paylassam eşim kizacak nazar ettiriyorsunuz zorla diye
Allah analı babalı büyütsün inşallah canım. Çok şükür sütünde gelmiş bebiş de zamanla alır memeyi.Doguma gec girdim 8 bucuk gibi ciktim .bebegim iyi sukur benim cok agrım var sabah 10 dan beri açım bebek agliyo memeyi tutamiyo .Ama dunya tatlisi bana benziyormuş.
Spinal olcak arkadaslar hiç korkmayın 1 saat icerde kalmisim ben 15 dk sandim
Yaa maşallah :)Eki Görüntüle 2169685
Canım bende bi baba var ben daha sezeryandan çıkmadan paylaşmış bile torunum diye. Beni arıyorlar sana benziyor diye nerden gördüler daha ben görmedim diyorum. Meğer babammış. Heryere profil yapmış. Ne diyelim sustuk. Bu da dünki yenidoğan çekimimizden. Yüzünü kapatmam normalde ama ifşa olmayalım burda diyebunları da babamdan saklıyoruz resmen.
Inşallah canım gider yavaş yavaş :)Ay ne güzel gitmiş kilolar ben 13 kilo aldım şimdiden kendiliğinden hepsi gitmesede daha sonra veririm umarım.
Kilolarmiz bebişlere gitsin inşallah güzel güzel buyuyup gelişip kilo alsınlar.
Canım hiç moralini bozma benimde 3gün gelmedi sütüm. Boşta olsa emzirdim sonra mama verdim. Şükür sarılık olmadık. Günde iki kez ılık duş al. Göğüslerine sıcak suyla ıslattığın havlu koy bende en çok bu etkili oldu. İnsan yetemiyormuş gibi hissediyor hiç gelmeyecek bebeğine faydalı olmayacak gibi geliyor. Öyle değil tabiki senden fazla kimse düşünüp yetemez yavruna. Biraz sabır işi gün içinde dinlenmeye çalış uykunu al.Kızlar Doğum yapalı 4 gün oldu sütüm hala yok
Humana stiller hoşaflar helvalar bisküviler hurmalar ne denediysem yok. Bir damla gelirse geliyor.
Hastanede sütün yok sütün yok dediler, moralim bozuldu hemşireye de sütü yok deyince hemşire sıkıp baktı sütü var annenin bol bol emzir dedi.
Ben de var diye emzirdim, ama çocuk doymuyormuş meğerse. Sarılık değerimiz de dün 11 di. Öyle olunca mamaya başladım. Göğsüm boş olsa da emzirdim. Ama artık yara oldu göğüslerim. Gelen giden yok
Bana önerebileceğiniz birşeyler var mı kızlar çok üzülüyorum. Ne yapabilirim sütümü getirmek için? Veya boşuna mı çabalıyorum sizce
Doğru diyorsun canım valla senin benden de ileri gerçi bende senin kadar beklicem gibi geliyor gerçi bu kanamadan sonra beklermi bilmiyorum ama. Başın sağolsun canım eşinin biraz daha anlayışlı olması gerekiyor aslında bu konuda ama malesef çoğu erkek anneci oluyor. Sen sinirlerini yıpratmamaya çalış bu bebeğinide strese sokar sen eşini kv hiç düşünme bebeğini düşün yalnızcabizim haftalarimizdayken herkesin suyu sancisi geldi cunku canim. Baksana gunum gecti hala bekliyorumbir yandan 7 kat el bile hala dogurmadin mi modunda. Bir yandan doguma yalniz gidecektik, esim annesini gorunce bana verdigi sozleri unuttu, asil annesi gelmeden dogmadigi icin cok ofkeli hissediyorum. Esim son haftami mahvetti gercekten. Artik onu bile yanimda falan istemiyorum. Kapida otursun annesine destek olsun. Ustelik benim yanimda bir annem bile yok, vefat etti. İște ozetle sinirlerim yiprandi daha dogurmadan...
Benimde sadece bir iki yerde dalgalanmam oldu dün. Bende suyumu bekliyorum dört gözle :) Ay inşallah canım valla artık kavuşayım hayırlısıyla yavrumaHayır canım açılma yoktu sancı ikizüç yerde dalgalanma vardı ertesi gün yine nst istedi yoktu sancı. Suyumn gelmesiyle hepsi yoluna girdi :) inşş kolay doğumun olur canım Allah yardımcın olsun kısa sürsün :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?