2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bacaklarım ve ayağım inanılmaz derecede şiş. Artık üstüne basıp yürüyemeyecek duruma geldiler. Bileğimi bile bükemiyorum ben bu sorunu nasıl halledeceğim ? Sütüm yok annem dayanamadı biberonu dayadı dün bebeğe. Ona bakamamak çok zor kendimi acaip yetersiz güçsüz hissediyorum yürürken iki büklümüm kabul 2 günlük lohusayım bunlar normal diyeceksiniz nasıl geleceğim üstesinden ? Sütüm gelsin diye pompa alacak eşim faydası olur mu ? Duş alacağım bugün sıcak su tutup masaj yaparım baska neler yapmam lazm humana, kahve, tabak tabak hoşaf içtim ama suyu hiç tüketemedim bugunde bol su içeceğim her nekadar tuvalete gitmek zor olsada. Karnım öylece duruyor sanki. Yürüdükçe sallanıyor ağrı yapıyor bu karın gider mi ? Organlarım sallanıyo sanki içimde. Düzelir dimi ? Bana yardım edin

Ya çok üzüldüm. 2 cocugu idare etmek zor .Bebek bakim istiyor büyük sadece kendiyle ilgilenilmesini .Cabuk kabullenir insallah .

Nereye sürdün elma yağını poposuna mı canım?

Çok duydum bu yağı ayağına mı poposuna mı sürmek gerek acaba? Cildinde bi sıkıntıya sebep olmaz demi?
Bir damla parmak uçlarıma surup karnını ovaladim. Bir damla da ayak tabanlarına yaptım canım. Normal bir yağ işte ya ciddi bir alerjiye falan yol açacağını sanmıyorum fazla kullanmamak bir de içtiği gaz ilaçlarıyla asla karıştırmamak gerekiyormuş. Bu unutkanlığı yapanlar varmış ama onlarda bile bişey olmamış yani yine de Allah korusun

Bebeklere hiçbir şey tavsoye edilmiyor ama çaresiz kalıyoruz acı çekiyorlar çünkü. Sabaha simpleks gaz ilacını da sakin vermeyin diyen doktorlar var
Kızlar biraz araştırma yaptım acı elma yağıyla ilgili
Sitelerin çoğunda bebeklere önerilmiyor. Kullanmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim

Şişlik 20 güne kadar normal canım. Benim bir hafta sürdü yürürken canımı yakıyordu ayaklarını hep yukarda tut. Annen yanındaysa fırsat bulduğun an dinlen uzan yatarken ayağının altına yastık koy. Süt gelir zamanla sıcak kompres yap hurma ve incir kürü iyi geliyor. Karnında zamanla inecek o sallanma hissi bende de var korse takabilirsen faydası oluyor.

Takabilirsem takacağım inşallah korseyide. Bi duş alayım. Doktor su geçirmez bant takıp duş alabilirsin sonrasında gerek yok dedi msj atmış hergün pansuman yap 1 hafta dedi pansuman yaptırıp nasıl duş alacağm ben orayı anlamadım :/ annem şükür yanımda da bilinçaltıma yerleşmiş sezaryen sonrası yatmayın psikolojisinden hep ayaktayım bugun ayak altı yastıkla uyudum inmiş ama şuan yine davula döndü :) günler çabucak geçsin inşallahhh♡♡♡

Bebeğinin gazı olan anneler bebişlerin karnı şiş ve sertmi yoksa sadece şişmi
Başka bebek görmediğim için bilemiyorum ya bombeli karnı var. Parantez gibi ( ) böyle. Karnına biraz bastırsam tepki veriyor. Bir de daha mamasını içmeye başladığı anda karnından gaz sesleri gelmeye başlıyor butunnn sindirim sistemi harekete geçiyor garul gurul

Benim doktor aynen şöyle yaptırdı canım. İlk gün geldi kendisi pansuman yaptı hastanede. Bant yapıştırdı üstüne. Bu bantla duş al ve sonra bu banti çıkar dedi. Sonrasında bant yapıştırmadan her gün duş alabilirsin dedi. Bir de eczaneden batikon ve gazlı bez aldırdı. Her gün bununla bir kez sil güzelce dedi. Sonra da temiz bir hava alabilen örtüyle karnını sikmadan sar ki iç çamaşırların yaraya temas etmesin.

İnşallah geçer bebişinle rahatlarsınız huzurlu sakin olur ♡
İnşallah canım sağolasın
Tohum canım süzüp içiyorum kimyonun tozunu da al ki her yediğine katarsın
Tmm canım eşime söyleyim de alsın zaten aktardan bir sürü alınacak birikti , teşekkür ederim canım
Ya çok üzüldüm. 2 cocugu idare etmek zor .Bebek bakim istiyor büyük sadece kendiyle ilgilenilmesini .Cabuk kabullenir insallah .
Aynen canım zorluyor baya insanı ama ilk dogum yapıp geldiğimde daha beterdi şimdi biraz alıştı buna da şükür diyorum , Allah yardımcımız olsun

Ne demek canım inşallah şifa olur kuzucuna malum bizi bizden başka kimse anlamıyor bildiklerimizi tecrübelerinizi paylaşıp şifa bulalım kuzularımıza inşallah
Sağolasın canım amin

hepimizin bebekleri şifa bulsun huzurlu bebekler olsun inşallah , aynen canım bizi en iyi biz anlarız
Sağolasın canım benim bebeğim de gazlı ağladığı zaman içim dayanmıyor çok üzülüyorum bildiğim her yolu denemek istiyorum yeter ki acı çekmesin bebeğim

Süt sağma makinesi mi alsam pompa mı ? Bebek emmeye emiyor ama bende süt yok. Yoksa süt gelmesi için mi uğraşsam masaj sıcak kompres ten teması vs. Anneme soramıyorum o anlamaz malum

Salatalik,mercimek corbası lahmacun, elma gaz yapar. Kıymali yumurta, bulgur pilavı, soğan,irmik tatlısı süt yapar demisti tecrubeli bir arkadasm
Lahmacunun icinde et var, soğan var. Et, soğan bu mantıkla süt yapıyorsa lahmacun nasil gaz yapıyor? bana gore lahmacun da süt yapar. Yanlis biliniyor olabilir yalniz soğan gaz yapıyor arastirabilirsiniz

Kızlar bebeğin kakası bazen yeşil oluyor. Aşırı da değil de nasıl diyim sarı ile yeşil arası. Annem, öyle olduğunda bebeğin sancısı olmuş demek oluyor, diyor da mantığı ne çözemedim. Bir de bugün golden goat kullanmaya başladım. Aptamil göre daha güzel cozunuyor suda. Kakasını da yaptı üç kere fakat hafiften yeşerdi. Sanki daha hızlı acikiyor bunu içince. Hazmı daha kolay gibi düşündürdü bana. İlk gün gözlemim bu

Süt sağma makinesi mi alsam pompa mı ? Bebek emmeye emiyor ama bende süt yok. Yoksa süt gelmesi için mi uğraşsam masaj sıcak kompres ten teması vs. Anneme soramıyorum o anlamaz malum
Sütün gelmesi için neler yapabiliyorsan yap. Uç örnekler ama doğum yapmamış olanlarda bile bebeğin temasıyla süt geldiği görülmüş. Sen onu taşıdın, doğum yaptın elbet gelecektir, pes etme.

40 haftam doldu, 2-2,5 cm açıklık ve Çarşamba günü gelen nişan ile beklemedeyim. Yarın bakalım doktor ne diyecek. İlk doğumum da tam 40. haftada olduğu için bu duruma hazırlıklıyım sanırım, fazla heyecan yok.

Ah canim ya.
Ben kizim o kadar gazli bir bebekdiki sadice su ve ekmek ila beslendim yine yararı olmadı. En son ekmeksiz sadice su içsem oyle dursan yine gazı olurmu diye düşünüyordum. Bide humana anti colic mamaya gecince anladım gaz yapan mamasıymış.
Anne sütündeki gazı da her gün bir cay kaşiği akol gaz ilaci var burda dr yazdı onunla atlatdık. Ondan sonra bebek rahatladı biraz. Bide dizime yatırıp sırtını yemekden 30 dk sonraysa yukardan aşağı. Yemekden hemen sonra isa aşağdan yukarı ovduğumda cok iyi geliyordu. Sonra yatırıp bacaklarni ireli geri yapıyordum. Oyle oyle atlatdık o zor yeni doğan donemini.

Memede uyuyup dalan yerine koyduğunda uyanan çocuk için öneriniz var mi? Haziran annesiyim. Ama bunan çözüm bulamadık. Şimdi yine emdi gazı çıktı. Besigine koydum beni al ağlaması yapiyor. Müzik açtım uyku müzikleri falan hak getire. Ise yaramıyor pış pis yapıyorum o da ise yaramiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…