- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.341
yanlış oldu heralde çoğumuz doğurdu bile :)Kızlar Ramzi ve nub teorisi için yazabilirsiniz bana fakat genelde instadayım orada profilim var aktif olarak cevap verdiğim.Öncelikle şu bilgilerle yazın lütfen.Ramzi teorisi 6-7 haftalarda bakılıyor ve bana gönderdiğiniz görüntüye muhakkak vajinal ultrason mu yoksa,karından ultrason mu olduğunu yazın.Bu teori doğruluk payı %60-70.
Nub teorisi de doktorların baktığı teori doğruluk payı %98 bunun için de 11 haftalık gebelik dolmuş olması gerekli 11+6 yada 12 hafta yadaa daha fazlası ama ultrason görüntüsü net olmalı ve bebeğin duruş şeklide müsait olmalı doğru tahmin için.Nub için baktırmak isteyenler de önce kaç haftalık olduğunu yazsın lütfenRabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah.
Kimi annenin sutunde bazi maddeler karacigerde sindirilemiyor mus, ilerleyen zamanlarda bebegin karacigeri guclendikce sute alisirmis, ama ilk 6 haftaya kadar sarilik durumu yasanabilirmis zamaninda oyle cok arastirdim okudumki, oglumun sariligi acliktandi ama yinede korkumdan herseye bakar olmustum, dr ztn boyle bisey olursa sana aciklar cnm, sen icini ferah tut herkeste olucak diye bisey yok bir ihtimal sadece gruptada sarilik olan bebisler oldu zamanla deger dusuyor guzelce beslemek en onemlisi...
Hastaneye goturduk ışık tedavisi gorecek yarın öğlen 12de gelin dediler inşallah tertemiz sağ salim alır gelirizGeçer canim .Gecmis olsun .Benimki 4 gunde 500 gr kaybetmisti .Cok üzülmüştüm. Sonra toparlarlar .Uzulme onun senin sutune ihtiyacı var .
Çoğumuz doğurduk , doğurmayanların da eli kulağında, ne nubu :)Kızlar Ramzi ve nub teorisi için yazabilirsiniz bana fakat genelde instadayım orada profilim var aktif olarak cevap verdiğim.Öncelikle şu bilgilerle yazın lütfen.Ramzi teorisi 6-7 haftalarda bakılıyor ve bana gönderdiğiniz görüntüye muhakkak vajinal ultrason mu yoksa,karından ultrason mu olduğunu yazın.Bu teori doğruluk payı %60-70.
Nub teorisi de doktorların baktığı teori doğruluk payı %98 bunun için de 11 haftalık gebelik dolmuş olması gerekli 11+6 yada 12 hafta yadaa daha fazlası ama ultrason görüntüsü net olmalı ve bebeğin duruş şeklide müsait olmalı doğru tahmin için.Nub için baktırmak isteyenler de önce kaç haftalık olduğunu yazsın lütfenRabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah.
Emzirmenin saati düzeni pek olmamalı bence canım, bebek uyandıkça ve istedikçe emzirebilirsin.Eğer uykuya dalalı 3 saat olmuşsa uyandırmadan kucağına alıp emzirmekte fayda var.Süt sağmaya gerek yok(stok yapmıyorsan eğer), sütün geliyorsa mamayada gerek yok.Slm kızlar nasılsınız..
Doğumu bekleyenlere allah kolaylık ve güç versin.. doğum yapanlarda huzur ve mutluluk versin inşallah...
Bn kendimi topluyorum 3gündür kendi kendimize kalmaya çalışıyoruz eşimle.. duygusallığımı yeniyorum..
Süt konusunda biraz problemliyim ..
Sizler nasl yapıyosunuz emzirme süt sağma mama verme işini... bi düzen kurdunuzmu? Saat fln fikre ihtiycm var
Bebeğiniz kaç kilo doğdu?60 la hamile kaldım 66 ile doğuma girdim 5 gitti kaldı 1 kilom 61 kiloyum ama hedefim 58 yani üç kilo daha vermem lazım
Götür ya gazi vardır tabiki ama gazi yapan ne ona da bakılması lazım ya da belki de her ağlaması gaz degil iyice kontrol ettirmek lazım. Bazı doktorlar çekeceksin birkaç ay deyip sallıyorlar başlarından. Sonra o birkaç ay geçtiğinde gerçek sorun ortaya çıkıyor aileler ah vah ediyor hem tedavide geç kalıyorlar hem en güzel aylarını çok kötü şekilde geçirmiş oluyorlar.Yok canım farklı bişey yemedim özellikle dikkat ediyorum domates bile yememeye çalışıyorum zaten pek bişey yiyemiyorum bebekle uğraşmaktan. Hergün nerdeyse gazı oluyor bazen daha az bazen daha çok. Bende başka doktora götürücem kızımı belki bizimde gaz dışında bişeyi vardır
Çok geçmiş olsun canım çözümü varmıymış peki mama dışında bişey önerdi mi?
İnşallah canım ya bugün o mamadan tüketmeye başladık. Tesadüf mü yoksa etrafı görmeye ve anlamaya başladığı için mi bilemedim daha az ağladı. Yüzde 25 oranında daha az ağladı diyeyim. Önümüzdeki birkaç güne belli olur herhaldeSevindim vallahi, nihayet bi doktor çözüm ürettimi.. umarım işe yarar canım, sende, bebeğinde bu günlerin keyfine varırsınız..
Canım sütün fazlaysa ondan olabilir mi.Benim sütüm çok fazla geliyor.göğsümdeki sütü asla tam bitiremiyor kızım ve akışıda çok hızlı.bir göğsümden 170 ml süt çıkıyor.sürekli dolu göğüslerim ilk başlarda anlamadım süt bezesi oluştu içinde 3 4 gün beni de sıtma tutuyordu akiama doğru 1 2 saat uyuyunca geçiyordu.göğüs uçlarımdan titreme girip tüm vücuduma yayılıyordu sonra göğüslerimi elektrikli pompa alıp tam boşaltmaya başladım.fakat o da süt üretimini artırıyor diye süt bezelerim geçtikten sonra sadece göğüslerimi rahatlatacak kadar sağıyorum yoksa çok şişiyorlar.birde bebeğim akıştan dolayı zorlanıyor diye emzirmeden önce biraz sağıyorum sonra emziriyorum.yapmazsam bebek emerken çok hava yuttuğu için gaz yapıyor.sütüm olmayacak diye korkuyordum hep şimdi de sütümü sağmaktan yorulur oldum2 kere nobet gibi birsey geçirdim ben. Ne olduğunu bilmiyorum. Ilk once üşüme geliyor 10 saniye sonra avuc ici ve ayak altlarim deli gibi yanmaya ve kasinmaya basliyor. Kasiniyor yaniyor titriyorum ve 1 2 dakikada geciyor
Ben ilk 1 haftada 13.600 kg verdim şimdi 5 kilo fazlam kaldıHamileyken bir doğuralımda kiloları veririz diyen anişler kac kilo verdiniz kilolar kolay gitdimi?
Canım epidural ağrı kesici vurdur ne demek sancıya dayanamazsan sezeryan 1 cm açıklıkla bende suni sancı vurdurdum suyum gelmişti 6 saat açılmam olmadı sancılara dayanamayınca epidural vurdurdum uyudum vurulduktan 6 saat sonra açılmam 4 cm di.toplam 16 saat suni sancıdan sonra tam açılmaya ulaştım düşünsene epidural almadan beklediğimi.epidural çok rahat oluyor.ben en son saatlerde sancıyı hissettim süre uzadığı için ama yine de çok şükür o kadar saat çekmek yerine sadece 5 6 saat çektim sancıKizlar ben simdi doktordan geldim, nst de bebegin kalp atisi sanci esnasinda dusuk cikinca doktor yarin sabah 7 de gel suni sanci verelim dedi. eger sanciya dayanamazsa sezeryan olurmus. Su an acilmam da 1 cm. Bize dua edin ilk hamileligim nasil bir tecrube olacak benim icin hic bir fikrim yok,, stres yaptim simdiden
Aynen hakkımızda hayırlısı... Sağlıkla gelsinler de doğum bir günlük iş ( diyerek kendimi rahatlatıyorum)Cnm hayirlisi olsun ins,
Bende yeni geldim eve cati muayenesinide oldum 1 parmak aciklik var dedi,nst de sancin varsa yatisini yapiyorum hemen dedi, amaaa nst de ne sanci ne bisey cikmadi kalp atislari normal dedi. Pazartesiye kaldim yani, artik suniyi verip iyice acilmami saglicak tabi cumartesi-pazar suyum vs gelmesse, bakalim bizim hanimefendi kendimi gelicek yoksa suniylemi hakkimizda hayirlisi olsun...
İnşallah canım. Hepsine hazırlıklıyım zaten . Sağlıkla gelsin de...Sezaryane dönerse vardır bir hayri cok takma ikisinede hazır ol elbet normal olsun isdersin ama ikisindede amac bebeğimize kavuşmak. Amacna ulaşsın sağ salım kucağmıza alalım hepimiz.
İnşallah .Ama olursa da sağlık olsun :)Hayırlısı olsun canım hakkınızda, inşallah sezeryana gerek kalmaz
Standart gogsu kavriyor zaten.Uclar da makineyle iyi cikiyor .Sağol canım bende alayım o zaman. Beni emdikten sonra belki benden hiç çıkmıycak bilmiyorum ki ama denemek istiyorum sağdıkca artar belkide. Benimde toplasan o kadardır heralde yarın deniycem bakalım. Bide bu pompalar gögüs büyüklüğüne göre değişiyor mu sen baya araştırmıştın sanırım. Benimkiler küçük hiç büyümedi o yüzden de tereddütüm var uçları için problem olur mu gögsün küçük olması.
Bacim yanlis numaraKızlar Ramzi ve nub teorisi için yazabilirsiniz bana fakat genelde instadayım orada profilim var aktif olarak cevap verdiğim.Öncelikle şu bilgilerle yazın lütfen.Ramzi teorisi 6-7 haftalarda bakılıyor ve bana gönderdiğiniz görüntüye muhakkak vajinal ultrason mu yoksa,karından ultrason mu olduğunu yazın.Bu teori doğruluk payı %60-70.
Aynen öyle canım hemen gaz deyip gönderiyorlar. Doğru düzgün ilgilenmiyorlar bile. Inşallah bende çözüm bulurum. Sizde umarım kolay atlatırsınız bu süreci.Götür ya gazi vardır tabiki ama gazi yapan ne ona da bakılması lazım ya da belki de her ağlaması gaz degil iyice kontrol ettirmek lazım. Bazı doktorlar çekeceksin birkaç ay deyip sallıyorlar başlarından. Sonra o birkaç ay geçtiğinde gerçek sorun ortaya çıkıyor aileler ah vah ediyor hem tedavide geç kalıyorlar hem en güzel aylarını çok kötü şekilde geçirmiş oluyorlar.
Laktoz intoleransinin tedavisi bir damla ve laktozsuz mama tüketmek. Zamanla sıkıntı azalıyor çocuk büyüdükçe.
Alerjide ise duruma göre değişiyor ama eğer doğru yol metod izlenirse çoğunluğu iyilesiyormus. Onun tedavisi daha karmasik
Tamam canım sağolStandart gogsu kavriyor zaten.Uclar da makineyle iyi cikiyor .
Bacim yanlis numara
Diyetisyene gidecek vaktim yok şu an cnm listeye de uyamam saatlerine falan çünkü düzenli bir hayatım yokBende senin gibi en cok kiloya takanım, bendede zor gidecek sanırım.
İmkanın varsa eğer diyetisyen eşliğinde diyet yap sonucda emziriyorsun.
Maşallah cnm çok iyi vermişsinKilo icin bol bol su. Ben gunde 5 litre iciyorum herhalde. Ufak ufak siseleri esim hafif sogutuyor emzirirken likir likir gidiyor. 65 le girdim doguma ciktigimda 56 idim. Eve gelince tartildim 58 cikti. Su an 12 gunluguz 54 kiloyum. 47 ile kalmistim. 7 kilo kaldi umarim daha da gitmez cirkim durur yoksa
Diyetisyene gidecek vaktim yok şu an cnm listeye de uyamam saatlerine falan çünkü düzenli bir hayatım yokbebek ne zaman fırsat verirse o zaman yiyorum
Maşallah cnm çok iyi vermişsin
Bol bol su içiyorum ben de yapıştı kaldı üstüme anlamadım ki
O zaman yemeğini arttır biraz cnm gitmemesi için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?