2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar Ramzi ve nub teorisi için yazabilirsiniz bana fakat genelde instadayım orada profilim var aktif olarak cevap verdiğim.Öncelikle şu bilgilerle yazın lütfen.Ramzi teorisi 6-7 haftalarda bakılıyor ve bana gönderdiğiniz görüntüye muhakkak vajinal ultrason mu yoksa,karından ultrason mu olduğunu yazın.Bu teori doğruluk payı %60-70.
Nub teorisi de doktorların baktığı teori doğruluk payı %98 bunun için de 11 haftalık gebelik dolmuş olması gerekli 11+6 yada 12 hafta yadaa daha fazlası ama ultrason görüntüsü net olmalı ve bebeğin duruş şeklide müsait olmalı doğru tahmin için.Nub için baktırmak isteyenler de önce kaç haftalık olduğunu yazsın lütfen Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah.

yanlış oldu heralde çoğumuz doğurdu bile :)

Geçer canim .Gecmis olsun .Benimki 4 gunde 500 gr kaybetmisti .Cok üzülmüştüm. Sonra toparlarlar .Uzulme onun senin sutune ihtiyacı var .
Hastaneye goturduk ışık tedavisi gorecek yarın öğlen 12de gelin dediler inşallah tertemiz sağ salim alır geliriz

Çoğumuz doğurduk , doğurmayanların da eli kulağında, ne nubu :)

Merhaba hanımlar, geçen cuma 38+6 da doğuma girdim.Nst de bebeğin kalp atışı bir kez düşük çıktı , dr riske giremeyiz dedi.Cuma sabah suni sancı verdiler, 2 saat sonra epidurel yaptılar ve normal doğurdum.Bebeğimin kilosu biraz düşüktü 2850kg doğdu ama çok şükür çabuk toparlıyor dün kilosu 2940 kg di.

Emzirmenin saati düzeni pek olmamalı bence canım, bebek uyandıkça ve istedikçe emzirebilirsin.Eğer uykuya dalalı 3 saat olmuşsa uyandırmadan kucağına alıp emzirmekte fayda var.Süt sağmaya gerek yok(stok yapmıyorsan eğer), sütün geliyorsa mamayada gerek yok.

Götür ya gazi vardır tabiki ama gazi yapan ne ona da bakılması lazım ya da belki de her ağlaması gaz degil iyice kontrol ettirmek lazım. Bazı doktorlar çekeceksin birkaç ay deyip sallıyorlar başlarından. Sonra o birkaç ay geçtiğinde gerçek sorun ortaya çıkıyor aileler ah vah ediyor hem tedavide geç kalıyorlar hem en güzel aylarını çok kötü şekilde geçirmiş oluyorlar.
Laktoz intoleransinin tedavisi bir damla ve laktozsuz mama tüketmek. Zamanla sıkıntı azalıyor çocuk büyüdükçe.
Alerjide ise duruma göre değişiyor ama eğer doğru yol metod izlenirse çoğunluğu iyilesiyormus. Onun tedavisi daha karmasik

Sevindim vallahi, nihayet bi doktor çözüm ürettimi.. umarım işe yarar canım, sende, bebeğinde bu günlerin keyfine varırsınız..
İnşallah canım ya bugün o mamadan tüketmeye başladık. Tesadüf mü yoksa etrafı görmeye ve anlamaya başladığı için mi bilemedim daha az ağladı. Yüzde 25 oranında daha az ağladı diyeyim. Önümüzdeki birkaç güne belli olur herhalde

2 kere nobet gibi birsey geçirdim ben. Ne olduğunu bilmiyorum. Ilk once üşüme geliyor 10 saniye sonra avuc ici ve ayak altlarim deli gibi yanmaya ve kasinmaya basliyor. Kasiniyor yaniyor titriyorum ve 1 2 dakikada geciyor
Canım sütün fazlaysa ondan olabilir mi.Benim sütüm çok fazla geliyor.göğsümdeki sütü asla tam bitiremiyor kızım ve akışıda çok hızlı.bir göğsümden 170 ml süt çıkıyor.sürekli dolu göğüslerim ilk başlarda anlamadım süt bezesi oluştu içinde 3 4 gün beni de sıtma tutuyordu akiama doğru 1 2 saat uyuyunca geçiyordu.göğüs uçlarımdan titreme girip tüm vücuduma yayılıyordu sonra göğüslerimi elektrikli pompa alıp tam boşaltmaya başladım.fakat o da süt üretimini artırıyor diye süt bezelerim geçtikten sonra sadece göğüslerimi rahatlatacak kadar sağıyorum yoksa çok şişiyorlar.birde bebeğim akıştan dolayı zorlanıyor diye emzirmeden önce biraz sağıyorum sonra emziriyorum.yapmazsam bebek emerken çok hava yuttuğu için gaz yapıyor.sütüm olmayacak diye korkuyordum hep şimdi de sütümü sağmaktan yorulur oldum

Canım epidural ağrı kesici vurdur ne demek sancıya dayanamazsan sezeryan 1 cm açıklıkla bende suni sancı vurdurdum suyum gelmişti 6 saat açılmam olmadı sancılara dayanamayınca epidural vurdurdum uyudum vurulduktan 6 saat sonra açılmam 4 cm di.toplam 16 saat suni sancıdan sonra tam açılmaya ulaştım düşünsene epidural almadan beklediğimi.epidural çok rahat oluyor.ben en son saatlerde sancıyı hissettim süre uzadığı için ama yine de çok şükür o kadar saat çekmek yerine sadece 5 6 saat çektim sancı

Aynen hakkımızda hayırlısı... Sağlıkla gelsinler de doğum bir günlük iş ( diyerek kendimi rahatlatıyorum)

Standart gogsu kavriyor zaten.Uclar da makineyle iyi cikiyor .
Bacim yanlis numara

Aynen öyle canım hemen gaz deyip gönderiyorlar. Doğru düzgün ilgilenmiyorlar bile. Inşallah bende çözüm bulurum. Sizde umarım kolay atlatırsınız bu süreci.
Standart gogsu kavriyor zaten.Uclar da makineyle iyi cikiyor .

Bacim yanlis numara
Tamam canım sağol

Bende senin gibi en cok kiloya takanım, bendede zor gidecek sanırım.
İmkanın varsa eğer diyetisyen eşliğinde diyet yap sonucda emziriyorsun.
Diyetisyene gidecek vaktim yok şu an cnm listeye de uyamam saatlerine falan çünkü düzenli bir hayatım yok bebek ne zaman fırsat verirse o zaman yiyorum
Maşallah cnm çok iyi vermişsin
Bol bol su içiyorum ben de yapıştı kaldı üstüme anlamadım ki
O zaman yemeğini arttır biraz cnm gitmemesi için

Kızlar bende 41 + 1 haftalikken kızıma kavuştum çarşamba günü gece 12 de nişanım geldi sonra sancilarim başladı evde cekeyim dedim sabaha kadar gezin otur kalk hareket ettim sadece bir saat uyudum sabah 8 de hastaneye geldik benim drum daha gelmemiş önce ebe sonra bir erkek dr çatı muayenesi yaptı o kadar soktu ki dedim bebeği alacak çok canım yandı 3 4 santim açılma var yatış yapılsın dedi sonra kendi Dr um geldi oda muayene etti ama o çok canımı yakmadi 2 santim açıklık var dedi birde sana suni sancı veririz inş ben seni dogurturum dedi taktilar sancıyı arada çatı muayenesi oluyorum 6 7 kere olmusumdur bize artık 6 da olur yok 9 da olur doğum diyorlar benim Dr umda gitti benim için geleceği için fark aliyorlarmis neyse annem eşim başımda geberiyorum artık sancı dan oğlumu da suni sancı ile yapmıştım ama bu kadar kötü değildi artık bakiyolar açılma var ama ben dayanamiyorum artık eşim artık kavga etti dr u niye çağırmiyorsunuz diye dr 9 da geldi ebeye göre 8 9 santim açıklık 6 santim bebek daha yukarda benim ikinmam gelmemiş dr um dedi beni niye çağırdıniz daha bunun en az 3 4 saati var ama beni artık kendimde değilim dr dedi seni sezeryan yapalım bari 15 saat suni sancı çektin daha da 3 4 saat cekemezsin dedim beni kurtar da yap sezaryen olsun bu seferde eşim le annem dr a kizdilar madem sezeryan olacaktı neden bu kadar cektirdiniz diye dr la kavga ettiler dr da kızdı bırakıp gidiyordu neredeyse dedim dr hanim siz onlara bakmayın bilmiyorlar öylöyle cektigimi görünce bana üzüldü ler ikna oldu beni hemen sezeryana aldılar 10 15 dakkada bebegime kavuştum dün 10 38 de doğum yaptım şu an karnimda gazım var o kadar ins hemen iyi olurum bugün de taburcu oluyorum allah kimseyi bu yolda bırakmasın şimdi küçücük bir kızım var 3 kg 180 gr 12 sene önce oğlumu da aynı kiloda dogurmustum o zaman 22 yaşında daha cesur musum şimdi 34 yaşında bişey olacak diye korkuyorum bu arada kızlar gazım çok fazla şimdi ağrı kesici yapacaklar sonra taburcu olucam bildiginiz çaresi var mı çok kötüyüm

Kaynana yanimda ve benim sevmedigim ne varsa o pisiyor. Kendim aralarda ne kadar yapabilirsem kendime iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…