- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.981
Su an süt peynir yoğurt yasak, aşama aşama yumurta ve etide keseceğizBi tanıdığımda da alerji çıkmıştı o mamayı kullanıyordu önce süt ve süt ürünleri tüketmiyordu sonra bu mamaya geçti, sen emzirmeyi nasıl yaptın cnm
Önceleri zar zor memeyi tutturyyordum ama uyukluyordu tam ememiyordu sonra tamamen vazgeçtim emzirmekten, üç saatte kalkıp sağıyorum ikisini de biberonu uykuda içiyor. Uzmanlar memede hiçbir zaman süt bitmez bebek emmeye başladığında süt gelir diyor. Dene bakalım o şekilde ne oluyorKaç saatte bi sağıyorsun peki canım? Hiç emmiyor mu uyurken ? Benimki de emmiyor fazla ama biraz uykusunu açmam gerekiyor. Yoksa almıyor ağzını açıp da memeyi. Herkes uyku sersemi emzirmek kolay diyor bizimki tam tersi. 4-5saat uyursa oğlum uyandığında bi göğsümü 20dk filan emzirsem diğerini sağsam mı bilemedim? 1saat sonra kalkarsa geri sağdığım göğüste de diğerinde de süt az olursa diyorum bu sefer?
Yan yatırılmaması gerekiyor yalnız ilk 6 ay abös riski yüzünden sırt üstü yatırılıp başını yan çevirmek gerekiyor.Yarım kundak yapıyorum canım. Sonra yan tarafa çeviriyorum tırtıl gibi oluyor zaten :) ordan sırtına vuruyorum pıt pıt diye. Bizimki de sevmiyor yan yatmayı direniyor biraz. Ben ısrarla devam edince uyuyor
Önceleri zar zor memeyi tutturyyordum ama uyukluyordu tam ememiyordu sonra tamamen vazgeçtim emzirmekten, üç saatte kalkıp sağıyorum ikisini de biberonu uykuda içiyor. Uzmanlar memede hiçbir zaman süt bitmez bebek emmeye başladığında süt gelir diyor. Dene bakalım o şekilde ne oluyorKaç saatte bi sağıyorsun peki canım? Hiç emmiyor mu uyurken ? Benimki de emmiyor fazla ama biraz uykusunu açmam gerekiyor. Yoksa almıyor ağzını açıp da memeyi. Herkes uyku sersemi emzirmek kolay diyor bizimki tam tersi. 4-5saat uyursa oğlum uyandığında bi göğsümü 20dk filan emzirsem diğerini sağsam mı bilemedim? 1saat sonra kalkarsa geri sağdığım göğüste de diğerinde de süt az olursa diyorum bu sefer?
Et neden cnmSu an süt peynir yoğurt yasak, aşama aşama yumurta ve etide keseceğiz
Susmuyor susmuyor uyumuyor gözleri kapanıyor ama uyumuyor. Sabahtan beri annem farklı bişey söylüyor babam farklı bişey. Aç bu çocuk, ağrısı var heralde, tuvaletini yapmadı ondan sanırım ağrı kesici ver en iyisi hastaneye götürelim gibi gibi.. Oysa sadece uykusu var dalamıyor ama anlatamıyorum. En iyisi kendi düzeninmiş karışan olması çok zor.
Kızlar dün kızımla ilk kez yanlız dışarı çıktm açıkcası ağlarsa panik olurum diye yanlız hiç çikmamstm. Emzirdm zaten bebek arabasini seviyo iş yerime arkadaslarn yanina gittik zaten 20,25dklik mesafe yuruyerek. Bugunde aile hekimligine gittk rota aşısını yaptırdk ilk doz aradan çıktı. Buarada bugun 82 gunluk ama 2gun once dişinin patladığını farkettm. Aslnda ilk dogdugunda kontrol eden doktor disi var demisti. Ama sonra ki kontrollerde gic bir doktor bundan bahsetmemisti bizde gormemistik dis. Bu dis ilk doktorun bahelsettigi dismi bilmiyorum. Ama artik disimiz var cok mu erken bilemedm tabi
Düzelme olmazsa çapraz ürünleride kesmemiz gerekiyormuşEt neden cnm
Ya prima 204 lü paket alacaktım. Geçen hafta indirimde 134 tü almadın. İki üç gün sonra 144 oldu. Bugun baktım indirimli 189. Bazı sitelerde 200 ün üzerinde hatta. Bi sitede 169 du çocuğu emzirdim falan derken iki saat sonra baktım o da 189 olmuş. Şaka gibi
Aynen öyle canım insan alışıyorda ben ağlayınca panik yapmıyordum bi süredir daha kolay sakinleşir olmuştu bugün onlar panik ben panik kızım iyice ağladıda ağladı.Aynen öyle canim. Ben ise baslicam annem gelecek iki hafta. Şimdiden gerim gerim geriliyorum. Çocuğun derdini en iyi annesi anlar
Özel mamalar baya pahalı oluyor canım keşke rapor çıkmadan reçete edilebilse ama olmuyor işte.Aptamil pregomin as inek sütü alerjisi dedi doktoru su an deneme sürecinde diye rapor çıkarmıyor. 10 gün daha deneyelim dedi 2 kutu mama daha lazım gitti 240 lira, aynen insan olduğumu hissettim vallahi
Yan yatırılmaması gerekiyor yalnız ilk 6 ay abös riski yüzünden sırt üstü yatırılıp başını yan çevirmek gerekiyor.
Benim kızım tam
Kızım tam üç aylık 5,5 kg ikili takımlardan ve tulumda almak istiyorum 4-6 mı alsam çok mu bol gelir
Ya hemşire bana rota aşısını aşı olduğu gün yapmamız lazımdı dedi. Eczanede depodan getirtiyomuş anca yarın gelir dedi hemşirede yarın olmaz aşı olduğu gün yapmamız lazımdı diyor :/ 3.ay aşısında yaparız onuda dediDaha yapılmadı. Zaten sağlık ocağı ayni gun getirseniz de yapmazdık dedi.Ben hastanede yaptircam bu hafta yapılır .Gitmeden 1 c.kasigi calpol verdim .Eczaci soylemisti.Aksama ateslendi tekrar verdim. Gece atesi ara ara yukseldi.Esimle nobetlese bekledik .
Maşallah sütün bolmuş senin canım. Ben 100cc filan görmedim hiç. En son 30du bıraktım sağmayı strese giriyorum diye. Bi gün merak edip sağıyım diyorum az çıkarsa moralim bozulur yine diyorum. İlk defa dün gece kesintisiz 5saat uyudu oğlum. Uyanınca tek göğsümü emzirdim sonra diğerini sağsam mı diye kararsız kaldım. Sağmadım ama ağrı vs olmadı. Ne dersin sağmalı mıyım sence yoksa gerek yok mu? Gece emziriyorum.
Ya bende hep yan yatırıyorum kundaklayıpUyuyana kadar sırtına vurmak için yan yatırıyorum canım sonra yatağa alınca sırt üstü yatıyor. Gerçi o zamanda kusarsa diye korkuyorum sırt üstü olunca ters boğazına kaçarsa diye
Banada başta mantıksız gelmişti ama cok arastirdim. Yatağında hicbirsey olmamasi gerekiyor battaniye yastık oyuncak vs. Alt carsafi gergin kenarlara sıkıştırılmış olması yattığı zeminin yumuşak olmaması gerekiyor.Uyuyana kadar sırtına vurmak için yan yatırıyorum canım sonra yatağa alınca sırt üstü yatıyor. Gerçi o zamanda kusarsa diye korkuyorum sırt üstü olunca ters boğazına kaçarsa diye
Ani bebek ölüm sendromuYa bende hep yan yatırıyorum kundaklayıpaynı dediğin gibi sırt üstü yatarken bişey olursa korkusuyla yanlarına yatırıyordum.
kronik_unutkan abös nedir ?
Bence yalan o bebek emdikce süt gelir lafı :) benimki çekiyor çekiyor sinirleniyor bakıyorum süt yok tekrar veriyorum sinirli sinirli emiyor 2-3 dk sonra çıkarıyor bakıyorum süt yok ee 10 dk böyle olunca çocuk istemiyor haliyle yani en azından benimki bitiyor bir süre sonra :)Önceleri zar zor memeyi tutturyyordum ama uyukluyordu tam ememiyordu sonra tamamen vazgeçtim emzirmekten, üç saatte kalkıp sağıyorum ikisini de biberonu uykuda içiyor. Uzmanlar memede hiçbir zaman süt bitmez bebek emmeye başladığında süt gelir diyor. Dene bakalım o şekilde ne oluyor
Valla öyle canım. Bayramda gelmedik. Herkes gel nolcak kaç kişiyiz bakarız dediler iyi dedim kış gelmeden geleyim. Bi cesaret yola çıktım. Çocuk normal mırın kırın bile etse neyi var diyolar deli oluyorum. Bugün annemede babama da bağırdım. Sen uykusuzken nasıl sinirli oluyorsan bu çocukda sinirleniyor ağlıyor uyuyamayınca bişeyi yok karışmayın artık diye. Insanın aklına da giriyor bide acaba aç mı ağrısı mı var ki diye. Ben daha 2 hafta burdayım bakalım neler olacak :/Aynı kendimi gördüm sende canım. Ben de yaklaşık 3 hafta memlekete gitmiştim. Stresten mahfoldum resmen. Aynı sizinkiler gibi Benim ailem de aç bu çocuk, sütün yetmiyor,hiç sütün yok,git mama yap,çocuk ağlıyor aranıyor vs vs. Bir sürü laflar duydum. Tek başıma gece Emzirirken bi taraftan da ağlıyordum. Öyle stresli olunca bu bebeğe de yansıyor. Uyumayan ağlayan bi şey oldu yawrum. Ona da sabrım kalmadı bu sefer. Sinirimi ona yansıtınca iyice kızdım sonra kendime. Böyle saçma sapan bi döngüye girdim. Evimize gideceğimiz günü iple çektim. Ohh dedim gelince. Herkesin kendi evi bence. Düzenimi kurdum tüm gün uğraşıyorum Oğlumla. Varsın ev temiz olmasın mutfakta yemeğim olmasın. Kafa rahat olsun için huzurlu olsun o yeter..
3.ayda ne aşısı var canım bana sadece kontrol var dedilerYa hemşire bana rota aşısını aşı olduğu gün yapmamız lazımdı dedi. Eczanede depodan getirtiyomuş anca yarın gelir dedi hemşirede yarın olmaz aşı olduğu gün yapmamız lazımdı diyor :/ 3.ay aşısında yaparız onuda dedi
Burda oyle okumadım ama.
Bi halt anlamadım bu işten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?