- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.641
Al benden de o kadar. 3-4 kişi değiştirmek zorunda kaldım, hepsinde ayrı hikaye. Şimdi bizim mahalleden biri var dediler, bugun biri haber edecek onunla ilgili. Şimdiye kadar olanlar hep Sincan tarafındaydılar, ulaşım da sorun oluyordu. Olursa haber veririmYarım günü kabul eden varsa bana da söyler misin cnm, çankayadayım bende. Günlük temizlik yeter haftada bir. Evlendiğim günden beri temizlikçiden yana yüzüm gülmedi
Niye bebek sütünden yapalım ki yoğurdu zaten çok pahali? Anne sütünden yapanı duymuştum. Benim de güvenilir bir yerden süt bulmam lazım hayatımda çiğ süt içmedim yoğurdunu da yemedim nasıl yapılır da bilmiyorum ama olacak bı sekilde
Benim aldıgımda 36 aya kadar diyor ama pek inanmıyorum. Yine de 10 -15 dk oyalıyor. Gerçi bizimki benden de katılım bekliyor oyunlarınaBiz almadık oyun halısı. Alsa mıydım ki. Çok faydasını gordunuz mu
Bide ne zamana kadar kullanılıyor emekleyene kadar mı
Canım pastörizasyon sırasında faydalı zararlı tüm bakteriler ölüyor diye okumuştum da iyilerin canlı kalması mümkün mü o süreçte?Canım çiğ süt asla kullanmanı önermem hele ki bebekte. Ben gıda mühendisiyim ve asla sokak sütü kullanmıyorum. Hayvanlarda aşırı ilaç antibiyotik kullanımı var ve malesef yetiştiriciler antibiyotikli sütü satıyorlar. Evde kontrollü kaynatma yapılamıyor ya da sütü en az 30 dak kaynatman lazım ki belli bakterilerin yok olma derecelerine ulaşabil. Bunlar mümkün değil çoğu zaman o yüzden günlük pastörize sütlerden kullanmanı öneririm. Paztörizasyon sadece zararlı bakterilerin yok olacağı sıc işlemi uygulama yöntemi.
Pastörizasyonda 72 derecelerde basınçla işlem yapılıyor aslında biz evde kaynatırken 100 lere geliyoruz. Evde daha fazla yararlı bakteri öldürmüş oluruz o zaman. Zararlı ve yararlı bakterilerin ölmesi için sterilizasyon yapılır ki uht sütlerde buna yakın. Bebeğin bağışıklığı zayıf anyibiyotik ilaç kalıntısı hayvan dışkısı bulaşığı vb alacağına biraz az faydalı bakteri alıversin. Daha güvenli.Canım pastörizasyon sırasında faydalı zararlı tüm bakteriler ölüyor diye okumuştum da iyilerin canlı kalması mümkün mü o süreçte?
Bizim de 12. hafta atağı var şu anda. Akşamları iyice deliriyor. Hergün birşey deniyorum. Benim bebiş normalde 3-5 saat uaynık kalıyordu gündüz, hiç kasmayayım nasılsa isteyince uyur diyordum. İnstagramda baldananne var. 3 aya kadar günde 5-6 saat uyku olmalı ve uyanıklık süresi 1 saat veya 1 saat 15 dakika olmalı demiş. Bugun deniyorum, ilginc bi şekilde yeni farkettim ki 1 saat civarında bir iki esniyor hakikaten çocuk. Ve biraz gayretle 3 defa uyuttum gün içinde. Şimdi kırmızı balık dinliyor, uyanalı bir saat oldu. Normalde bu şarkıda hareketlenir, şu anda esniyor yine.. Atağa diyorum ki: Sen mi büyüksün ben mi? Bennn büyüğüm ben, anne usta.Aynen çok fena ağlıyorlar di mi bir de dudak bükerek... içi eriyor insanın.
Ben tam o 12.hafta atağında park yatağına alıştırdım. Artık kendi yatağında yatabiliyor.
Nasılsa ağlıyor dedim atak bu dedim..ağlarken ağlarken yatağında kaldı bebişim :) derken alıştı.. zaten bizim odamızda yatıyor.
Yengeç burcu... İkizler iki yüzlü , değişken falan denir, yengecin yanında halt etmişler, 14 temmuzlu bir yengeç olarak söylüyorum. İkizler olan eşim yanımda çırak gibi kalıyorBenimkine şarkı söylüyordum. Heyecanlanip gülüyordu. Sonra bir anda ağladı 1 dk sonra tekrar güldü. Bu kadar cabuk mod degistirmek de neyin nesi
Canım çiğ süt asla kullanmanı önermem hele ki bebekte. Ben gıda mühendisiyim ve asla sokak sütü kullanmıyorum. Hayvanlarda aşırı ilaç antibiyotik kullanımı var ve malesef yetiştiriciler antibiyotikli sütü satıyorlar. Evde kontrollü kaynatma yapılamıyor ya da sütü en az 30 dak kaynatman lazım ki belli bakterilerin yok olma derecelerine ulaşabil. Bunlar mümkün değil çoğu zaman o yüzden günlük pastörize sütlerden kullanmanı öneririm. Paztörizasyon sadece zararlı bakterilerin yok olacağı sıc işlemi uygulama yöntemi.
Fazla kaynatmak da iyi değil diyorlar yararlı bakteriler ölüyormuş bu konuda kafam çok karışıkCanım çiğ süt asla kullanmanı önermem hele ki bebekte. Ben gıda mühendisiyim ve asla sokak sütü kullanmıyorum. Hayvanlarda aşırı ilaç antibiyotik kullanımı var ve malesef yetiştiriciler antibiyotikli sütü satıyorlar. Evde kontrollü kaynatma yapılamıyor ya da sütü en az 30 dak kaynatman lazım ki belli bakterilerin yok olma derecelerine ulaşabil. Bunlar mümkün değil çoğu zaman o yüzden günlük pastörize sütlerden kullanmanı öneririm. Paztörizasyon sadece zararlı bakterilerin yok olacağı sıc işlemi uygulama yöntemi.
Ben de arıyorum konuştuklarım dolu çıktı ya da bir eve sabit gittiklerini söyledilerAl benden de o kadar. 3-4 kişi değiştirmek zorunda kaldım, hepsinde ayrı hikaye. Şimdi bizim mahalleden biri var dediler, bugun biri haber edecek onunla ilgili. Şimdiye kadar olanlar hep Sincan tarafındaydılar, ulaşım da sorun oluyordu. Olursa haber veririm
Benimki de atak haftasına girdi ama 1.5 aydır memede ağlıyor ama zorla emziriyorum. Ayakta, hoplaya zıplaya.Doğduğu ilk iki buçuk ay öyleydi sonra azaldı, bilirim gerçekten çok zor, omuzdan başka bir yerde uyumazdı uyudu diye yatağa bırakırken ağlardı, umarım sizin de bir an önce bu durum geçer. Kızım şimdi atak haftasında ekstra huysuz, uykusuz ve meme reddi yapıyor, meme istemeyince üzüldüm ve sütüm azaldı, nereden çıkıyor atak matak
bende unuttum bu sene. bebekler doğalı 2 hafta olmuştu. eşim hediye ile geldi hala anlamıyorum :)Bugün yıldönümüzmüş ve ben unuttum normalde de çok unutkanım hamılelıkten kalma etkimidir yoksa oğlum bu hafta huysuz ondan mı bilemedim :)Eki Görüntüle 2198610
Sizde durumlar ne ?
Benim daha kötüye gidebilir mi bilmiyorum gerçekten. Zaten yeterince kötü. Daha kötüsü olursa artık ben tımarhanelik olurum sanırım.Atal bitince eskisi gibi mi olcaklar bende merak ediyorum. Ama 5 haftada alışkanlık edinirse bu dönemi offf
Ben de büyük serum fizyolojik kullanıyorum ama şırınga veya igneyi takılı bırakmıyorum canım, tozlanabilir falan burna gitmesin sonra. Aynı şırıngayı 1-2 gün kullanıyorum kaldırıp yerine. Sonra yenisine geçiyorumİçine şırınga iğnesini batırıyorsun tamamen, o hep sabit kalıyor çıkarmıyorsun. Şırıngayı da ucuna takıyorsun canım ters çevirip çekiyorsun işin bitince de şırınga yine içinde kalacak şekilde tak. Zaten tek bebeğe kullanacağım için plastik uc kısmını yıkayıp kullanabilirsin. Arada değiştirirsin. Ben de ilk kez kullanacağım...kardeşim de kullanıyor kendisi acil tıp teknisyeni.
Zaten genellemeler yanlış olur canım ama tüketim çılgınlığı her sektörde var., anne bebek olunca daha zaaf gösterilebiliniyor .. bunları da iyi kullanıyorlar.
Peki markadan markaya fark olur mu ? Tavsiye edeceğin birşey var mı bu konuda?Pastörizasyonda 72 derecelerde basınçla işlem yapılıyor aslında biz evde kaynatırken 100 lere geliyoruz. Evde daha fazla yararlı bakteri öldürmüş oluruz o zaman. Zararlı ve yararlı bakterilerin ölmesi için sterilizasyon yapılır ki uht sütlerde buna yakın. Bebeğin bağışıklığı zayıf anyibiyotik ilaç kalıntısı hayvan dışkısı bulaşığı vb alacağına biraz az faydalı bakteri alıversin. Daha güvenli.
Bizden çok çamaşırı çıkıyor beyefendinin. Bir de üstünü değiştirirken ağlamasa.ayy amin ya. Basta inanmak istemiyordum atak olayina ama her tarihte cocukta degisiklik oluyor mutlaka... duzene oturdu diye bir sey yok yani.
Yeni duzenimizin adi duzensizlik
aynen canim. Kusarken iyi, ustunu degistirirken sanki eziyet ediyorum gibi aglar. Gunde 10 ust degisiyordur, kurutup kirutup geri giydiriyorum, yikamaya kalksam 100 tane kilik kiyafet almam lazim
haftada 1 gun yarim gunluk yardimci alsak aslinda bize yeter. Mesela pazar gununden biz yemek yapsak. Carsamba da yardimci gelip yapsa, bizim ev kutu gibi, ben 30 dk.da supuruyorum, artan zamanda da utu yapsa bana yeter de artar aslinda.
Tek basimayim da ne oluyor, dun mesela yemek yapamadim, bulasik mak 2 gun temizleri bosaltamadim, utuyu esim yapti, dun kahvaltiyla durdum aksama kadar. Bebekler firsat vermeyince vermiyor.
Ama tek elle kitabimi okuyabiliyorum, ya da bebis simdilik kafasini cevirip bakmadigi icin dizi izliyorum internetten.
Kv burada oldugunda yemek yapip getirse oturmaya gelmis oluyor. Cayi corbasi ikrami derken kim kime yardim ediyor. İnsan kalkar bir isin ucundan tutar...
Sadece dogum zamani 20 gun ablam kaldi, ona da sunu getir, camasiri as demezsen kalkip yapmiyordu. Diyince yapiyordu neyse ki
Boyle yarim gunluk yardimciya ne kadar vermek gerekir sizce kizlar? Yapacagi 3 cesit yemek, utu (5 gomlek), 3+1 ama kisin salonu kullanmadigim evi supurmek
Not: hizlica yemek yapabilmek icin fazla miktarda sogani rondodan gecirip, kilitli posete koyup, yayvan sekilde buzluga attim, kirip kirip kullaniyorum, ince tabaka olmasi lazim. Tavsiye ederim, zamandan kazandirdi.
Peki günlük sütler güvenilir midir sence? Hangi markayı tavsiye edersin ondan alayimCanım çiğ süt asla kullanmanı önermem hele ki bebekte. Ben gıda mühendisiyim ve asla sokak sütü kullanmıyorum. Hayvanlarda aşırı ilaç antibiyotik kullanımı var ve malesef yetiştiriciler antibiyotikli sütü satıyorlar. Evde kontrollü kaynatma yapılamıyor ya da sütü en az 30 dak kaynatman lazım ki belli bakterilerin yok olma derecelerine ulaşabil. Bunlar mümkün değil çoğu zaman o yüzden günlük pastörize sütlerden kullanmanı öneririm. Paztörizasyon sadece zararlı bakterilerin yok olacağı sıc işlemi uygulama yöntemi.
Bu temizlikçi mevzusu hep sorun. Sen de Ankaradaydın değil mi? Bulursak birbirimize paslayalım :)Ben de arıyorum konuştuklarım dolu çıktı ya da bir eve sabit gittiklerini söylediler
süperanne grplarından çoktan çıktım ben. aşırı ukala, kuralcı vs vs gerçekçi gelmiyorlar bana zaten süper olmak gibi bir niyetimde yok.Aşı yaptırdık 4. ay iki bacaktan. 6. Ayda 4 tane olacakmis maalesef ki...
@Sibel-inci sağlık ocağı ek gıdaya başla dedi. Ben galiba yakında baslicam yoğurtla. Blw yöntemi falan da var aslında onu da araştırıyorum ama emzirme sanatı grubu gibi konuşuyorlar sinir ediyorlar beni silip cikicam o gruptan da az kaldi
Rota carpti .Şimdi anladim .Cunku gunduz 1 saat uyurdu .Tas catlasin 1 bucuk .Bugun 2 bucuk saat uyudu toplamİkizler burcu diyecektm ama değilpardon
Ben de yengecim .Yazik babasınaYengeç burcu... İkizler iki yüzlü , değişken falan denir, yengecin yanında halt etmişler, 14 temmuzlu bir yengeç olarak söylüyorum. İkizler olan eşim yanımda çırak gibi kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?