- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #71.881
Sağol canım haber verdiğin için... Bir bakmışsın ben de yoğurt makinesi almışımKizlar cuma gunu bim e bebek esyalari geliyor bir bakin isterseniz.
Yogurt makinasi, telsiz, body, uyku tulumu, mama sandalyesi vs
Evet canım yapacak birşey yok.zaten antibiyotik en fazla 10gün kullan dedi şimdiki doktorumuz ve bize diğeri sabah öğle akşam 3 öğünü 3 haftadan fazla kullandırttıOyy maşallah kuzuya :)) Aynen canım bu şekilde dönüyor ben yerden soğuk alır diye kanepenin üstüne koyuyordum oyun halısını şimdi korkuyorum
Eki Görüntüle 2205794
Kötü olmuş canım. Bizimde idrar testinde lökasit çıktı antibiyotik başladık. 5 gün sonra nefrolojiye gittiğimde doktor idrar testinden değil idrar kültüründen belli olur iltihap dedi. Idrar kültürü istedi ve temiz çıktı. Antibiyotiği 7 güne tamamla bırak dedi. Hatta baya bozuldum üzüldüm boşuna mı kullandık antibiyotik diye. Ama benim kızımın kilo alımı hep düşüktü. İlk ay 480 gr almıştı 2_3 aylarda 700-800 gr civarı almıştı. Antibiyotikten sonra bu ay yani 4.ayda 1200 gr aldı. Bende artık kendimi belki iltihap vardı 5 günde geçti diye teselli ediyorum.
rica ederim kuzum. Birkac hafta once bime kahve makinesi gelmisti, esim heves etmis 4 5 tane bim gezmis hicbirinde kalmamis
rica ederim kuzum. Birkac hafta once bime kahve makinesi gelmisti, esim heves etmis 4 5 tane bim gezmis hicbirinde kalmamissonra internetten bakmis ayni fiyatmis ama niyeyse bime gelince kiymete biniyor
Ne kadar zamanda ne kadar veriyorsun canım bebeğin kaç aylıktı? Kilosu az ise doktor ondan demiştir azaltma ama arttırma da diye.Kızlar aşılarımızı olduk annemle gittim ve ona tutturdum ben aşının sonuna doğru göründüm ve biter bitmez alıp emzirdim korktuğum olmadı şimdilik. Gece hiç uyumadı daha yeni uykuya daldı. Aşırı burun tıkanıklığı var sf ve otribebe ile de açamadım. Size birşey soracağım kilo olarak %10 persentildeyiz. Doktora mama azaltmaya çalıştığımı söyledim. mamayı arttırma ama aç da bırakma ağlarsa doyur dedi. Sizce persentilde çok mu geride. Mama azaltarak yanlış mı yapıyorum. Çocuğun gelişimine engel mi oluyorum ya.
Persentil hesapla yaz Google amcaya. Çıkan linklerden bilgileri giriyorsun otomatik hesaplıyorGeçmiş olsun canım. Bu persentili nasıl hesaplıyorsunuz? Internetten baktım tablo şeklinde var ama 4 ay yok mesela.
Sağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşkegecmis olsun canim
Ben persentilden takip etmedim ama sadece anne sutuyle ayda 480 gr almasi normal demisti doktorumuz. Bu aylarda da kilo alimi azalmaya baslar dedi.
Sen acliktan mi neden agladigini bilirsin bence.
Persentil hesapla yazdım bilgileri girdim otomatik hesapladı canımGeçmiş olsun canım. Bu persentili nasıl hesaplıyorsunuz? Internetten baktım tablo şeklinde var ama 4 ay yok mesela.
Aynen yarica ederim kuzum. Birkac hafta once bime kahve makinesi gelmisti, esim heves etmis 4 5 tane bim gezmis hicbirinde kalmamissonra internetten bakmis ayni fiyatmis ama niyeyse bime gelince kiymete biniyor
Gündüz 3 kere 60 gece 3 kere 75 veriyorum. ( daha önce 8x75 veriyordum ortalama 1 kg alıyordu ve yavaş yavaş azalttım bu kadara inebildik daha fazlasında doyma kriterlerini sağlayamıyor) 4. Ayımız dün bitti.Ne kadar zamanda ne kadar veriyorsun canım bebeğin kaç aylıktı? Kilosu az ise doktor ondan demiştir azaltma ama arttırma da diye.
Son ay 500 g almış annem ve kv baskı yapıyor mama ver bak zayıflattın falan diye. Dikkatini başka şeylere yoğunlaştırıyor da acıktığını mı hissetmiyor acaba diye düşünüyorum.Mervikkkk son ayki kilo alımına bak bence. Bı de aç olan çocuğu susturamazsin
Bence hiç acele etme inan 2 haftadır iki lokma yiyecem diye on kere kalkıyorum yerinde durmuyor ikiside dönüyor hem 360° hem takla ata ata sizinde yakındır zaten dönmeye başlayınca aynı hareketi 30 defa yapıyor.oinone27 benimki de dönmüyor canım tıpkı senin söylediğin gibi sirt üstü etrafında dönüyor doğru anladiysamEki Görüntüle 2205746
Yani böyle. Kırmızı çizgi şeklinde koyup yan bir şekilde halinin üzerinde buluyorum
Sağlık olsun canım bizde yaşaya yaşaya öğreniyoruz bazı şeyleri.Evet canım yapacak birşey yok.zaten antibiyotik en fazla 10gün kullan dedi şimdiki doktorumuz ve bize diğeri sabah öğle akşam 3 öğünü 3 haftadan fazla kullandırttıama annemde belki kullanması gerekiyordu diye beni teselli etmeye çalışıyor. Benim oğlum ishalkende antibiyotik içerken de ortalama 1 kilo aldı ve hiçbir huzursuzluğu yoktu. Artık yapacak birşey yok. Ben de akullandım tecrübe oldu diyelim artık
Persentil hesapla yaz Google amcaya. Çıkan linklerden bilgileri giriyorsun otomatik hesaplıyor
Bi siteden baktım kilo %25 çıktı boy %50-75 çıktı. Başka sitede boyda kiloda %75-90 çıktı.Sağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşke
Persentil hesapla yazdım bilgileri girdim otomatik hesapladı canım
Aynen yaBİM’e gelince kapış kapış oluyor ne hikmetse
Gündüz 3 kere 60 gece 3 kere 75 veriyorum. ( daha önce 8x75 veriyordum ortalama 1 kg alıyordu ve yavaş yavaş azalttım bu kadara inebildik daha fazlasında doyma kriterlerini sağlayamıyor) 4. Ayımız dün bitti.
Son ay 500 g almış annem ve kv baskı yapıyor mama ver bak zayıflattın falan diye. Dikkatini başka şeylere yoğunlaştırıyor da acıktığını mı hissetmiyor acaba diye düşünüyorum.
Son ay 500 gr iyi bence benim kiz 20 günde 130 gr almış şuan 6050 gr dr en az 6500 olması lazımdı dedi mama başlattı birde ek gıdaya erken geçiş yaptırdı.Sağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşke
Gündüz 3 kere 60 gece 3 kere 75 veriyorum. ( daha önce 8x75 veriyordum ortalama 1 kg alıyordu ve yavaş yavaş azalttım bu kadara inebildik daha fazlasında doyma kriterlerini sağlayamıyor) 4. Ayımız dün bitti.
Son ay 500 g almış annem ve kv baskı yapıyor mama ver bak zayıflattın falan diye. Dikkatini başka şeylere yoğunlaştırıyor da acıktığını mı hissetmiyor acaba diye düşünüyorum.
Kar etmedi demeyelim, bol bol eğlendi bizimki :)Evet güzel eser ben de sık sık dinliyorum Ama artık oğlum uyumuyor Buna da bağışıklık kazandı :)))
bizim oğlan da daha dönemiyor sadece popo yukarı kaldırıp indiriyor sürekli poposunu yukarı kaldırıp indiriyor
. Bir de kalkamadığı için sinirlenip kızıyor. Ama elinden tutunca çok güzel kaldırıyor kendini Hatta vücudu komple bile kaldırabiliyor ayağa kalkıyor.
Bu arada müzik size de mi kar etmedi:))) Dün iyi geldi bugün hiçbir şey yok kıpır kıpır
Özelde taktırdım 10 yıllık takmış doktor taktı canım. 75₺ muayene+175₺ spiral. Devlettekiler pek iyi olmuyo oüşüyo dediler bilemiyorum valla. Taktıktan sonra ultrasonla baktı güyet güzel dedi yumurtalarımada baktı temiz dedi. Haftaya kontrole gitcem karından bakcak bide altı ayda bir kontrole gidilcek sorun varmı diye bakılcak kayma falan olmasın diye. Eczaneden almadım ama bazı yerler eczaneden al diyomuş hastaneye göre değişiyo. Ya hirkes büyük kolaylık diyo taktırdım bende bakalım kanamalı uzatıyomuş kiminde. İnşş iyi olur spiralı takarken acımıyo aleti var vajina açıcı o biraz acıtıyo o kadr ama bi dk bile sürmemiştir hemen şıp şıp :))
Bizimki de dönüşüne bu şekilde başlıyor, iki farkla. Benim göğsümde ve yüzükoyun iken. Öyle de bir denesene canım, belki seninki de bizim minnoş gibi bişeyler yapar. Merak ediyorum bizimki mi cins yoksa normal bebek davranışı mı bu diye :)Oyy maşallah kuzuya :)) Aynen canım bu şekilde dönüyor ben yerden soğuk alır diye kanepenin üstüne koyuyordum oyun halısını şimdi korkuyorum
Eki Görüntüle 2205794
Kötü olmuş canım. Bizimde idrar testinde lökasit çıktı antibiyotik başladık. 5 gün sonra nefrolojiye gittiğimde doktor idrar testinden değil idrar kültüründen belli olur iltihap dedi. Idrar kültürü istedi ve temiz çıktı. Antibiyotiği 7 güne tamamla bırak dedi. Hatta baya bozuldum üzüldüm boşuna mı kullandık antibiyotik diye. Ama benim kızımın kilo alımı hep düşüktü. İlk ay 480 gr almıştı 2_3 aylarda 700-800 gr civarı almıştı. Antibiyotikten sonra bu ay yani 4.ayda 1200 gr aldı. Bende artık kendimi belki iltihap vardı 5 günde geçti diye teselli ediyorum.
Anlattığına göre bebişin halinden memnun. Açlığını hissetmeme gibi durumlari olmaz sanmıyorum. Bebek değil de anneanne ve babaanne doymuyor gibiSağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşke
Pek hevesli de değilim de bir ihtimal düşen emziğini kendisi alır mı dönünce diyorumBence hiç acele etme inan 2 haftadır iki lokma yiyecem diye on kere kalkıyorum yerinde durmuyor ikiside dönüyor hem 360° hem takla ata ata sizinde yakındır zaten dönmeye başlayınca aynı hareketi 30 defa yapıyor.
ya valla şu cam kavanozlarla fırında yapabilirsem hiç bulaşmayacağım.. Koyacak yerim yok çünkü. Afiyet olsun senin kuzuya. Bakma sen bana iyi yaptın sonuçta lazım, çalışıyorsun...valla çok memnunum bardağı ters çeviriyorum yoğurt düşmüyor o derece. Makine olmasa kesin yapamazdım biliyorum becerilerimi
Sağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşke
oh iyi olmuş o zaman :)Kar etmedi demeyelim, bol bol eğlendi bizimki :)
Biraz daha var dönmelerine heralde. Şimdi dönsün diye merakla bekliyorum, sonra da bir yerde dursun şu çocuk artık modunda olacağız muhtemelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?