2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canım yapacak birşey yok.zaten antibiyotik en fazla 10gün kullan dedi şimdiki doktorumuz ve bize diğeri sabah öğle akşam 3 öğünü 3 haftadan fazla kullandırttı ama annemde belki kullanması gerekiyordu diye beni teselli etmeye çalışıyor. Benim oğlum ishalkende antibiyotik içerken de ortalama 1 kilo aldı ve hiçbir huzursuzluğu yoktu. Artık yapacak birşey yok. Ben de akullandım tecrübe oldu diyelim artık

Sağol canım haber verdiğin için... Bir bakmışsın ben de yoğurt makinesi almışım NasilYarDiyeyim
rica ederim kuzum. Birkac hafta once bime kahve makinesi gelmisti, esim heves etmis 4 5 tane bim gezmis hicbirinde kalmamis sonra internetten bakmis ayni fiyatmis ama niyeyse bime gelince kiymete biniyor

rica ederim kuzum. Birkac hafta once bime kahve makinesi gelmisti, esim heves etmis 4 5 tane bim gezmis hicbirinde kalmamis sonra internetten bakmis ayni fiyatmis ama niyeyse bime gelince kiymete biniyor

Bim bizim sokağın başında da o yüzden..hem gezmiş olurum kanguruya çocugu koyarım deyuu :)) yoksa bimden hiç alışveriş yaptığım yok canısı

Ne kadar zamanda ne kadar veriyorsun canım bebeğin kaç aylıktı? Kilosu az ise doktor ondan demiştir azaltma ama arttırma da diye.

gecmis olsun canim
Ben persentilden takip etmedim ama sadece anne sutuyle ayda 480 gr almasi normal demisti doktorumuz. Bu aylarda da kilo alimi azalmaya baslar dedi.
Sen acliktan mi neden agladigini bilirsin bence.
Sağol canım. Benimki mama ile birlikte 500 gr almış. Doktor kabaca şöyle bir hesap yaptı. Normalde 4 aylık bebeğin günde toplam 900 cc gıda alması gerekiyormuş ( mama veya anne sütü) ben 400 cc veriyorum. Ortalama 400 de senden içiyor dedi yani benden biraz daha fazla alsaydı kilosu daha iyi olabilirdi demek istedi. Ben de şuna takılıyorum. Bu aralar etrafa karşı çok ilgili veya eline aldığı oyuncağına. Acaba onlarla ilgilenirken açlığını unutabilir mi diyorum. Normalde 3 saatte acıkır bazen 5 saat sonra acıkıyor gündüz. Gece 2, en fazla 3 saat sonra uyanıyor çünkü. Aklım karıştı o yüzden. Doktorun yanında aklıma gelseymiş keşke
Geçmiş olsun canım. Bu persentili nasıl hesaplıyorsunuz? Internetten baktım tablo şeklinde var ama 4 ay yok mesela.
Persentil hesapla yazdım bilgileri girdim otomatik hesapladı canım

Aynen ya BİM’e gelince kapış kapış oluyor ne hikmetse
Ne kadar zamanda ne kadar veriyorsun canım bebeğin kaç aylıktı? Kilosu az ise doktor ondan demiştir azaltma ama arttırma da diye.
Gündüz 3 kere 60 gece 3 kere 75 veriyorum. ( daha önce 8x75 veriyordum ortalama 1 kg alıyordu ve yavaş yavaş azalttım bu kadara inebildik daha fazlasında doyma kriterlerini sağlayamıyor) 4. Ayımız dün bitti.
Mervikkkk son ayki kilo alımına bak bence. Bı de aç olan çocuğu susturamazsin
Son ay 500 g almış annem ve kv baskı yapıyor mama ver bak zayıflattın falan diye. Dikkatini başka şeylere yoğunlaştırıyor da acıktığını mı hissetmiyor acaba diye düşünüyorum.

Bence hiç acele etme inan 2 haftadır iki lokma yiyecem diye on kere kalkıyorum yerinde durmuyor ikiside dönüyor hem 360° hem takla ata ata sizinde yakındır zaten dönmeye başlayınca aynı hareketi 30 defa yapıyor.

Sağlık olsun canım bizde yaşaya yaşaya öğreniyoruz bazı şeyleri.
Persentil hesapla yaz Google amcaya. Çıkan linklerden bilgileri giriyorsun otomatik hesaplıyor

Bi siteden baktım kilo %25 çıktı boy %50-75 çıktı. Başka sitede boyda kiloda %75-90 çıktı.
Ama bana saçma geldi bu sistem. 4 kilo doğan bebekle 2 kilo doğan bebeğin aynı şekilde hesaplanması saçma olmuş. Yada 49 cm doğan bebekle 53 cm doğan bebeğin. Aile hekimi tablodan bakıyor doğum kilosuna boyuna göre. Öylesi akla daha yatkın bence.

Son ay 500 gr iyi bence benim kiz 20 günde 130 gr almış şuan 6050 gr dr en az 6500 olması lazımdı dedi mama başlattı birde ek gıdaya erken geçiş yaptırdı.

Kar etmedi demeyelim, bol bol eğlendi bizimki :)
Biraz daha var dönmelerine heralde. Şimdi dönsün diye merakla bekliyorum, sonra da bir yerde dursun şu çocuk artık modunda olacağız muhtemelen

Anladım canım çok sağol gayet aydınlatıcı oldu. :) taktırdın rahatladın oh ne güzel darısı başıma artık :)

Bizimki de dönüşüne bu şekilde başlıyor, iki farkla. Benim göğsümde ve yüzükoyun iken. Öyle de bir denesene canım, belki seninki de bizim minnoş gibi bişeyler yapar. Merak ediyorum bizimki mi cins yoksa normal bebek davranışı mı bu diye :)

Anlattığına göre bebişin halinden memnun. Açlığını hissetmeme gibi durumlari olmaz sanmıyorum. Bebek değil de anneanne ve babaanne doymuyor gibi

Bence hiç acele etme inan 2 haftadır iki lokma yiyecem diye on kere kalkıyorum yerinde durmuyor ikiside dönüyor hem 360° hem takla ata ata sizinde yakındır zaten dönmeye başlayınca aynı hareketi 30 defa yapıyor.
Pek hevesli de değilim de bir ihtimal düşen emziğini kendisi alır mı dönünce diyorum ya da döne döne emziği unutur mu acaba

valla çok memnunum bardağı ters çeviriyorum yoğurt düşmüyor o derece. Makine olmasa kesin yapamazdım biliyorum becerilerimi
ya valla şu cam kavanozlarla fırında yapabilirsem hiç bulaşmayacağım.. Koyacak yerim yok çünkü. Afiyet olsun senin kuzuya. Bakma sen bana iyi yaptın sonuçta lazım, çalışıyorsun...

Aslında mama iyi içiyormuş ama, anne sğtü daha fazla almalı daha çok meme teklif etsen belki fark eder. Ben de azalttım mamayı hemen süzüldü, dört saatte bire indirmiştim, yine üç satte bire çıkardım 60 cc veriyorum.. Birwz daha emse çok iyi ama emmiyor kuzu basıyor çığlığı mama diye.
Kar etmedi demeyelim, bol bol eğlendi bizimki :)
Biraz daha var dönmelerine heralde. Şimdi dönsün diye merakla bekliyorum, sonra da bir yerde dursun şu çocuk artık modunda olacağız muhtemelen
oh iyi olmuş o zaman :)
Aynen canım ya yer neyse de yatak fena, ben de pimpirikliyim iş yapamıyorum zaten hiç yapamam uyurken de olsa. Ben şu anda bile iki kenara yastık koyuyorum eğer yatağıma koymussam (gündüz uykularında)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…