2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben sadece myceyin kasıgini aldım canım. Taşıma kutusu da var. İlk aylarda 1 kaşık yeterli hemen yikarsan

Ben bı kısmını anneme bırakıcam burdada cok kalıorum oyuzden aldım kımısıde 2ayda bır degıstrmek gerekıor dıor ama o konuda hıcbır bılgım yok bn tencerede kaynatır kullanmaya dewam ederım dıe dusunuorm

Bnmkı mesela dun 9.30 da gece uykusuna yattı sabah 8.45 da kalktı bn erken kalksın önemlı degıl yterkı erken uyusun dusuncesındeyım acaba sabah onu 7.30 da kaldrsam aksam erken yaatr mı dıe dusunuorm kımıde uyuyan cocugu uyandırma dıor

15 dk erken kaldır bir gün sonra yine 15 dk daha erkene çek. Uyuyan çocuğu yavaşça uyandırabilirsin hicbisey olmaz. Gündüz uykulari da aşağı yukarı belliyse sabah erken uyandırarak erken uyumasını sağlayabilirsin. Mesela benimki sabah erken kalkmıştı ama akşam son uykusunda fazla uykuya daldı uyandırmayı da unuttum maalesef gece yatisi geç oldu o yüzden yani sadece sabah erken kaldirman çözüm değil. Son uykusundan sonra 2 saat falan geçmesi lazim gece uykusu icin

Bende son uykusunada bıraz baglı olduguunu dusunuorm ama bnmkı hergun saat 6,5 7 gbı mutalaka bıkere daha uyumak ıstıor uyuyup uyandıgı zaman saat 10u da gcıor bazen yatması

Ben bebegınız uykuyu cok sewıcek kıtabını aldım yenı cıktı ordakı 2.metodu denedım ıkı gun once yatır kaldr metodu gunduz uykularında basarılı olduk kendı kendıne dura dura uyudu skıntı olmadı 45 dakka ugrastım fakat gece uykusunda neyı yanlıs yaptım bılmıorm cocuk 1saat agladı zor sakınlestı gece ye gecısı yapamadm bıraktım 6aylıkken baslıım dıorm zaten kadında 5aylıkkn baslayın dıor NasilYarDiyeyim

Ben sadece myceyin kasıgini aldım canım. Taşıma kutusu da var. İlk aylarda 1 kaşık yeterli hemen yikarsan
Bende onu almayı düşünmüştüm e bebekte gördüm de bide evde wee babynin bi kaşığı var hediye gelmişti bence de yeter gibi.
Anladım canım ben sadece kendi evimde kullanıcam ailem şehir dışında giderken yanımda götürürüm mecbur. 2 ay olayınıda senden duydum şimdi ama onu o zaman düşünürüm artık severse kaşığı aynısından alırım.

Benim de aynı ya valla, sürekli kendimizi suçluyordum ama oğlan ciddi uykusu geldiği halde direniyor 2-3 dakika x2 kez uyuma isteği gelip 3-4 saat anneyi kucakta uyutma çabasıyla dans ettirip hoplattıran bir bebek düşün işte o benim oğlum. Başka türlü de uyumuyor, geeçi böyle de direniyor. Sana da kolaylık sabır versin Allah, iki bebekle uğraşıyorsun. Ama uyumayan (+yemeyen inşallah zamanı gelince yerler)çocuk ciddi yoruyor insanı. Benim gibi sabır küpü birini bile zorluyor ya ne diyim Allah a şükür yine de.
canım blw de püre yok. Eline veeiyorsun önüne koyuyorsun yiyecekleri kendi yiyor, oyun oynuyor atıyor emiyor vs
Çorbalara zaten 8.ay gibi geçecepim için blw alışırsa iştah ve kendi yemek yeme konusunda az da olsa yol katederim diye düşündüm.

NasilYarDiyeyim kim west ablamıza göre öğlen uykusu ile akşam uykusu arası 4 saati geçmemeliymiş.

Bizimki zirve yapıyor , 5 te uyudu diyelim 5:30 kalkıyor bu son gündüz uykusu sözde. Geçe kalıyor bazen çünkü.. Taaa gece 1 de uyuyor, oluyor sana 8 saat sonra. Valla artık tükendiğimi hissediyorum emzik filan da almıyor gündüz sürekli kucak ve gece de sürekli kucakta hoplatma ile uyku isteğini karşılamak, eşim de artık tükendi. Bi de koliktik ya başta, hiç düzelme yok sürekli bir kucak kucak kucak göğüs kemiğim batıyor artık acaba diyorum çocuğa da batar mı onu da tutmaktan belki kemiği acıyordur ..sorucam doktora.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız bebisler nasıl? Uzun zamandır giremiyorum. Benim oglan yoruyor az. 4 aylık olduk. Ama bebegim dik oturamiyor kucakta dik duramiyor iki buklum oluyor hep. Sizin bebekler nasıl var mi ayni sorunu yasayan acaba?

Sagol canim .Kizlarla konuştuk biraz rahatlamistim .Ama damar yolunu bulamadilar defalarca ağlattılar 4 saattir ac .Ve agliyor uyuyamiyor da cok kötü oldu .Simdi de ameliyathane dolu diye bekletiyorlar.

Sağol canim .
Hayırdır canım neyi var bebisin yeni girdim takip edemedim.

Bnmkıde aynı hamur gbı dıklestırmeye clısıor kendını ama doktorumuz oturtmayın 5,5 6aya dogru olucak dedı ayaklarının ustunede bastrmayın kemıklerı acısından sakıncalı acele etmeyın zamanla hepsı olucak dedı ogunden berı zorlamıorm

Merhaba.. Bu bir sorun değil ki. 4 aylık çocuk zaten kendini tutamaz oturamaz. 6. ayında bunu yapması beklenir benim bildiğim. Benim oğlan bugün 4 ay 12 günlük. ben 12 gündür kucağımda oturur pozisyonda tutmaya başladım doktora sorarak. Daha öncesinde oturtmuyordum bile. BLW yönteminde mesela bebek 6 aylık olmuş ama hala oturamıyor diyelim BLW ye başlıyamıyorsun. 4 ay daha çok erken.

8.uyutma denemem. Her uyuttuğumda yerine koyunca 10 dk sonra kalktı. Tüm gün mızır mızır. İyi ki haftasonu dinleniyorum biraz, ilk günden pert oldum. Bu sefer dizimde salladım uyuttum kımıldadıkca sallıyorum şöyle 1 saat uyusa oda kendine gelecek bende.

Ah o kolik olayı bitirdi bizi de. Kolik diye kucakta, hoplaya zıplaya dolandık evde. Şimdi de laktoz intoleransı çıktı, yakında da dişi çıkar. Her şey üst üste gelmeli çünkü.

Hamak olmasa bende ölürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…