- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.241
Kilomuz aynıymış aynı kalmış bizimki de 500 almış canım. Ama bizimkinin boyu 5. ayda 68di :) her ay 1 kilo alamazlar ya iyidir herhalde.Kızlar bugün 5. Ay ölçümünü yaptırdık oğlumun. 7250 gr olmuş. 4. Ayda 6750 idi. 500 gr almış, az mı sizce?
Boyuda 67den 73e çıkmış, 6 cm uzamış bir ayda. Aldığı boyuna mı gidiyor acaba? Canım sıkıldı..
Evet cnm baya bir sevdi hemde kaşığı ağzına götürmeden acıyor ağzını bide hmmmm hmmm yapıyor çok tatlı ya :)Kaşık mamasını sevdimi canım ?
Kilo alimi yavaşlıyor 500 gr ise gayet iyi canını sıkacak bişey yok bunda benim kizim bu ay 20 günde 130 gr aldi dr kasik mama ve ek gıdaya geçiş yaptırdı bugün sağlık ocağına gidip kilosuna baktirdim 400 gr almış 2 haftada şükür.
6 ay diye de illa dolmasini beklemek mi lazim acaba? Bizim 2 hafta kaldı daBende ek gıdaya erken geçsemmi bilmiyorum doktora sormadım. Sağlık ocağındaki hemşire 6. Aydan önce yedikleri direk çıkıyormuş hiç işe yaramadan, eğitimde öyle dediler diyo :)
Benimki 5. Ayını doldurmasına 10 gun vardı dr başlattı 4 gun elma suyu 4 gun havuç suyu 4 gun yoğurt ekleme yaparak hepsinden verdim bi sıkıntı olmadı çok şükür gayette iyi. 4. Haftasında sebze çorbasına başlayacağım. Sen doktoruna sor cnm bence başlatır.Bende ek gıdaya erken geçsemmi bilmiyorum doktora sormadım. Sağlık ocağındaki hemşire 6. Aydan önce yedikleri direk çıkıyormuş hiç işe yaramadan, eğitimde öyle dediler diyo :)
Diyet yapıyor musun canım? Var mı bunun diyetle bir çözümü?Evet başka türlü uyumuyor. Hayır gazı geçse, ağlasa bile oturarak emziricem ama şimdi gazdan kıvranırken yapamıyorum ki
bugün başka bir şey denedim akşam üzeri uykusunun penceresinin açtım da açtım 4-4:30 arası uyudu kalktı daha da uyutmadım, yoksa tam uykuyu almadı. Öyle böyle 7 ye kadar uyutmadım çok esnedi kucağımda kendiliğinden eme eme uyudu. Ara da sese uyansa da emerek sallayarak yine uyuttum inşallah güzelce bitirir geceyi, sabah 6 da 7 de uyanmaya razıyım.Bizimki de diyelim ki 5 te uyandı 7 de veya 7 buçuğa doğru mutlaka yatırmış oluyorum. Baldan anne sayfasında uyku penceresini asmayin diyor çünkü öyle olunca uyuyamiyorlar. Bazen ne kadar dikkat edersen et olmuyor canım ama illaki ilerleme kaydediyorsun
öylemiymiş. Bende can atıyorum ek gıdaya ne zaman gçeeceğiz diye. Doktorumuz su için bile 180 gün dedi önceki kontrolde. Daha 5.ay kontrolüne götürücem sorucam tekrar.Bende ek gıdaya erken geçsemmi bilmiyorum doktora sormadım. Sağlık ocağındaki hemşire 6. Aydan önce yedikleri direk çıkıyormuş hiç işe yaramadan, eğitimde öyle dediler diyo :)
İlla dolmasına gerek yok canım. Dünya sağlık örgütleri 17. Hafta sonrası 26 hafta öncesi ek gıdaya başlanmalı diyor. Zaten ilk birkaç ay tadım amaçlı6 ay diye de illa dolmasini beklemek mi lazim acaba? Bizim 2 hafta kaldı da
6 ay diye de illa dolmasini beklemek mi lazim acaba? Bizim 2 hafta kaldı da
Benimki 5. Ayını doldurmasına 10 gun vardı dr başlattı 4 gun elma suyu 4 gun havuç suyu 4 gun yoğurt ekleme yaparak hepsinden verdim bi sıkıntı olmadı çok şükür gayette iyi. 4. Haftasında sebze çorbasına başlayacağım. Sen doktoruna sor cnm bence başlatır.
Baslasam mi diyorum sonra da biraz daha mi beklesem diyorum ikilemdeyim bendeİlla dolmasına gerek yok canım. Dünya sağlık örgütleri 17. Hafta sonrası 26 hafta öncesi ek gıdaya başlanmalı diyor. Zaten ilk birkaç ay tadım amaçlı
Bizde mama alıyoruz canim. Bebek hakkinda karar vermek cok zor gerçekten. Yani onun adina karar almakBilmiyorum ki, burda 6. Ay dolmadan başlayan arkadaşlar var, mama alan bebekler genelde
Benmki sadece anne sutu alio ama bende yavastan biseylerden azicik azicik agzina vermeye baslasammi diom. Hatta cok cok az verdm agzina muz fln gibi. Zaten verdiklerimiz karn doyurma amacli degil degisik tatlara alistirma amacli bence bilemedmBende ek gıdaya erken geçsemmi bilmiyorum doktora sormadım. Sağlık ocağındaki hemşire 6. Aydan önce yedikleri direk çıkıyormuş hiç işe yaramadan, eğitimde öyle dediler diyo :)
Anladım cnm doktor beğenmek gerçekten zor bende zor buldum doktoru şükür iyi cıktı.Ya sabit bi doktorumuz yok henüz, beğenemedik gittiklerimizi, o yüzden soramıyorum
Diyet yapıyorum ama bozmuştum diyeti tekrar başladım. Bakalım 3 hafta sonra belki düzelir biraz.Diyet yapıyor musun canım? Var mı bunun diyetle bir çözümü?
bugün başka bir şey denedim akşam üzeri uykusunun penceresinin açtım da açtım 4-4:30 arası uyudu kalktı daha da uyutmadım, yoksa tam uykuyu almadı. Öyle böyle 7 ye kadar uyutmadım çok esnedi kucağımda kendiliğinden eme eme uyudu. Ara da sese uyansa da emerek sallayarak yine uyuttum inşallah güzelce bitirir geceyi, sabah 6 da 7 de uyanmaya razıyım.
Baldananne bende takip ediyorum ama pek bakamadım, haklı çünkü bizde de aynı oluyor ya, uyku kaçtımı gelmiyor bir türlü. Bebek diyorsun uyur diyorsun, üstüne gittikçe uyumuyor. Şartları sağlayıp çok da oralı olmamak lazım sanırım.
öylemiymiş. Bende can atıyorum ek gıdaya ne zaman gçeeceğiz diye. Doktorumuz su için bile 180 gün dedi önceki kontrolde. Daha 5.ay kontrolüne götürücem sorucam tekrar.
Benim dr. Kesinlikle 6 ay dolacak dedi ama ben tadım yaptırıyorum bir haftadır. Benim kala kala bir ayım kaldı herşeyi olmasada biraz tadım yapsın ek gıdaya girişi ben yapayım istedim.Bilmiyorum ki, burda 6. Ay dolmadan başlayan arkadaşlar var, mama alan bebekler genelde
ne bilim eskiden çingene salıncağı yaparmışlar ya canım, o sebepten sordum, bir de gündüz uykularını güzel uyuyunca gece de daha iyi uyur diye düşündüm. Doğru, düz zeminde yatmaları daha iyi. Tam ortopedik olmaması gerekiyor vs. Ama bizim yatak full ortopedikForse biz yatak odasında yatmıyoruz. Salonda koltuğun yanında hamak ben yamacında yatıyorum esim diğer koltukta yatıyor. Hamak 0-3 yaş ama bende bıraktırmak istiyorum. Alın diyemem o yüzden. Bebeklerin sert zeminde sırt üstü yatması öneriliyor. Ben böyle uyumasına çok üzülüyorum
aman canım diyetle düzeliyorsa hiç bozma. Umarım bir an önce düzelir.Diyet yapıyorum ama bozmuştum diyeti tekrar başladım. Bakalım 3 hafta sonra belki düzelir biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?