2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benmki sadece anne sutu alio ama bende yavastan biseylerden azicik azicik agzina vermeye baslasammi diom. Hatta cok cok az verdm agzina muz fln gibi. Zaten verdiklerimiz karn doyurma amacli degil degisik tatlara alistirma amacli bence bilemedm
Ben de bu aralar düşünmeye başladım. Seninki ne kadarlıktı canım? Benimki 4,5 aylık oldu ben 1 ay daha beklicem. Ama bu arada havucu soyup yıkayıp arada bir yalatmayı düşünüyorum bir kez yaptım. Su içirmeye de başladım. İlk gün 3 kaşık verdim 3 gün vermedim sonra tekrar 6 kaşık verdim. 2 gün sonra tekrar vericem. Sonra 5 aylık oldu mu her gün vermeyi düşünüyorum. 5,5 aylıkken de sebzelerle başlıcam inşallah

Benim dr. Kesinlikle 6 ay dolacak dedi ama ben tadım yaptırıyorum bir haftadır. Benim kala kala bir ayım kaldı herşeyi olmasada biraz tadım yapsın ek gıdaya girişi ben yapayım istedim.

Bende tadıma başlamak istiyorum, zaten 3er günden havuç, patates, bal kabağı, kabak, yoğurt, portakal, mandalina, muz vs desen koca bi ay biter

Peki açılma ne kadar dı senin
Benimde günüm geçti ve suni sancı alıcam 1 cm açıklığım tek var inşallah bende de işe yarar
Suyum gelip de gittiğimde sadece 1 cmdi açılmam. Sonra rahim yumuşatıcı verdiler sancı gelmeyince 3 cm oldu. Sancılarım başladı ve ben dayanamadım airıya normal airı kesici verdi damardan, sonra sancılarımı hissetmemeye başladım fakat o sırada bşrden açılmam 8 cm olmuş hemen içeri aldılar. Sancılarımı hissetmeyip dopru düzgün ıkınamadığım için doğurmam çook uzun sürdü. En sonunda da suni sancı verdiler. Öyle de beceremedim doğurmayı :) artık başhekim geldi içeri o ittirdi ben ıkındım 2 hamlede çıktı aaah aah tekrar yaşadım o anı

Peki açılma ne kadar dı senin
Benimde günüm geçti ve suni sancı alıcam 1 cm açıklığım tek var inşallah bende de işe yarar
Ne kadarlıksın şuan canım? Çoook rahatlaman gerek sen kafana takıp nrrde kaldı diye düşündükçe ters tepiyo gelmiyo. Allah uygun zamanda nasip etçek sen rahatlamalısın

Ek gıdaya geçen arkadaşlarım, meyvelere hemen başladınız mı? Ben ilk ay sadece sebze ve yoğurt vermeyi düşünüyorum Meyvelerin tadını alır da sebze yemezse diye korkuyorum. Sizde nasıl oldu durumlar?

Maşallah canım en azından normal doğum olmuş acısını çekiyorsun ama sonradan rahatsın işte :)

Ne kadarlıksın şuan canım? Çoook rahatlaman gerek sen kafana takıp nrrde kaldı diye düşündükçe ters tepiyo gelmiyo. Allah uygun zamanda nasip etçek sen rahatlamalısın
Ben böyle değildim canım etrafımdaki insanlar sağolsun beni strese soktu her kafadan ayrı ses bazısı bekle diyo bazısı bebek için tehlikeli günün geçmiş git diyo sakın suni sancı alma diyorlar allahım kafayı yedim 3 gündür şuan 40+3 benim canım

canim 10 dk da bir uyaniyor delirmek uzereyiz esim biktim ikinizden de diyor ay asil ben biktim hepsinden. canimdan biktim artik. Hastaligi da surune surune atlattim baska care olmadigi icin. huysuz bebek de iyilesti aslinda ama uyumuyor işte

sabrim da yok ki delirmeye dogru gidiyorum artik.

canim 10 dk da bir uyaniyor delirmek uzereyiz esim biktim ikinizden de diyor ay asil ben biktim hepsinden. canimdan biktim artik. Hastaligi da surune surune atlattim baska care olmadigi icin. huysuz bebek de iyilesti aslinda ama uyumuyor işte
Uyumamaları da yıpratıyor çok ama hasta olmasınlar da gerisi hallolur.
Ya kolay değil bebek büyütmek , bıksan nolucak ya Allah aratmasın, o hallerden çıkın bir an önce canım. Stres tükenmişlikten böyle oluyor ama napıcaksın canım daha çok küçükler Allah'ım sabır ve güç versin yoruyorlar ama canları sağ olsun. Biz de zorlanıyoruz yaş 40 ı geçti ilk bebek ve enerji yetmiyor ama düşünüyorum da ben onu 20 yıl bekledim şimdi geldi.. Geçecek canım bu günlerde inşallah daha mutlu yorulacağız.

Hayırlı akşamlar hanımlar sizlere bir sorum olucak aranızda haftası geçtiği halde sancısı gelmeyip suni sancıyla doğum yapan var mı?
40+4 te 1cm acilma vardi, dr yarin gel suni sanciyla baslatalim dedi heyecandan kendi sancim geldi o gece. Ama sonuc sezaryen. Aciklik olana kadar bekledi dr. 1 cm oldugu icin cagirdi yani

Sen kimseleri dinleme bence. 42. Haftaya kadar normal canım. Bebeğin kendini daha hazır hissetmiyor demek ki. Benim tsm 41. Haftada suyum geldi 41+1 de doğurdum. Brn de kendi kendime çok stres yapmıştım niye gelmiyor bu çocuk diye ama boşaymış. Derriiiin bir nefes al ve son günlerin tadını çıkar zira bugünleri çok arıycaksın

Eşin de maşallah çok güzel destek oluyor canım. Bıkmışmış.. Tövbe ya. Allah akıl fikir versin. Boşver üzme tatlı canını canım benşm. Sakin ol. Bugünlerin geçeceğini düşün. Dua et sabır ve sağlık dile

kv.yi hic dinleme bence. bebek bu zaten kucak isteyecek. O kvler kendilerini ispat etme cabasindan bir ciksa da rahatlasalar. Hic cekilecek bir taraflari yok valla. Benimki de haftaya geliyor, hic tahammulum yok bakalim neler soyletecek kendisine

hasetliklerinden yapiyolar canim. Benimki de sirti agridi ezildi kucakta diye sacmaliyordu. Halbuki slingle ustune baglayip taşisan yenidogani ancak guven verirsin. At kenara laflarini daha unutmadim...

ah sakin olabilsem...

Senin bebiş ne kadarlık.Ne zaman patlatacak dişini şimdiden böyleyse patlamaya yakın düşünemiyorum bile
19 haftalık şuan, gündüz uykuları çok değişken bazen hiç yok bazen 15-20 dk bazende (nadiren) 2-3 saat.Gece kesintisiz uyuyor.Günde 3-4 kez üzerini değişiyorum ağzı hep açık ve çeşme gibi.Dr randevumuz vardı geçen hafta uykusunu sordum neden böyle oldu diçtenmi diye.Dişle alakası yok gece uyuyorsa gündüz uyumaz, her bebek aynı olacak diye bişey yok boşuna dişlere ümitlenme dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…