2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba, nohut mayası için un kullanıyor musunuz? Nasıl mayalıyorsunuz. Ekmek içinde kullanmak istiyorum ben makinem var evde oğlumun ekmeğini kendim yapayım diyorum , biz de yeriz hem tam buğday unundan yapacağım
Nohut mayasıyla ekmeği bilmiyorum 1 sb günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane nohutla birlikte ılık bir ortamda ağzını kapatıp 24 saat bekletip sonra nohutlarını çıkarıp buzdolabına kaldırıyorum 1 gün de dolapta bekliyor yani çok suluysa süzüp benimki sulanmadı ertesi gün 2 bardak kadar yine yoğurt mayalama sıcaklığında sütle dolaptan çıkan mayayı ılıtmak için bir kaç kaşık sütle iyice karıştırıp sonra süte karıştırıyorum ağzını kapatmadan bezle sarıp ılık ortamda 4-5 saat kontrol edip eğer tuttuysa yine ağzı açık dolaba kaldırıyorum ilk yoğurtlar biraz tatlı oluyor sonra sonra yoğurt gibi oluyor.
Ekmeği daha önce ekşi maya denemişliğim var güzel oluyordu ama mayam öldü çok meşakkatli ama dün yeniden başladım ben de olursa ekmek yapmaya başlıyvam yine

merhaba, nohut mayası için un kullanıyor musunuz? Nasıl mayalıyorsunuz. Ekmek içinde kullanmak istiyorum ben makinem var evde oğlumun ekmeğini kendim yapayım diyorum , biz de yeriz hem tam buğday unundan yapacağım
Hatta taze taze fotoğrafları :))

Eklentiler

• B9E93C7D-8CA8-4C5B-948A-775621EB4811.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 59
  • 1EF808F3-6DD6-46A2-9203-79C95D80E944.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 73

Canım nasıl uyguladın yatır kaldır metodunu? Uyku zamanı gelince direk yatağına mı yatırdın ve sürekli uykuya dalana kadar kaldırıp durdun mu? Bu işi ayakta yapıcaksak bir de insan yorulmaz mı?

Benim oğlum da ellerinden tutunca direk oturma pozisyonuna geçiyor canım. Ben kucağımda eğimli oturtmaya çalışıyorum o doğuruluyor kafasını gövdesini kaldırıyor bizler gibi oturuyor direk. Sırtını yastığa dayayıp eğimli tutmaya çalışıyorum yine doğruluyor. Zararlı mı acaba böyle yapması??5 aylık olmak üzere.

canım hala mı iyileşmedi ya? Sana da bebişe de Allah kolaylık versin. Tez iyileşsin inşallah

Pamukçuk ventolin denen ilaçtan olmuştur muhtemelen canım, prospektuste yazıyordu. Her kullanım sonrası ağzının içini silmek gerekiyor deniyor. Hala devam ediyorsan aklında olsun.
Benim de aile var ama herkes kendi derdinde kendi havasında. Tamamen yalnız savaşçıyım ben de. Kendini yalnız hissetme, bence bizim gibi çok anne var :) Keşke biraz yakın olsaydık, biz gider gelirdik bari ya da bir ihtiyaca koşardık.

Bebişler dillenince onlarla konuşacağız bol bol :)
Zaten sadece anne deseler o bile muhabbet

Al sana yeni bir uğraş ekmek de yapılıyormuymus evde? Bir de makinesi mı varmiş? Hem de tam buğday unuyla?
aynen canım ben daha önce instant maya ile çok ekmek yaptım ama bayadır bırakmıştım bıkılıyor bir süre sonra bakkal ekmeği aranıyor :)) yine yapayım da bari işe yarasın nohut mayasıyla da güzel olurö hatta K kertenkelebek48 dediği ekşi mayayla süper ekmekler olur.

Hatta taze taze fotoğrafları :))

Ay süpersin yasa vallahi cok sağol hemen kaydediyorum bu yazılarını. Deniycem çok sağol

sag ol kuzum. Bir nefes alamadim ki, gaz bitti hastalik basladi... bu saat oldu bir sey yemedim daha

sag ol kuzum. Bir nefes alamadim ki, gaz bitti hastalik basladi... bu saat oldu bir sey yemedim daha
Ben de kahvaltı ile duruyorum. Kilo veriyoruz bari iyi oluyor
Geçecek bu günler , kuzularımız bizimle, en güzel nimet onlar. Ben gözlerine bakıp bakıp mutlu oluyorum zorlandgıım zamanlar

18 haftalik oldu canim. Hastaliktan atagi.unuttum herhalde. Ustune dun asi oldu.
Haftaya her sey duzelecek diye ummak istiyorum.
Düzelir canım haftaya. Bende atağın son günlerinde bezmiştim bide aşıyla birleşmişti uykusuzum diye ağlıyordum. Senin bide üstüne hastalık gelmiş çok normal bunalman. Geçecek diye düşün bu bi süreç canım.

Canım dün gördüm yazamadım öncelikle geçmiş olsun inşallah şimdi iyisinizdir ve hayırlı olsun. Bizde cumartesi gününe randevu aldık kısmetse iki sünnette bizden geliyor.
Bugun daha iyiyiz sukur .Sedasyon icin 4 bucuk saat islem oncesi 1 bucuk saat de sonrasi ac kaldi .Sadece emerek uyudugu icin vakit geciremedik.Ben her aldigimda memeye sarildi .Esim hastanenin icinde gezdire gezdire bir hal oldu.Allah yardimciniz olsun .Stres yapma. 24 saat cok zorlandık ama su an normaliz.Sadece cisini yaparken yandigi icin bagiriyor.
Dun gece elimi hic birakmadi .Surekli gozlerini acti kontrol etti .O da bizim şanssızligimiz tamamen. 3 hemsire damar yolu bulamadi .Ameliyathanede denediler .Islem 10 dk iken 40 dk da ancak kavustuk sedasyon yuzunden .
Bugun daha iyiyiz sukur .Anneannemizle alismaya calisiyorlar .
Afilim92 hayırlı olsun canım geçmiş olsun
Sagol canim
Canım geçmiş olsun sünnet ettirmişsin. Takip eden günlerde pipiye dikkat et beze yapışmasın. Bizde öyle birşey olmuştu bir ay uğraştık. Ucu tahriş olmuştu.
Teşekkür ederiz canim .Ya bardak koyuyorum. Bardak kesmesin diye bezi tam sıkmıyorum. 3 5 kere sizinti yapti

Canım nasıl uyguladın yatır kaldır metodunu? Uyku zamanı gelince direk yatağına mı yatırdın ve sürekli uykuya dalana kadar kaldırıp durdun mu? Bu işi ayakta yapıcaksak bir de insan yorulmaz mı?
Uyku saatındealdım dırek besıgıne koydum kendı kndıne konustu saga bakıor sola bakıor öle öle 45 dakka boyunca bekledım en sonunda uyudu yatır kaldıra bıle gerek kalmadı ama gece uykusuna gecerken kaç defa yaptm yatır kaldır yok bas edemedm snra bıraktık zorlamak ıstemedm

Ben de kahvaltı ile duruyorum. Kilo veriyoruz bari iyi oluyor
Geçecek bu günler , kuzularımız bizimle, en güzel nimet onlar. Ben gözlerine bakıp bakıp mutlu oluyorum zorlandgıım zamanlar
bana da eski komsum ugradi, kilo vermissin diyor

ben de haftasonundan beri agliyorum

Atakta neler yaptı bebişin ve geçti mi atak yani bitiyo mu gerçekten ?

Ben varım canım. 40+1de elimi kolumu sallayarak gittim hastaneye yatışım yapıldı suni verdiler.
Canım benim de 40+3 şuan hastaneye gidiyorum suni sancı vericekler inşallah bende normal doğum yaparım işe yarar.
Sende açılma falan oldu mu yoksa suni sancıyla herşey başladı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…