- 18 Mart 2010
- 242
- 302
- 303
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #73.321
Nohut mayasıyla ekmeği bilmiyorum 1 sb günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane nohutla birlikte ılık bir ortamda ağzını kapatıp 24 saat bekletip sonra nohutlarını çıkarıp buzdolabına kaldırıyorum 1 gün de dolapta bekliyor yani çok suluysa süzüp benimki sulanmadı ertesi gün 2 bardak kadar yine yoğurt mayalama sıcaklığında sütle dolaptan çıkan mayayı ılıtmak için bir kaç kaşık sütle iyice karıştırıp sonra süte karıştırıyorum ağzını kapatmadan bezle sarıp ılık ortamda 4-5 saat kontrol edip eğer tuttuysa yine ağzı açık dolaba kaldırıyorum ilk yoğurtlar biraz tatlı oluyor sonra sonra yoğurt gibi oluyor.merhaba, nohut mayası için un kullanıyor musunuz? Nasıl mayalıyorsunuz. Ekmek içinde kullanmak istiyorum ben makinem var evde oğlumun ekmeğini kendim yapayım diyorum , biz de yeriz hem tam buğday unundan yapacağım
Hatta taze taze fotoğrafları :))merhaba, nohut mayası için un kullanıyor musunuz? Nasıl mayalıyorsunuz. Ekmek içinde kullanmak istiyorum ben makinem var evde oğlumun ekmeğini kendim yapayım diyorum , biz de yeriz hem tam buğday unundan yapacağım
Ben bebegınız uykuyu cok sewıcek kıtabını aldım yenı cıktı ordakı 2.metodu denedım ıkı gun once yatır kaldr metodu gunduz uykularında basarılı olduk kendı kendıne dura dura uyudu skıntı olmadı 45 dakka ugrastım fakat gece uykusunda neyı yanlıs yaptım bılmıorm cocuk 1saat agladı zor sakınlestı gece ye gecısı yapamadm bıraktım 6aylıkken baslıım dıorm zaten kadında 5aylıkkn baslayın dıor @Kizilcik123
Bnmkıde aynı hamur gbı dıklestırmeye clısıor kendını ama doktorumuz oturtmayın 5,5 6aya dogru olucak dedı ayaklarının ustunede bastrmayın kemıklerı acısından sakıncalı acele etmeyın zamanla hepsı olucak dedı ogunden berı zorlamıorm
canım hala mı iyileşmedi ya? Sana da bebişe de Allah kolaylık versin. Tez iyileşsin inşallahher bebek bir olmuyor, benimki 12 gundur ust+ alt solunum yolu enfeksiyonu tedavisi goruyor, o yuzden huysuz.
Duzeni olan guzel uyuyan bebekler de var. Sizinki de onlardan olur insallah.
Yalniz grip mevsimi suan, babasi bile grip olsa eve almayin, ceken biri olarak o kadar soyluyorum...
Canım geçmiş olsun sünnet ettirmişsin. Takip eden günlerde pipiye dikkat et beze yapışmasın. Bizde öyle birşey olmuştu bir ay uğraştık. Ucu tahriş olmuştu.Kizlar gunaydin .Sunnet icin geldik. Sedasyon için 4 saat ac bekliycez .Dua istiyorum .
ben de ayni canim. Tam gazi bitmisti, damlayi birakmistim, antibiyotik bagirsaklarinin altini ustune getirdi. Ustelik agzinda pamukcuk olmus. Bir de 4.ay asilarini oldu.
Ailen varsa git bence. Sen de cok yiprandin. Degerlendir bu sansini bak bende anne baba yok. Ablamlara da gidemiyorum, birinde bebekle rahat edemem, oburunun evi soguk oluyor. Gidecek imkanim olsa 1 dk durmazdim ama mecburiyet cok zor. En cok aileye ihtiyac duydugun zamanda yalniz olmak cok zor. Nereye kadar her seyle tek basima mucadele edebilecegim bilmiyorum. Kolaylasacagina zorlasiyor...
Bebişler dillenince onlarla konuşacağız bol bol :)Gidemiyorum ki ben de, ancak yaza gideriz diyor eşim. Yurt dışında olmasam şimdiye çoktan giderdim. Çok çaresiz hissediyorum bazen, o kadar kötü oluyorum ki. Okuyacağım diye hep ailemden ayrıydım, yurtlarda büyüdüm resmen. Liseden beri ayrıyım, şimdi de yurt dışındayım. Yalnız olmak var kaderimde sanki. Artık eşimle iki sohbet edesim bile gelmiyor, evde tek başıma oturup kimseyle konuşmak istemiyorum.
aynen canım ben daha önce instant maya ile çok ekmek yaptım ama bayadır bırakmıştım bıkılıyor bir süre sonra bakkal ekmeği aranıyor :)) yine yapayım da bari işe yarasın nohut mayasıyla da güzel olurö hatta K kertenkelebek48 dediği ekşi mayayla süper ekmekler olur.Al sana yeni bir uğraşekmek de yapılıyormuymus evde? Bir de makinesi mı varmiş? Hem de tam buğday unuyla?
Nohut mayasıyla ekmeği bilmiyorum 1 sb günlük sütü kaynatıp yoğurt mayalama sıcaklığına gelene kadar soğutup 15 tane nohutla birlikte ılık bir ortamda ağzını kapatıp 24 saat bekletip sonra nohutlarını çıkarıp buzdolabına kaldırıyorum 1 gün de dolapta bekliyor yani çok suluysa süzüp benimki sulanmadı ertesi gün 2 bardak kadar yine yoğurt mayalama sıcaklığında sütle dolaptan çıkan mayayı ılıtmak için bir kaç kaşık sütle iyice karıştırıp sonra süte karıştırıyorum ağzını kapatmadan bezle sarıp ılık ortamda 4-5 saat kontrol edip eğer tuttuysa yine ağzı açık dolaba kaldırıyorum ilk yoğurtlar biraz tatlı oluyor sonra sonra yoğurt gibi oluyor.
Ekmeği daha önce ekşi maya denemişliğim var güzel oluyordu ama mayam öldü çok meşakkatli ama dün yeniden başladım ben de olursa ekmek yapmaya başlıyvam yine
Hatta taze taze fotoğrafları :))
sag ol canim, aminn. Cuma bitecek ilac kullanimicanım hala mı iyileşmedi ya? Sana da bebişe de Allah kolaylık versin. Tez iyileşsin inşallah
sag ol kuzum. Bir nefes alamadim ki, gaz bitti hastalik basladi... bu saat oldu bir sey yemedim dahaPamukçuk ventolin denen ilaçtan olmuştur muhtemelen canım, prospektuste yazıyordu. Her kullanım sonrası ağzının içini silmek gerekiyor deniyor. Hala devam ediyorsan aklında olsun.
Benim de aile var ama herkes kendi derdinde kendi havasında. Tamamen yalnız savaşçıyım ben de. Kendini yalnız hissetme, bence bizim gibi çok anne var :) Keşke biraz yakın olsaydık, biz gider gelirdik bari ya da bir ihtiyaca koşardık.
Ben de kahvaltı ile duruyorum. Kilo veriyoruz bari iyi oluyorsag ol kuzum. Bir nefes alamadim ki, gaz bitti hastalik basladi... bu saat oldu bir sey yemedim daha
Düzelir canım haftaya. Bende atağın son günlerinde bezmiştim bide aşıyla birleşmişti uykusuzum diye ağlıyordum. Senin bide üstüne hastalık gelmiş çok normal bunalman. Geçecek diye düşün bu bi süreç canım.18 haftalik oldu canim. Hastaliktan atagi.unuttum herhalde. Ustune dun asi oldu.
Haftaya her sey duzelecek diye ummak istiyorum.
Bugun daha iyiyiz sukur .Sedasyon icin 4 bucuk saat islem oncesi 1 bucuk saat de sonrasi ac kaldi .Sadece emerek uyudugu icin vakit geciremedik.Ben her aldigimda memeye sarildi .Esim hastanenin icinde gezdire gezdire bir hal oldu.Allah yardimciniz olsun .Stres yapma. 24 saat cok zorlandık ama su an normaliz.Sadece cisini yaparken yandigi icin bagiriyor.Canım dün gördüm yazamadım öncelikle geçmiş olsun inşallah şimdi iyisinizdir ve hayırlı olsun. Bizde cumartesi gününe randevu aldık kısmetse iki sünnette bizden geliyor.
Bugun daha iyiyiz sukur .Anneannemizle alismaya calisiyorlar .Gözün aydın canım. Oğlun nasıl oldu?
Canım hastalık atak dönemiyle birleşince öyle olmuş olabilir ataktan çıktınız mı siz? Atak bitince bi nebze düzene giriyor uykular.
Bende öyle yapmak istiyorum önce yoğurt ve sebze sonra meyve. Peki sebzeleri nasıl verdin canım suyunu mu yoksa püre şeklinde mi?
Sagol canimAfilim92 hayırlı olsun canım geçmiş olsun
Teşekkür ederiz canim .Ya bardak koyuyorum. Bardak kesmesin diye bezi tam sıkmıyorum. 3 5 kere sizinti yaptiCanım geçmiş olsun sünnet ettirmişsin. Takip eden günlerde pipiye dikkat et beze yapışmasın. Bizde öyle birşey olmuştu bir ay uğraştık. Ucu tahriş olmuştu.
Uyku saatındealdım dırek besıgıne koydum kendı kndıne konustu saga bakıor sola bakıor öle öle 45 dakka boyunca bekledım en sonunda uyudu yatır kaldıra bıle gerek kalmadı ama gece uykusuna gecerken kaç defa yaptm yatır kaldır yok bas edemedm snra bıraktık zorlamak ıstemedmCanım nasıl uyguladın yatır kaldır metodunu? Uyku zamanı gelince direk yatağına mı yatırdın ve sürekli uykuya dalana kadar kaldırıp durdun mu? Bu işi ayakta yapıcaksak bir de insan yorulmaz mı?
bana da eski komsum ugradi, kilo vermissin diyorBen de kahvaltı ile duruyorum. Kilo veriyoruz bari iyi oluyor
Geçecek bu günler , kuzularımız bizimle, en güzel nimet onlar. Ben gözlerine bakıp bakıp mutlu oluyorum zorlandgıım zamanlar
ben de haftasonundan beri agliyorumDüzelir canım haftaya. Bende atağın son günlerinde bezmiştim bide aşıyla birleşmişti uykusuzum diye ağlıyordum. Senin bide üstüne hastalık gelmiş çok normal bunalman. Geçecek diye düşün bu bi süreç canım.
Atakta neler yaptı bebişin ve geçti mi atak yani bitiyo mu gerçekten ?Düzelir canım haftaya. Bende atağın son günlerinde bezmiştim bide aşıyla birleşmişti uykusuzum diye ağlıyordum. Senin bide üstüne hastalık gelmiş çok normal bunalman. Geçecek diye düşün bu bi süreç canım.
Hayırlı akşamlar hanımlar sizlere bir sorum olucak aranızda haftası geçtiği halde sancısı gelmeyip suni sancıyla doğum yapan var mı?
Canım benim de 40+3 şuan hastaneye gidiyorum suni sancı vericekler inşallah bende normal doğum yaparım işe yarar.Ben varım canım. 40+1de elimi kolumu sallayarak gittim hastaneye yatışım yapıldı suni verdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?