2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar netten baktım tabire adet olduğunuzu görürseniz bu tabir aklınıza gelsin sadece bu kadarını kestim gerisi önemli değil benim için
Gecen gün bende gördüm adet olduğumu çok üzüldüm ama iyiydi bebek bugünde kürtaj yapcaklarmış diyorm yok ya ne kürtajı yaşıyo bebeğim diyorum uyandım sanırım bilincaltı canım korkularımız

Ben yandım sizde yanın düşüncesinde olan insanlar kendi kafayı bozmuş bunlarla bizi de ortak ediyor

Mide yanması için bana gaviscon şurup verdi doktor alttan muayene teklif hiç edilmedi bana sadece kanamam olduğunda söylediler o kadar onda da kabul etmedim.

Öyle mi canım mesela kimlere yapıyorlar ki araştırmadım ben telefonla bilgi verirler mi ki merak ettim olmazsa izmire gider 1 gün kalır ertesi gün dönerim Bu halimle şehiriçinde zor geziyorum
Merhaba, ben gecen hafta yaptirdim. 2li test sonucunuz yuksekse yapiliyor sanirim. Tepecik kadin dogumdan herhangi bir doktor talep ederse ücretsiz yapilabiliyor. Sağlıkla gelsin bebeginiz

Bencede zaten riskli gebeliğim o yüzden korkularım var muhtemelen ondan görüyorum kolay rüya gören biri değildim normalde şimdi her hece kabus gibi rüyalar görüyorum hep korkuyorum rüyalarımda geçecek inşallah bunlarda

Günaydın güzel anneler detaylı ultrason ve 4D ultrason arasında fark var mı? Sadece riskli gebeliklerde mi yapılıyor, doktor istemeden de yaptırabiliyor muyuz? Son olarak hangi haftalarda yapılıyor? Tecrübeli annelerimiz varsa bilgilendirebilir mi

Mrb canım bende 2013 eylül annesi olmayı beklerken 2013 ağustos annesi olmuştum. Bu defada Temmuz beklerken haziran olmasın diyorum. Hoşgeldin sağlıcakla kucağına al.
Amin inşallah sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı.

annişler zaten kan pihtilasmasi sorunum oldugu icin bi kac yerde okudugum gebelik ile ilgili yazilardan dolayi bi kacgubdur sirt ustu yatmayi biraktm genelde sol yada saga yatiyorum ama tutuldu heryanik ya kan akisini saglayacagim diye. bu sabah kalkamadm yatakdan Allahm nasil bir sanci grdi kasigima cok korktm

O zaman yaz annesi olarak sendende tavsiyeler alabiliriz Ağustos annesi olarK tecrübelisin nede olsa
Başka bir konu başlığında kızımda yaptığım yanlış satın alımları paylaşmıştım. Buraya da ekleyeyim. Tecrübe bazen çok pahalıya mal oluyor zira.

İkinci Çocukta Yapmayacağım Satın Alımlar
İlk çocuğum olacağı zaman her şey gözüme olmazsa olmaz gibi gözüküyordu. Dünyanın gereksiz şeyini satın almıştım. Deneyimledikten sonra aslında gerek olmadığını düşündüklerimi paylaşmak istiyorum.
1. Hastane Odası Süslemesi: Özel hastanede doğum yaptım. Hastanenin kendi içinde oda süslemesi yapan bir yer vardı. Şu an rakamı hatırlamıyorum ama oda süslemesine epey bir para vermiştik. Doğumdan sonra hastanede 1 gece kaldım ve ertesi sabah taburcu oldum. Zaten hastaneye de 2-3 kişi geldi. Biz taburcu olurken de süsler odada kaldı:)
2. Doğum Fotoğrafçısı: Doğum fotoğrafçısı tuttuk. Normal doğum olduğu için öncesinde 13 saat kadar sancı çektim ve fotoğrafçı benim o korkunç hallerimi çekmedi tabi:). Doğum esnasında kızım oksijensiz kaldığı için mosmor çıktı. Doğduğu gibi kızımı yoğun bakıma aldılar. Benim yanıma 2-3 saat sonra gelebildi. Sonuç olarak bizim de telefonla çekebileceğimiz düzeyde birkaç tane fotoğraf ortaya çıktı.
3. Yenidoğan Bezi: Doğumdan önce 3 büyük paket Prima Yenidoğan bezi almıştım. İlk paketin sonunda bez küçük gelmeye başladı ve diğer 2 paket elimizde patladı. Ucuz bir şey de değil yani.
4. Yenidoğan Tulumları: Bir sürü yeni doğan tulumu almıştım. Etiketlerinde 0-3 ay yazıyordu ancak yine 1 ayın sonunda, o tulumların hiç biri olmadı. Patiksiz altlar ya da 3-6 ay az çıtçıtlı tulumlar çok daha mantıklı.
5. Saç Bantları ve Ayakkabılar: Kızım olacak diye süslü saç bantları ve minnacık ayakkabılar almıştım. Batlar bir süre sonra kafasını sıktığı için çocuğu rahatsız etti. Ayakkabılar da sürekli ayağından düşüyordu. Son derece gereksiz eşyalar.
6. Kangru: Dünyanın parasına Chicco'dan kanguru almıştım. Ama mümkün değil, kendi başıma bağlayamadım. Eşimle olunca zaten hiç kullanılmıyordu, dolayısıyla boşuna aldığımız bir ürün oldu. Sling kullanıp memnun olanlar var. ben denemedim. Bu sefer sling araştıracağım.
7. Dönence : Fisher Price'ın mutlu düşler ışıklı dönencesini almıştık. Kızımın hiç ilgisini çekmediği gibi, bir süre sonra ya üstüne düşerse korkularımızdan kaldırıp bir yere koymuştuk. Plastik olmasına rağmen oldukça ağır bir malzemeydi.
8. Uyku Oyuncağı: Doğar doğmaz yanına, anne karnındaki sesleri çıkaran bir oyuncak ayı koymuştuk. Oyuncağın çıkardığı seslerin ağlamasına bile etkisi olmadı. Ayı ile beraber yatmaktan da hoşlanmadı.
9. Bebek Beşiği ve Bebek Odası Meselesi
Hamileyken okuduğum pedogoji kitaplarında bebeğin yatağını 4. ayda ayırın diyordu. Öyle olunca biz de eşimle 4 ay yatması için süslü, cibinlikli beşiklerden alıp, 500 lira para ödedik. 4 aydan sonra yatırmak için de büyüyen beşikli bir oda takımı aldık. Ona da 5000 lira civarı bir para ödedik. Yok organik boyalı, mdf, stoperli vs.diye.
Sonrasında kızım doğdu, 4 ay süslü beşikte yattı ve 4. ayın bitiminde odasına geçirdim. Ancak eski evimizde çocuk odası evin bir ucunda bizim yattığımız odada diğer ucundaydı. Her gece en az 10 kere kalk, o koridoru yürü, bebeği emzir, uyut tekrar dön derken perişan oldum. Tam o sıralarda Adem Güneş'in Güvenli Bağlanma kitabı denk geldi. Al çocuğunu beraber uyu diyordu. Ben de kızımı alıp yanıma yatırdım. (Adem Güneş'in katılmadığım bir sürü fikri olmakla beraber bu konuda işime yaradığını düşünüyorum.)Gece uyanmaları 2-3'e düştü. Ben sürekli koridorda dolaşmadan daha düzgün uyku uyuyabildim. Velhasıl çocuğun yatak işlerine 5500 lira para harcadıktan sonra 3 yıl beraber yattık. Kızımın odası hiç kullanılmadı. 3 yul sonra kendi evimiz taşınacağımız zaman odanın kızımın kendi kullanımına hiç de uygun olmadığını fark ettik. Dolabı kendi açıp kapatamıyordu, masa çok yüksek kaldı vs. Sonuç olarak yeni evimize geçerken bebek odasını genç odasına çevirdik. Gelen-giden o odada kalıyor. Biz de kızıma yeni oda yaptık.
Neymiş el kadar bebenin odaya ihtiyacı yokmuş. Yatak ayırma döneminde yani 2,5-3 yaş arası oda kurulması en mantıklısıymış.

elecda paylasimin icin tesekkurler canim ben de bunların hic birini almam diye düşünüyordum .Arada bir ic ses ya lazim olursa diye beni dürtüyordu. Simdi fikrim netlesti almayacagim

kizlar benim gobegim cikmadi 4 aylik olduk ne zaman cikar acaba hic belli degil hamile oldugum :/

Bende aynıyım canım:) karnım hiç yok. Hatta daha da zayıf duruyorum. Herkes öyle diyor. Ama 15tatil sonrası almaya başlarım bence. Hem annem geliyor yanıma hem de biraz daha büyürüz belli olur artık. Eninde sonunda çıkacak göbeğimiz sıkıntı yapma bence hiç canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…