2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

elecda paylasimin icin tesekkurler canim ben de bunların hic birini almam diye düşünüyordum .Arada bir ic ses ya lazim olursa diye beni dürtüyordu. Simdi fikrim netlesti almayacagim
Valla ben hepsini aldım ve hamileyken bana olmazsa olmaz gibi geliyordu bunlar Gerçekten ihtiyaç olmuyor.

Çok aşırı kötü değilim kilo bile vermedim ama sürekli bi bulantı var, sabah bulantıları gitti gibi ama, yemek yiyince başlıyor gerçi, 1, 2 haftaya tamamen geçer diye ümit ediyorum
Ben çok kötüyüm valla. 4 kilo verdim, uyurken bile bulantı ve yanma var. Bi bitseydi artık...

Aklıma gelenleri yazayım.

Doktorum çatlaklar için kakao yağı kullanmamı önermişti ancak kokusu bana ağır geldiği için Body Shop' tan aldığım Shea Butter adlı vücut yağını kullandım. Hiç çatlamam olmadı.

Kızımı 19 Ağustos'ta dünyaya getirdim. Gündüzleri kısa kollu çıtçıtlı body, altına ince bir alt giydirdim. Geceleri uzun kollu ince bir tulum giydirdim. Üstünü örtmedim. Şapka, eldiven hiç kullanmadım. Her gün kısa kollu atletle balkona çıkarıp kollarını ve bacaklarını güneşlendirdim. Hiç kat kat giydirmedim, 40'ı çıktıktan sonra da hergün dışarı çıkardım.

Normal doğum yaptım ancak bu konuyu kafama takmamaya gayret ettim. Kızım 40+5 te dünyaya geldi, doktor bugün doğmazsa yarın sezeryana alacağım demişti. 2013 Ağustos annelerinde normal doğuracağım diye kendini şartlayıp, acil sezeryana alınan ve sonrasında da bunu atlatamayan kadınlar oldu. Bu süreçte karar bize ait değil, dolayısıyla mümkün olduğunca bu konuyu düşünmemek ve doktorun kararına uygun hareket etmek faydalı olur diye düşünüyorum.

Canin mi istemio mide bulantisi mi yasiosun

canim her ikiside ben hamileyken istahim kesilir niyeyse. Normalde boyle degilim yer icerim ama hamileyken canim birsey istemiyor. Tabi bulantida onunda etkisi olabilir ama onceki hamileligimdede bulantilar 3 ay sonra gecti ama ben 9 ay boyunca istahsizdim. Dogumdan sonra tabi istahim geri geliyor kilo aliyorum

Sende bendesin ben sadece yaz meyvesi aşerdim bugün 6 kaşık yemek yedim dünyalar benim oldu para bulmuş gibi sevindim

oyle canim her bunye farkli iste. Ben ilk hamileligimdede 9 ay boyunca hep istahim azdi. Bazi hamileleri goruyorum masallah 20 kilo aliyorlar. Bende nerde 7-8 kilo cocuk aliyor bende kilo veriyorum. Ama dogumdan sonra istahim yerine geliyor sonra gelsin kilolar

Canım ben de yüzüstü yatmadan uyuyamayan biriyim. Doktoruma durumu sordum 5. Aya kadar yüzüstü veya sırtüstü yatabilirsin ama 5. Aydan sonra sağa veya sola yatmaya çalış dedi. Kendini zorlama yatacağım diye yavaş yavaş alışmaya çalış istersen.

Çok aşırı kötü değilim kilo bile vermedim ama sürekli bi bulantı var, sabah bulantıları gitti gibi ama, yemek yiyince başlıyor gerçi, 1, 2 haftaya tamamen geçer diye ümit ediyorum
Canım bende aynı durumdayım 12 haftam bitmek üzere o 24 saat süren bulantı ve kusma bitti bazı günler çok iyiyim yemek bile yapıyorum bu benim için mucize. Ama bazı günler 8. Haftamı aratmıyor. Dün doktor vitamin yazmıyayım bi 10 gün sonra tam geçer bulantı halin o zaman yazarım dedi. Onun yerine elma pancar havuç suyu karışımı içi dedi.

Kizlar kimler hangi vitamini kullaniyor ?
Ben 5.haftadan beri vinalac kullaniyorum elimdeki tablet bitince decavit kullancam.Bulanti yaparsa vinalac ile devam .
Ocean omega 3, Devit bir de demir yapım var igrenc mide bulandiriyor .
Bir de B 12 ignem

elecda çok teşekkürler bilgilendirme için :)

uyku oyuncağı diye bahsettiğiniz ürün whisbear mıydı acaba?
eğer oysa çok şaşırdım işe yaramamasına. whisbear hakkında türkiye ve avrupa yorumlarında çok övgüler okumuştum. almayı düşünüyordum açıkçası.

Teyzelerimiz yeni battaniyemizi örmeye devam

Çokkk tatlı canım ya:) alize pufy sanırım ip demi?ben de baktım netten örülüşüne. Kolay duruyordu nasıl sence? Bide kaç ipten öreceksin 5diyorlar? Yazın kullanılır mı acaba kalın mı olur diye düşünüp karar veremedim almaya.

Çok güzel paylaşım olmuş canım benim 3.bebeğim olucak anlattığın şeylerde tecrübem var az çok benim en çok merak ettiğim konu temmuz sıcağında ilk doğduğu gün ve sonraki bir kaç gün bebeği nasıl giydirmeliyiz sen nasıl tecrübe ettin tam takım hastane çıkışı almalımıyız alırsak kaç tane almalıyız sen neler giydirdin ilk hafta bebeğine

5 ipten yapiliyor farkli teknikler var hatirlarsan ben daha once kirik beyazdan yapmistim o zordu mesela ama bu cok basit .Karisma durumu yok .Kisa hazırlık puff puff gercekten puset ortusu olani da var bu da tam gezmelik kokos .O kadar basit ki ben aksam 2 yumak bitirdim .

Benim aldığım Prince Lionheart Uyku Arkadaşı idi. Epey de pahalıydı. Ne zaman yanına koysam ağlamaya başlıyordu.

Ben 2 takım hastane çıkışı almıştım. Ancak son ayımda satın aldım. Uzun kollu fakat epey ince kumaştandı. Sonrasında kısa kollu çıtçıtlı atlet ve altına patiksiz ince pamuklu alt giydirdim. Atletin üstüne başka birşey giydirmedim. Akşamları ince uzun kollu tulum giydirdim.

Tecrübeli anneler ve bilenler paylaşabilir mi Doğum sonrası regli gibi akıntı mı olacak ? Ne kadar sürecek ? Bi süre hiç regli görülmeyecek mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…