2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun canım hepsini atlatırsın inşallah en kısa zamanda hamilelikteki rahatsızlıklar iki kat daha fazla rahatsız edici oluyo rabbim kolaylık versin

Bebek için:

* alttan ya da yandan çıtçıtlı (göbek bağı için) kısa kollu body 3-4 adet (0-3 AY)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 3 adet
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, içine çorap ve bady ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* ayaklı pijama altları (penye) 3 adet
(mothercare nin tulumları iyi her ayın ortasında (14-15-16-17) indirim oluyor) 5’li 7’li paketler uygun
* iç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)
* hastane çıkışı tk. (1 yada 2 ad) (zaten dış zıbını oluyor)
* her boy tulum 2 ad. 0-3 ay 3-6 ay anne sütü alırsa hemen kilo alıyor
* çorap, yeni doğan 3 tane yeter sonra 0-3 , 3-6 aylık yeter 3 adet
* penye yelekler 3 adet
* minik penye önlükler 4-5 adet (iyi emici olanlarından bazen 3 ay sonra salya başlıyor)
* penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime gore gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3 küçüklerden 10 12 adet, bebekleri kolda taşımak, gazını çıkarmak vs için.
* banyo havlusu 1 adet
* banyo havlusu içine tülbent (mothercarede çok hesaplı ve iyi su emenleri var) 2 adet yeni doğanda havlu üstüne serin sonra bebek üzerine banyo sonrası
* penye battaniye 3-4 adet (bebekler çok kustukları için çok gerekli oluyormuş)
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* 1-2 adet peluş battaniye

NOT: kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.

EŞYA

* banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır oturmaya başlayınca kaymaz kullanılır.
vücut ve baş şampuanı (sebamed iyisi ya mustela)
* vücut derecesi (digital kol altı yada kulak bizim braun en uygunu)
* pişik kremi ilk zamanda yeterli sudocrem cok iyi geldi, bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı. (1 aydan sonra kullanabilirsin)
* yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı
* canbebe yada takımları var alt değiştirme örtüsü
* Uni yenidoğan ıslak mendil (sulu pamuk saf oraganik) stok yapılmalı çok kullanışlı
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi ama ben yapamadım hiç ilk ay tırnak kesmek ter boşaltıyor insana :))
bebek yatağı için carsaf altına can bebe alt acma bezini yayın küçük olduklarından çiş cıkıyor belden hep yatak batıyor:)

ANNE İÇİN

* emzirme sütyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) ,kilot penye rahat
* emzirme pedleri lansinoh en iyisi ya da avent göğüs hazneleri o bana koku ve yara yaptı ucunu)
* göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir.
* emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu kolsuz doğumdan sonra daha iyi oluyor. T, önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler
* emzirme yastığı; şart değil bi tane yedek yastık olsun ben onun üstüne koyup emzirdim
* kırmızı saç bandı (ev ve hastene için)
* klasik orkid ped
* çorap (pijamalara uygun), terlik ( ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)
* gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

HİJYEN VE BESLEME

* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet süt sağıp vermek için arada
* kirli çamaşır torbası
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada “dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan&#8221 anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin belki kullanmayacak 1 adet yeterli
* emzik alıştırmak isteyenler için ben vermedim emzik (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir. emme dürtüsünü kuvvetlendirmek için)
* Sütü artırıcı humana still tee ve aktar rezene (eczaneden al efsane bi sey)
* Bebeğin eşyalarını dalan roxy matik (sabun tozu) cok memnun kaldım ile yıkanabilir

BÜYÜK EŞYALAR

* bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı
* lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* bebek pikesi, uyku seti
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor)
* puset
* kapı süsü hastane şekeri mevlüt sekerini doğum öncesi secin sonra cıkılmıyor kaynana yada anneye kalıyor :)

ÇANTA HAZIRLIĞI

Anne için

-1 adet emzirmeye uygun gecelik,1 ad. Sabahlık,1 ad. pijama takımı isteğe göre ama 2 adet olsun kan gecme durumu var
-lohusa tacı ve 2-3 adet çorap
-1 adet terlik
2 adet emzirme sütyeni, 5 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinoh'u sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik orkid ped
-tarak,diş fırçası-macunu,bakım ürünleri olabilir
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet

Bebek için

-1 takım hastane çıkış seti (elcik ve şapkaları içinde),
-2 iç zıbın takımı, 2 adet alttan çıtçıtlı body (bebeğin göbeğinden kan gecebilir diye fazla eşyalar. Hastanede giydirmek için zıbın istiyorlarmış)
- 2-3 adet çorap
-havlu bebek mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-1 adet penye battaniye , (çıkış için) hastane cıkış setinde var ise gerek yok
-Yenidoğan bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-1 adet emzik
-biberon 1 tane (süt gelmezse biberonla vermek gerekirse diye alınabilir yanına, biberonu temizlemek için)
-puset (eve dönüş için)

Diğerleri

-kamera,fotoğraf makinası
-Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata
-ıslak mendil, kolonya
-çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
-Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun

Ben de bacak arasina yastik koyuyorum ama buna ragmen bacagim curumus gibi agriyor ayni yonde yatmaktan.

bir de kızlar kusmuk bezi bol bol olsun cok işe yarıyor cünkü süt fazlasını atıyor hep bide puset üstüne büyük tülbent yaptırın yaz olacağı için dışarı cıkarken üstüne atmak için uyunca battaniye sıcakta cok geliyor gaz için omuz için :) siz kendinize göre listenizi yaparsınız ben yanına fikirlerimi de yazdım inş yardımcı olur size

Çok geçmiş olsun. Maalesef kimilerinin çok zor geçiyor. Umarım bir an önce geçer ve çektiğin sıkıntılar çabucak son bulur. Belki hamilelik zor geçiyor ama doğumdan sonra rahat edeceğinin işaretidir bunlar :)

Evet canım malesef öyle oluyor ama sabırla beklememiz gerek Doğuma kadar Doğumda tüm ağrılarımız bitecek allahın izniyle bebeğimizin keyfini çıkarıcaz minik minik minnoş
ben henüz birşey koymuyorum ama sabaha kadar bi sağ bi sol yapıyorum walla ama genelde uyandığımda sol tarafıma yatmış buluyorum kendimi

Çok geçmiş olsun canım hepsini atlatırsın inşallah en kısa zamanda hamilelikteki rahatsızlıklar iki kat daha fazla rahatsız edici oluyo rabbim kolaylık versin
Canim cok tesekkur ederim malesef öyle oluyor vücut direnci azalıyor çok sağol cmm iyi dileklerin için
Teşekkür ederim cnm.bu hamileligim zor geçiyor evet kızımda öyle olmadım hiç ☺ hareket ettiği zaman her şeyi unutuveriyorum..
İnşallah cnm benm inşallah sağlıkla bir gelsinler de totisinden isiracam onu anneyi yormak neymiş görsün bakalim:)

Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda herşey güzel olacak

Çok işe yarar bir liste çok teşekkürler benim gibi tecrübesizler faydasını görür. Hemen kopyalayıp bir word dosyası hazırladım.

Canım ben de acaba uygun bir yerde mi yaptırsam diye düşündüm ama benim kuzenim Dr ona sordum. Bu hamileliğin en önemli tetkiki iyi bir yerde yaptır dedi perinatolog olursa iyi olur dedi. Bebeğin bütün organları tek tek inceleniyor kalbine özel olarak bakılıyor 4d ultrasonla aynı şey değilmiş bu

O kalça ağrısı bende de var maalesef hamile yastığı denemedim ama kullanıp fayda gören varsa düşüneceğim bu gidişle dediğin gibi çürük gibi ağrıyorrr valla 3.
Gebelik ilk defa oluyor bana bu kalça ağrısı şaştım kaldım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…