Sağol canım evet bekleyeceğim. İnsanın aklına bin türlü şey geliyor işte biliyorsun. Normal bunlar diyorum bir yandan da hiç tahlil yapmadılar aylardır ya enfeksiyon falan varsa erken Doğumu tetikliyorsa gibi fikirler geliyor aklıma. Artık Allah’a emanet napalım. Bekliyorum bakalım. Sağlıkla doğsunlar inşallah bebişlerimiz. Korkmuyorum ama gerildim biraz doğrusu.udg06 korkma canim sakin ol yarina kadar bekle benimde oyleydi normal kasilma değillermiş onlar icin rahat etmezse gidersin
udg06 benim de bu aralar kasılıyor özelikle akşam gerginleşiyor normal değil mi acaba?
canim vucut yapisiyla daha cok alakali bu durum. benim oglumdayken olan catlaklarim buyuyor suan. ama asil bebekler ciksin disari, o zaman belli olur catlaklar.2. Aydan itibaren düzenli olarak nemlendirmeme rağmen çatladı göbeğim ya hergün artıyo sanki bol suda içiyorumgöbüşü çatlayan bi ben miyim ya sizin çatlaklar ne alemde kızlar
bisi degilmis
cnm ögunlerini azalt iyice ve böl o zaman. 2 saatte bir beslenmen cok onemli demisti dr.umİnşallah. Dikkat etmek değilde ben yemek yiyemiyorum artık hemen tikaniyorum şişiyorum fenalık basıyor vs. İnşallah bebeğimi kötü etkilemez bu durum. Günde iki öğün zorlayıp da yiyorum ikisi yarım öğünlük bile değildir
bana diyetisyenin dedigi temmuzdan itibaren tuz, seker ve beyaz un iceren herseyi kes. bol su ic. sicakta cok kalma demisti.Başlangıç kilosu çok önemliymiş. 28/36 haftalar arasında aylık 1,5/2 kilo almak normal :) Bana doktorum 15 kiloya kadar normal dedi. İnşallah oralara gitmeyiz
Zor olsa gerek bulantıların ve kusmaların devam etmesi
Evet başlangıç kilosu önemliymiş. 15 kiloya kadar endişe etmene gerek yok dedi doktorum. Ama son üç ay için dikkat etmek istiyorum vücudun şişmemesi için bakalım becerebilecek miyim?
mycey marka benim kullandiklarim cnm. sutyen degil atlet en cok ise yarayan. ne de olsa ilk zamanlar meme ucu hassaslasiyor. sutyen daha bir yapisip acitiyor ama atletler super oluyor. netten bakin, ebebekteki fiyatinin yarisi oluyor neredeyse.Gözünaydın canm. Valla kıyafet artık baya sorun olmaya başladı. Hiç bir şey giyesim yok.umarım bulursun gönlüne göre.
Emzirme atleti alan var mı? Nerden aldınız? Nisa’n annelerinden birine sordum en çok işine yarayanlardan biri emzirme atletiymiş
Dinlen biraz baktın sabahta öyle git gözlük bakalım. Ama normaldir sanırım yaO normal de canım benim biraz fazla sık oldu bu gün o yüzden gerildim biraz. Hala da sürüyor.
11. Haftadan sonra tahlıl yaptırmadm. Doktor zaten soruyor kasıntı yanma var mı dıye yok dıyorum gerek gormuyor. Enfeksıyon olsa boyle duramazsnz. Rahat olun ya sız bızden deneyımlısınız bu Allahın ıznıyle bırsey olmaz hem ben kotu dusuncenın cagrınca geldıgıne ınanırım rahat olun. Sız ayakta cok klıyorsunuz bıze gore agr gecırmenız normal bence.Sağol canım evet bekleyeceğim. İnsanın aklına bin türlü şey geliyor işte biliyorsun. Normal bunlar diyorum bir yandan da hiç tahlil yapmadılar aylardır ya enfeksiyon falan varsa erken Doğumu tetikliyorsa gibi fikirler geliyor aklıma. Artık Allah’a emanet napalım. Bekliyorum bakalım. Sağlıkla doğsunlar inşallah bebişlerimiz. Korkmuyorum ama gerildim biraz doğrusu.❤
iyi ukular..artik sabaha bilmem kac sayfalik destani okumaniz gerekecekArkadaşlar malum zaman farkı, burda akşam 11 oldu, benim için yatma vakti, sabah erken kalkıyorum. Yarın yazdıklarınızı okurum..
Sevgiler..
ben suraya bir "hayaller hayatlar" cumlesini not duseyim.Anlamadım canım, 3aylıkken odasını ayırmayı düşünüyorum. 3ay boyuncada zaten aynı odada ama kendi yatağında olacak ben çok deli uyurum yanıma alamam malesef. Kendi odasına geçirincede gece emzirmeleri için kalkıp giderim yanına odasında sallanır koltuğumuz var. Emzirir uyutur tekrar koyarım yerine. Nasıl alışırsa öyle gider bence. Eşimle de daha rahat ederiz hem böyleliklebirde odanın hemen yanında köpeğin yeri var orada olamayız gün içerisinde. yanlış mı düşünüyorum
canim.. bebek buyuturken bircok etken var.. her bebek ayni degil, her lohusa ayni degil bs gibi. hic bir zaman teori ve pratik birbirini tutmuyor. 2 aylik dediginiz bebek sizi bir sekilde yonlendirebiliyor. misal bebek anneyi oyle cok yorabiliyor ki, ille de kendi odasinda uyuyacak diyen anne, aman 5dk olsun dinleneyim bari diyerek bebegini koynundan birakamayacak vs. yasanarak tecrube ederek sekillenecek bu durumlar.Ben de aynisini dusunuyorum bazi anneler 2 yasina kadar falan turuyo hatta bebegin yatagihini yatak odasina falan tasiyo sonra cesitli sorunlar cikiyo daha buyuk dert oluyo ama 3 ay cidden asiri erken yaw hele durun elbet ilan edecek bagimsiliginibu arada tecrubeliler ne der ben bilemem
Haklısın canım gerekli görselerdi tahlil yaparlardı herhalde. Hem enfeksiyonun belirtisi de olurdu. Teşekkür ederim. Sabaha geçer umarım ki. Geçmezse içim rahat etsin diye gider gözükürüm artık. Sizleri de gerdim kusuruma bakmayın tatlı anneler.11. Haftadan sonra tahlıl yaptırmadm. Doktor zaten soruyor kasıntı yanma var mı dıye yok dıyorum gerek gormuyor. Enfeksıyon olsa boyle duramazsnz. Rahat olun ya sız bızden deneyımlısınız bu Allahın ıznıyle bırsey olmaz hem ben kotu dusuncenın cagrınca geldıgıne ınanırım rahat olun. Sız ayakta cok klıyorsunuz bıze gore agr gecırmenız normal bence.
Yok canım sen sakın ol bende bazen stres yapıyorum ıkı gun cocugun haraketlerını hıssemedım cok korktum. Insan basına gelınce saglıklı dusunemıyor. Belkı bu ara streslısındır ondan kasılman daha sıddetlı olur. Bı dus felan alıp sevdıgınız bırsey yesenız bol su ıcın bırde o da rahatlatıyor dıyolar. Hem tatıle ıkı gun kaldıHaklısın canım gerekli görselerdi tahlil yaparlardı herhalde. Hem enfeksiyonun belirtisi de olurdu. Teşekkür ederim. Sabaha geçer umarım ki. Geçmezse içim rahat etsin diye gider gözükürüm artık. Sizleri de gerdim kusuruma bakmayın tatlı anneler. ❤
İki saatte değilde 12 saatte bir besleniyorum resmencnm ögunlerini azalt iyice ve böl o zaman. 2 saatte bir beslenmen cok onemli demisti dr.um
Biliyorum canım takipteyim seni zaten çok geçmiş olsun tekrardan. Bebek kasılmadan önce sanki geriniyormuş gibi yanlardan ittiriyor. Sonra kasılma oluyor. Belimde hafif ağrı var ama kasığıma vurmuyor daha çok karnımın yanlarına vuran bir kasılma ağrısı gibi. Belki de ablamın dediği gibi bebek dönüyordur. Benimkinin pozisyonu yatay çünkü. Kafası sağ tarafımda ayakları ise sol alt karnımda. Pozisyon değiştiriyor gibi değişik yerlerden de vuruyor arada anlamadım bir şey. işte oğlumda olmamıştı o yüzden de yadırgamış olabilirim bilmiyorum kiudg06 kac gündür beni bilmiyorum okudun mu nst ye bile girdim yarin enfeksiyon sonucum.çıkcak bakalim ama kotu.dusunme gerginsen ayakta kaldiysan yuruduysen normal belin agriyormu kasigina vuruyormu bebek kasilma esnasında hareket ediyormu sorularim bunlar
somonu bilemiyorum da cnm tol baligino onermedi bana dr.Bende oyle bılıyorum canım ama nette gordum son uc ay ıcın somon ve ton balıgı onermıs
cnm. 2+1 degil 1+1 de olsa, uykudan kalkip da yataktan cikmakkkk. beni cokkkkkk zorlarKızlar bende 6 aydan sonra odasında yatırmayı düşünüyorum, istiyorum. Bebeği olan bir komşum deli misin emzirmek için sürekli odadan odaya mı gideceksin diyor. Köşkte yaşamıyorum 2+1 ev altı üstü nolacak diyorum bende :) tabi şimdiden böyle konuşmak kolay bakalım zaman ne gösterecek ama ben çok büyümeden odanın ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Eşler arasındaki ilişkinin sağlığı açısından da çok önemli olduğunu duymuştum. Birde 30 yaşında kazık kadar kadın oldum hala karanlıktan korkarım tekken karanlıkta asla yatamam sabaha kadar ışık açık olur. Çocuğumun bu tür korkuları olsun istemiyorum. Oda da tek başına yatabilmeli.
cnm..bak gecenlerde sanirim kizim döndu demistim hatirlarsan. senin bu yasadiklarini yasadim. oglumda da yasamistim ve kontrolde cidden döndugunj ogrenmistim. hatta surdan anlayabilirsin. donerlerken migde kismindan biraz asagi iniyor. 1-2 parmak belki. sen fark edesin onu. daha sonra da migdeye geri cikiyorlar..Kızlar sürekli karnım kasılıyor akşam üzeri başladı. Çok çok rahatsız edici. Ablamı aradım bebek dönmeye çalışıyordur dedi. İlk oğlum dönmediği için böyle bir şey yaşamamıştım. Bu gün öyle yorucu bir iş de yapmadım. Okula gittim ama yorulmadım. Acaba doğuruyor muyum diye kafamda deli sorularsabaha geçmezse doktoruma giderim yarın diye düşünüyorum. Ben 36 haftayı görürsem çok iyi bence. Bu nedir ya hiç büyük oğlanda görmediğim şeyler. Kasılmalar şişmeler ağrılar vs vs. Bunlar gençlıkte yapılması gereken şeylermiş vallahi.
normal cnm..sutle dolunca.hu huuuuKızlar birşey soracağım, benim üç dört hafta önce göğüslerim şişti hatta sızıntı şeklinde süt geliyordu ama iki haftadır geri indi hatta küçülmeye başladı. Birşeyi yanlış mı yapıyorum? Dikkat etmem gereken birşey var mı?
AA öyle mi? ablam da dönüyordur dedi. Senin yaşadıklarına benziyorsa dönüyordur kesin. Evet aşağı indiğini hissettim bu gün kasılmadan önce zaten. Benim ilk oğlan hiç dönmedi ki ters olduğundan sezeryan oldum. İşte ben bunu yaşamadım daha önce. Çok tuhafmış gerçekten. Sağol canımsomonu bilemiyorum da cnm tol baligino onermedi bana dr.
cnm. 2+1 degil 1+1 de olsa, uykudan kalkip da yataktan cikmakkkk. beni cokkkkkk zorlar
bir de su konuda korkun olmasin. oglumu hic isikla uyutmadim ben. suan kendi odasinda ve hic isik yok. gece kalkip tum evi gezebilir. odama geliyor wc ye gidiyor vs. yeterki sen kendi korkunu ona belli etmemeye calis zamani gelince
bu da sonraki ders konumuz olsun.
cnm..bak gecenlerde sanirim kizim döndu demistim hatirlarsan. senin bu yasadiklarini yasadim. oglumda da yasamistim ve kontrolde cidden döndugunj ogrenmistim. hatta surdan anlayabilirsin. donerlerken migde kismindan biraz asagi iniyor. 1-2 parmak belki. sen fark edesin onu. daha sonra da migdeye geri cikiyorlar..
normal cnm..sutle dolunca.hu huuuu
Korkutuyor bizi bu bebeler yaa.. Herşey yolundadır inşallah annesi sancı falan yoksa düzenli değilse inşallah sorun yoktur bazen böyle yapıyorlar ya hava da ısındı bol su iç uzan dinlen.. Sabaha bişey kalmaz inşallah haberdar edersin bizi durumdanHaklısın canım gerekli görselerdi tahlil yaparlardı herhalde. Hem enfeksiyonun belirtisi de olurdu. Teşekkür ederim. Sabaha geçer umarım ki. Geçmezse içim rahat etsin diye gider gözükürüm artık. Sizleri de gerdim kusuruma bakmayın tatlı anneler. ❤
cnm rahatlatmak icin demiyorum inan. benimde oyle oluyor..hatta artik sezeryandaki kesi yeri vardir. orada. hissediyorum ben kizi. onceden orada degildi.. sen yine de dikkat et. rahatlamazsan onlem amacli gidersin dr.aAA öyle mi? ablam da dönüyordur dedi. Senin yaşadıklarına benziyorsa dönüyordur kesin. Evet aşağı indiğini hissettim bu gün kasılmadan önce zaten. Benim ilk oğlan hiç dönmedi ki ters olduğundan sezeryan oldum. İşte ben bunu yaşamadım daha önce. Çok tuhafmış gerçekten. Sağol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?