elaide merak ediyorum seni yahuuu...
Kusmayı bilemiyorum ama Yeşil kaka Ayşe Önerin kitabında fazla beslenme belirtisidir diyeyazıyor.Bebeğimin ateşi düştü, idrar tahlili kan tahlili temiz çıktı. Annem üşütmüş diyor doktorda ihtimal verdi. Ev 29derece şuan bu evde nasıl üşüttüm anlamadım. Dün gece ve az önce burnundan da gelecek şekilde fışkırarak kustu ve sarı renkti. Beni çok emmişti iki göğsümde boşaldı sayılır. İkisinden de 150ml dan fazla çıkıyor. Okadar kusmasını normal karşıladım ama rengi sarıydı. Ve sabah kakası sarı yeşil arasıydı. Bu durumlar hakkında bilgisi olan varmı böyle kusma ve yeşil kaka normal mi? Birde 1haftada hiç kilo almamış ama 5cm uzamışkilo almaması normal mi
dolar ve euro yuzunden hammaeddeler pahalandi. o yuzden alim yapilamiyr. kendi uretemez ve dışa bagimli yasarsan boyle daha cokkkk seyden mahrum kalirsinUzun süredir yokmuş bu aşı Türkiye de. Sıkıntı varmış. Ondan yapmamışlardır. Ablam doktor o da diyordu bana. Hastanede varmış demek ki yapmışlar iyi bari çok sıkıntı var şu an diyordu. Hepatit aşısı da az geliyormuş ülkeye her aile hekimi/ebe için hasta başına tek tek veriyormuş devlet. Öyle eskisi gibi sağlık ocağında bolca stok yokmuş. Ablamın biri sağlık ocağı doktoru. İşin içinde öyle anlatıyor. Kur farkı nedeniyle ülkeye bir çok ilaç girmiyor ya da çok az giriyor malesef
anam hep karistiriyorum pesimist ve optimisti. optimist iyimserdi dimiŞunun şurasında ne kaldı. Optimist gördüm seni. Arkadaş gün sayıyorum gün
tuh gecmis olsun cnm.Kızlar benim sezeryan dikişleri enfeksiyon kaptı çok kötü yanıyor hastaneye gidiyorum
Allahim saglikla kolayca ilerletsin canim insallah.sagolun kizlar♥
ilk hapimi gecikmeli verdiler 1 saat önce anca, dogumhane yogunuc tane dogum oldu sabah erkenden insallah biz dorduncu oluruz ♥
ufaktan adet sancilari hissediyorum. kucuk bi test dozaji verdiler aslinda, insallah etki yapar ama erkenden. sanci odasindayiz birazdan normal odaya yatisimiz yapilacak. iiiiinsallah aile odalari musaittir esimde yanimda kalabilir gece. doluysa eger odayi baska bi kadinla paylasicam maalesef.
3 saat sonra ikinci hapi yutucam. insallah hizli olusur hersey. muayene yapma geregi duymadilar henuz dun sabah yapildigindan.
dualarimdasiniz hepinizde ♥ beni dusunen yazan dualarina katan herkesten Allah razi olsun
Bizdede gündüz uyandirma derdi var doktor kilo alimi cok iyi düzenini kurmuş dedi gece 3 saatte bir kendi acıkıp uyanıyor ama gündüz uyanmıyor acikinca en gec 3 saatte bir ben uyandirmaya çalışıyormgece uykusu emzirme vs konusulmus.
ben uyandirmak zorundayim saat basi. yoksa uyuyor. oh ne guzel demeyin sarilik olam bebiste uyku sikinti. gunduz uyaniksa 3 saat ayakta. her 15 20dk da emiyor. ama uyursa mecburum. uyurken emmiyor cunku. gece mutlaka 3 saat ayakta. cok egleniyrz cok.. neyse bitti 1 ay neredeyse. sursa 3 aya ne kaldi
gunduz saat basi mutlaka emzir dedi dr. o yuzden zebellah gibi tepesindeyim bebegin surekli.Bizdede gündüz uyandirma derdi var doktor kilo alimi cok iyi düzenini kurmuş dedi gece 3 saatte bir kendi acıkıp uyanıyor ama gündüz uyanmıyor acikinca en gec 3 saatte bir ben uyandirmaya çalışıyorm
Doktorların hepsi farkli bir sey diyor ya kimi dinleyecegimi şaşırdım biri en sz ysrim saat emecek dedi diğeri 5 dkda doyar sütün yagliysa dedigunduz saat basi mutlaka emzir dedi dr. o yuzden zebellah gibi tepesindeyim bebegin surekli.
Uzun kollu mu giyiyor canım?Doktorlar filan çok giydirmeyin 25 26 derece iyidir diyorlar ama benimki de bu sıcakta üşütüyor belli ediyor. Belki cereyanda mı kalıyorlar anlamadım. Ben de inçe giydirip inçe örtüyordum baktım üşütme belirtileri oluyor kusma hafif ateş huzursuzluk gazda artış gibi. Şimdi kayınvalide modu giydiriyorum bebeği. Yelek takıyorum sırtına
Aa bende gidince yaptırayım. Nasıl ihmal görüyormusun birşey olsa çocuğa hiç haberimiz olmayacak k vitamini varmı yokmu telaşına düşücez. Kesin yapılması gerekiyormuş demekBugun gittik saglik ocagina sabah dedikki k vitamini yapilmamis... Doktor dedi daha dogar dogmaz yaoilmaliydi cok onemli bi asi kanin pihtilasmasini sagliyomus bi yerden kan aldirirken ya kani durmazsa ya da gobek bagi duserken ya gobeginde kanama olsaydi nasil bu riski almislar dedi... Esim hastaneyi aradi bize verdikleri cevap k vitamini elimizde simdi var ama gonek bagi dusmus yapilmasa da olur esim dedi biz o asiyi yaptiracaz ekstra sanki talep ediyoruz serefsizlerden siz bunu yapmak zorundasiniz... Gittik yaptilar geldik
Ben 3 4 kere kısa kollu anca giydirmişimdir o zaman giydirdiğimdede yaşadığım yer 40 dereceydi onun harici hep uzun kollu giydiriyorum üstünüde hep müslinle örtüyorum canım ayağında çorap mutlaka oluyoUzun kollu mu giyiyor canım?
Bak sen ya, hastaneye soracağım bende k vitamininiUzun süredir yokmuş bu aşı Türkiye de. Sıkıntı varmış. Ondan yapmamışlardır. Ablam doktor o da diyordu bana. Hastanede varmış demek ki yapmışlar iyi bari çok sıkıntı var şu an diyordu. Hepatit aşısı da az geliyormuş ülkeye her aile hekimi/ebe için hasta başına tek tek veriyormuş devlet. Öyle eskisi gibi sağlık ocağında bolca stok yokmuş. Ablamın biri sağlık ocağı doktoru. İşin içinde öyle anlatıyor. Kur farkı nedeniyle ülkeye bir çok ilaç girmiyor ya da çok az giriyor malesef
Ayağından çorabı doğduğundan beri çıkartmadım. Geceleri uzun kol ve patikli alt giydiriyorum. Gündüz kısa kol ve müslin örtüyorum. Ateşi çıkınca çok giydirmeye korktum tekrar sıcaklar diye. Ev şuan 29.2derece uzun kol fazla gelir diye düşünüyorum. Son zamanlar zaten kış gelsede sıcak sıcak evde büyüselerBen 3 4 kere kısa kollu anca giydirmişimdir o zaman giydirdiğimdede yaşadığım yer 40 dereceydi onun harici hep uzun kollu giydiriyorum üstünüde hep müslinle örtüyorum canım ayağında çorap mutlaka oluyo
Uzun kol alttan çıtçıtlı badi üzerine penye yelek altına patikli alt. Yelek giydirmezsem de iç kolsuz altı çıtçıtlı atlet üzerine penye bluz alta patikli alt. Penye battaniye örtüyorum gece. İlk uyandığında müslin örtüyü sırtına alıyorum ki yataktan kalkınca üşümesin gibi düşünerek. Aslında sıcak ama işte hemen üşütmüş gibi oldu geçen hafta hafif ateşlendi kustu diye. Bir de uyuduğu oda kapalı ama evde hep camlar açık cereyan olabilirUzun kollu mu giyiyor canım?
kavit aşısı bizim kız doğduğunda yapmamışlar. aşı yokmuş türkiye genelinde azmış. 1 hafta içinde yapılması lazım hergün hastaneyi arayın gelmişse aşı yaptırın dediler.Bugun gittik saglik ocagina sabah dedikki k vitamini yapilmamis... Doktor dedi daha dogar dogmaz yaoilmaliydi cok onemli bi asi kanin pihtilasmasini sagliyomus bi yerden kan aldirirken ya kani durmazsa ya da gobek bagi duserken ya gobeginde kanama olsaydi nasil bu riski almislar dedi... Esim hastaneyi aradi bize verdikleri cevap k vitamini elimizde simdi var ama gonek bagi dusmus yapilmasa da olur esim dedi biz o asiyi yaptiracaz ekstra sanki talep ediyoruz serefsizlerden siz bunu yapmak zorundasiniz... Gittik yaptilar geldik
Aynen sarıp sarmalasakAyağından çorabı doğduğundan beri çıkartmadım. Geceleri uzun kol ve patikli alt giydiriyorum. Gündüz kısa kol ve müslin örtüyorum. Ateşi çıkınca çok giydirmeye korktum tekrar sıcaklar diye. Ev şuan 29.2derece uzun kol fazla gelir diye düşünüyorum. Son zamanlar zaten kış gelsede sıcak sıcak evde büyüseler
Ozel hastane esittir ticarethane baska bisey degil bu cocuk dogali 21 gun oldu bu serefsizler hic aramadi biranda aklima geldi yahu biz bunun k vit asisuni yaptirmaduj galiba diye neysekavit aşısı bizim kız doğduğunda yapmamışlar. aşı yokmuş türkiye genelinde azmış. 1 hafta içinde yapılması lazım hergün hastaneyi arayın gelmişse aşı yaptırın dediler.
başka hastanelere sormak hiç aklımıza gelmedi.
topuk kanı alınırken hemşiremiz bu aşı çok önemli dedi araştırmış şu hastanede varmış gidip yaptırın dedi bizde gittik yaptırdık. hemşiremiz uyarmasa biz daha doğum yaptığım hastaneyi beklicektik.
iyiki sizede yapmışlar kan pıhtılaşması için çok önemliymiş
Bebekler soguktan ziyade ruzgarda kalirsa usurler camlara dikkat et canim bir odayi havalandirirken digerini kapatki ruzgarda kalmasin birde terlemesin terliyse illaki sirtina birsey koy kaka rengi benimde bir gun yesil olmustu doktora sordum. Olabilir dedi cok uzun surerse annenin yedikleri etkileyebilir demisti arastirmak gerekir dedi kusmaya birsey diyemeyecegim kilo almasi beklenir genelde ama nerede tarttin belki tartidan tartiya farklilik vardirBebeğimin ateşi düştü, idrar tahlili kan tahlili temiz çıktı. Annem üşütmüş diyor doktorda ihtimal verdi. Ev 29derece şuan bu evde nasıl üşüttüm anlamadım. Dün gece ve az önce burnundan da gelecek şekilde fışkırarak kustu ve sarı renkti. Beni çok emmişti iki göğsümde boşaldı sayılır. İkisinden de 150ml dan fazla çıkıyor. Okadar kusmasını normal karşıladım ama rengi sarıydı. Ve sabah kakası sarı yeşil arasıydı. Bu durumlar hakkında bilgisi olan varmı böyle kusma ve yeşil kaka normal mi? Birde 1haftada hiç kilo almamış ama 5cm uzamışkilo almaması normal mi
Evet hem de ne ihmal hayir deyinki gobeginde kanama olur acil yaotirin diye bizee ona gore hareket ederdik hastane uyarmiyoda bulursaniz yaptirin dedi hani onemsizmie gbi... Ama bize kalbinde ufurum var 500 lira verin nasil biseymis demeyi biliayolar kendincocuk doktorumuza woyledik sakin yaptirmayin 1 hafta sonra gececek dedi 1 hafta sonra gittij gecmis ufurumuAa bende gidince yaptırayım. Nasıl ihmal görüyormusun birşey olsa çocuğa hiç haberimiz olmayacak k vitamini varmı yokmu telaşına düşücez. Kesin yapılması gerekiyormuş demek
şu sariliklari bir atlatsaydik, bebegin istegine gore emzirecegiz cnm. az kaldi sabir.Doktorların hepsi farkli bir sey diyor ya kimi dinleyecegimi şaşırdım biri en sz ysrim saat emecek dedi diğeri 5 dkda doyar sütün yagliysa dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?