2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bugün mevlid vardi, gitmeden once bebegi doyurdum sonra sütümu sagdim yanima aldim mevlidde veririm diye. fakat bebek biberondaki sütün cogunu içti ama yine meme istedi, emzirmeyince susmadi biberondaki kalan sütü de döktüm. memeye alistigi icin biberondan ne kadar doyurursam doyurayim yine de memeyi agzina almadan rahat etmiyo.

Biz sizden 2 hafta küçüğüz. İnşallah 2 haftaya kadar bizim uykularımız da rayına oturur

Kızlar bebeğiniz verdiğiniz mamanın sütün ne kadarını kusuyo tahminen?
1yemek kaşığını normal. Sürekli Fışkırır tarzda ise doktora danışmakta fayda var.
Kesik süt gibi kusuyorsa doyduğu içindir. Her emzirme sonrası 1kaşık kusuyor benimki istisnasız. Abisi de böyleydi. Genelde gazdan kusuyor. Kustuğu için kilo almaz diye korkma alıyorlar. Aşırı değilse tabi.
1. sut sagma isleminiz her iki gogus toplam kac dk suruyor?
Cvp: memeye göre ve en son kaç saat önce bıraktığına göre değişir. Bebek hemşiresi yarımşar saat demişti ama bu süre zamanla 20 dakikaya sonra 15dk ya düştü 2hafta içinde.

2. yarim saat calisiyo alet iki gogusten 90 ml/cc cikiyor. bu normal mi az mi?
Cvp: Arz talep meselesi. Ne kadar sağarsan zamanla çoğalarak gelir. Bebeğin çekim gücünü pompalar sağlayamıyor. Bebek ezerek emdiği için çok daha fazlasını içiyordur emin ol.

3. iki gogusten cikani tek sisede biriktiriyorum, dogru mu bu?
Dışarda kaldığı süreyi minimum tuttuğun sürece sorun olmaz. Önemli olan bu sütü kullanırken ne kadarına ihtiyacın olacağı. Çözdürdükten sonra tekrar buzluğa atamazsın. Çok az ise İki sağım yani 4memelik sütü bile koyabilirsin Dolabın alt kısmında biriktirip difrize atarak.

4. gogusler tamamen bosalicak mi? hic sut kalmiicak mi?
Cvp:Ben bebeğim küvezde iken hiç süt kalmasa bile sıkarak devam ettiriyordum bir süre. Sonra sütler coştu. Taburcu olurken poşet poşet dondurulmuş süt verdiler elime fazla geldiği için dondurmuşlar. Sonra da memeyi terbiye edene kadar uğraştım. Az gelmesi kadar sütün çok gelmesi de sıkıntı.

5. en iyi sonucu nezaman aliyosunuz, masaj/dus/sicak havlu vs sonrasi filan mi?
Cvp:Kafan rahatsa süt şarıl şarıl boşalıyor. Eşimle küs idik. Sağım yaptığım sırada geldi gönlümü aldı o an biberona dökülmeye başladı sütler, şaşırdık. Sonrasında Duşta masaj bende en iyi etkiyi veriyor.

6. bebeginiz biberon - meme arasi farki anliyor mu ve sorun cikiyor mu bu sebebten?
Cvp:sorun yaşayan çok. Bebek biberona bağlanıp memeyi bırakıyor genelde.

7. nezaman sagmak lazim, vaktiniz oldugunda mi yapiyosunuz yoksa illa bebek emdikten sonra mi olucak bu?
Cvp:Bebeğim 22gün küvezde kaldı. Eve geldiğinde de 3gün memeyi terbiye etmek için mecbur sağım yaptım çünkü balon gibi oluyordu. Sonra bıraktım. Bebeğimi hep memeden emziriyorum. Çalışmayacağım için difrize atmalık biriktirmeme de gerek yok.
İlk oğlumda lazım olursa diye dondurucuya koyduklarım hiç gerek olmadı.

8. sagdik diyelim, hemen ardindan bebek emmek istedi. gogus hemen sut produksiyonu yapiyo mu yoksa beklemek mi lazim?
Cvp: bebeğin emer ama süt az geldiği için sinirlenip ağlayabilir. Tamamen boşaltmadığın sürece sıkıntı olmaz ama bunu iyi takip etmen lazım . Bebeğinin ön süte de ihtiyacı var. Biri protein biri karbonhidrat içeriyor diye biliyorum.

bunları birkaç yıl ebebekte çalışmış (makinayı kullanamayan 100den fazla annenin göğsünü sağmışımdır), emzirme üzerine eğitim almış ve oğlunu hiç mama vermeden büyütmüş biri olarak yazdım

yok yaa.
yumurta , baharat ve kuruyemişlerden uzak dur dedi
nemlendirin dedi.
doktor biraz ilaç sevmiyor.
yani son çare ilaç olsun diyor.
egzama icin özel nemlendirici var mustelenin mesala onu sur çok artarsa mecbur ilaç verir öncelik bu olsun geçmiş olsun
E sen yürek yemişin
Çocuk berekettir Haset etme çalış seninde olur

düzen bozuldu akşam 9.30 gece uykusuna yatar 3 saat uyurdu sonra ezana kadar gene öyle uyurdu 3 saatte bir yani bugün bisey oldu uyumadı kendi kendine takılıyo gazını aldım,doyurdum,kaka yaptı uyusana be cocuk

düzen bozuldu akşam 9.30 gece uykusuna yatar 3 saat uyurdu sonra ezana kadar gene öyle uyurdu 3 saatte bir yani bugün bisey oldu uyumadı kendi kendine takılıyo gazını aldım,doyurdum,kaka yaptı uyusana be cocuk

Gece nasıl uzun uyuyorlar zaten hayret ediyorum ya, benimki gece de 2-2 buçuk saat uyuyor maksimum. En son ne zaman kesintisiz şöyle beş saat uyudum hatırlamıyorum. Ama şükür tabi canları sağ olsun

Canim bende gecen hafta kontrole goturdum kizimi 300 gr kaybetmisti sutum yetmiyor sanirim doktor mama takviyesi verdi her iki memeyi emzirdikten sonra 45 cc mama dedi suan uyguluyorum ama dogum kilosunu yakalayamadi henuz.biberona alisinca memeyide reddediyor bazen cok zorluyor beni ama biraz kilo alana kadar ve sutum yetene kadar mecburum mamaya bende

egzama icin özel nemlendirici var mustelenin mesala onu sur çok artarsa mecbur ilaç verir öncelik bu olsun geçmiş olsun

Çocuk berekettir Haset etme çalış seninde olur
Siz değerli dostlarımı ayakta alkışlıyorum, saygılarımı sunuyorum
Ben 30 yaşında 1 tane doğurdum bu bana yetti

Gece nasıl uzun uyuyorlar zaten hayret ediyorum ya, benimki gece de 2-2 buçuk saat uyuyor maksimum. En son ne zaman kesintisiz şöyle beş saat uyudum hatırlamıyorum. Ama şükür tabi canları sağ olsun
maksimum 3 yoksa 2-2,5 saat gündüz 15 dk anca uyursa bilmiyorum 1 aydır hiç o kadar uzun uyumadım ki
Siz değerli dostlarımı ayakta alkışlıyorum, saygılarımı sunuyorum
Ben 30 yaşında 1 tane doğurdum bu bana yetti
Geçer, geçer unutursun bi de bakmışsın 2. Gelmiş hayır olsun.

Bende mamajoo kullaniuorum 2lisini alicaktm vazgectim tekli aldim da merak ettm sagol cevabin icin canim :) bnde cok memnunum
2li alsydm dedin mi hastanede kullanırken aynı markayı sağım başlık aparatı ve biberon alt kısmı gbi olani satmışlardı 20tlye elimde 3 tane sağma kısmı ve biberon şişesi gbi olan kutusda olsa çok sagmamama rağmen bana yetmiyor mesela

çok geçmiş olsun Rabbim şifa versiin inşallah hemen toparlan bebeğine kavuş inşallah

tamam canim cok sagol. gece yarim saat sagdim 40 anca cikti. cozemedim bu isi henuz

Tek gogsu emmisti, ikisinin toplami 90di. Gece yarim saat pompa yaptim 40 anca cikti bende cozemiyorum henuz bu isi. dus alicam birazdan, sonra deniicem bakalim.
Cok sagool amiin hepimize boool saglikli yararli sutler insallah!

3/4 saat icmemis olmuyo oyle uzun uykusu yok. 3 saat uyudugu oluyo tabi, ama o ara ben sagmaya baslasam oglan uyancak sagma yarim kalcak Ama deniicem. dusa girmeye usenmiicem, hamilelikte 3 kez giriyodum gunde cocugum icin mi usencem (kendimi gaza getirme cabalarim)
Gece sagmayi denedim dun senin bu yazdigini okuyunca, hem cok uyukladim hemde 40 anca cikti yarim saatte.

Ozaman senin dediklerinden cikardigim; istikrarli sekilde her gun sag. sagma suresi kisalir. dustan sonra sag. kafan rahat olsun stres yapma. memeyi tamamen bosalt hem ön hem arkasüt ciksin.

kizlar cok sagolun. cozucez bu isi insallah

Canim o kadar kafana takma ccye falan. Herkesin sutunun yagi farklidir. Ben de meraktan sagmayi denemistim. Bir kasiktan fazlasi cikmiyordu asla. Sutum yok diye agladiydim. Ama kizim bir ayda 1.600 kg aldi. Bir de herkes 15-20 dk emzir diyodu. 5dktan fazla emmiyordu cocuk. Illa hersey kuralina gore olcak diye bir sey yok. Sen kendini fazla yormadan normal sag bence.

Arkadaşlar bir sorum olck sizlere
Bebeğimin avuç içleri genelde pembe görünüyor. Bazen bakıyorum sanki kanı çekilmiş gibi kırmızı değil beyaz gibi oluyor. Sonra ovalynca pembe oluyor yine.
Normal mi bu

elaide hepgenç’e katılıyorum. Çok takılma. Zamanla sende akışına bırakıp “emzir gitsin gerisini düşünme” dersin.

Bebeğimin avuç içleri genelde pembe görünüyor. Bazen bakıyorum sanki kanı çekilmiş gibi kırmızı değil beyaz gibi oluyor. Sonra ovalynca pembe oluyor yine.
Normal mi bu
canım ıyı bır gozlemcısın ayak atlarını ve el ıclerını bebek yagı ıle sureklı ov bebekler sebebsız aglıyorsa nedenı ayakaltı ve avuc ıcı olabılır beyazlasıp terlesıp agrı yapıyormus belkı kan akısı yavaslıyor olabılır ben hergun avucını ve ayakaltlarını ovuyorum rahatlıyor rahat gaz cıkarıyor eskıler ona bırsey dıyorda suan aklımda degıl.

Ikilisi eger kendileri memede durabilseydi kesjn alırdım ay cok sıkılıyorum sagarken ellerim dolu olsa naparim. Ama tek tek kullanir her sagimda yikamak zorunda kalmadan digerini kullanirdim degistirim olurdu valla fazladan olsa biberon siseleri de guzel begendim
elaide kizlara katiliyorum cok takilma sag emzir kendi ritmine gore canim.Gece benm bebe cok uyuyo o yuzden sabaha karsi sagiyorum ben.
Emzirmeyle ilgili bi hesap takip ediyorum instada bisey paylasmis gecen gun. Sagarken siseleri corapla kapatmis ve 'emerken goruyomuyuz kac cc emmis sagarken niye bu kdr takılıyoruz' diye bir yazi yazmis. Bana cok mantkli geldi. O postu bulamadim buraya aticaktim.

Normal mi bu
benim kizin elleri de bembeyaz kansızlık mi var diye düşünüyorum bende çünkü çok beyaz tenli.segil ama eller bembeyaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…