tamam canim cok sagol. gece yarim saat sagdim 40 anca cikti. cozemedim bu isi henuz
Tek gogsu emmisti, ikisinin toplami 90di. Gece yarim saat pompa yaptim 40 anca cikti bende cozemiyorum henuz bu isi. dus alicam birazdan, sonra deniicem bakalim.
Cok sagool amiin hepimize boool saglikli yararli sutler insallah!
3/4 saat icmemis olmuyo oyle uzun uykusu yok. 3 saat uyudugu oluyo tabi, ama o ara ben sagmaya baslasam oglan uyancak sagma yarim kalcakAma deniicem. dusa girmeye usenmiicem, hamilelikte 3 kez giriyodum gunde cocugum icin mi usencem (kendimi gaza getirme cabalarim)
Gece sagmayi denedim dun senin bu yazdigini okuyunca, hem cok uyukladim hemde 40 anca cikti yarim saatte.
Ozaman senin dediklerinden cikardigim; istikrarli sekilde her gun sag. sagma suresi kisalir. dustan sonra sag. kafan rahat olsun stres yapma. memeyi tamamen bosalt hem ön hem arkasüt ciksin.
kizlar cok sagolun. cozucez bu isi insallah
benim kiz bazen kaka yapamiyr. o zaman hirsla asiri emiyor. tabi sonrasi maglum sut agizdan disariCok fazla emzirdigimi farkettim surekli aranan meme isteyen bi bebek bnmkisi ve dun her istediginde meme vermedim saatli verdim hala meme aradiginda kucagimda gezdirdim emzik verdim oyaladim. Ve o kadar kusmadi canim sanirim benmki cok emmektenmis. S
Gaz için masaj yapıyorum canım ayaklarina ama ellerine yapmıyordum yaparım artık çok sagol. Doktora sorayim o zaman canim her şeyine dikkat edyrm pimprk gbi değil ama şükür tahmin ettgm gbi olmadmcanım ıyı bır gozlemcısın ayak atlarını ve el ıclerını bebek yagı ıle sureklı ov bebekler sebebsız aglıyorsa nedenı ayakaltı ve avuc ıcı olabılır beyazlasıp terlesıp agrı yapıyormus belkı kan akısı yavaslıyor olabılır ben hergun avucını ve ayakaltlarını ovuyorum rahatlıyor rahat gaz cıkarıyor eskıler ona bırsey dıyorda suan aklımda degıl.
Canım genelde dogduklarnda bebeklern vucudna göre beyaz olur elleri. Kansızlık ellerinden anlaslmyr sanırım ama demirine baktirblrsn istersen.benim kizin elleri de bembeyaz kansızlık mi var diye düşünüyorum bende çünkü çok beyaz tenli.segil ama eller bembeyaz
gunluk kilo alimina bakiyr dr. benim kiz daha 4 kg ancak oldu cnm. 45 gunluk. dr gayet normal diyr..sadece anne sutu. sagma vs yapmiyorum ben.kızlar 1.5 aylık oldu kızım 60 cc den fazla içmiyor daha azmı geçenlerde burda okumuştum 90 cc içiyor yazmıştı biri . biride saatte bir 70cc içiyor yazmıştı.
kızım iki göğsümüde emiyor her emişte hiç süt sağmıyorum. kızım 5 kiloya yakın sütüm yetmiyormu acaba mamayı günde 1 kez veriyorum
sanirim topikte bir sagmayan ben varim..
neden dert ettiniz bu kadar sut sagmaya ben anlayamiyorum. herhenagibir sorun olurda anlarim. ama sizler bilirsiniz tabiki yine de.
ben sadece ilk hafta sutten asiri sistigi icin sagim yapmak zorunda kaldim o kadar. bir daha da hic yapmadim. hele gece. azicik uyuma sansi varken neden sagma yapayim.
ama dedigim gibi asiri sut vardir ya da sut azdir cogalsin diyedir ona birsey diyemem. yoksa birakin emzirin yeterli...
Benimki de aynı ben bide üstüne mama veriyorum. Doktora söyledim taşma kusması o bişey olmaz korkacak bişey yok dedi. Eğer istersen sağdığın süte ya da mamaya azcık kıvam artırıcı ekle dedi. Ben de öyle yaptım dünden bugüne çok farketti çok azaldı kusma.Cok fazla emzirdigimi farkettim surekli aranan meme isteyen bi bebek bnmkisi ve dun her istediginde meme vermedim saatli verdim hala meme aradiginda kucagimda gezdirdim emzik verdim oyaladim. Ve o kadar kusmadi canim sanirim benmki cok emmektenmis. S
bende uzun zamandir sagmiyordum dun gezmeye gidecegiz acikirsa veririm diye sagdim ama kendime eziyet etmisim bebek sagdigim sütün cogunu icti sonrada her tarafa kustu, meme diye aranip durdu emzirmeden rahatlamadi sipa.sanirim topikte bir sagmayan ben varim..
neden dert ettiniz bu kadar sut sagmaya ben anlayamiyorum. herhenagibir sorun olurda anlarim. ama sizler bilirsiniz tabiki yine de.
ben sadece ilk hafta sutten asiri sistigi icin sagim yapmak zorunda kaldim o kadar. bir daha da hic yapmadim. hele gece. azicik uyuma sansi varken neden sagma yapayim.
ama dedigim gibi asiri sut vardir ya da sut azdir cogalsin diyedir ona birsey diyemem. yoksa birakin emzirin yeterli...
Bu kocalar bu kocalar ah ah.. Yani bebiş gelince onlar kenara çekiliyor daha çok halbuki her şeye el atmalı anneye yardımcı olmalılar.. Ona senin de yardıma ihtiyacın olduğunu değişiklik istediğini söyle onun yorulması beraber bişeyler yapmanıza engel değil kiNe kadar bagirdim cagirdim ama yok anlamiyor. O yerinden kalkana kadar aksam oluyor. Ya oyun oynuyor ya uyuyor ya da dizi. Ustunde bir usengeclik var. Her gun ise gidip gelmesi 4 saatini aliyor anliyorum yoruluyor ama eve gelince de gorusemiyoruz nerdeyse. Oyuna bagimli oldu zaten. Eskiden boyle degildi.
İnşallah geçer hemn canım ya geçmiş olsunKızlar dün doktordaydık. 5 haftamız bitti ama sarılık sorunu sürüyor. 12 çıktı dün değeri direkt bilirubini de 1 çıktı. Doktor ultrason,idrar kültürü, karaciğer enzimi,tiroid, tam kan vs istedi. Hepsi hemen hemen normal gibi daha doktora gösteremedim sonucu çıkmıştı dün doktor öğlen. Kız bebeklerde tiroid kaç olmalı bilen var mı? Benim tiroidim var muhtemelen benim sütümden geçiyo ki bu da sarılığı uzatıyo
Elleri soğuk mu canım, kolunun üstüne yatıyorsa kan gitmiyordur belkiArkadaşlar bir sorum olck sizlere
Bebeğimin avuç içleri genelde pembe görünüyor. Bazen bakıyorum sanki kanı çekilmiş gibi kırmızı değil beyaz gibi oluyor. Sonra ovalynca pembe oluyor yine.
Normal mi bu
Her türlü soyledim. Tamam diyor ama is uygulamaya gelince sonra yaparız, birazdan diye diye aksam oluyor. Ben de dun aksam bebegi bıraktım ona. Gittim dus aldim rahat rahat. Sonra sacimi taradim uzun uzun. Utu falan vardi yapilacak. Onun kiyafetleri haric utuledim. Sonra bekledim yoruldun ben yapatim diyecek mi diye. Ses cikmayinca utulemeyeceksen masayi kaldiriyim dedim. O utuledi sonra gerisini. Ben de yatip keyif yaptim biraz.Bu kocalar bu kocalar ah ah.. Yani bebiş gelince onlar kenara çekiliyor daha çok halbuki her şeye el atmalı anneye yardımcı olmalılar.. Ona senin de yardıma ihtiyacın olduğunu değişiklik istediğini söyle onun yorulması beraber bişeyler yapmanıza engel değil ki
Üşenmesine müsaade etme.. Arada tembellik yapabilir insan ama hep öyleyse zor işin..Her türlü soyledim. Tamam diyor ama is uygulamaya gelince sonra yaparız, birazdan diye diye aksam oluyor. Ben de dun aksam bebegi bıraktım ona. Gittim dus aldim rahat rahat. Sonra sacimi taradim uzun uzun. Utu falan vardi yapilacak. Onun kiyafetleri haric utuledim. Sonra bekledim yoruldun ben yapatim diyecek mi diye. Ses cikmayinca utulemeyeceksen masayi kaldiriyim dedim. O utuledi sonra gerisini. Ben de yatip keyif yaptim biraz.
Usengec olmasa sorun yok ama useniyor iste. On tane bebek olsa da degismeyecek anladim. Kendi canima bakicam bundan sonra.
Aynen valla bende hiç sagmiyorum sagmakta istemiyorum gerekmedikce zaten zaman yok bide ona zaman ayiramam ilk hafta bende üç dört kere sagdim şişip ağrımaya başladı diye normale dönünce bıraktım hemen. Zaten en fazla uyuduğu günde bir kere 3 saat ozaman akmaya başlıyor onda da uyanmış olup emiyo..sanirim topikte bir sagmayan ben varim..
cnm senin sutunden tiroid gecmez. tsh yani... t4 hormonu iciyorsan, o gecer ve bebegin t4 degeri biraz yuksek cikar. ben yasadim...Kızlar dün doktordaydık. 5 haftamız bitti ama sarılık sorunu sürüyor. 12 çıktı dün değeri direkt bilirubini de 1 çıktı. Doktor ultrason,idrar kültürü, karaciğer enzimi,tiroid, tam kan vs istedi. Hepsi hemen hemen normal gibi daha doktora gösteremedim sonucu çıkmıştı dün doktor öğlen. Kız bebeklerde tiroid kaç olmalı bilen var mı? Benim tiroidim var muhtemelen benim sütümden geçiyo ki bu da sarılığı uzatıyo
Vala gördüm listeyi ben de iki koca poşet eşya resmen ya dediğin gibi hepsi de tek tek etiketlenicek.. Kolay gelsin bacımkucuk bebek varken anasinifina baslayan bir cocugunuz varsa amanin.. o kirtasiye listesi nedir arkadasim. hadi aldik. kalemleri, boya kalemlerini tek tek etiketlemek nedir. az zamanim vardi, onu da etiketlere harcadim. bakamiyorum buraya dogru duzgun. kizim benden baskasinda da durmuyor sag olsun. biraksam zipppp ayakta. oglum da hasta oldu cok sukur. nerede benim hunim .
Ayy anasınıfı öğretmeni olarak böyle velilere iş çıkartınca üzülüyorum. Ama tek tek yazılmayınca karışıyor çocukların kalemleri . Sonra ayıkla pirincin taşını :) tek çocukla ev işleri bitmiyor. İkinci çocuğu olanlara Allah yardım etsin. Ayakta alkışlıyorum sizi :)kucuk bebek varken anasinifina baslayan bir cocugunuz varsa amanin.. o kirtasiye listesi nedir arkadasim. hadi aldik. kalemleri, boya kalemlerini tek tek etiketlemek nedir. az zamanim vardi, onu da etiketlere harcadim. bakamiyorum buraya dogru duzgun. kizim benden baskasinda da durmuyor sag olsun. biraksam zipppp ayakta. oglum da hasta oldu cok sukur. nerede benim hunim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?