Ahh ahhhh.. Ben bu kadar diym sen anla gerisiniyuksek sesle soylemedim ama bu konu odumu patlatiyo benimde..bak 5 haftalik olduk bugun, kendimi bugun iyi hissediyorum seke seke dolandim evde bu sabah. arabadayim su an, dikis yerleri sanciyo simdide. bitmiyo bunun agrisi sizisi anacim.bide evde bi cocuk daha varken hic dusunemiyorum.
Çiş ölçmek mi neyle ölçüyorsun cidden mutfak terazisiyle mievet çünkü mam azaltma yapılırken bebegin su kaybı yaşayıp yaşamadığı ve yeterli sutu aldığını çiş kontrolü ile anlıyorsunuz.
emzirme danışmanları ve doktorlar bu şekilde evde takibini yapın diyor.
ayrıca bebekler 4 saat cia yapmaz ise yani bezi tamamen kuru ise bu sorun demektir.
yani bebeklerde çiş kontrolü komik gelebilir ama rengi miktarı ve kokusu önemlidir ve takip gerektiriyor.
Kiziiim ben bu zamana kdr birak ameliyati bi yerimi bile kirmamisimm hic bayilmamisim dikis attirmamisim yaaEvet genelde oyle , 2. aslaaa istemiyorum diyorlar. Cevremde de oyle. Pek nazlisiniz anacim aaa
4200kg iyi sesini çıkarmaBebek beslenmesiyle kafayı yemezsem iyi
Söyle bisey okudum az evvel
Bebegin kilosu%56
Yani 4200 %56 örnegin.
Cıkan sonuc bir ögünde 75 ml süt alması gerekir demekmis.3 saat arayla
Benden yırtsam kendimi tabi 75 ml süt cıkmaz 3 saatte bir
Dikiş yerinde nasıl bir sorun var? Benimkinde iki tane parmak ucu kadar çıkıntı olmuştu. Tam kaynamadı olan yer yani. Doktor bi gözlemleyelim olmazsa alırız dedi. Birde ikinci doğumda düzeltilir o dedi de. İkinciyi şuanlık Allah isteyenlere versin :))Dikis yerimde sorun var doktor 2.sezeryanda aliriz dedi hahayt ben bi daha sevismiycem demistim
size bir tuyo vereyim yani benimkilerde ise yaradi ben asi olmadan 15 dakika onceden calpol veriyordum ateslenmediler cunku o asi hrmn ates yapiyor vurulup vurulmaz2. Ay asisinin atesi ne zamandir war canim cok korkuyorum bu 2. Ay dan
Bende kilosunun 5000 kg ise gunde 500 cc yeterli diye biliyordum senin hesap bence sumo gurescisi hesabiBebek beslenmesiyle kafayı yemezsem iyi
Bebegin kilosu%56
Yani 4200 %56 örnegin.
Canim dediklerinin hepsine katiliyorum mamayi azaltarak deneyeyim belki işe yararher ağlama açlık ağlaması degil ki.
uykusu gelen bebek de ağlar.
sakinleşmek.isteyen bebk de.
gazi olan bebek de.
ve her durumda da emmek ister.
özelikle uyku ağlaması ile açlık karıştırılıyor.
çünkü ikisinde de daha çok emmek istiyor...
bir de mama veriyorum alıyor derseniz her bebek alır inanın.
biz o hataya ilk ay düştük .
her aranmasa dayadık mamayı .
haliyle sütüm artmadı mama yediği için.
aman dikkat edin.
3 günde bir 30 ml azaltarak bitirin mama olayını.
azaltırken de akşam veya gece öğününden başlayın.
sürekli emzirin.
azaltma yaparken cisli bez kontorlü yapın. gunde cisli bezlerinin toplam ağırlığı en az 250 gram olmalı bir de 3 günde bir yargıya götürün kilosu da uygun artıyorsa yeterli.
ilk 3 ay bebekler 500 ile 1000 gram arasi almalı
4. aydan sonra ayda 200 ile 400 gram alması yeterli.
bizimki de surekli kusuyor doktor ilac verdi toz seklinde sütü sagip sütün icine döküp iciriyorum.hanımlar bebeginde kusma olan var mi?
iki gündür fena kusuyor.
hep kusuyordu da bu iki gun berbat.
üst baş hep kusmuk.
yarın da geçmezse doktora gidicez ama yok mu önlemi.
dik tutuyoruz eğimli yatırıyoruz vs yok yani emiyor hop kaldırıyorum hemen kusuyor
Bebek beslenmesiyle kafayı yemezsem iyi
Bebegin kilosu%56
Yani 4200 %56 örnegin.
ÇıkarBebek beslenmesiyle kafayı yemezsem iyi
Bebegin kilosu%56
Yani 4200 %56 örnegin.
Kalın, ustte dikis varmis gibi degil de çıkıntı varmis gibi elime geliyor.Dikiş yerinde nasıl bir sorun var? Benimkinde iki tane parmak ucu kadar çıkıntı olmuştu. Tam kaynamadı olan yer yani. Doktor bi gözlemleyelim olmazsa alırız dedi. Birde ikinci doğumda düzeltilir o dedi de. İkinciyi şuanlık Allah isteyenlere versin :))
cok da sey yapmamak lazim sankiBosver desinler ,bir bebegin formülle asla işi olmazsütünü icer konuyu kapatir beni de asil düşündüren ek gidaya gecis
Memeyi birakmadan eliyle kendisini geri itip kafasini da geri cekmesi yok mu..cok da sey yapmamak lazim sankiacsa emiyo zaten degilse agzinda geveliyo yada almiyo agzini kapiyo bende zorlamiyom
Hemsirede vermeyin dedi asinin gucunu azaltirsiniz dedisize bir tuyo vereyim yani benimkilerde ise yaradi ben asi olmadan 15 dakika onceden calpol veriyordum ateslenmediler cunku o asi hrmn ates yapiyor vurulup vurulmaz
Bende aynı durumdayım. Ve işin içinden çıkamıyorum. Kilo alımı çok iyi. Mamayı azalt diyorlar. Ama çocuk doymuyor. Sürekli emziriyorum. Uyumuyorda sen nasıl yapıyorsun mama ve memeyi? kaç kilo doğdu? şuan kaç kilo? kaç günlük oldu?Bebek beslenmesiyle kafayı yemezsem iyi
Bebegin kilosu%56
Yani 4200 %56 örnegin.
Çıkıntı bütün kesik boyunca mi var yoksa bir kısmında mı?Çıkar
Kalın, ustte dikis varmis gibi degil de çıkıntı varmis gibi elime geliyor.
Bi de dikisin karna dogru olan tarafinda odem var dedi, potluk var.
Aman giren girdi artik 40 muaynesinde ne diycek bakalım.
41 gunluk biz büyük dogduk ama4200kg iyi sesini çıkarmakaç günlük bebis
cis takibi gramiylasaka mi yaaa hahah! uc saat yapmadi diye gramini mi olcuyosun, yahu bebege nefes aldiriyosun sen dimi?
bunu bende cok merak ediyorum, yani ilk araba gezimiz nasil olucak8 hafta araba kullanmam yasak, 3 haftam kaldi. puset kullanicaksin, otokoltugu su an yasak bebisler cok kucuk kuzum.
simdilik arabayi seviyo gibi, ilk donem hic sevmiyodu su an uyuyo hemen. boyle devam ederse araba kullanirim. tekkk korkum; annemlere gitmek 45 dk suruyo ve otoban tamami (5 dk si sehir icleri). cingari basarsa oyle ha diyince benzinlik yok ki durayim. aglaya aglaya kendi kendine susacak herhalde
bu ayna seyini bende bi arastiricam. Sagol canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?