Ben dün perinatoloğa gittim, çok daha ayrıntılı bir şekilde ultrasonla baktı ve o kan testini yaptırmama gerek olmadığını gayet sağlıklı göründüğünü yaşla otomatikman riskin yüksek çıktığını söyledi. Banada cinsiyet %90 erkek dedi.Yaa ben de bugün aynı hastanede başka bi doktora gittim. İkili test sonucumu gösterdim. Riskler düşük çıkmış ama bu kesin bebek sağlıklı demek değildir dedi. Yüksek ihtimalle sağlıklı ama eğer ben %100 emin olmak istiyorum derseniz prenatest öneririm dedi. 40 yaşında bi hastası ikili test fln yaptırmamış ne olursa razıyım demiş down sendromlu doğmuş şimdi perişanlarmış. Yaştan dolayı öyle olduğunu düşünüyor ben de 34 yaşında olduğum için tek risk faktörü yaşın diyor. Prenatest 3 bin liraymış. Koldan alınan kanla bakılıyormuş.
3lü 4lü test yaptırmana gerek yok onlar zaten 2liyle aynı mantıkta çalışıyor sadece ihtimal veriyor dedi sen zaten 2lide o ihtimali görmüşsün dedi .
Bu arada %100 erkek dedi :)
Kesinlikle memeden sonra ilk işim gaz almak olacakBiz çok acemiydik ilkinde emdikten sonra gazini almayi ihmal ediyorduk aman dikkat diyorum ilk bebeği olanlar emzirme döneminde sık sık yüz üstü yatirip sırtını sivazlayin...
Ayy inşallah insallahhh
Benim ilki erkek 22 aylık bu daha belli değil canim kız hissediyorum ama bakalım merakla bekliyoruz.. Allah im sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah..Kesinlikle memeden sonra ilk işim gaz almak olacak
Bebekler kız mı erkek mi canım senin?
Amin canım aralarındaki yaş farkı da güzel olmuşBenim ilki erkek 22 aylık bu daha belli değil canim kız hissediyorum ama bakalım merakla bekliyoruz.. Allah im sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize inşallah..
Evet banada mecburi diye bişey denmedi hatta üzerinde cok durmadı minyon bir bebek olacak dedi ki bende minyonum ama eşim uzun o ayrı. Aynen oğlumdada cok sukur Bi sıkıntı yoktu. Nst için gittiğimde hep sancım cıkıyor Du ama ben bişey hissetmiyorum 30.haftalarda belki öncede oluyordu ama Nst cekilmedi onu bilemiyorum. O yuzden ciğer geliştirici oldum progestan aldım Bi süre. doğunca belki de o yuzden kuveze girmedi cok şükür son haftalar cok kıymetli cunku durabildigi kadar durmasında fayda var. Hayırlısı bakalım kızım bana ne sürprizler yapacak acabaÇentik olan kimseye sezeryan mecburi denilmemiş kendimi kandırılmış hissettim bana dört doktor çift taraflı çentik var normal Doğum kaldıramaz bebek dedi ama herkes normal doğurmuş farklı şartlar olan sezeryana girmişüstelik benim oğlum 2,630 gram doğdu sınırın altında bir gelişme geriliğide yoktu
Cok sükür cabuk geçmiş hamileyken zor valla hastalıkCok gecmis olsun canim. Doktorum viksi serbest birakti. Surebilrsn dedi.1 kerelik kullanimla zimba gibi oldum. Burnun halaara araakar ama onemlidegil iyiyim yani.
Geçmiş olsun ben 2 tane sarımsagı ezip cok az zeytinyağı ile karıstırıp 1 gece buzdolabına bekletip gece yatarken sadece ayak alt tabanına sürüp corap giyip yattım 3.gün yeşil balgam normale dondu 5.günde oksürügüm kesildi oğluma da yapıyorum oksurunce tavsiye ederimBalgam için önerebileceğiniz güvenilir bir yöntem var mı. Çok rahatsız ediyor ve öksürük yapıyor
Ya ben şöyle 4 5 yaş olsun istiyordum sütten keseyim biraz rahatliyim derken sürpriz oldu..Amin canım aralarındaki yaş farkı da güzel olmuş
Öyle deme canım ya daha öncede yazmıştım sanırım bizim kardeşler arası çok yaş farkı var en az abimle o da 5 yaş düşün. Birbirimizden bağımsız çağda büyüdğk sanki ben cesaret edebilirsem aralarında en fazla 3 yaş olsun istiyorumYa ben şöyle 4 5 yaş olsun istiyordum sütten keseyim biraz rahatliyim derken sürpriz oldu..
Ben altına nemlendirici sürüyorum bide tampon yapar gibi sürüyorum biraz zaman geçince yüzüme oturuyor beyazlık emiliyorBunu bende kullanıyorum ama kıvamı çok koyu. Yüzün bembeyaz geziyorsun dağılmıyor hiç.
Ben omega 3 takviyesi almam gerekir mi dedim. O da evet verelim dedi. Imom varmış sanırım dedim ben de tam onu verecektim dedi. Öyle oldu.Sağol valla tam da benim soracağım soruyu sormuş sun.. bir de ben bir şey danışmak istiyorum bu ilaci bende kullanmak istiyorum ama doktoruma direk emrivaki yapar gibi söylemek istemiyorum ondan habersiz de kullanmayayim diyorum nasil yapsam ya bi fikir verin bana..
1.4 mm ölçüldü benim ultrason bulguları gayet güzeldi. Bazı drlar sadece burun kemiğine ve ense kalınlığına bakıp test yaptırmanıza gerek yok diyor. Benim yaşım 34. Yaş ilerledikçe risk artıyormuş. İlla öyle olacak diye bişey de yok tabi. Allah kimseye yaşatmasın hepimzinki sağlıklı sıhhatli gelsinSizin ense kalınlığı kaç mm ölçülmüştü?? Benim de yaşım 32 ense 2.6 ölçüldü ?? Ense jalınlığı ölçmek uzun bir işlem mi benim bir dk ölçtü devlet hastanesinde
Benim ense kalınlığı korkutuyor beni1.4 mm ölçüldü benim ultrason bulguları gayet güzeldi. Bazı drlar sadece burun kemiğine ve ense kalınlığına bakıp test yaptırmanıza gerek yok diyor. Benim yaşım 34. Yaş ilerledikçe risk artıyormuş. İlla öyle olacak diye bişey de yok tabi. Allah kimseye yaşatmasın hepimzinki sağlıklı sıhhatli gelsin
15+2 DE ERKEK DEDİ AKŞAMINA BAŞKA DOKTORA GİTTİM NET OLSUN DİYE O DA ÖYLE DEDİ.BİR OĞLUM VAR GÖNÜL İSTERDİ Kİ BİR DE KIZIM OLSUN AMA NASİP DEĞİLMİŞ 3.YE ARTIKMerhabalar . İnşaAllah saglıkla kucagımıza alalım bebişlerimizi.
Bu arada benimde size benzer oldu ama henüz sonu belli değil.
12. Haftada ikili test için gittik .
Cinsiyet konusu da bir çıkıntı görünmüyor dedi.
kız olma ihtimali var tam göremiyorum ama daha sonraki haftalarda kesinleşir dedi.
Bizde şimdi kızımız olucak dye alıştırdık kendimizi .
Sizin kesin kaçta erkek dediler.
Bizi kininde degişme imkanı varmıdır aceba .
Tabi kız da erkekte ikisinide çok seviyorum ama işte anne olarak insan merak ediyor nasıl bir melegi olacagını
İnsan Oğlu her ikisinide tatmak istiyor. Oğlu olan kız, kızı olan oğlum olsun istiyor. Benimde bir oğlum var ikinciyede erkege benziyor dedi. Nasipten başka yol olmuyor. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş. 3. Ye nasip diyoruz ama yada oda erkek olursa diye de insanın aklından geçiyor15+2 DE ERKEK DEDİ AKŞAMINA BAŞKA DOKTORA GİTTİM NET OLSUN DİYE O DA ÖYLE DEDİ.BİR OĞLUM VAR GÖNÜL İSTERDİ Kİ BİR DE KIZIM OLSUN AMA NASİP DEĞİLMİŞ 3.YE ARTIK
3mmden yüksek mi? Tam 12 haftalıkkwn mi gittiniz.Benim ense kalınlığı korkutuyor beniherkesin ortalama 1.5 falan .
Korkma canım sağlıklıdır Allah’ın izniyle . Benim oğlanın da ense kalınlığı 0.9 mm çıktı doktorum gayet güzel olduğunu söyledi ilk başta düşündüm acaba düşük mü diye sonra kızdım kendime olsa doktor söylerdi diye . Kafana takma bebişin hissederBenim ense kalınlığı korkutuyor beniherkesin ortalama 1.5 falan .
Katılıyorumİnsan Oğlu her ikisinide tatmak istiyor. Oğlu olan kız, kızı olan oğlum olsun istiyor. Benimde bir oğlum var ikinciyede erkege benziyor dedi. Nasipten başka yol olmuyor. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş. 3. Ye nasip diyoruz ama yada oda erkek olursa diye de insanın aklından geçiyor
Nasip olamayacaksa seçilen tüp bebek bile tutmaya bilir yada tutup dogmayip nasip olmaya bilir. Rabbim herseyi en iyi bilen eden. Çok şükür Rabbim verdi. Hiç olmayanları düşünmek gerekir. Rabbim saglikli sihhatli bir sekilde elimize almayi nasip etsin. Yine de işte herkesin gönlünden geçen birsey oluyor insanin doğasında varKatılıyorumkız olsun çok istedim erkek nasipmiş
Eşime dedim bi dağdakine Kıbrıs a gidelim orada tüp bebekte cinsiyet seçimine izin veriyolar diye
Bende doktora gitmeye korkuyorum 16.haftada gel cinsiyete bakalım dedi. oğlum var 7 yaşında ya erkek derse diye insan gerçekten farklı olsun istiyor 3.çocuğu da düşünmüyorum bunu bile zar zor düşünerek karar verdim artık kısmet tabi erkek senesine denk gelmekte ayrı bir şans gerçekten...İnsan Oğlu her ikisinide tatmak istiyor. Oğlu olan kız, kızı olan oğlum olsun istiyor. Benimde bir oğlum var ikinciyede erkege benziyor dedi. Nasipten başka yol olmuyor. Rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inş. 3. Ye nasip diyoruz ama yada oda erkek olursa diye de insanın aklından geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?