2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Bayanlarrr ilk kıyafetlerimizi getirttik şükür .

Çok tatlılar yaaa
Hastane çıkışı diye satılıyor ama sanırım bebek görmeye gelenler olunca ve mevlüt vs yaparsam o zaman giydirecegim.
Tam kışlık bir takımmış bayıldım.
Çok heyecanlı şeyler değil mi yaa.

Hemen odasına astım. Resmini çektim anı olarak kalsın .

İlerde ilk kıyafetindi diye veririm kızıma inşaAllah .

O değilde kaneviçeli filan sankı kızımın çeyizini hazırlıyorum sandım

Bu takımı almak isteyenler için tavsiye edebilirim çok güzel gerçekten memnun kaldım kumaş vs gayet kaliteli.

Eklentiler

• Screenshot_2019-08-28-12-03-25-1.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_2019-08-28-12-36-59-1.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
çok tatlıymış sağlıkla kullanmak nasip olur inşallah güzel kızınıza:)

Amanın pek tatli güzel,sağlıklı günlerde giysin prenses

Benim aldıklarım şunlar kızlar;
8-10 tane kolsuz atlet zıbın
6 tane boydan patikli citcitli tulum (biri polar biri yelekli büflonlu takim)
4 tane kollu zıbın
8-9tane tek alt(polar penye)
1tAne 8li,2 tane 5 li hastane cikisi
2 tane alt-üst takim(3-6ay)
Bolca ıslak mendil
Oyun halısı
Küvet takimi
Kanguru
Emzik,biberon,
1 tane mevlut takımı
Bolca çorap ve patik(kendim ördüm )
2 kışlık 2 müslin battaniye
Ananesinin ördüğü kışlık ceket yelekler
Eltimin verdikleri
Eksikler oldukca tamamlicam bide Beşik+dolap+ sifonyer+ araba kaldı..

bunların yanında kendime bi kaç elbise ve kayısı çekirdeği yağı da aldım.
Bu ay oda takımını seçip almayı planladım 1 ayda o gelse ekim oluyor zaten

evet çok iyi fikir :) benim içinde çok iyi olur
Biz 15 ekimden sonra başka bir şehire toplu alışverişe gideceğiz oturup bir liste yapmak istiyorum . Ama kaç tane zıbın kaç badi kaç tulum bilemiyorum ya . Aşırı olmasın evet ama her günde çamaşır yıkamak zorunda kalmak istemiyorum

ikinci çocuğunda gebe arkadaşların fikirlerini alalım tecrübelier sonuçta ama konudaki arkadaşlar çok sessiz

Benim ikinci gebeliğim . Kızımda en çok kullandığım kısa kollu çıt çitli zıbınlar oldu. Bir de tulumlar bana çok kullanışlı geliyor . Kızım hiç üstünü örttürmeyi sevmeyen bir bebekti carters marka tulumlu setleri çok kullandım. Kakası sıvı olup çok taştığından bol bol zıbın iyi iş görüyor . Kızım mayıs doğumluydu yaza yakın olduğundan 1-6 ay dönemini tek body ve zıbınla geçirdi daha çok . Ben de daha önce kış bebeği olanlardan astronot tulum mu yoksa normal kaban mont gibi bişey mi daha kullanışlı olur öğrenmek isterim .

Bizim bebeklerimiz kış bebegi .
Yani yaklaşık ilk 4 ay ful evde geçirecekler
Sadece emzir altını temizle yatır olucak.

Birde tüm cevremdekiler ve ablalarıma sordugumda ilk 3 ay çok hızlı geciyor diyorlar.

kışın oluncada çok fazla kıyafete gerek olmuyor diyorlar.

Yani tavsiyem 1- 3 aylık dönem kıyafetlerini abartmayın.

Ki neredeyse ilk 3 ayda ilk kilolarını 2 ye katlıyorlar.

7 iç zıbın atlet ( en çok kirlenen şey)
3 takım
2 bebek görmeye gelenlere çıkaracagınız misafir takımı
3 tane tulum
10 çift çorap

İşimizi görür .
Yelek ve patik kısmı size kalmış.

Battaniye konusundada

2 müslin ( ince kundak örtü)
2 mevsimlik battaniye
1-2 kışlık Battaniye

İlk üç aylık dönem geçtiginde ise yavaş yavaş yeni 3-6 aylık kıyafetlere geçiliyor .

ben buraya katılmıyorum ya eve kapanmak istemiyorum bol bol cafe bile olsa gitmeyi planlıyorum ilk aydan sonra en azından umarım tabii
izmir olduğundan bizde pek kış da olmuyor

Bencede,diğer mevsim annelerine göre çok pasifiz yazan olmuyor pek ben hergun giriyorum neredeyse buradaki sohbetlerden çok şey ogrendim

Kesinliklee, bende 2014 Kasım annesiydim. Çookk aktifti orası. Bende hergün girio bakıyorum hatta işte boş boş yazıyorum..

Güle güle kullanınn
Çok heyecanlı şeyler gerçekten. İkinci gebeliğşm ama aynı heyecan hala var.

Ya kızlar aslında bir alışveriş listesi oluşturabilsek keşke . Ben neyi kaç tane alacağıma karar veremiyorum

Bence de oluşturulabilir..
Ben komple bir alışveriş yapmıyorum.
Çünkü kızımdan kalan çogu eşyayı kullanacağım.
Ama en büyük tavsiyem şu , 0-3 ay takımları az alın... 1 ay anca giyiyor çünkü onları..
Sonra 3-6 ları giydirirsiniz 5 aya kadar da onlar idare ediyor. Ben kızımda q yaşa kadar almıştım ama bu sefer almayı düşünmüyorum. Zaten bir parça alışveriş yaptım. Yine alır mıyım bilmem..

ben buraya katılmıyorum ya eve kapanmak istemiyorum bol bol cafe bile olsa gitmeyi planlıyorum ilk aydan sonra en azından umarım tabii
izmir olduğundan bizde pek kış da olmuyor
Açıkçası bizde eşimle sürekli gezeriz kamp tır farklı şehirlerdir daima yeni maceralı şeyler .
Ama işte kış olunca zaten o hastalanmasın diye sanırım ilk 2 ay çok insan görsünde istemiyorum.

Bebekler Enfeksiyonlara çok açık oluyorlar öpmek vs sebeple ve nefesle bile hastalık onlara bulaşıyor

Bu kritik dönem olan ilk zamanları enfeksiyonsuz geçirmek tüm ömrüne yansıyacak.

O sebepten havaların soğuk olmasını da fırsat bilip sürekli kızımla hasret giderecegiz

Yaz planlarımıza da bomba gibi hazır olucagız inşâAllah

Valla bende annemlere dedim ki biletinizi gidiş dönüş alın sadece 10 gün kalacaksınız evde bebeğimle yanlız olmak istiyoruz onu kimseyle paylaşamam

Benim kızımda kış bebeğiydi , bir kaç ay bizdw çıkmadık. Mersin havası çok soguk değil ama kafe avm tarzı kapalı yerlere asla gitmek istemedim.

Valla bende annemlere dedim ki biletinizi gidiş dönüş alın sadece 10 gün kalacaksınız evde bebeğimle yanlız olmak istiyoruz onu kimseyle paylaşamam
Tam benim kafadansınız işte aynen bende öyle yapacagım. İlk bebegim bide . Anneligin tadını çıkarmak istiyorum.

Benim kızımda kış bebeğiydi , bir kaç ay bizdw çıkmadık. Mersin havası çok soguk değil ama kafe avm tarzı kapalı yerlere asla gitmek istemedim.

Kesinlikle . Allah muhafaza enfeksiyondur virüstür ugraşmak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…