2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
2 hafta sonra fln detaylı bir şekilde bakacağım inş ilk çocuğumdan kalanlara. Kıyafet olarak bir kaç parça alacağım. Eğer vaktim olursa sizler için ne gerekiyorsa yazarım inş. Sizlere de fikir olur.
Ben de alacaklarımı aldım ama, kızımdan kalanlardan fakan ayırdım.. Havlusu pembe mesela ama oglumada kullanacagım gerek duymadım ikinciye. Ama bir liste oluşturup onun taslagıyla herkese yardımcı olacak şekilde genişletebiliriz.
Ben genelde daha cimri listeler yapıyorum

İyi ki almışım dediklerimin başında geliyor müslin örtü. İlk bebeğim haziran doğumluydu. Havlu yaptım, kundak yaptım, puset örtüsü yaptım her yerde kullandım. Olabildiğince büyük boyundan alın derim. Küçük boyu da hediye gelmişti. Onları da kesip kesip kusma örtüsü yaptım(ağız bezi yani).
İkinci iyi ki almışım dediğim ürün sevi baby destekli banyo filesi idi. Onu da eakiyince atmıştım şimdi yeniden almam lazım ama 2 katı olmuş fiyatı.

Oh daha ne olsun fazla fazla alıp elimizde kalacağına
Yazın benim evde klima yok yazlık yerdeyim ama puset için bir tane alabilirim onu unutmuşum

Pasta poğaça işi bende kaldı ya şu sıcakta fırın beni öldürüyor
Sarma hayal okur canım senin için yapıp atman iyi olmuş. Ben sarma işine girmedim annem yaparsa yerim artık daha çok biber dolması hastasıyım biber koydum buzluğa

büyük Müslüm örtü kundak İçin Harika eksik etme en azından birtane al kullanışlı bulursan Doğumdan hemen sonra yine aldırırsın birde kış olucak ben çok tatlı desenli pazen kundakta da alıcam onlar Harika birşey
Benim oğlumdan duruyor banyo filesi ama ilk iki ay kullanacağımı sanmıyorum eşim sıcak suyun içinde tutuyor ben yıkıyorum üşür yoksa birde kış ayı bol gazla uğraşmayalım hemde onlar jakuzi keyfi yapsın sıcak sıcak

Reçel yaptım sadece acı sos ve menemen yapıcam balkonumda barbekü var azıcık kapya közlemeyi düşünüyorum çok seviyorum

Kışında o kadar kullanır mıyız peki canım az önce arkadaş puseti örteriz dedi mesela ben onu düşünmemiştim.
Banyo için listeye yazdım fileyi de. Herşey çok pahalı zaten ya tek seferde alırım diyordum ama mümkün değil gibi

Listeye ekleyecem canım teşekkür ederim
Kundak olarak bende Instagram da bir sayfada beğendim çok hoşuma gitti bulamadım resmini atacaktım

Reçel yaptım sadece acı sos ve menemen yapıcam balkonumda barbekü var azıcık kapya közlemeyi düşünüyorum çok seviyorum
Yap yap fiyatlar da yükselmeye başladı kalya yi bende barbekü de yaptım bide baş biberi çektim sulu olarak buzluğa attım kısır veya bulgur köftelerinde özellikle salça yerine daha güzel oluyor

• 10lu Hastane Çıkışı (1adet)
  • 5li Hastane Çıkışı (1adet)
  • 0-3 ay çıtçıtlı body (4 adet)
  • 3-6 ay çıtçıtlı body (6 adet)
  • 6-9 ay çıtçıtlı body (5 adet)
  • 0-3 ay Patikli alt ( 4 adet)
  • 3-6 ay Patikli alt (5 adet)
  • 2 adet Eldiven
  • 2 adet Şapka
  • 5 adet penye önlük
  • 1 adet iç zıbın seti
  • 0-3 ay alt üst takım (4 adet)
  • 3-6 ay alt üst takım ( 6 adet )
  • 6-9 ay alt üst takım ( 3 adet)
  • 12 adet agız mendili
  • 3-6 ay tulum (isteğe baglı - 2 adet)
  • 10 adet çorap
  • 1 adet penye battaniye
  • 1 adet Peluş bataniye
  • 1 adet Müslin battaniye (bebek altına sermek yada puset örtmek için kullanılabilir. Hatta emzirirken bile kullanılır)
  • 1 adet Pazen Battaniye
  • 2 adet nevresim takımı
  • Bebek yorganı ve yastıgı (1 adet)
  • yan yatırma yastıgı
  • 1 adet yastıklı alt açma minderi
  • Not : (0 -3 ay takımları 1 ay giyebiliyor. 3-6 ayı 5.ayına kadar giyebiliyor.) Kafanıza göre arttırıp azaltabilirsiniz..
  • Dışarı çıkarken giydirmek için kalın tulum veya kundak

Son düzenleme:
Yap yap fiyatlar da yükselmeye başladı kalya yi bende barbekü de yaptım bide baş biberi çektim sulu olarak buzluğa attım kısır veya bulgur köftelerinde özellikle salça yerine daha güzel oluyor
Evet hem çürüğe hem pahalıya kalmamak lazım elimde olsa salçada yaparım bilsem ama nerde bu yaramaz oğluşla

Evet hem çürüğe hem pahalıya kalmamak lazım elimde olsa salçada yaparım bilsem ama nerde bu yaramaz oğluşla
Yok canım salça bize şuan fazla gelir biz paşa paşa normal kışlık hazırlıkları yapalım yeter gerçi ben bebekten çok korkup herşeyden daha fazla yapıp koyasım geliyor

Arkadaşlar diş için kehribar kolye, bileklik diyorsunuz fakat bununla ilgili bilimsel bir dayanak yok. Ben inanmıyorum tabi ki şahsi fikrim. Ayrıca bebeğe takı, kolye takmak çok sakıncalı. Yutabilir, batabilir.

Arkadaşlar diş için kehribar kolye, bileklik diyorsunuz fakat bununla ilgili bilimsel bir dayanak yok. Ben inanmıyorum tabi ki şahsi fikrim. Ayrıca bebeğe takı, kolye takmak çok sakıncalı. Yutabilir, batabilir.
batması mümkün değil oval zaten kehribarlar bebeğin güvenliği açısından da tek tek aralarına düğüm atılıyor. Kızımda 1 yaşından sonra kullandım ben. 3.5 yaşına kadar agzına bile almadı ama muhakkak agzına alabilecek çocuklarda vardır. Ben yaşamadım :) Doğal taşlara inanıyorum ben. Faydasını gördüm.

Tam liste yapıp paylaştım konu olarak burda aralarda kalacaktı. Aralık Anneleri kısmobda var arkadaşlar.

Kızlar ya bir haftadır filan bazen bebeğimin tekmelerini vajinamda hissediyorum . Tekme attığı zaman vajinamda balon patlıyor gibi oluyor . Doktora gitmeme 15 gün var daha sizde de oluyor mu acaba
Ne demek istediğinizi çook iyi anlıyorum. Tekmeler sanki orada yankı buluyor. Çok ilginç. Hoşlanmıyorum ama oluyor napalım :) sanırım ayakları aşağıda olunca öyle oluyor. Bence normal çünkü bana epeydir oluyor ve kontrolüm geçen haftaydı gayet de yolundaydı her bişey.:)

Evet ya itiraf ediyorum kötü bir his oluyor sevmiyorum balon patlıyor sanki

Kesinlikle size katılıyorum.benim arkadaşım çocuğunda kullandı ne bir salya nede bir ağrı sızı yaşadı dişten dolayı.dogal tas olan kehribar araştırırsanız birçok faydası var.ben taşların enerjisine inanıyorum herşey bilimsel verilere dayandirilamaz zaten.sonucta herşey bir enerji:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…