- 16 Ekim 2019
- 1.347
- 3.291
- 53
SelamKızlar bugün kontrole gittim çatı muayenesi oldum doktor sezaryen öneriyor çatım dar mış 29 kasıma gün verdi doğum için Kasım annesi olucam galiba
Amin canimMerhaba kızlar dün akşam üzeri belden başlayıp kasıklara vuran ve karnımı komple saran bir ağrı ile sabahı sabah etti tabi sabah kendimi doktorda buldum .
Ultrasonda bakıldı bir sıkıntı yok herşey yolunda 37+3 günlük olmamız gerekirken öncesinde yazmıştım baş bölgesi 3 hafta karın bölgeside 2 hafta önden gidiyor iri bir bebek 3.600 kg ve 49 cm boyumuz var ve 40. Haftayada hayli var ilk doğumum normaldi buda eğer 4 kg gecer ise sezeryan olur dedi riske atamayız ki bende riske atmak istemiyorum hayırlısı dedim .
Nst ve alttan muayenemde yapıldı bir sıkıntı yok çok şükür bugun biraz daha iyiyim hastaneden geldiğimde kendime geldim biraz 2.5 yaşında da bir kızım olduğu için pek dinlenemiyorum. Normal olarak bende durumlar böyle dualarınızda eksik etmeyin insallah haftaya cumartesi gününe kadar aksi bir durum olmaz ise lekelenme,su,sancı ve hareketlerinde yavaşlama görüşelim dedi sanırım o zaman karar verilir tekrardan diye düşünüyorum bende . Hepimizin hakkında hayırlı doğumlar olsun Sağlık sıhhat ile kavuşalım yavrularımıza.
Bende korkarak gittim biraz acıyı eliyle yapıyor muayeneye ama nekadar korkarsan o kadar canın yanıyor rahat olmaya çalış kasılmaAyy cok heyecanlı saglikla kucagina alirsin insallahben daha cati muayenesi olmadim benimde p.tesi kontorlm var yapar herhlde . Normal dogum istyrm. Cok tedirginim muayene sırasinda korktn mu agri oldu mu ?
Teşekkür ederim evet zamanı geldiği için yaptı doğumu planlamak içinSelam
Çatı muayenesini zamanı geldiği için mi yaptı
Biz de 37 ye girdik de
Hayırlı olsun kasım ayı :)
Nasıl geçti pekiTeşekkür ederim evet zamanı geldiği için yaptı doğumu planlamak için
Arkadaşlar bende de bu hareketler oluyo bazen canımı yaktığı oluyo geriliyomuş gibi böyle hani karın sertleşmesi böyle birşey mi? Bebek hareketleri mi kasılma mı nasıl ayırt edicez?Hayır etmiyordu ama ben onu hep totosunu dayadığına yorumluyordum
Bende aynı şekilde gerginlik oluyor karnım bşr taraftan yırtılacak gibi ama bebek hareketi galiba. Kasılma daha farklıdır sanırımArkadaşlar bende de bu hareketler oluyo bazen canımı yaktığı oluyo geriliyomuş gibi böyle hani karın sertleşmesi böyle birşey mi? Bebek hareketleri mi kasılma mı nasıl ayırt edicez?
Yani bence bebek hareketi çünkü diğer arkadaşların anlattığı gibi kramp gibi giren ağrılarım da oluyor geceleri canımı yakan. Ama o karnın bi tarafının çıkıntı olması bebegın germesi benceArkadaşlar bende de bu hareketler oluyo bazen canımı yaktığı oluyo geriliyomuş gibi böyle hani karın sertleşmesi böyle birşey mi? Bebek hareketleri mi kasılma mı nasıl ayırt edicez?
Amin canimbenimde seninle aynı haftalarımız.bizimde geçen hafta hep 1 hafta önden gidiyordu bebeğim bu haftaki kontrolde 37+1de 3316gr geldi.bas haftasıyla uyumlu geldi.onceden doktorumuz bebek iri riskli olur normal diyordu bu hafta normalde olabilir sezeryanda bunu daha bilemeyiz dedi.birde beni hemoroid cıktı canımı çok yakıyor normal doğumla ikinmayla daha çok çıkabilir dedi.cok korkuyorum ya aklım allak bullak
Hayir hareket gibi degil bu kramp gibiPeki bebeğin hareketi gibi miydi yoksa daha mı farklı oldu ?
Ay cok sagolun ya gercekten cok aciklayici olmus kasilma olayi. Aynen oyle oluyor anlattiginiz demek ki kasilmaymis bi saat onceydi sanirim dedgnizi yasadim sayenizde anladim Allah razi olsunÇatı muayenesi olmuş olacak arkadaşlar bırakın bebeğiniz nezaman doğacağına kendi karar versin çatı dar bile olsa doktorların kendi planı ve rahatı İçin bebek için sayısız faydası olan sancıdan mahrum etmesine izin vermeyin. Doğum başladıktan sonra sezeryan olmak daha olumlu bebek için ben buradaki doktorların ve Doğum eğitmenlerinin söylediklerini söylüyorum
Bu arada kasılma ve bebek hareketi nasıl ayırt edilir demişsiniz bebek poposunu saniyelik ittirip ger bırakır kasılma 10 sn kadar sürer en az oda aynı bebek ittiriyor gibi olur bir bölge sertleşir toplanır ve yavaş yavaş açılır çok basit birşey olduğu İçin kasılma bu olamaz dersiniz ama okadar basit zaten yalancı kasılmalar bunlar zorlayıcı bir yönü yok
Yenidoğan çok üşür yani ben Mart’ta Doğum yaptım oğluma altta uzun kollu zıbın ikitane patikli alt birde üst giydirdim bir penye bir triko battaniye sardım hemşire geldi bebek üşümüş bir kat daha giydirin dedi gerçektende üşüyordu doktorum bile bebek çıkacağı an ameliyathaneyi fırın gibi yaptı taki bebek gidene kadar. Ben yine patikli alt üstüne hastane çıkışının kruvaze üstü oluyor ince ya onlardan uzun kollu zıbın ve birtane pamuk tulum bırakıcam kalın battaniye müslin battaniye kalın çorap yeterli daha inçe giydirmem odayı aşırı sıcak istemem çünkü ozaman pis koku oluyo havasız oluyo gelip gidenede eziyetçok haklısınız,normal doğumu yapabilirsek ne mutlu.kısmet..
ben çok heyecanlıyım artık nedense. çantamı da hala tamamlayamadım. 3-4 takım bebek için kıyafet; bu takımın içinde üst badisi+alti+çorabı+şapkası+önlüğü. ama içine çıtçıtlı zıbını kalın askı mı,kısa kol mu,uzun kol mu koymalıyım onu bilemedim. aralıgın 20si gözüküyor doğum.uzun kollu zıbının üstüne badisini giyince sıcak basar mı bilemedim kafamda deli sorular. hastane ve ev 25 derecenin altında olmayacaktır yine de.10lı hastane çıkışı almadım henüz isimli olsun diye erteledim.hala bakınıyorum.
Ağrıdan ziyade insan geriliyor biri şeyini kurcalarkenAyy cok heyecanlı saglikla kucagina alirsin insallahben daha cati muayenesi olmadim benimde p.tesi kontorlm var yapar herhlde . Normal dogum istyrm. Cok tedirginim muayene sırasinda korktn mu agri oldu mu ?
Ağrıdan ziyade insan geriliyor biri şeyini kurcalarkenbenim doktor erkek çok kasıldım .inşallah daha rahat olabilirim bundan sonra
Az kaldı inşaynen ya,bir de diyor gevse rahatla. Nasil mümkün olsun hocam diye bagirasim geliyor.bugun kasik agrisiyla uyandim,cok ittiriyor kendini. Hadi hayirlisi artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?