• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kızlar artık ek gıdayı konuşuyoruz hangi yöntem içinize siniyor klasik yöntem mi blw mi yani çok rahat biri değişirim eline versem boğazına kaçar diye panik yaparım tecrübeli arkadaşlar yada bu konuda fikri olanlar artı eksisi ile ne öneriyorsın blw Başlayınca bırakmamak lazımmış etrafı üstünü başını dökse yeme eylemi bitene kadar temizlememek lazımmış vs ama motor becerileri vs için çok iyiymiş diğer püreli ve kendimizin yedirdiği yöntemi çok okumadım ama ben ne yapacağımı bilmiyorum
Cnım başta ben yedircem blv çin en erken 8 ay dedi doktorumuz yani videoda öyle gördüm bizim doktoru izlesene çok güzel anlatıyo fikir olur

Doktordan doktorada farkediyo bizimkide ısrarla pastörize diyo😂ısısını bi ayarlayabilsem şimdi günlük sütten yaptım makinesi vardı koydum bakalım nasıl olacak😊
Isısını nıye ayarlamak gerekıyor kı attıgınızı bende ızledık ılk defa goruyorum bu doktoru ama konusması cok hosuma gıttı guzel anlatıyor sutun ısısını yada pastoruze olması brusella dedıgı hastalık ıcın mı benımde kafam karıstı sımdı bende yogurtla baslayacaktım

Isısını nıye ayarlamak gerekıyor kı attıgınızı bende ızledık ılk defa goruyorum bu doktoru ama konusması cok hosuma gıttı guzel anlatıyor sutun ısısını yada pastoruze olması brusella dedıgı hastalık ıcın mı benımde kafam karıstı sımdı bende yogurtla baslayacaktım
Açık sutun kötu bakterlerı yok olması için kaynadıktan sonra 31 dk daha kaynatmak lazım. Erdemöner var instada her 5dk bi bakteri ölçümü yaptı 30. Dk sıfırlandı. Ama yararlı bakteriler de ölüyordur o ara. Ben de oastorizde taraftarıyım. 30 dk kaynattum sutun yarısı uçtu;)

Bence ikiside ikisini uygulayan cogu arkadasim var cok guzel besleniyorlardi bebekleri kendileri karinlarini doyurabikiyordu ben tek klasik gittim pismanim keske eline de verseydim 🤷‍♀️
Ya geçen okuduğum haberden sonra tedirginim ben de 8 aylık çocuğu sökük borusuna kaçmıştı salatalık🙄üstelik 13 yok beklemişler çok çok üzüldüm ve korktum ya

Açık sutun kötu bakterlerı yok olması için kaynadıktan sonra 31 dk daha kaynatmak lazım. Erdemöner var instada her 5dk bi bakteri ölçümü yaptı 30. Dk sıfırlandı. Ama yararlı bakteriler de ölüyordur o ara. Ben de oastorizde taraftarıyım. 30 dk kaynattum sutun yarısı uçtu:KK66:
Pekı o hazır sutlerın ne kadar faydası vardır kı ofa tartısılmaz mı

Ya geçen okuduğum haberden sonra tedirginim ben de 8 aylık çocuğu sökük borusuna kaçmıştı salatalık🙄üstelik 13 yok beklemişler çok çok üzüldüm ve korktum ya
Bebeğe çiğnemeyi öğretmeden çiğ şey verirsen takılması çok olası. Blw de bile ki çiğnemeyi ilk günden öğretir salatalık direkt verilmez. Belli bir aydan sonra sert kenarları alınır çekirdekli o iç yumuşak kısmı verilir. Çiğ havuç diş kaşımak için bile verilmez.

Bir yandan da her an soluk borumuza bir şey kaçabilir 7-8 yada 13 yaşında falan fındık fıstık kaçıp engelli kalan çok insan var. Allah korusun, evlerden ırak. İlk yardım bilip, serin kanlı olup, gözümüzü çocuktan ayırmıcaz, ötesi kader artık.

Bu arada ben de bu sefer klasik ağırlıklı blw gitmek istiyorum. Belki günde 1 öğün eline verip diğer öğünler ben yediririm. Dengeyi kurabilirsem. Büyüğü sulu yemek yemediği için hala (salça domates karşıtı) bunda ilk hedefim yemek yedirebilmek olacak ;)

Ben yoğurt yaparken yapamıyorum ısı onun için bahsetmiştim😂brucella için pastörize ve ben bu dr güveniyorum şuana kadar gereksizne ilaç ne tavsiye verdi yard doc dr hacettepe mezunu aynı zamanda bağışıklık üzerine yapıyomuş doktorasını

Kızlar artık ek gıdayı konuşuyoruz hangi yöntem içinize siniyor klasik yöntem mi blw mi yani çok rahat biri değişirim eline versem boğazına kaçar diye panik yaparım tecrübeli arkadaşlar yada bu konuda fikri olanlar artı eksisi ile ne öneriyorsın blw Başlayınca bırakmamak lazımmış etrafı üstünü başını dökse yeme eylemi bitene kadar temizlememek lazımmış vs ama motor becerileri vs için çok iyiymiş diğer püreli ve kendimizin yedirdiği yöntemi çok okumadım ama ben ne yapacağımı bilmiyorum
Ben klasik gidicem sanırım blw ye sabredemem gibi ben bir de denizbenimadim denizbenimadim ın dediği gibi o haber iyice korkuttu. 5 ayı doldurunca tadımlara başlayacağım ben de inşallah

Ben yoğurt yaparken yapamıyorum ısı onun için bahsetmiştim😂brucella için pastörize ve ben bu dr güveniyorum şuana kadar gereksizne ilaç ne tavsiye verdi yard doc dr hacettepe mezunu aynı zamanda bağışıklık üzerine yapıyomuş doktorasını
Ben parmagımla bakıyorum annemden ogrendım bunuda eger elını katınca parmagını yakmıyorsa ve ılıksa cok guzel tutuyor benım yogurdum hep hazır satılan tava yogurtları gıbı olur oyle tutar yanı

Ben parmagımla bakıyorum annemden ogrendım bunuda eger elını katınca parmagını yakmıyorsa ve ılıksa cok guzel tutuyor benım yogurdum hep hazır satılan tava yogurtları gıbı olur oyle tutar yanı
Yani bugün denedim parmağımı içinde tuttum 5 6 saniye aman aman sıcak değildi bakalım nasıl olacak 😂

Nıye karsısınız kı 😊 faydasız mı sızce
Hem laktoz hassasiyetim var. Hem tadını sevmiyorum.
Faydası tartışılır. Diyorlar ya ineğin sütünü ineğin yavrusu içsin ;) ben biraz o görüşe yakınım, sütün sek halinin faydalı olduğunu düşünmüyorum ama bu şahşi fikrim.

Hem laktoz hassasiyetim var. Hem tadını sevmiyorum.
Faydası tartışılır. Diyorlar ya ineğin sütünü ineğin yavrusu içsin :KK66: ben biraz o görüşe yakınım, sütün sek halinin faydalı olduğunu düşünmüyorum ama bu şahşi fikrim.
Anladım canım tabıkı herkesın dusuncesı farklı 👍🏻

Boyu mu uzun canım ondan da olabilir. Bende benimkinden alerjiden şüpheleniyorum ama öyle egzama döküntü kanlı kaka vs yok mukus bizde de oluyor ama tek basına belirti değil o. Ben ek gıda da veriyorum yavas yavas yoğurt vs alerji olsa cosardı egzama vs bilemedim bende
Boyunun da yeterince uzamadığını söyledi doktor maalesef. Bir videoda alerji belirtilerinin her çocukta farklı olduğunu, bazılarında çok hafif görüldüğünü söylüyordu. Bizimkinde mukuslu kaka ve hırıltı var sadece. Bayramdan sonra test yaptıracağım ben ya kafama göre olmuyor böyle

Boyunun da yeterince uzamadığını söyledi doktor maalesef. Bir videoda alerji belirtilerinin her çocukta farklı olduğunu, bazılarında çok hafif görüldüğünü söylüyordu. Bizimkinde mukuslu kaka ve hırıltı var sadece. Bayramdan sonra test yaptıracağım ben ya kafama göre olmuyor böyle
Haklısın canım bi göster ben de göstereceğim isteyeceğim test. Ek gıdaya da başlıyoruz emin olalım.

Hangi doktor canım. Ben de yeni doktor arayısındayım

Back
X