Sütün emzirdikce gelecek bol sivi almaya dikkat et baş agrina da iyi gelirYa bide ben sürekli agliyorumcok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.
Sutum cok az bir gogsumde var, basim cok agriyor ayaga kalkp bebegimin mamasini bile yediremiyorumbebegime yetemedigimi dusunuyorum. Annem bizde kaliyor kadincagiz yemek-camasir-bebek herseye kosturuyor ama yinede annemin her hareketi gozume batyor bebegimi resmen ondan kiskanyor gbiyim. Bebegime oglum diyor sürekli mamasini veriyor gazini cikariyor altni degistiriyor uyutuyor uyaninca benden önce kosuyor altni degistircem dedm becerebilcek misin dedi cok kinlendim krldm. Daha bisuru sey hic iyi hissetmiyorum kendmi cok mutsuzum
Valla dedigim gibi ilk kez duydum. 2017 ekim anneleri ardi ardina dogurduk hic boyle birşey duymadigimiz gibi herkes hergun yıkadı. Her ay duzenli doktoru kontrolune gittik. Hicbirimizin doktoru boyle birşey demedi. Cildi kuru oluyor yaglarla masaj yapiyorsun. Benim kizinda konak olmadi. Bir donem cok azcik oldu oda kisa sürede gecti. Bilmiyorum bana mantikli gelmiyor.
Gözünüz aydın canim. Sağlıkla büyütünTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Biri 1870 dogeri 2270 dogdular.
Ciger gelisimleri guzel.
Uguru yanima verdiler.Emre kuvozde.Kilo almadan cikis yok
Dikisler yavas yavas agrimaya basladi.
Kafami biraz toparlayip yine yazarim kizlar
Kış bebegi hergün yıkanmiyor. Ben gun aşırı yıkardım. Havalar iyice soğuduğunda haftada 2 yada 3 kez. Kirlenmiyor diyorsunuz ama kirleniyorlar. Ozellikle kusan bir bebek olsa 2 gunde kokuyorlar. O yuzden en iyisi susmak. Yasayarak herkes kendi görsünZaten bebekler kirlenmiyormus bende tam bilmiyorum ama oyle arastirdim biraz iste
O yuzden en guzel annemizi dinlemek. Ben kimseyi dinlemedim. Sadece annemi dinledim. Yasayarak ogrendim.sürekli bir şeyler çıkıyor ya. Şundan iki sene önce çocukla uyumayın bireyselliği zedelenir diye bas bas bağırıyorlardı, şimdi güvenli bağlanma bilmem ne 4 yaşına kadar çocuk anne baba odasında olmalı diyorlar.İyice endüstriye, para kapısına döndüğü İçin ben biraz tiksindim açıkçası. Hayır dedikleri birbirini tutsa deriz ki uzman bunlar, söz dinlemek lazım.Sömürecek konu kalmadıkça kendi dediklerinin tersini moda yapıyorlar
Aman canim iyi olsun yeterki . düsen göbeği vermedi mi hastane veriliyor diye biliyorum.Ben göbek bagimizi goremedim eymenlekuvozdeyken düştü.. Eve gelince kabuklu mu desem siyah bisey vardi.. Ertesi gun icine girdi o da.. Göbek bagi nasil bisey goremedm yani
Acilma varmiydi sunni sansidan once
gözün aydin canm Allah anali babalı büyütsün. emrede kilo alip yanina gelir bir an once inslah. gene iyiler masallah ya kiloları ikizlerin biri kucuk olur derler:)Tum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
sanci yok şükür canm :) sadece cok isim var ve yoruldum baya bir yol yürüdüm hemde yokuş eve geldigimde adım atamaz olmuştumAspirin kullanıyodum onu kesti yarın magnezyumu tekrar sorarım ne biliyim hiç birakasim gelmiyo onu
Daha erken senin için ama öyle oluyo insan bazen tamam doğum baslicak galiba diyo ama genelde yalancı çıkıyo işte. Başkalarına böyle söylemek bana da kolay geliyo ama insan kendi yaşayınca yine diğeri değildi ama bu sefer doğru sinyal diyo
Kız bunun için hiç morelini bozma. Ne güzel hemşireler güzel bakmış ki hemen düşmüş. Bana sanki bebeğin canı sürekli yanacakmis gibi geliyo düşene kadar
İlk Ekim meleklerimiz hoş geldiler. Morel bozmak tedirgin olmak stresli olmak yok.meleginize yapacağınız en güzel şey bu . Emre bey de en kısa zamanda toparlanır sen şimdilik uğur beyin kokusunu içine çek ve ben ana kraliceyim diye arkana yaslan saglikla sıhhatle buyusunler
Inşallahcanm sen dogum hikayesi okuma bence korkutur bu seni dahada.Insallah hersey rast gider vakit yaklastikca korkuyorum ne yasiyacagimizi bilmemek
Sonuçta amacı yardım etmek canım ama bu senin yetersiz hissetmene bu duygulara girmene sebep oluyorsa sakince tatlı dille bebeğin bakımını kendim yapmaya çalışayım hep yanımda olamayacağın için benim de yavaş yavaş öğrenmem lazım bebeğin bakımını bana bırak yapamadığım yerde senden yardım isterim desen nasıl olur canım ben şimdiden diyorum kimse bebeğin bakımına yardım etmesin kendim bakacağım ev işlerinde yardıma ihtiyacım var diye açıkça söylüyorum yoksa onlar gittiğinde yapamamak daha çok üzer strese sokar beni asıl ozaman yetersiz hissederim diye düşünüyorum yapamadığım yerde tabiki yardım isterim zaten
En son sağlık ocağına gittigimde bebegin doğduğu gunden sonraki 5. Gun topuk kani için gel dedi.ilkini hastahanede alıyorlarmış sinra 5.gun sağlık ocağı istiyor , 5 günlük olacak diyince hatırlatayım dedim.Benim dr da yikama dedi. Gobek icin solusyon verdi onu kullan gunde iki kere dedi. Kuru ve temiz olsun gobek cevresi dedi. Dusunce banyo yaptircaz dedi. Yarn ilk kontrolumuz var 5 gunluk olmus olacak minigim
Ya bide ben sürekli agliyorumcok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.
Sutum cok az bir gogsumde var, basim cok agriyor ayaga kalkp bebegimin mamasini bile yediremiyorumbebegime yetemedigimi dusunuyorum. Annem bizde kaliyor kadincagiz yemek-camasir-bebek herseye kosturuyor ama yinede annemin her hareketi gozume batyor bebegimi resmen ondan kiskanyor gbiyim. Bebegime oglum diyor sürekli mamasini veriyor gazini cikariyor altni degistiriyor uyutuyor uyaninca benden önce kosuyor altni degistircem dedm becerebilcek misin dedi cok kinlendim krldm. Daha bisuru sey hic iyi hissetmiyorum kendmi cok mutsuzum
aslinda bizdede suç herseyi dinliyoruz oysa gerek yok çocuğun ihtiyacı olan şeye gore hareket etsek yeter o zaten derdini anlatıyor. kimi uzmana bakarsan asker yetiştir diyor kimide çocuğun kölesi ol arasını bulmak gereksürekli bir şeyler çıkıyor ya. Şundan iki sene önce çocukla uyumayın bireyselliği zedelenir diye bas bas bağırıyorlardı, şimdi güvenli bağlanma bilmem ne 4 yaşına kadar çocuk anne baba odasında olmalı diyorlar.İyice endüstriye, para kapısına döndüğü İçin ben biraz tiksindim açıkçası. Hayır dedikleri birbirini tutsa deriz ki uzman bunlar, söz dinlemek lazım.Sömürecek konu kalmadıkça kendi dediklerinin tersini moda yapıyorlar
Maşallah yuruyebiliyorsun, dün değişim yapmam lazımdı araba ile avm ye gittim 3 dk sonra çıktım karnim kasıldı belim agirdi geri çıktımsanci yok şükür canm :) sadece cok isim var ve yoruldum baya bir yol yürüdüm hemde yokuş eve geldigimde adım atamaz olmuştum
Yarina %70 i geçecek ve inanamiyacaksin.1 günde çok farkedecek.ilk kalkmada yere değil karsiya bak yoksa tansiyonun düşer.ilk yürüme sonrasi ne kadar çok kalkip yürürsen o kadar daha iyi hissedeceksin.Kizlar ,agrim sizim gecince hepsini okucam ama baya agri var gerci 6 -7 saat oldu cikali3.agri kesici.1 saat sonra yurutucekler ama nasil yururum bilmiyorum.Yarina hafifler insallah
Maşallah yuruyebiliyorsun, dün değişim yapmam lazımdı araba ile avm ye gittim 3 dk sonra çıktım karnim kasıldı belim agirdi geri çıktım. yemedi daha faxla kalmak işimide halletmedim aman kalsin dedim ciktim geldim.10 dk yürüsem ooo yürüyüş yaptım derim de oda yok.
Gözün aydınTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
yarim saat yürümüşümdr en asagi . bu kez asiri olduMaşallah yuruyebiliyorsun, dün değişim yapmam lazımdı araba ile avm ye gittim 3 dk sonra çıktım karnim kasıldı belim agirdi geri çıktım. yemedi daha faxla kalmak işimide halletmedim aman kalsin dedim ciktim geldim.10 dk yürüsem ooo yürüyüş yaptım derim de oda yok.
6000 adım için yarım saat 49 dak. yürümen yeterli canım. Ben bazen abartıyorum 7-8 km 12000 adım atıyorumyarim saat yürümüşümdr en asagi . bu kez asiri oldutlfona baktm 1200 adim diyor sayamadı herlde yoksa millet 6000 adımı nasl yapıyor ya 2 saat yürüyor herlde . bundan sonra yürürüm insalh günlük 15 dk da olsa.
Ertesi güne hafifliyor. Yürümeye başlayınca azalıyor ağrı.ilk gün akşam yürüttüler, İkinci gün gayet rahat tek yürümeye başladım bende. İlk gün ki ağrı kalmıyor emin olKizlar ,agrim sizim gecince hepsini okucam ama baya agri var gerci 6 -7 saat oldu cikali3.agri kesici.1 saat sonra yurutucekler ama nasil yururum bilmiyorum.Yarina hafifler insallah
Hayırlı uğurlu olsun canimmm ilk ekim melekleri rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsinTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?