2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bnde hamileyken canim tatli hic istemiodu.. Simdi cok istiyo.. Bnde 12 kilo verdm toplamda.. Tekrar almak istemiyorum.. Bnde cok cekiniyorum bisey yerken
Sen çekinme berikko benim ilk lohusalığım çok stresliydi. Sütüm çok gitti, korkudan yedim durdum ve şeklim kaymıştı:/
Abartılmadığı sürece dert değil bence, emzirmek zaten çok kalori yaktırıyor.

Masallah canim. Allah anali babali buyutsun.

Her doktor farklı birşey uyguluyor demekki .

Ya bas agrim hala devam ediyor bebegimle ilgilenemiyorum ona üzülüyorum. Kahveyi de suyu da artirayim bari doktor bir hafta kadar surer dedi. Agri kesici igne boynuma agri kesici krem suruyorum. Ama daha duzelmedi surekli yatma hissi oluyir kalkinca kafami tutamiyorm.
Öncelikle canım hayırlı olsun bebişin. Çok geçmiş olsun nasıl oldun ağrın azaldımı biraz .

Sütüm de göğsümün birinden geliyo ama cok az geliyor mama veriyoruz.

Biz de yıkayacaktık, dün doktorum kesinlikle yıkama dedi. Göbek bağının düşmesini bekleyeceğiz.
Benim dr da yikama dedi. Gobek icin solusyon verdi onu kullan gunde iki kere dedi. Kuru ve temiz olsun gobek cevresi dedi. Dusunce banyo yaptircaz dedi. Yarn ilk kontrolumuz var 5 gunluk olmus olacak minigim

Ya bide ben sürekli agliyorum cok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.

Sutum cok az bir gogsumde var, basim cok agriyor ayaga kalkp bebegimin mamasini bile yediremiyorum bebegime yetemedigimi dusunuyorum. Annem bizde kaliyor kadincagiz yemek-camasir-bebek herseye kosturuyor ama yinede annemin her hareketi gozume batyor bebegimi resmen ondan kiskanyor gbiyim. Bebegime oglum diyor sürekli mamasini veriyor gazini cikariyor altni degistiriyor uyutuyor uyaninca benden önce kosuyor altni degistircem dedm becerebilcek misin dedi cok kinlendim krldm. Daha bisuru sey hic iyi hissetmiyorum kendmi cok mutsuzum

Gözün aydın, çabucak toparlar inşallah. Hep birlikte eve dönersiniz

İlk doğumumda bende de olmuştu bu. Ama emin ol sana yardımcı oluyor. İkinci de ne büyük nimet diyorsun

Ağrı kesici kremin bebeğe bir zararı yoktur değil mi?
Bol bol masaj yap elinle o bölgeye, sıcak tut. Kafeini bol tüket. Benim bir haftaya kalmadı, üç güne geçti, senin de geçer umarım.

Ben de ilk doğumda annemi üzmüştüm
Aman dikkat et sen, yazık kadına. Ne büyük bir nimet onun yardımı. Dışarı çıkıp hava alma imkanın var mı? Balkona çıksan o bile yeter. İşlerin ucundan tut biraz, kendine bi meşguliyet falan bul..bilemedim yaaa daha be desem, anneni kırma ama yazık

Magnezyumu kesmen gerekıyor dıye bılıyorum . Doktoruna danıstın mı ?
Ben kullanmadım ama 35. hafta da doktorum hatırlatma yapmıştı kullanıyorsan bırak dıye
Aspirin kullanıyodum onu kesti yarın magnezyumu tekrar sorarım ne biliyim hiç birakasim gelmiyo onu
kizlar bn bugün doğurmazsam 40 a kadar tasirim heralde
Daha erken senin için ama öyle oluyo insan bazen tamam doğum baslicak galiba diyo ama genelde yalancı çıkıyo işte. Başkalarına böyle söylemek bana da kolay geliyo ama insan kendi yaşayınca yine diğeri değildi ama bu sefer doğru sinyal diyo
Ben göbek bagimizi goremedim eymenle kuvozdeyken düştü.. Eve gelince kabuklu mu desem siyah bisey vardi.. Ertesi gun icine girdi o da.. Göbek bagi nasil bisey goremedm yani
Kız bunun için hiç morelini bozma. Ne güzel hemşireler güzel bakmış ki hemen düşmüş. Bana sanki bebeğin canı sürekli yanacakmis gibi geliyo düşene kadar
İlk Ekim meleklerimiz hoş geldiler. Morel bozmak tedirgin olmak stresli olmak yok.meleginize yapacağınız en güzel şey bu . Emre bey de en kısa zamanda toparlanır sen şimdilik uğur beyin kokusunu içine çek ve ben ana kraliceyim diye arkana yaslan saglikla sıhhatle buyusunler

Insallah hersey rast gider vakit yaklastikca korkuyorum ne yasiyacagimizi bilmemek

Gözünüz aydin allah saglikla buyutmeni nasip etsin Emre de cabucak kilo alir evinize gidersiniz insallah

Kizlar yikama konusunda yazmissiniz
Biz oglumda hastanede 3 gun kaldik burda 3gunden once cikarmiyorlar bi ilk gun yikamadilar kalan 2 gunde de yikadilar eve gelen bakici hemsirede hergun yikamak istedi ben yine 2 gune bir yikattim ki gobegi falan düşmemişti daha,her banyoda sampuan kullandik,sonrasında da losyonladik, göbeğini de iyice kurulayip saf alkol sürüyorduk 5.gunu düşmüştü o da
Yatirma konusunda bana sirt üstü yatır basini saga yada sola cevir dediler, ben yan yatirdigimda da iki tarafindan destekleyerek yatiriyordum dönemiyordu öylelikle

Sonuçta amacı yardım etmek canım ama bu senin yetersiz hissetmene bu duygulara girmene sebep oluyorsa sakince tatlı dille bebeğin bakımını kendim yapmaya çalışayım hep yanımda olamayacağın için benim de yavaş yavaş öğrenmem lazım bebeğin bakımını bana bırak yapamadığım yerde senden yardım isterim desen nasıl olur canım ben şimdiden diyorum kimse bebeğin bakımına yardım etmesin kendim bakacağım ev işlerinde yardıma ihtiyacım var diye açıkça söylüyorum yoksa onlar gittiğinde yapamamak daha çok üzer strese sokar beni asıl ozaman yetersiz hissederim diye düşünüyorum yapamadığım yerde tabiki yardım isterim zaten

Gözünaydın canım
Emre de biran önce alır kilo gelir kardeşinin yanına

Ben de şimdiden söylüyorum bebeğime ben bakarım diye siz ben tuvalete girerken ,duş alırken falan ilgilenin yeter . Gerçekten evi temizlesinler yemek yapsınlar vs yeter çünkü onlar gidince eşim de yapıyo onları Allah nasip eder gücüm kuvvetim yerinde olursa kimseden bi beklentim yok ama hamilelik psikolojisi degisikmis. Ben çok sakin bi insanım ama şu son iki haftadır aşırı gergin ,sınırlı ve alıngan bi insan haline geldim. Bunun farkındayım ve engel olamıyorum .kendi kendime kızıyorum annem ve babam yanımda onları da kırmak istemiyorum ama henüz doğurmadan lohusa oldum galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…