Sen çekinme berikkoBnde hamileyken canim tatli hic istemiodu.. Simdi cok istiyo.. Bnde 12 kilo verdm toplamda.. Tekrar almak istemiyorum.. Bnde cok cekiniyorum bisey yerken
Tum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Biri 1870 dogeri 2270 dogdular.
Ciger gelisimleri guzel.
Uguru yanima verdiler.Emre kuvozde.Kilo almadan cikis yok
Dikisler yavas yavas agrimaya basladi.
Kafami biraz toparlayip yine yazarim kizlar
Her doktor farklı birşey uyguluyor demekki .37+0 da kontrolde magnezyuma doğuma kadar devam et kesme çok kasilman olursa günde 2 ye cikart dedi hatta.
Jonshons kullanmıştım şimdi icerikte yenilenmiş yine jonshons aldım.
Alıntı yapmistim ama o arada yazmissin zaten ilk aylar ısıtıcı önünde yikamakta fayda var.
Havalar soguyunca zaten popo kaka yaptikca yikanir ama banyo 3-4 gunde bir ancak yaptırılıyor.o birşey kokmaz dediğin minnaklar terliyor üstlerine süt geliyor yapış yapış oluyor o yuzden sade su içime sinmezdi benim.hatta bazen el lavobisunda sadece vücudunu yikayip çıkarttığımız oluyordu.
Konak kuruluktan dolayi oluyor ben bebe yağını avuç icimde az alıp saçlarına kafasinada surerdim.islak gibi kaldığı için sonra şapkasını da takıyordum.
Canm eğitimde ebe söylemişti o bas agrisi icin en asagi 4 fincan kahve türk kahvesi daha iyiymiş . 2 türk 2 nescafe şeklindede içebilirsin. bide kusacak gbi olana kadr su icin demisti . inslh gecer sana ağrı kesici vermişlerdir iç onlardan. geçmiş olsn
Öncelikle canım hayırlı olsun bebişin. Çok geçmiş olsun nasıl oldun ağrın azaldımı biraz .
Benim dr da yikama dedi. Gobek icin solusyon verdi onu kullan gunde iki kere dedi. Kuru ve temiz olsun gobek cevresi dedi. Dusunce banyo yaptircaz dedi. Yarn ilk kontrolumuz var 5 gunluk olmus olacak minigimBiz de yıkayacaktık, dün doktorum kesinlikle yıkama dedi. Göbek bağının düşmesini bekleyeceğiz.
Gözün aydın, çabucak toparlar inşallah. Hep birlikte eve dönersinizTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
İlk doğumumda bende de olmuştu bu. Ama emin ol sana yardımcı oluyor. İkinci de ne büyük nimet diyorsunYa bide ben sürekli agliyorumcok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.
Sutum cok az bir gogsumde var, basim cok agriyor ayaga kalkp bebegimin mamasini bile yediremiyorumbebegime yetemedigimi dusunuyorum. Annem bizde kaliyor kadincagiz yemek-camasir-bebek herseye kosturuyor ama yinede annemin her hareketi gozume batyor bebegimi resmen ondan kiskanyor gbiyim. Bebegime oglum diyor sürekli mamasini veriyor gazini cikariyor altni degistiriyor uyutuyor uyaninca benden önce kosuyor altni degistircem dedm becerebilcek misin dedi cok kinlendim krldm. Daha bisuru sey hic iyi hissetmiyorum kendmi cok mutsuzum
Ağrı kesici kremin bebeğe bir zararı yoktur değil mi?Ya bas agrim hala devam ediyor bebegimle ilgilenemiyorum ona üzülüyorum. Kahveyi de suyu da artirayim bari doktor bir hafta kadar surer dedi. Agri kesici igne boynuma agri kesici krem suruyorum. Ama daha duzelmedi surekli yatma hissi oluyir kalkinca kafami tutamiyorm.
Sütüm de göğsümün birinden geliyo ama cok az geliyor mama veriyoruz.
Ben de ilk doğumda annemi üzmüştümYa bide ben sürekli agliyorumcok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.
Sutum cok az bir gogsumde var, basim cok agriyor ayaga kalkp bebegimin mamasini bile yediremiyorumbebegime yetemedigimi dusunuyorum. Annem bizde kaliyor kadincagiz yemek-camasir-bebek herseye kosturuyor ama yinede annemin her hareketi gozume batyor bebegimi resmen ondan kiskanyor gbiyim. Bebegime oglum diyor sürekli mamasini veriyor gazini cikariyor altni degistiriyor uyutuyor uyaninca benden önce kosuyor altni degistircem dedm becerebilcek misin dedi cok kinlendim krldm. Daha bisuru sey hic iyi hissetmiyorum kendmi cok mutsuzum
Zaten bebekler kirlenmiyormus bende tam bilmiyorum ama oyle arastirdim biraz isteNeden haftada bir sampuan kullaniliyor. Ilk defa duydum. Ben her banyosunda sampuan kullandim. Etrafimdaki herkesde kullandi. Su ile bebek temiz olmaz ki.
Aspirin kullanıyodum onu kesti yarın magnezyumu tekrar sorarım ne biliyim hiç birakasim gelmiyo onuMagnezyumu kesmen gerekıyor dıye bılıyorum . Doktoruna danıstın mı ?
Ben kullanmadım ama 35. hafta da doktorum hatırlatma yapmıştı kullanıyorsan bırak dıye
Daha erken senin için ama öyle oluyo insan bazen tamam doğum baslicak galiba diyo ama genelde yalancı çıkıyo işte. Başkalarına böyle söylemek bana da kolay geliyo ama insan kendi yaşayınca yine diğeri değildi ama bu sefer doğru sinyal diyokizlar bn bugün doğurmazsam 40 a kadar tasirim heralde
Kız bunun için hiç morelini bozma. Ne güzel hemşireler güzel bakmış ki hemen düşmüş. Bana sanki bebeğin canı sürekli yanacakmis gibi geliyo düşene kadarBen göbek bagimizi goremedim eymenlekuvozdeyken düştü.. Eve gelince kabuklu mu desem siyah bisey vardi.. Ertesi gun icine girdi o da.. Göbek bagi nasil bisey goremedm yani
Tum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
Insallah hersey rast gider vakit yaklastikca korkuyorum ne yasiyacagimizi bilmemekBen varım canim korktukca işler dahada zora girer . suni sanci bilmiyorm ama kendi sancimda 7 8 cm olana kadr kadar hersey cok güzeldi sanırım ondan sonra bebek iyice geldiği icin hele baskıdan sanci artıyor. ama öncesi icin daha güçlü adet sancıları çektim kesinlikle. burda biri gene demisti bu kelimeleri . o yüzden kesinlikle korkmayın. ama başlamayan dogumu suni sanciyla başlatmayı doğru bulmuyorm ben . genelde sonu sezaryene dönüyor o kadr sancidan sonra veya kötü bi dogum hikayesihe guzl olanlarda yokmu vardir elbet ama bebek 40 41 hafta olmus bebek gelmiyorsa vardir bir bildiği demeliyiz oyle durumlarda sezaryen kesinlikle:)
Acilma varmiydi sunni sansidan onceBen. Suni sancı ile normal doğum yapmistim
Gözünüz aydin allah saglikla buyutmeni nasip etsin Emre de cabucak kilo alir evinize gidersiniz insallahTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
Sonuçta amacı yardım etmek canım ama bu senin yetersiz hissetmene bu duygulara girmene sebep oluyorsa sakince tatlı dille bebeğin bakımını kendim yapmaya çalışayım hep yanımda olamayacağın için benim de yavaş yavaş öğrenmem lazım bebeğin bakımını bana bırak yapamadığım yerde senden yardım isterim desen nasıl olur canım ben şimdiden diyorum kimse bebeğin bakımına yardım etmesin kendim bakacağım ev işlerinde yardıma ihtiyacım var diye açıkça söylüyorum yoksa onlar gittiğinde yapamamak daha çok üzer strese sokar beni asıl ozaman yetersiz hissederim diye düşünüyorum yapamadığım yerde tabiki yardım isterim zatenYa bide ben sürekli agliyorumcok cabuk lohusalk psikolojisine mi girdim naptm anlamadm. Hamileligimin ilk 8 ayini bi basima gecirmeme cok zor gunler atlatmama ragmen boyle degisik duygular icine girmemiştim hep daha umutluydum.
Gözünaydın canımTum gece sanci cektikten sonra geldi bebisler.
Kilo tahmini pek tutmadi
Ciger gelisimleri guzel.
Ben de şimdiden söylüyorum bebeğime ben bakarım diyeSonuçta amacı yardım etmek canım ama bu senin yetersiz hissetmene bu duygulara girmene sebep oluyorsa sakince tatlı dille bebeğin bakımını kendim yapmaya çalışayım hep yanımda olamayacağın için benim de yavaş yavaş öğrenmem lazım bebeğin bakımını bana bırak yapamadığım yerde senden yardım isterim desen nasıl olur canım ben şimdiden diyorum kimse bebeğin bakımına yardım etmesin kendim bakacağım ev işlerinde yardıma ihtiyacım var diye açıkça söylüyorum yoksa onlar gittiğinde yapamamak daha çok üzer strese sokar beni asıl ozaman yetersiz hissederim diye düşünüyorum yapamadığım yerde tabiki yardım isterim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?