Günaydın canım bizdede lohusaya ve bebeğe değmeyen göz olmaz derler bu yüzden bebek doğduğunda ilk çişini temiz bir beze biraz sürüp poşetleyip kapı eşikliğindeki paspasın altına koyarlar bebeğin karnı ağrıdığında sararlar. Kızımda bezi bir poşete koyup koymuştum hiç koku felan olmuyor ilk çiş olduğu için oğlumdada yapıcam inşlh.Oku canım.. Bana da aynısını diyorlardı.. Hamileyken misafir agirlamalar vsvs herkes bisey diyordu.. Hastaneden taburcu olcagim gün bi akraba geldi.. Sezeryan olmustu o 5 yıl önce.. Beni ayakta sağlam görünce şaşırdı.. Kendisi 15 gün çekmiş sezeryanden.. Çok zor toparlanmış.. Onlar gitti.. Tuvalete gittim, dönerken bir sicak bastı..elim ayağım tutmadı.. Zor kendime geldim.. Herkes kendinde olmayana kem gözle bakabiliyor.. Onlarla konusamadgm çoğu şeyi sizlerle rahatça konuşuyorum.. Çünkü bizde fesatlık yok, burada kadinlarin birliği söz konusu.. Gerçek hayatta bu böyle değil.. Ne yazikki
Canim kayısı kompostosu yapsin bir tanidigin o cikartiyor. Ben cikamadim diye bana lavman yapmislardiBana da yedirmiceklermis gaz cikaramadigim icin.Aylardir bagirsaklar zaten ecis bucustu.Nasil normale donsun? Gaz sancisi insanin omuz kemigine vurur mu ya ? Nefes aldikca batiyor.Cikartamiyorum bu gazi.Nasil yapicaz? Cikmiyor resmen.Karnimi hamur gibi yoguruyorum asagiya dogru yok yani.
Benim portakal kafayi isitmak icin aldilar.Mandalina kafayi da gordum.Bizim en az 3 haftalik bir kuvoz maceramiz olur gibime.geliyor.
Epidural oldum.Girmemle.cikmam 35 dk falan oldu.Sonrasinda dikislerin agrisi basladi..O biraz dindi derken gaz sancisi...
Benimde genelde akşamları oluyor canım. Yalancı doğum sancıları onlar. Bizi doğuma hazırlıyor. Gerçeği sırttan girermiş adet sancısı gibiSancim yok da karnim sertlesiyor. Yani bebek mi gerdiriyor yoksa kasilma mi onu da pek anlamadim. Kipir kipir ediyor sonra toplanir gibi oluyor karnim sert oluyor sonra yine kipir kipir ediyor yine ayni sey. Ama agrim yok. Sadece karnimda bir rahatsizlik oluyor elimi kiyunca sertlestigini anliyorum.
Ben cok anlamiyorum ama alttaki sanırım sancıların. Hissettigin bir sanci var mı? Sanki 80-100 leri görmüş gibi.Biri bana açıklar mı
Ben hiç hissetmiyorum bişeyBen cok anlamiyorum ama alttaki sanırım sancıların. Hissettigin bir sanci var mı? Sanki 80-100 leri görmüş gibi.
Biri bana açıklar mı
Bu ne harika bi uykusuzluk şekliGozumden uyku akiyor.. Eymen kucagimda debeleniyor.. Iyice dalsin yatircam valla..
Kesinlikle katılıyorum . Babaannem derdi insanlar gözleriyle yiyo diye2 cocuk dogurdum ama bunda tedirginim sanki kötü birseyler olacakmış gıbı geliyor. İlk oğlum zor oldu cok kaynanam erken dogum riskim oldu ama asla kaybedeceğim korkusu yoktu.. Ama bunda gün yaklastıkca korku artıyor. Sanırım kayınvalıde haklı. At gıbı kostırıyorsun dıyo otur evinde dıyor. Herkesin nazarı degıyor aklına da ıcıne de kötu dusunce ler doluyor dedı. Yarından itibaren evden dısarı cıkmayacagım cunku hergoren masallah sokakta dogurcan. Ne rahat gecırdın.daha dogurmadan ki dıyor. Yarın oturup bıraz yasın okuyayyım
Henüz sıra gelmedi nst ayrı yerde çekiliyorum doktor sırası bekliyorum şimdi ama dayanamadımDüzenli sayılabilecek sancıların çıkmış ve aralıgı da yakın sanırım. Doktorun ne dedi.
Sağlıkla alırsın inşallah kucağınaKizlar bende yarin sabah oglusuma kavusuyorum insallah dualarinizi eksik etmeyin...
Kızlar, sezeryan sonrası gaz çıkıncaya kadar hiçbişey yedirmiyorlar ya normalde. Benim yanımda ablam vardı, ben tecrübe ettim bi parça bişey yemek daha kolay çıkarttırıyor diye beni ikna etti. Çok az kek yedim bir de kayısı ve elma suyu,su içtim, yürüdüm, yattığımda ayaklarımı karnıma doğru hafif hafif çektim. Çok uzun sürmedi gazı çıkarmak.
Bir de benim kızımı ilk gün yanıma vermemişlerdi. Hemşire elinle sağ sütünü dedi, makina yara yapar diye vermedi. Çıkan sütü(damla bile değildi) de birikmeyeceği için ablam yüzüme sürdürdü. Hamilelikte inanılmaz lekelenmişti yüzüm. Gerçekten çok ciddi işe yaradı, yüzümün rengi açıldı. Sonraki sütler değil ama o ilk koyu kıvamlı süt çok işe yararmış. Bilginize olsun
Kasılma çıkmış canımBiri bana açıklar mı
duzenli kasılman var canm sanki ama başta çıkmamış nst icin yatarken mi basladi acaba. doktorun ne diyecek merakla bekliyorumBiri bana açıklar mı
Aybüke yeterincr uzun bir isim aslinda iki isim kullanmasi zor oluyor tek isimi degerlendir bence.Dogum yapanlara gecmis olsun rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin .benm dogumda pazara gun verdi doktor buda beni korkutuyor pazar hastandde kimse olmaz doktor bile gider ben zaten riskli 2 doz igne kullaniyorum cok korkuyorum amelyattan cikabilirmiyim diye bana dua edin lutfen..kizimin adinida esim aybuke istiyor yanina ne uyar sizce kizlar anlami guzel kisa isim
Canta icin çok gec kalmissin sanki sonradan panik olacaksın hazirla kapatma agzini kirismaz ki .aklina geldikcede koyarsin.ben arabaya bile koysak mi diye düşünüyorum ki nerdeyse 32 den beri hazir çantamValla hazırlığım da yok canım hast çantam hazır değil biraz sonra kontrole gideyim de doğum başlangıcı değilse bile ilk işim doğum çantamı hazırlamak olacak şuan baya hazırlıksız yakalanırım eğer başladıysa
İnşallah değildir canım sabretsin meleğim
Kasılma çıkmış canım
Dün kendimi biraz yormustum ondan olmuş olabilir . Başının atdaksiyonsuz olmasının nedeni de açmayı unutmuşlar. Bebeğim de çok hareketliydi o yüzden böyle inişli çıkışlı olabilir mi acabaduzenli kasılman var canm sanki ama başta çıkmamış nst icin yatarken mi basladi acaba. doktorun ne diyecek merakla bekliyorum
valla bnce uzun çizgiler kasilma kcukler hareketten . ama doktor değiliz tabiDün kendimi biraz yormustum ondan olmuş olabilir . Başının atdaksiyonsuz olmasının nedeni de açmayı unutmuşlar. Bebeğim de çok hareketliydi o yüzden böyle inişli çıkışlı olabilir mi acaba
Hediyelikler benimde hazır değil çantaya koyacağım kendi geceliğim bebeğin giyecekleri hazır hatta sadece onları koymuştum ama daha başka hiçbirşey koymamıştım bugün koyacağım onları da hazır olsun az önce kontrolden geldim gerçekten şuan düzenli kasılmam var ve hissettiğim sancıymış canım haklı çıktın sadece açılmam yok yinede 1 2 haftaya doğabilir sancıların şiddetlenirse bebeğin hareketleri azalırsa suyun gelirse falan hemen gel bekleme dedi adaçayı hurma yürüyüş falan önerdi açılmalar için de, her an doğabilirmiş de bekleyebilirmiş de yani hazırlıklı ol dediGec kalma hastane cantasi icin artk heran dogabilir . bnmde eksiklerim var besik tamam degl henüzhediyelikler faln hazır değil ama çantayı ne olur ne olmaz diye hazırlamıştım onda eksik yok. bebeğinde yok sanirm
Yok canım sancıymış doktorum hazırlıklı ol her an gelebilir de bekleyebilir de dedi açılmam yokmuş sadece ama kasılmalar da düzenli çıktı bu sancı kasılmadan farklı birşey baya adet sancısı gibi vuruyor. valla bana şaka gibi geliyordu daha vakit var diye düşünüyordum bende hatta tam tersi onun rahatlığıyla hiçbirşeyim tam hazır değil ama biraz erken gelebilirmiş kuzucuk oyüzden bugünden itibaren eksikleri halledip hast çantamı hazırlayıp beklemeye başlayacağımBen geçen hafta ortalığı ayağa kaldırdım kesin başladı doğum diye. O kadar sancım vardı ki anlatamam. Nst ye girdim, sancı falan yokmuş. Bu hafta hiçbir şeyim yok ama daha çok hareket ediyorum. Bol bol yürü, su iç. Kasların sana beni esnet biraz diyor olabilir. Doğumuna daha var eğer normal yapacaksan. Her şey sakin sakin. Biz içten içe daraldık artık, hem zamanını beklesin hem de çıksın istiyoruz ama her şeyden nem kapmamak lazım. Sen çantanı hazırla ama yine de. Biz oto koltuğunu bile hazırladık, bütün alışveriş bitti bekliyoruz :)
Aynen canım bugün hazır etmeyi planlıyorum inşallah en fazla yarına hazır olur son zamana kalırsa onun da stresi sarar insanıÇantayı mutlaka hazırla. Zaten son haftalar. Ben çok fena hazırlıksız yakalandım:/
Akciğer iğnesine gerek var mı haftalarımız neredeyse aynı bana artık doğabilir bi sakıncası yok dedi iğneden falan bahsetmedi riskli haftaları geçtik ciğer gelişimleri tamamlanmamış mıdır halaGünaydın kızlar dün dr kontrolüm vardı oğlumun kilosu 3097 olmuş alalım dedi dr. 10 ekimde inş. doğum randevumuzu aldık tabi daha erken gelmezse. 8 ekimde gidip akciğer için iğnemizi yaptırıcam tetkikleri yapıcaklar. Geri sayım başladı stres heyecanla birlikte. Vitaminlerimi sordum hepsini son güne kadar kullan dedi .
Canım zaten gecelik ve bebeğin giysilerini falan hazırlamıştım ama sadece kıyafetleri koymuştum başka hiçbirşeyi koymamıştım bugün yarın onları da koyacağım kırıştıysa da yapacak birşey yok artık ben daha erken diye ağırdan alıyordum hiç belirti yoktu bugün bir anda sancılar gelince anladım işin şakası olmadığını vakti geldiğiniAybüke yeterincr uzun bir isim aslinda iki isim kullanmasi zor oluyor tek isimi degerlendir bence.
Canta icin çok gec kalmissin sanki sonradan panik olacaksın hazirla kapatma agzini kirismaz ki .aklina geldikcede koyarsin.ben arabaya bile koysak mi diye düşünüyorum ki nerdeyse 32 den beri hazir çantam
Hediyelikler benimde hazır değil çantaya koyacağım kendi geceliğim bebeğin giyecekleri hazır hatta sadece onları koymuştum ama daha başka hiçbirşey koymamıştım bugün koyacağım onları da hazır olsun az önce kontrolden geldim gerçekten şuan düzenli kasılmam var ve hissettiğim sancıymış canım haklı çıktın sadece açılmam yok yinede 1 2 haftaya doğabilir sancıların şiddetlenirse bebeğin hareketleri azalırsa suyun gelirse falan hemen gel bekleme dedi adaçayı hurma yürüyüş falan önerdi açılmalar için de, her an doğabilirmiş de bekleyebilirmiş de yani hazırlıklı ol dedi
Yok canım sancıymış doktorum hazırlıklı ol her an gelebilir de bekleyebilir de dedi açılmam yokmuş sadece ama kasılmalar da düzenli çıktı bu sancı kasılmadan farklı birşey baya adet sancısı gibi vuruyor. valla bana şaka gibi geliyordu daha vakit var diye düşünüyordum bende hatta tam tersi onun rahatlığıyla hiçbirşeyim tam hazır değil ama biraz erken gelebilirmiş kuzucuk oyüzden bugünden itibaren eksikleri halledip hast çantamı hazırlayıp beklemeye başlayacağım
Aynen canım bugün hazır etmeyi planlıyorum inşallah en fazla yarına hazır olur son zamana kalırsa onun da stresi sarar insanı
Akciğer iğnesine gerek var mı haftalarımız neredeyse aynı bana artık doğabilir bi sakıncası yok dedi iğneden falan bahsetmedi riskli haftaları geçtik ciğer gelişimleri tamamlanmamış mıdır hala
Canım zaten gecelik ve bebeğin giysilerini falan hazırlamıştım ama sadece kıyafetleri koymuştum başka hiçbirşeyi koymamıştım bugün yarın onları da koyacağım kırıştıysa da yapacak birşey yok artık ben daha erken diye ağırdan alıyordum hiç belirti yoktu bugün bir anda sancılar gelince anladım işin şakası olmadığını vakti geldiğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?