- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
Benim de erkekbenim doğum muhtemelen senden erken olur . paylaşırım deneyimimi
merakla bekliyorumBenim de erkekbenim doğum muhtemelen senden erken olur . paylaşırım deneyimimi
Amin insallah kolay dogumlariniz olur hepiniz. Sanci cekerken herkes kolayca kisa surede dogursun allahim kimse aci cekmesin diye dua ediyordum.
Bir de ebelere beni sezaryene alin diye yalvariyordumdikis atilirken de o kadar konusmusum ki birakin gidicem diye. Ebe dedi ki sen bir kere doguruyorsun biz gunde kac insani dogurtuyoruz bu da kafa yani
Doktoru 41+0 a kadr bekleyelm demis beklediler 40+4falndi sancılandı bna söyledi bn hemen git dedim de kendi gitmedi sancilar artsin belki doner dedi normal dogumu cok istiyordu herlde 4 5 saat cekti sonra gitti hemen almislar ameliyata . yani kendi tercihiydi birazdaAaa var yani şahit olduğun son ana kadar bebeği dönmeyen ama açıklığı sancısı olan
bilmiyorum inan kasilmadan farkli bisi kasilma olup geciyor bu gecmiyor dakikalarca tas gbi kalıyor gece acısına uyanniyorm dolaşıyorum bir o yana bir bu yana dön yok gecmiyoEvet onuda deniyoruzşimdi yürüyüşe çıkıcam doktor bir buçuk saat yürü dedi gelince sıcak duş pazartesiye kadar baya yorucam hanfendiyi belki gelmeyi dener bende öyle canım burayı sürekli takipteyim doğum haberleri duyunca çok seviniyorum 9 ay birlikte bekledik.bu anları yaşamak güzel darısıda bize İnşallah neden öyle taş gibi oluyor acaba benimde öyle ama hiç doktora sormak gelmedi aklıma
Bence smdi yapma canm stoğu bi dogsun aldigin bezi dene memnun olursan yaparsın indirim olunca stoğunu. bn bi paket aldm sleepy 1 numara . bi pakette gebe okulundan prima verdiler 2 numara sleepy olmazsa prima denerm hangisi olursa ondan devam .Kızlar bebek bezi olayını ne yaptınız yani stok yapanlar hangi numaradan kaç tane aldınız ya da doğum yapanlar gun de kaç tane gidiyor ona göre stoklayalim
Belkide aslı yoktur canm yaYapabildim
bnde ilk defa doguruyom surda deseydin . hersey yolundaysa kıçını da yırtsan almıyorlar valla sezaryene faln . duaların icin Allah razı olsun . bu arada dikiş atılırken bnde ebeye Allah aşkına ne kadr dikiş attınız herlde boydan boya kestiniz dedm cok uzun sürüyor yaw oda dediki altı üstü 5 dikiş ama kolay degil oyle doğururken bu kadr bağırıp söylenmedin kizim dedi cok sıkılmıştım cunku ve nedense herkes dikişi hissetmedim diyor ama bni ya uyuşturmadılar yada bnde sorun var uyusamiyorm
Annenize mi sordunuzIlk uyusturucu igne yapti biraz sonra hissetmeye basladim aciyo aciyo diyince sprey sıktı. Aslinda o kadar da acımıyor da sıkılmıştım artık hem de yorulmustum acim susuzum. Su icmek icin masadan kalkip kacasim geldi
Bana kac dikisim olugunu soylemediler ben de israr etmedim ogrenmk icin. Durur durur ona dertlenirdm ben. Sordum bugun anneme disardan bir tane dikis gorunuyor dedi. Uzmmek icn mi bilmiyorum ama :))
Ic dikis de var konusmalarindan anladim
normalde demiyorlarmis bn oyle boydan kestiniz herlde faln diyince dedi herlde . aynen dediğin gbi kalkıp gitmek istiyorsun ac susuzsun bebegin kenarda giydiriliyor faln sen bakıyorsun . hatta bebek giyiniyo ebe kucağında alip seni izliyor biri dikerkenIlk uyusturucu igne yapti biraz sonra hissetmeye basladim aciyo aciyo diyince sprey sıktı. Aslinda o kadar da acımıyor da sıkılmıştım artık hem de yorulmustum acim susuzum. Su icmek icin masadan kalkip kacasim geldi
Bana kac dikisim olugunu soylemediler ben de israr etmedim ogrenmk icin. Durur durur ona dertlenirdm ben. Sordum bugun anneme disardan bir tane dikis gorunuyor dedi. Uzmmek icn mi bilmiyorum ama :))
Annenize mi sordunuznormal doğumdan sonra kendi bakımımızı yapamıyo muyuz? Şimdiden aşırı gerdi bu durum beni ben annemin yanında emziremeyecegimi düşünürken
Erkek bebeğin kafası daha büyük olduğu için daha acılı oluyormuş. Hele 3,5 kilo ustuyse. İkinci erkeği doguracagim kısmetsehiimm bak bunu öğrendiğim iyi oldu bn kadını ciddiye almamıştımkizimda belden gelmişti gene oyle bi ağrı beklerdm. bu erkek bakalm nasl gelcek sancisi . bu arada internetten baktm bnde erkek sancisi daha zor diyor
Ben ilk çocukta dikiş atılırken doktoruma hayat hikayemi anlatmistimAmin insallah kolay dogumlariniz olur hepiniz. Sanci cekerken herkes kolayca kisa surede dogursun allahim kimse aci cekmesin diye dua ediyordum.
Bir de ebelere beni sezaryene alin diye yalvariyordumdikis atilirken de o kadar konusmusum ki birakin gidicem diye. Ebe dedi ki sen bir kere doguruyorsun biz gunde kac insani dogurtuyoruz bu da kafa yani
canim yapıyorsun aslinda ama peşini bırakmıyorlar . tuvalete gidiyordm mesela ablam peşimden geliyordu gelme diyorum yok düşermişim kan kaybetmişim 3 gundur açmışımAnnenize mi sordunuznormal doğumdan sonra kendi bakımımızı yapamıyo muyuz? Şimdiden aşırı gerdi bu durum beni ben annemin yanında emziremeyecegimi düşünürken
Canım bebeğimin totosunun pişik olmayacağını ya da alerji olmayacağını bilsem ben de stok yapardım ama bebeklerin totosu belli olmuyo . Prima da bile alerji olan çok bebek var . Doğunca siz deneyimleyerek hangi beze alışır ve reaksiyon göstermezse ondan devam edicem. 1 numara çok küçük kesinlikle ondan almayın tabi erken doğarsa bir süre kullanmak durumunda kalabilirsiniz. İki nuramara ile başlamak mantıklı bence. Arkadaşım ve yengem öyle yapmıştı .
Bebeğinizin kilo alım hızına göre ayarlarsınız neyden ne kadar alacağınızı. Çünkü her bebeğin kilo alım hizi da bir olmuyo. Yani doğmadan stoklamak sizi zarara uğratır.
Ayrıca ben şimdi sleepy aldım bir süre onu kullanicam gece uzun uykular başlayınca Prima ya gecicem ama sadece gece. Çünkü çok uzun saatler kürü tutuyormuş inşallah meleğim alerji olmazsa gece uyandırıp alt değiştirmek istemiyorum. Ona da yazık
hadi ya . nasildi sancisi kasikta mi daha coktu belde mi ? bnm bebegin bası suan 1 hafta geri geliyor büyük değil aslinda ama bakalm bundan sonra öne geçmezseErkek bebeğin kafası daha büyük olduğu için daha acılı oluyormuş. Hele 3,5 kilo ustuyse. İkinci erkeği doguracagim kısmetse
bakma bence bi iki gün dahaYok canim ilk gun hafif sizi oluyor dikislerde ama hastanede oluyorsun istersen agri kesici yaptirirsin. Sizilara ragmen hemen ayaklaniliyor. Ben su an cok rahatim henuz aynaya hic bakmadim ama firsatim da yok zaten. Dogdugundan beri hic uyumadim.
Dikiş üç kat oluyor. İki iç bir dış yüzey dikişiIlk uyusturucu igne yapti biraz sonra hissetmeye basladim aciyo aciyo diyince sprey sıktı. Aslinda o kadar da acımıyor da sıkılmıştım artık hem de yorulmustum acim susuzum. Su icmek icin masadan kalkip kacasim geldi
Benim sancılar 25. hafta başlamıştı. 38'de çok fenaydı. Ben öncü sancı sanmıştım. Meğer erken doğum başlamış. Hastanede yattım ilaç vs. Bebek bekledi zamanını ama sancı hep devam etti. Dogurdugum gün de öğlen doktor sancım var niye söylemiyorsun dedi. E benim üç aydır var dedim. Tüm sancılar kasiklardan karnıma yayılan cinstendi. Belim ağrıyordu ama doğum sancısi kasiklardan gidiyordu hep.hadi ya . nasildi sancisi kasikta mi daha coktu belde mi ? bnm bebegin bası suan 1 hafta geri geliyor büyük değil aslinda ama bakalm bundan sonra öne geçmezse
Allah yardımcın olsun inşallah huzurlu ve düzenli uykuları en kısa zamanda olurYok canim ilk gun hafif sizi oluyor dikislerde ama hastanede oluyorsun istersen agri kesici yaptirirsin. Sizilara ragmen hemen ayaklaniliyor. Ben su an cok rahatim henuz aynaya hic bakmadim ama firsatim da yok zaten. Dogdugundan beri hic uyumadim.
Kötü niyetli olmadıklarını biliyorum ama mememin ucunun olup olmamasının falan salonda oturulup sohbet konusu edilecek olması , hadi yanımızda emzir denmesi falan aşırı geriyo. Ayyy aman yaşayıp görücem artık . Şimdi bu kadar geren şeyler umarım o vakit geldiğinde hiç birşeyi umursamamcanim yapıyorsun aslinda ama peşini bırakmıyorlar . tuvalete gidiyordm mesela ablam peşimden geliyordu gelme diyorum yok düşermişim kan kaybetmişim 3 gundur açmışımarkamı dönerim bakmam faln zorla geldi kiz.eve geldik banyo da ayni şekil bn diyorm tek yaparm annem diyor yok illa ablanda girsin sıcak dusunaltında tansiyonun duser yere yigilirsin. hatta inatla tek girdim de 2 dk gecmeden kapiya vurmaya baslamislardi bnde e tamam gel dedm yani . uzerimi sarip devam ettm dusa. bunlar harici batikon faln kullaniyorsun mesela dikisler icin onlari kendim yaptm bakmadi kimse yani. bn mememi bir ordan bir burdan cekistirdiklerindede sinir olmustum ama sırf yardm etmek icin bunlar aslinda kimse kötü niyetinden degil de sen geriliyorsun.
Anladım canim. bnm kizimda 35.haftada enfeksiyondan sancilarm olurdu hep onlarda belden yayılan ama kasiktada olan cinsti . ama dogum cidden belden gelen bi sanciydi . bugün mesela kasiklarimda iki kere asiri bi ağrı oldu belde yoktu sanci faln. suan siz boyle diyince düşündümde galiba onlar sanciydiBenim sancılar 25. hafta başlamıştı. 38'de çok fenaydı. Ben öncü sancı sanmıştım. Meğer erken doğum başlamış. Hastanede yattım ilaç vs. Bebek bekledi zamanını ama sancı hep devam etti. Dogurdugum gün de öğlen doktor sancım var niye söylemiyorsun dedi. E benim üç aydır var dedim. Tüm sancılar kasiklardan karnıma yayılan cinstendi. Belim ağrıyordu ama doğum sancısi kasiklardan gidiyordu hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?