Ben hem yetişkin bantlı bez doğum sonrası için de depent aldım .lazım olur diye iç çamaşırı da koydum yine ama ben de depent kullanırım diye düşünüyorum inşallah hava güzel olur da ben de elbisemi giyip çıkarımÜzerime uzun bol penye bi elbise giydim, altımda da emzirma sütyeni ve depend çamaşır vardı sadece. Çıkışta zaten arabayla eve geldim hemen.
Doğum sonrası daha hiç iç çamaşırı giymedim. İlk gün hasta bezi doğum sonrası taktılar. Normal doğumdan sonra baya kanama oluyor.
Sonra da ben depend kullan at don kullandım.. Çok rahat oluyor kesinlikle iç çamaşırı götürme bile hastaneye.
Hastaneden çıkarken de bol eşofman altı tshirt de giyebilirsin ama hava güzeldi ben elbise giydim giy çıkar daha kolay.
En rahatı depend. Ben ic camasir kullanmadim.Ben hem yetişkin bantlı bez doğum sonrası için de depent aldım .lazım olur diye iç çamaşırı da koydum yine ama ben de depent kullanırım diye düşünüyorum inşallah hava güzel olur da ben de elbisemi giyip çıkarım
Pijama takımınızın sabahligi yoksa ihtiyaç hissedebilirsiniz. Ben bi kalın bi ince sabahlık da koydum bi de havlu aldım . Ebeler özellikle söylemişti sancılara duş almak iyi gelir diye ama sezaryense bişey diyemiyorum .ben ayrıca kendim için zeytinyağı da aldım göğüs ucu için ve kabızlık ıkınma sorunu falan yaşamıyim diye yemeklerden önce bi yudum içmek için ki sezaryen için de kabız olmamak tuvalette zorlanmamak önemli diye biliyorum.Doğuma 2 gün kaldı. Son kez çantamı kontrol ettim. Unuttuğum birşey olabilir. Kafam karmakarışık. Var mı bir eksik.
Bebek için
-- 3 takim giyim aldım bebeğe. 1 tane 10 lu 1 tane 5 li hastane çıkışı,1 tanede tulum aldim.
-- çorap, ağız mendili, yelek, 2 penye 1 örgü battaniye
-- emzik, kaşık
-- pişik kremi
-- 10-15 tane bez
-- ıslak mendil ve temizleme pamuğu
-- alt açma örtüsü
-- puset
Kızım için
-- carsaf, yastık, battaniye
-- pijama,yedek kiyafet
-- bez, ıslak mendil
-- biberon,suluğu,sütü
-- yelek, hırka,havlu,tarak
-- emzik
-- oyuncak
-- terlik
Kendim için
-- 2 takım pijama
-- 2 adet emzirme atleti,1 sütyen
-- depend
-- hırka, çorap
-- havlu
-- havlu peçete
-- tarak,diş fırçası, diş macunu
-- göğüs ucu kremi, göğüs ucu çıkarıcı,göğüs pedi
-- şarj aleti
-- terlik
@designer_love maşallah, hayırlı uğurlu olsun@dombili_xl sizin de gözünüz aydın:)
~Ağustos Bebişlerimiz~
1-Berikko-Erkek sezaryen(33+1,30 Ağu)
2-Ayşe Erdi-Kız sezaryen(35+4,31 Ağu)
~Eylül Bebişlerimiz~
1-Happiness87-Erkek sezaryen(38+0,21 Eyl)
2-Parolaben-Erkek sezaryen(38+0,24 Eyl)
3-Elmer30-Kız(38+2)
4-Zeraseba-Erkek sezaryen(38+0, 25 Eyl)
5-Nobahari-Kız sezaryen(35+4,25 Eyl)
6-Ardnlina-Kız sezaryen(38+6,26 Eyl)
7-Dilem_sed-Erkek normal(37+5,27 Eyl)
8-Fatmapo-Erkek sezaryen(38+2,28 Eylül)
9-81870719-Kız sezaryen(39+0,30 Eyl)
10-Gokdenizim-Kız sezaryen(37+5,30 Eyl)
11-Biberon2013-Kız sezaryen(38+2,28 Eyl)
12-Comalies-Kız sezaryen(30 Eyl)
~Ekim Bebişlerimiz ~
1-Chelzy-İkiz erkek sezaryen(36+2,01 Ekm)
2-Dilorin-Erkek sezaryen(38+3,02 Ekm)
3-Sumeyye5-Kız normal(38+5,02 Ekm)
4-Kelebeksi-Erkek sezaryen(40+,04 Ekm)
5-İsmihazan-Kız normal(39+3,04 Ekm)
6-Hilivingston-Kız normal(37+2,02 Ekm)
7-Hera01-Kız sezaryen(39+0,06 Ekm)
8-Fraeya-Erkek sezaryen(39+1,04 Ekm)
9-Sisko-Kız sezaryen(39+0,07 Ekm)
10-Ebruu05-Kız normal(36+6,Ssvd)
11-Xside-Erkek sezaryen(38+6,08 Ekm)
12-Autumn-Erkek normal(39+3,10 Ekm)
13-Refulin01-Erkek sezaryen(38+0,10 Ekm)
14-Berrin Yilmaz-Kız sezaryen(38+0,07 Ekm)
15-Miraclemiracle-Erkek sezaryen(38+3,09 Ekm)
16-Ozser0801-Kız normal(39+4,08 Ekm)
17-Leslie34-Kız sezaryen(38+3,10 Ekm)
18-Umay-Erkek normal(39+5,11 Ekm)
19-_Tokyo_-Erkek normal(40+1,12 Ekm)
20-Berildamla-Erkek sezaryen(37+4,11 Ekm)
21-Lavanta89-Kız normal(40+,12 Ekm)
22-İmissu-Kız normal(40+4,10 Ekm)
23-Dombili_xl-Kız sezaryen(38+3,04 Ekm)
24-Designer_love-Erkek sezaryen(40+,12 Ekm)
Doğuma 2 gün kaldı. Son kez çantamı kontrol ettim. Unuttuğum birşey olabilir. Kafam karmakarışık. Var mı bir eksik.
Bebek için
-- 3 takim giyim aldım bebeğe. 1 tane 10 lu 1 tane 5 li hastane çıkışı,1 tanede tulum aldim.
-- emzik, kaşık
-- pişik kremi
-- 10-15 tane bez
-- alt açma örtüsü
-- puset
Kızım için
-- pijama,yedek kiyafet
-- bez, ıslak mendil
-- biberon,suluğu,sütü
-- emzik
-- oyuncak
-- terlik
Kendim için
-- 2 takım pijama
-- depend
-- hırka, çorap
-- havlu
-- havlu peçete
-- şarj aleti
-- terlik
eksik yok bence :) bn kağıt havlu koymadım onu hatirladm suan . takim 4 tane koydm bebek icin . bu arada zeytin yağı bencede alınmalı bnm de aklımda o ama kucuk bi kap bulamadm koyacak . sancilar başladığında göğsümü iyice yaglicamDoğuma 2 gün kaldı. Son kez çantamı kontrol ettim. Unuttuğum birşey olabilir. Kafam karmakarışık. Var mı bir eksik.
Bebek için
-- emzik, kaşık
-- pişik kremi
-- 10-15 tane bez
-- alt açma örtüsü
-- puset
Kızım için
-- pijama,yedek kiyafet
-- bez, ıslak mendil
-- biberon,suluğu,sütü
-- emzik
-- oyuncak
-- terlik
Kendim için
-- 2 takım pijama
-- depend
-- hırka, çorap
-- havlu
-- havlu peçete
-- şarj aleti
-- terlik
Sabahlik var koyayim. Banyo yapmam bir aksilik olmazsa 1 gece kalacağım. Kalma suresi uzarsa ev yakin esim getirir.Pijama takımınızın sabahligi yoksa ihtiyaç hissedebilirsiniz. Ben bi kalın bi ince sabahlık da koydum bi de havlu aldım . Ebeler özellikle söylemişti sancılara duş almak iyi gelir diye ama sezaryense bişey diyemiyorum .ben ayrıca kendim için zeytinyağı da aldım göğüs ucu için ve kabızlık ıkınma sorunu falan yaşamıyim diye yemeklerden önce bi yudum içmek için ki sezaryen için de kabız olmamak tuvalette zorlanmamak önemli diye biliyorum.
Yoğun bakımda öyle oluyor. Kızımı kuveze koyduklarında benimde oyle oldu. Simdi bebek ve ben dışında 2 yaşında birde kızım var. Liste kabarıkOooooo neleer koymuşsun neler
Bende çok özenerek hazırladım çantamı ama bebeğe sadece kıyafet verdim yoğun bakıma,
Onun dışında da 2 gece kaldık hastanede depend ve gecelik, duş aldım onun için şampuan vs diş macunu vs vs
Başka hiçbir şeye elimizi süremedik.
2 gün kalırsan gerçekten hepsine ihtiyacın olmaz inşallah emzirirsin bol bol o zaman da sadece göğüs pedi göğüs ucu kremi lazım olur.
Doktorlarda onermiyor. Bende pisik olmadığı sürece sürmüyorum. Zaten ek gidaya kadar cokda pisik sorunu yasamadim kizimda. Yine ne olur olmaz koydum cantayaeksik yok bence :) bn kağıt havlu koymadım onu hatirladm suan . takim 4 tane koydm bebek icin . bu arada zeytin yağı bencede alınmalı bnm de aklımda o ama kucuk bi kap bulamadm koyacak . sancilar başladığında göğsümü iyice yaglicamordada içmek icin lazm olabilir. bide bn pişik demi de koymadım herkes koyuyormu bn gerek görmüyorum her alt.acmada sürmeyi sizler surecekmisiniz?
Kisiye gore degisiyo cnmDoğum sonrası şişkinlik karın bölgesinde ödem falan hepsi ne zaman geçiyor? Sanki doğurmamış gibi vücudum, biraz karnım gitti o kadar.
Normal doğum yapınca toparlanma süresi daha çabuk oluyor diye duydum.
Ben daha dogum yapmadim ama kızımda gobege birşey sürmedik. Kuru tutman gerekiyor sadece. 1 haftada düştüKizlar dogum yapanlar hic sesiniz cikmiyo
Bebekleriniz nasi sarilik oldumu ne kadarda bi emziriyosunz
Sadece dogum yapmayanlar yaziyo
Gobek icin ne yapiyosunz
Anladım canıM, apar topar sezaryana alınmak da beni ürküttü de. O yüzden geç gibi geldi.Hiç geç değil anne karnında bir gün dışarıda bir haftaya bedel. Eğer sancin gelirse zaten sezaryene alinirsin hemen endiselenme. Benim doktorum ilkinde sezaryen olacaksa da bebek kendi gelmeye karar versin diyordu. Onlar için ne kadar geç o kadar iyi. Vardır bir bildiği doktorunun
Valla son gün dönem de olmuş dönmüş doğmuş bebek... Bana da sezaryana kadar 2 kere bakılacak. Bir de son kez sezaryan günü ultrasonlar balacKşar amelyTa gitmeden çnce. Kafası aşağıdaysa yapmayacAklar sezaryen, bekleyecekler.Ilk bebeğin mi ? Belki yine döner diye son zamanlara kadar bekletiyodur doktor bi açıklama yaptı mı bununla ilgili yani sezeryan diye gideceksin ama yine bakacak sonuçta ki döndüyse belki bi kaç gün bekleme kararı alacak bu defa ?
Bi arkadaşım da çünkü doğuma girecekken ters döndüğünü söyledi bana sıkıntı etme belki doğum savcısıyla doğum pozisyonu alacaktır dedi ama bilmiyorum son gün döner mi
Ya ne güzel canım tebrik ederim sütünde artar zaten maşallah tutmuş yinede heyecanlandım okuyunca darısı bekleyen bizlerin basinaKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Ya aynıları banada oldu 2 gün önce ishal kusma bulantı karınağrısı bugünde heryerin kaşınıyor ne bu anlamıyorumBende kendimde belirtiler hissediyorum. cok beklemez diye düşünüyorum ama hayirlisi. dun gece bi panik oldum kasılmam vardi bebek aşağı aşağı itiyordu kendini gece 2buçukta faln anca uyudum . ishal olmusum ve kasilmalar var 10 dk bir cisim geliyor nasil bi korku aldi içimi anlatamam
Gözün aydın, sağlıkla büyüsün miniginKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Gözün aydın, sağlıkla büyüsün minigin
Allah razı olsun kizlarYa ne güzel canım tebrik ederim sütünde artar zaten maşallah tutmuş yinede heyecanlandım okuyunca darısı bekleyen bizlerin basina
Okurken mest oldumKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?