Gaz olayı bende de çok yaYa bu adet sancılarını hissetmeye başladığımdan beri afedersiniz ama içim gaz dolu sanki .
Valla herkes gelsin istiyo ben gelmesin istiyorumGaz olayı bende de çok yaBağırsak bozulması falan belirti diyo herkes bizde gaz olarak mı gösteriyo acaba
Canımm Allah razı olsun gece sancılandım ama yalancı sancıymış uyudum biraz uyandım uyku tutmuyor şuan heyecandan bi kaç saat sonra belli olcak herşey yazarım buraya haberdar ederim sizi ❣ İnşallah seninde başlar ada çayı içtikten sonra sancım oldu zonra kesildi yarım saat kıvrandım sonrada uyumuşum sende 2 günde 1 bardak içebilirsin aslında. Ben suni sancıyı çok araştırmamıştım pek bilgim yok ama kötü olduğunu biliyorum şuanada araştırmak istemiyorum neyle karyılaşacağımı hiç bilmiyorum Rabbim yarrımcımız olsunBende sana bakmaya sirdim siteye canım inşallah sabaha kadar kendiliğinden sancın gelirde suniye gerek kalmazhayırlı haberlerini bekliyoruz haber ver canım Aslında bende aynı durumdayım bi kaç güne banada suni sancıyı dayar bu doktor poff
Bende müzik istiyeyim o zamanBenim doktorum da doğumhane de ışıkları kapattırdı loş ışık ve hafif bir müzik vardı. Son 20 dk falan öyle sakinleşmeye çalıştım her ne kadar zor olsa da en sonunda çığlık atıp dayanamadım
Sonra doğuma aldı zaten
Amin canım. İnşallah ilk doğum için biraz zor ama İnşallah banada yarın doğum hikayemi yazmak nasip olurhayirlisi hakkında. bi bakmışsın sanci azar azar verilip 3 5 saate doğurmuşsunbende iyiym sukur . bugün annemdeydim karnin inmeye başlamış günün ne kadar var dedi 18 gun var dedm de annem bnce bir hafta sonraya olur 9 ayı tamamlayinca diyor bakalım tahmini tutucakmi.
Çantan çok iyi canım hemen hemen aynı şeyleri hazırlamışız ben eksik göremedimDoğuma 2 gün kaldı. Son kez çantamı kontrol ettim. Unuttuğum birşey olabilir. Kafam karmakarışık. Var mı bir eksik.
Bebek için
-- 3 takim giyim aldım bebeğe. 1 tane 10 lu 1 tane 5 li hastane çıkışı,1 tanede tulum aldim.
-- çorap, ağız mendili, yelek, 2 penye 1 örgü battaniye
-- emzik, kaşık
-- pişik kremi
-- 10-15 tane bez
-- ıslak mendil ve temizleme pamuğu
-- alt açma örtüsü
-- puset
Kızım için
-- carsaf, yastık, battaniye
-- pijama,yedek kiyafet
-- bez, ıslak mendil
-- biberon,suluğu,sütü
-- yelek, hırka,havlu,tarak
-- emzik
-- oyuncak
-- terlik
Kendim için
-- 2 takım pijama
-- 2 adet emzirme atleti,1 sütyen
-- depend
-- hırka, çorap
-- havlu
-- havlu peçete
-- tarak,diş fırçası, diş macunu
-- göğüs ucu kremi, göğüs ucu çıkarıcı,göğüs pedi
-- şarj aleti
-- terlik
Ya Maşallah ne güzel bir doğum hikayesi gözün aydın hayırlı olsun canım umut oldun bana İnşallah yarın bende başarabilirimKizlar ben geldiimmGündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemedi Epidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Bendede var hatta sancı gelince lavaboya gidince geçiyodu acaba gaz sancısı mı çekilorum diye anneme sordum normal dedi son haftalarda çok olurmuş böyleYa bu adet sancılarını hissetmeye başladığımdan beri afedersiniz ama içim gaz dolu sanki .
Kızlar dün saat 17.48 de epidural sezaryenle kızımıza kavuştuk. Şükürler olsun ikimiz de iyiyizrabbim bu yolda olan herkese yardım etsin evlatlarına kavuştursun 12 saat sancı çekip de sezaryene girdiğim için sütüm var ama yetmiyor miniğime. Arttırmak için herseyi deniyorum
6gunlk
Hem emmiyo hem uyuyo
Bana da bi kaç kere öyle oldu sonra düzeldi ve bebekte öyle dönme falan hissetmedim.icerde napiyosalar artıkTuhaf bir agriyla uyandim. Bebek hickiriyor su an ama cok alakasiz bir noktada gogus altimdadondu mu napti bu cocuk
Canımm Allah razı olsun gece sancılandım ama yalancı sancıymış uyudum biraz uyandım uyku tutmuyor şuan heyecandan bi kaç saat sonra belli olcak herşey yazarım buraya haberdar ederim sizi ❣ İnşallah seninde başlar ada çayı içtikten sonra sancım oldu zonra kesildi yarım saat kıvrandım sonrada uyumuşum sende 2 günde 1 bardak içebilirsin aslında. Ben suni sancıyı çok araştırmamıştım pek bilgim yok ama kötü olduğunu biliyorum şuanada araştırmak istemiyorum neyle karyılaşacağımı hiç bilmiyorum Rabbim yarrımcımız olsun❣
Bendede var hatta sancı gelince lavaboya gidince geçiyodu acaba gaz sancısı mı çekilorum diye anneme sordum normal dedi son haftalarda çok olurmuş böyle
Kizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Benim de akşamları az biraz oluyo sancılar bişeyler kontrol yarın, hayırlısı olsun hakkımızdaValla herkes gelsin istiyo ben gelmesin istiyorumcumaya kadar sabretsin babasını beklesin . Bugün randevum var. Muhtemelen bu sefer sancı çıkar ya da 1 cm açılma en iyi ihtimalle sadece rahim ağzı incelmiş falan der yani biseyler bekliyorum . Bu gece 3 ye çekilen adet sancıları boşuna değildir. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
İyi vari takabiliyorsun canımTakınca ağrı oluo ama takmayinca çok rahat hareket edemiyorum
Bu ara bendede gaz sorunu var.Gaz olayı bende de çok yaBağırsak bozulması falan belirti diyo herkes bizde gaz olarak mı gösteriyo acaba
Göbek için birşey yapmadım. Kuru tutmak lazım. Bez üstünü kapatmasın. 5. Gün gece düştüKizlar dogum yapanlar hic sesiniz cikmiyo
Bebekleriniz nasi sarilik oldumu ne kadarda bi emziriyosunz
Sadece dogum yapmayanlar yaziyo
Gobek icin ne yapiyosunz
Bu arada bu sancılar kasılmalar neden daha çok akşam saatleri ve gece oluyo. Bütün gece doguruyorum tedirginliği yaşatan miniğim şuan rahat rahat takılıyo içerde
Evet aynen. Oksitosin hormonu karanlikta daha cok salgilanirmis. Ben de o yuzden sanci cektigim odada isiklari kapatmistimdogumu başlatan hormon geceleri harekete geçiyormuşondan dolayı dogum sancıları genelde gece başlarmış ya karanlık olduktan sonra. cunku bu hormon los ortam severmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?