Bana da terle atacaksın diyorlar atsak da kurtulsakAynen acayip terliyorum sanirim haplardan annemde terle atacaksin diyir bebek usumesin diye odayida isitiyoruz pijamam ter icinde kaliyir
Gözünaydın canımKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Lahana iyi geliyormuş canım. Dolaba koyup soğut.. Sonra göğsğne koy.. Ilık duş ita masajds iyi gelenlerden.Evet kızlar.. Mastit de oldum galibasol gogsum alt kısmında sertlik var.. Meme ucum acıyor.. Bi ara sirtima vurdu.. Titreme de oldu eve gelince.. Benden tavsiye memeyi sıkan sudyen giyinmeyin simdi sicak su torbasi koydum.. Ins gecer.. Sagdim da.. Eymen demin emzirirken cekemedi memeyi.. Simdi yine tutcam insallah çeker bu sefer hayırlısıyla bunu da atlatirim insallah.. Bu ağrı baskaymis ama.. Canım acıyor gerçekten
Yetmemesi imkansiz. Bn de oyle sandim. Emzirme hemşiresine emiyor ama sut yok sari sivi cikiyir dedim. Midesi bilye kadar zaten o kadr sutle besleniyor o dedi.
Bugun dördüncü günümüz oglumla. Bu sefer de sut cok sagip posete koymak zorunda kalıyorum. Sadece emzirmek sütü getiriyormuş gerçekten. Ilk dogumum benim
Hastaneye giderken giydigim esofmani giydim üstüme yeni tisortle hırka giydim. Normal dogum yaptim.
Sabah 5te dogdu oglum. Aksam kakasini ertesi sabah cisini yapti. Ama saatlerine hic bakmadım
Son ayda tartilmamistim. En son tartildigmda 78 kiloydum. Aksam tartildim 76alay konusu oldum evde tartiya cikmadan once kesin 65 kilo oldum dedim bir dd
Allah anali babali büyütsün. Gozun aydin canim
Sag göğsüm aksam o kadar sisti gerildi ki dokununca aciyor agriyordu. Gerginliginden tutamadi memeyi zaten ucu da yok
Hemen sagdirdilar sutu bosaltinca gevsedi. Kalan sertlik icin de masaj yapti annem de rahatladim. Ama hala sag memem cok hizli sertlesip agri yapiyor. Ayni seyleri uyguluyorum hemen.
Insallah en kisa surede gecer sarılın yavrucağın iyilesir
Benimkiler yara olmadi ama oglum emerken o kadar aciyor ki... ilk gunden beri hep bir seyler surdum. Ilk gun hametan sürdüm ise yaramadi. Ikinci gun sütün üstündeki kaymagi sürdürdüler cok iyi geldi. Üçüncü gün de komşu sagolsun kantaron yagi getirdi harika bi sey. Emzirdikten sonra sürüp göğüs kapaklarindan kapatıyorum. Elbisrye degip surtunmesin diye. Yoksa kumasa degince de cok aciyor
onları ilk dogumumda yaşamıştım canm . her tuvalet sonrası yıkayıp kurulayıp batikon döküyordum . 10 gün faln sonra yine kk da okumustm biri saç kurutma makinasıyla kurutmuş o kısmı dikişler hemen düşmüş bnde kurutdum bi kac kere özellikle duş sonrası zaten 15.gun düşmüştü içte kalmıştı 1 tane oda 21.gun düştü sanirmDikislere ne yapiyorsun canim sanki birsey demisti hemsire ama unuttum
Benden ter bosaliyor kucugu uyandirmaya calisirken.35-40 dk bazen.Topugunu morarticam diye korkuyorum.Hemsireler nasil yapiyor bu isi hic anlamiyorum ama cok zorlaniyorum.
Bir de dogum yapip da terleyen var mi? Her dakka bu kadar terlenir mi
Bebege de gaz yapar diye ayagimdan patik sirtimdan yelek eksik olmuyor. Bunalıyorum sicaktan. Terleyip üşüyorum. Gece emzirmek icin yataktan kalkmak cok zor geliyor terliyken usudugum için
Zamanla alisirsin canm sen dene arada alt degismeye . :) gaza gelince o oyle kivranip aglarken ne yapsan ise yaramiyor ya iste o an insan agliyor yetemiyorm galiba niye böyleoluyo nerde yanlış yaptm surekli kendimi sorguluyor . yorgunluk uykusuzlukSelamlar herkese
Bugun oglumla dördüncü günümüz.
Destek olan cok guzel insanlar var yanimda. Ben sadece emzirme isini yapıyorum ki onu da memeyi tutturamadigim icin annemler yapıyor.
Dikişlerimden dolayı popomun üstüne oturamıyorum. Belim boynum kollarim mahvoluyor. Bugun dahaiyiyim dikisler konusunda insallah yarin daha da iyi olacak.
Meme ucum yok. Uc çıkarıcı aldik. Gerçekten ise yaradi.
Yara olmadi. Ilk gunden beri nemli tutmak icin hep bir şeyler sürdüm. En cok kantaron yagi iyi geldi ve kesinlikle göğüs koruyucu kalkan. Elbiseye surtunmesine asla izin vermiyorum.
Anne baba olmak cok guzel. Gaz sancisi ceken bebegini ağlarken görmek çok zor
Dun aksam tanistik kendisiyle. Ben bi yerde esim bir yerde bebek bir yerde ağlıyor
Ilk çocuğumuz acemiyiz biraz da fazla duygusaliz galiba
Sonrasinda annelerden babalardan ozurler dilemeler.. anne baba olunca anlarsin gercekmis
En kisa zamanda iyileşip dinçlesmek istiyorum.
Kendi basima emzirmeyi alt degistirmeyi gaz cikarmayi ogrenmem gerek
Bir kere alt degistirmeye heves ettim her yer kaka oldu. Oglum agliyir hep alti değişirken. Panik yaptim. Cabuk olayim derken batti ortalik.
Gobegi icin hiçbir sey yapmadik. Surmedik. Bugun iyicr kurudu. Yakinda duser. Sadece ustunu kare pamukla kapattik.
Henuz banyo yaptirmadik. Sadece pamukla sildik. Sacini yikadik sadece bayagi karışık yapisikti. Taradik saclarini.
Vücudunda bir dokuntu var. Kirmizi benek benek. Goz kapaklarinda bile vardi onlar gecti. Digerleri hala duruyor. Olur yenidoganda diyorlar ama bakalim sorucam doktora
Yarin çocuk doktoruyla ilk randevumuza gidicez. Isitme testi de yapilacakti
terlemesen daha iyi aslinda canm bu kez de üşüyüp hasta olursun mesela patik degilde çorapla dursan veya hırka da ince bisiler alsan üzerineBir de dogum yapip da terleyen var mi? Her dakka bu kadar terlenir mi
Bebege de gaz yapar diye ayagimdan patik sirtimdan yelek eksik olmuyor. Bunalıyorum sicaktan. Terleyip üşüyorum. Gece emzirmek icin yataktan kalkmak cok zor geliyor terliyken usudugum için
Kızlar kontrole geldim bebek hala makat geliş. Doktor artık dönmez dedi. Sezeryana alıyor beni yatisim yapildi. 2 de giricem inşallah. Korkuyorum.. dualarınızı eksik etmeyin
guzel haberlerle gel insalah :)Kızlar kontrole geldim bebek hala makat geliş. Doktor artık dönmez dedi. Sezeryana alıyor beni yatisim yapildi. 2 de giricem inşallah. Korkuyorum.. dualarınızı eksik etmeyin
Lahana iyi geliyormuş canım. Dolaba koyup soğut.. Sonra göğsğne koy.. Ilık duş ita masajds iyi gelenlerden.
İnşallah çabucak geçer
Allah yardımcınız olsun canım, sağlıkla gelsin bebişKızlarrr yatışım yapıldı haber vereyim size dedim nts kötü çıktı risk var gönderemem dedi doktor 2 cm açılmam varmış suni vericekler dualarınızı esirgemeyin bendenfırsat buldukça yazıcam size
Benimde sol boşluk hep ağrıyorDün takmadım korseyi sağ boşluğum çok sancıdi . Bugün tekrar taktım. Ama yamune korse bakiom şimdi sarkan göbeği toplamak istiyorm
Yattı harcadım bıle ama ben eylül sonuna kadar calıştım.. Dogum iznine 30 eylülde ayrıldım. Iyıkı xalışmışım 1.donemı kapatıyorum 20 ocak çalısır yazıyor.. 2.dönem Allah buyukKızlar, içinizde öğretmen olan M miraclemiracle @Chelzy vardı sanırım. Eğitim öğretime hazırlık ödeneği yattı mı sizlerin? Benim yatmadı da. Annelik iznindeyken de yatmıyor muydu?
Ben kizimda cok terlemiştim atletle oturuyordumBir de dogum yapip da terleyen var mi? Her dakka bu kadar terlenir mi
Aynen acayip terliyorum sanirim haplardan annemde terle atacaksin diyir bebek usumesin diye odayida isitiyoruz pijamam ter icinde kaliyir
Gözün aydın canımKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Bana ilk doğumda sadece beyaz sabun kullan denmişti ama enfeksiyon kaptım. Doktorunuza danışarak belki bir şeyler kullanabilirsiniz. Dikişi kuru tutmak çok onemli. Bana saç kurutma makinası ile kurut demişti yengem ama bence o da ortamdaki mikrobu veriyor. Havlu kağıt ile iyice kurulamak yeterli olacaktır.Dikisler icin yapilmasi gereken birsey var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?