2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canm cok sagol gittim aldim bu aksam. Benim bir ay olcak hala yara. Eve gelince denedim bebegim emerken yine acityor ama dedigin gbi sut surup kapatinca duzelir ins. Hem kiyafetede degmemis olur oda cok actyor cunku canimi
Cnm kalkan iyi yapmiyo ztn kurumasini engelliyo
Ben de kalkan koydum lasioh garmastan etki etmedi
Teramisn bepantol bi gogsume surdum ve kalkani koydum bayada o gogsumle emzirmedim baya hafiflemis azalmisti sanada tavsiye ederim

Mastit olan var mi aranizda? Neler yaptiniz tikali kanali acmak icin. Inanilmaz titreme ates hali gecirdim. Dusa banyoya girdim ciktim kac kez aciya ragmen sagmaya calistim. Masaj vs yapiyorum. Ama tikali yer hala agriyor...
Ben ateş yapmasının ucundan döndüm sanırım canm.. Annemlere banyodaki masajdan sonra kızgın havlu yaptırıp göğüslerime koydum öyle sağdım az az gelmeye başladı. Sonra bi yerde buz masajı okudum, buzu memenin üstüne koyup sağıyorsun o daha iyi geldi. Şimdi sütüm geliyor he yine çok sert ama düzenli olarak sagiyorum ağrısı azalıyor bebek hala tutamiyo ucunu kaşık biberonla sagdigimi veriyorum . Şuan daha çok süt sağıyorum hafta damlıyor bakmayinca

Ben de sagim yapiyorum maalesef. Ve sagimla makine on kanallari bosaltiyor arkadakilere cok gecemiyor gibi. Boyle olunca tikanmalar hep kacinilmaz. Cidden cok fenaydi meme ucu acisi kanallarin agrisi yogun titreme ates bas agrisi hepsi birden oldu bende su an bir tik daha iyiyim ama hala agri var biraz. Soguk kompres uygulayacagim bir de.

Canım galiba gazın belli bir süresi yok günün her anı olabiliyor ama kolik günün belli bir saattinde olan birşey genelde akşam 18 ile gece 01 arasında oluyormuş. Benim kızımda kolik olmuş ne yazık ki

Valla hangisi kotunun iyisi bilemedim.Kucugum gunun 24 saati ıkınıyor ve gobegi cikiyor sanirm.Yegenimin ceviz kadar cikmisti disari.Bizimkinin gidisatta o.

Valla hangisi kotunun iyisi bilemedim.Kucugum gunun 24 saati ıkınıyor ve gobegi cikiyor sanirm.Yegenimin ceviz kadar cikmisti disari.Bizimkinin gidisatta o.
İlla ki denemiş sindir de, koltukta otururken dizlerine ağız üstü yatırmak çok iyi geliyor. Bacaklarını da hafiften sallayıp. Tam karnına denk geliyor. Hareket ettikçe rahatlıyor

Bugün eve yardımcı bir hanım geldi. Ben de onu la birlikte.... Sabah 8den beri hiç oturmadim. Şimdi acayip yorgunum. Kasıklarım karnim belim ağrıyor.
Bebe temiz eve hemen geleyim mi diyor
Benim de cuma gunu gelecek.Annemin gelecegi tarihe ayarladim ki o dursun basinda diye ama yine ben de dayanamam:)

Selam canım. Bende bebegimi uyandıramıyordum hastaneden eve geldiken sonra. Birde sarılıgı yükselmesin diye beslemem gerekiyordu 2 meme 15er dakka emdirip üstüne 30 cc sağdığım anne sütünü şırınga ile besliyordum. Ama saatler sürüyordu. Memedeyken hemen uyuyakalıyordu. Sonra evin çok sıcak olduğunu farkettim. Sıcakla beraber Uyku istekleri artıyor. Ev 21 ila 24 derece olmalı ki bebek uyanabilsin. Uyanmıyor diye besleyemediğim saatlerde çok üzüldüm. Seni çok iyi anlıyorum. Tam doymadığı için 10 dakikada bir meme talebi oluyordur. Biz şuan da 17 günlük olduk iyice oturdu artık. 2-3 saatte bir acıkıp emmek istiyor. Bazen oyun gibi emmek istiyor. O zamanda emziriyorjm. Ne zaman talep ederse meme veriyorum aramızdaki bağın güçlenmesi için...

Biz de 15 günü bitirdik, ama sanırım kucağa da alıştı ev sıcaklığı çok değil 22 23 24 derece arasında bazen uyandırmak içinn bende altıni değiştiriyorum. Uyuyunca uyuyor uyanık kalınca da asla gözleri kapatmıyor yattığı yerde sesler çıkarıp heyecanlı heyecanlı nefes alıp veriyor, aç m gazı m var anlamıyorum. Kucağa alınca susuyor. Gece de aynı şekilde karnı doyup uyusa uyandırmak Bi dert uyanık olsa uyutmak

Emziremiyorsun en kötüsü o ne zaman rahatca emicek diye dua ediyorum hep bi sınır ağlama bebekte

Kv bizim evi çok sıcak yapiyo ben kısıyorum o arkamdan açıyor ben zaten yanıyorum bebek üşürmüş terden pijama degisiyorum

Kolik genelde 3.haftadan sonra çıkıyormuş. Seninkiler kaç haftalık oldular şimdi? Göbeği çıkınca bir sorun oluyor mu? Yada tedavisi nasıl gerçekleşiyor ki? Bizimkinin de göbeği tam düşmemişti parça kaldı sürekli pislik ve kan vardı 2 günde bir doktora gidip kuruttuk Ne kadar zormuş çocuk büyütmek canları yanıyor hiçbir şey yapamamak çok zor

Sutum geldi dun geceden beri mamayi biraktik sadece emme seklinde gidiyoruz ama emdikten bir sure sonra cok gaz sancisi cekip agliyor. Gaz yapan hic bir sey de yemiyorum ama nasil oluyor anlamadim Umarim bu sorunu da cozecegiz ama su an sadece meme ile doymasina inanilmaz mutluyum. Sol mememi verememistim hic bugun onu da verdim. Yoksa mastite dogru gidiyordu. Zaman da cok hizli geciyor 3 gunluk olduk bile.

Mastit olan var mi aranizda? Neler yaptiniz tikali kanali acmak icin. Inanilmaz titreme ates hali gecirdim. Dusa banyoya girdim ciktim kac kez aciya ragmen sagmaya calistim. Masaj vs yapiyorum. Ama tikali yer hala agriyor...
Ben ucundan döndüm onu da sıcak havlu sonrası dıştan meme ucuna doğru göğse masaj yapıp sağıp/emzirip sonrasında soğuk bezle memeye bastırarak atlattım doktorumun tavsiyesiyle. Ablamın çok daha ağır geçmişti o zamanda ananem saçlarını göğsüne koyup güzelce taramasını bu sırada annemin üç ihlas bir fatiha gibi dualar okumasını ve meme ucundan tutup sıkıca sallamasını söylemişti, batıl gibi gibi geliyor ama işe yaramıştı rahatlamıştı, denemek istersen:)

Rahat ol benim 4.gün sütüm geldi o kadar çok malt içmeme ragmen... 4.gün sürekli mama verdim zaten obur bır bebek. Mamayı 20 cc verdırdı baktık doymuyor 2.gunden ıtıbaren hep arttırdık. 2 saat 3 saat arayla besledim. Çunku sarılık olmasın diye hep mama verdim... Kımseyı de dinlemedim sarılık olup onla mı ugrasayım... Olmayan sütle nasıl doyurayım dedım. Ac mı kalsın. Rahat ol eninde sonunda süt geliyor. Sadece aşırı serleşmeden hep sağ yoksa düğümleri açamazsın bebek de cekemez. Ben süt az az gelince hep sağdım. Ben bebek doğar doğmaz hemen mama verdirdim. İlk bebekte süt gelecek dıye beklettim neredeyse sarılık olacaktı. Allahtan sert bir hemşşreydi öğleden sonra 4 te ben hayır dememe ragmen mama verdırdı. Hem de kendi besledi. İlkinde deneyimsizdım. 3 ya da 4 gün mamaya birsey olmaz. Süt hep sürün o kremler falan hikaye en güzeli anne sütü. Hatta akan sütleri de cildinize sürün. Ben hep sürdüm cildim çok güzel.hele dogum lwkeniz olduysa gecırıyır

Emzirirken terleyen var mı? Tshirt su gibi uyanıyorum her gece ve emzirdiğimde de aynı şekilde. Dün 2 kere tshirt değiştirdim su gibi...
Bakalım bugün nasıl geçecek
Senin gene 2 ymıs. Ben gece 4 ya da 5 tane degısıyor um. Hep yanımda.. Gece sütler akmış sekılde uyanıyorum. Yorganı bılenıslatmış oluyor. Zaten hep yanımda hırkam var. Bunda pijama bılenuautıyo dırek kalın esofman altı giyiyorum. Uste uzun kollu ve hep hırka... Sıcak tutmalıyız ki usumeyeyım bebege gaz olmasın. Uyurken bıle corapla yatıyorum... Bu hafta kan tahlili yapacak drum eger dmeır az ise demır ılacı 2 ye cıkacak. Ail ehekımı her gordugunde çok asırı zayıflıyorsun haftaya gel kan bakalım dedi. Üstüme ondan olurmuş. Bebek emdıgı ve ben sureklı sagdıgım ıcın sureklı sut urerımı var. Ama ayagını ve sırtımı hep kalın tutuyorum. Zaten sacları ı da 40 mevlut inden sonra kısacık kestırcem. Uun sacı yıkamak da mesele. 3 cocukla benım neyime uzun saç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…