2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canm ayni bnimde dişim kirildi 6.aydaydi sanırımve ara ara sızlıyor bn ağrı olmasin diye duzenli tuzlu suyla gargara sonra karanfil kaynatiorum onunla gargara yapıyorum. bunlar sayesinde erteleniyor dogumdan sonra ilk isim disim olacak kendime geldiğim an. ve ben çok şiddetli ağrılarımı sarımsak almıştı tuzla ezip koymuştum. gitmemis arkadaşta geri hafiflemis .
Of benimde canım ilk iş diş doktorunun kapısı benim felaket ağrıyor 20 lik olmasida çabası 2 kırık disim ve düşen dolgularım fena halde ağzımın ici banada iyice şişmişsin bugün yarın doğurursun diolar ama ses yok bide herkes soruyor falan genişinin umrunda değil

Çok çok kesinlikle etkiliyor açılmam yerleşmesi çok güzel ilerledi maalesef plesenta izin vermedi bizde ama ben görevimi başarıyla yaptım :KK53:
Bende elimden geleni yapıyorum 35. Haftadan beri inslh güzel ilerler . Aynen sen elinden geleni yaptın 🥰😍

Of benimde canım ilk iş diş doktorunun kapısı benim felaket ağrıyor 20 lik olmasida çabası 2 kırık disim ve düşen dolgularım fena halde ağzımın ici banada iyice şişmişsin bugün yarın doğurursun diolar ama ses yok bide herkes soruyor falan genişinin umrunda değil
banada sormaya başladılar Artık sürekli 😅 bende 1 hfta var daha diyorum

Geldim canım doğum yaptım bilgisayar başına oturamadığım için giremedim şimdi telefondan bağlandım girerim artık emzirirken uykum geliyor zaten :deli: pazar gecesi doğuruyorum sandım demiştim ya akşam cidden ön sancıymış eve geçtiğimde bir anda suyum gelmeye başladı sancı yoktu ama bildiğin bütün suyu boşalttım hastanenin yolunu tuttuk. Saat 10 gibi Gittiğimde sancı yoktu açıklığa baktılar 1-2 cm ve serüven başlamış oldu:işsiz: gece 1-2 gibi başladı sıklaşmaya Ebemle hareketler sürekli ılık duş altında karşıladık sancıları açılma harika ilerledi sabaha doğru neredeyse 7-8 cm olmuştu kanala henüz yerleşmemişti sancıyla iniyordu bir kaç deneme yapıldı buraları es geçiyorum kimseyi etkilemek istemem doğurmayanlwr olabilir. Tam açılma oldu son 1-2 saatte yani ıkındığın an çıkacak şekilde kanala da indi fakat ıkınmaya çalıştıkça bebeğin kalp atışları düşmeye başladı ben direk sezeryana alalım dedim doktorum böyle dönmek istemiyorum dedi biraz daha dursun defalarca denedik diyebilirim ama maalesef 3-4 denemede aynı düşüyordu riske alamadık daha fazla sezeryan oldum ama 2 doğumu da yapmış gibiyim öyle bitkin öyle yorgun toparlandım ama çok şükür iyiyim şuanda cennet kokulu her şeyi unutturuyormuş cidden:dua::KK200: doktorum sebebini şöyle açıkladı bu arada plasentam en başından beri paşamın önündeydi hep arkadaydı kendisi doğumda da buna izin vermedi karnıma bile bastırdılwr ama direk kan akışını Plesenta engelledi ıkınmama bile izin vermedi olsun sağlıklı olan böyleymiş:KK60:
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün canım ❤
kendin kullanıyorsun değil mi banada rezene tavsiye etti bende sürekli emziriyorum her uyandığında yada saat başı deniyprum uykyda emmediğimde mama yapıyorum biraz gün ışık altında yatırdım ama ne kadar faydalı bilemem yaron kontrolüm var inşallah düşmüştür değeri canım
Evet canim kendim kullaniyorum. Umarim düşmüştür. Isırgan otunu dene mutlaka.
Seninki erkekti demi😄 oglumda bizde cook yasadik ıslanmayi, kac numara bez kullanıyorsun? Bezin ön kısmını karnina kadar getir bide bantlari sıkı olsun
Evet canim. Erkek🤣 2.paket bezi açtım onda olmadı.

Biz bugün 1 haftalık olduk, ben sezeryanlıyım, taburcu olur olmaz ayaklandım, bebeğin tüm bakımını eşimden ya da annemden yardımla ben yapabiliyorum, bazen yanlızken de yapıyorum. Bizim en büyük sıkıntı meme reddi. Daha kendisi memeye gelip bir çekmedi. Türlü oyunlarla tutturuyorum. 5. gün kontrolünde hastanede hemşireler göğüsüme mamayı sonda ile tutup tutturdular, o gün emebildi bolca. Şu an ben sağıyorum, sonra ağızına enjektör ile az akıtıp sonra bir şekilde memeyi tutturmaya çalışıyorum. Tutmaz krize girerse eşim eldiven takıp sondayı parmağına sabitleyip veriyor. Çok yoruldum 😞

Canim sondayi serce parmagima yapistirip oncesinde sutu dakikalarca sagip her 1 saatte bir veriyorum. Gece gunduz... 19 gunluk olduk basindan beri boyle. Ve artik midesi de cok buyudu arti olarak da cok istahli bir bebek. Nasil perisan oldugumuzu anlatamam. Memeyi verme cabalarim devam ediyor tabi. Kac doktor kac emzirme danismani hemsire geldi durdu sayamadik. Doktugumuz paranin da haddi hesabi yok. Bunlarin da bir onemi yok aslinda yeter ki emebilsin. Biraz cekip basiyor aglamayi. Sirtim yer gormuyor hic... bu memeye sondayla tutturma eds yontemi onu da denedim onden sutumu sagip sondayi memeye baglayip vermek. Ama bu daha zorlu hep birinin yardimi gerek her zaman yapamiyorum. Bu arada biberon ver diyecekler olacaktir ama biraz daha zor yolu secip vermiyorum zararli olduguna ve onu verirsem kolaya daha cok alisip hicten mememi tutmayacagini dusunuyorum. Zaten sagma sureci her iki beslenme seklinde de var. Direkt emzirmenin rahatligi cok baska... Allah yardimcimiz olsun hamilelikte hic bunlari hesaba katmamistik.

Valla imkanin varsa yaptır. Üroloji doktoru bana kiz bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu sık görülür ve çok önemsenmez çünkü bu beklenen birseydir dedi. Ama erkek bebeklerin enfeksiyon kapmasi zordur dedi. Bebeğim enfeksiyondan kurtulunca sünnet yapmazsam tekrarlayacagini söyledi. Yeni dogan bebeklerin %7 de görüldüğü söyledi oda beni buldu😞 ben zaten sünnet yaptiracaktim kırkını bekliyordum. Sadece antibiyotik almasina üzüldüm. Igne vuruldugund cok ağladı tıkandı. 😞😞 daha cok kucuk 12 gunluk
Bu konuda doktorlar uyarmadi mi? Ben dün gece doğurdum. Bugün çocuk doktoru muayenede pipi ucu çok dar sünnet ne kadar erken olursa o kadar iyi olur yoksa enf risk var dedi.

Biz de bugün 10 günlük olduk, ben de daha iyiyim çok şükür korseyr ben de dördüncü gün başladım günde beş altı saat takıyorum ağrıdan ziyade yanmam var dikişler öyle mi iyileşiyor bilmiyorum ama çok şükür zorlanmıyo pek
Benim doktorum kesinlikle korse önermiyo.dogumdan sonra bağırsakların bile duruşu değişiyo bel ve leğen kemiklerinizin oluşturduğu boşluğun kapanması 4-6 ay arası dedi. Eğer korse kullanırsanız ilerde çok fazla bel sorunu yaşarsınız dedi. Ama illede kullanicam diyosaniz da kirkinizdan sonra kullanın dedi

Benim doktorum kesinlikle korse önermiyo.dogumdan sonra bağırsakların bile duruşu değişiyo bel ve leğen kemiklerinizin oluşturduğu boşluğun kapanması 4-6 ay arası dedi. Eğer korse kullanırsanız ilerde çok fazla bel sorunu yaşarsınız dedi. Ama illede kullanicam diyosaniz da kirkinizdan sonra kullanın dedi
Canm bn korsede duramam asla ilkdogumda zaten pek bisi kalmamıştı karin olarak ama genede şal sarmıştım 3 4 gün sonra hepten gitti zaten göbek bu kez ikinci belki kalir diye gene sarmak istiyorm ama bu sorun yasanirmi acaba bel agrisi vs.

Evet evet ben de çok iyi olmadığını biliyorum sen de hatırlattın sağol canım, benim kullandığım öyle sıkı bütün karnı kaplayan cinsten değil zaten çok da tutmuyorum, klasik eskiden kullandığım belim ağrıdığındaki ince bişey. Ağrıdan dolayı yataktan kalkmak falan zor oluyo diye bi müddet takayım dedim yoksa benim de göbek falan kalmadı çok şükür

Canim sondayi serce parmagima yapistirip oncesinde sutu dakikalarca sagip her 1 saatte bir veriyorum. Gece gunduz... 19 gunluk olduk basindan beri boyle. Ve artik midesi de cok buyudu arti olarak da cok istahli bir bebek. Nasil perisan oldugumuzu anlatamam. Memeyi verme cabalarim devam ediyor tabi. Kac doktor kac emzirme danismani hemsire geldi durdu sayamadik. Doktugumuz paranin da haddi hesabi yok. Bunlarin da bir onemi yok aslinda yeter ki emebilsin. Biraz cekip basiyor aglamayi. Sirtim yer gormuyor hic... bu memeye sondayla tutturma eds yontemi onu da denedim onden sutumu sagip sondayi memeye baglayip vermek. Ama bu daha zorlu hep birinin yardimi gerek her zaman yapamiyorum. Bu arada biberon ver diyecekler olacaktir ama biraz daha zor yolu secip vermiyorum zararli olduguna ve onu verirsem kolaya daha cok alisip hicten mememi tutmayacagini dusunuyorum. Zaten sagma sureci her iki beslenme seklinde de var. Direkt emzirmenin rahatligi cok baska... Allah yardimcimiz olsun hamilelikte hic bunlari hesaba katmamistik.
Allah yardımcınız olsun inşallah hep beraber dua edelim tutsun güzelce, dediğin gibi herşeyi geçtik rahatlığı var, kırkı çıkmadan bi güzel tutuversin amiin❤️

Bende elimden geleni yapıyorum 35. Haftadan beri inslh güzel ilerler . Aynen sen elinden geleni yaptın 🥰😍
İnşallah sonucu güzel olacak canım bebeğine kavuşacaksın Her şekilde 🥰
8

Allah anali babali büyütsün🎀 zorlu olmuş ama sonuç guzel elbette😊
Amin canım Allah razı olsun cümlemizin inşallah 🤲🏻 Evet sonu güzel ne yaşandığı çok önemli olmuyor unutuluyor cidden ☺️
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün canım ❤

Evet canim kendim kullaniyorum. Umarim düşmüştür. Isırgan otunu dene mutlaka.

Evet canim. Erkek🤣 2.paket bezi açtım onda olmadı.
Amin canım benim cümlemizinki inşallah 🤲🏻😻
Canım Rabbim yardımcın olsun inşallah memeyi alır sende rahatlarsın zor cidden meme olayı hamileyken akla gelmiyor Rabbim beterinden korusun 🤲🏻
Allah Allah doktorum hatta ameliyat olduktan hemen sonra bile takabilirsin dedi kız kardeşim taktı sorunsuz karnı düzeldi ne gibi sıkıntıları yaşanıyormuş ki bel ağrısı çekmeyelim ya 😑
Bugun 4 gibi kendi evimize geldik. Ev isi yapip ayni zamanda bebegime baktim tek basima. Uykusuzluktan yorgunluktan yigilmama ramak kaldi. Yalniz olmak ne zormus ya :KK43: bir de 19 günlüğüz yani ona ragmen
Rabbim yardımcın olsun canım cidden ev işiyle bebek aynı anda çok yorar 😑temizlikle ilgilenme çok derim yemeğin olsun tamam aç kalmaman adına yoksa evine gelen
Bakmayacak bakanda alsın iş yapsın 🦉

İnşallah sonucu güzel olacak canım bebeğine kavuşacaksın Her şekilde 🥰
Amin canım Allah razı olsun cümlemizin inşallah 🤲🏻 Evet sonu güzel ne yaşandığı çok önemli olmuyor unutuluyor cidden ☺
Amin canım benim cümlemizinki inşallah 🤲🏻😻
Canım Rabbim yardımcın olsun inşallah memeyi alır sende rahatlarsın zor cidden meme olayı hamileyken akla gelmiyor Rabbim beterinden korusun 🤲🏻
Allah Allah doktorum hatta ameliyat olduktan hemen sonra bile takabilirsin dedi kız kardeşim taktı sorunsuz karnı düzeldi ne gibi sıkıntıları yaşanıyormuş ki bel ağrısı çekmeyelim ya 😑
Rabbim yardımcın olsun canım cidden ev işiyle bebek aynı anda çok yorar 😑temizlikle ilgilenme çok derim yemeğin olsun tamam aç kalmaman adına yoksa evine gelen
Bakmayacak bakanda alsın iş yapsın 🦉
canim ya sana bisi sorcam dikkatimi cekti de . ıkınma esnasında kalp atışlarını takip ediyorlarmi? benm ilk dogumum da oyle bisi olmamıştı da . gerçi surekli nst deydim ben sanci odasında dogumhaneye gectm yarm saat sürmedi doğdu zaten. acaba ikindigin ama gelmediği icin mi baktılar kalp atışlarına

Bugun 4 gibi kendi evimize geldik. Ev isi yapip ayni zamanda bebegime baktim tek basima. Uykusuzluktan yorgunluktan yigilmama ramak kaldi. Yalniz olmak ne zormus ya :KK43: bir de 19 günlüğüz yani ona ragmen
bi süre sonra alisicaksin canim. evinde daha rahat edersin inslh alışınca bu düzene:)

Bende emzirme danismani arastirip bulmustum.Mucize bekliyodum ama ise yaramiyor mu diyorsun.Benimki de kendi meme ucumu almiyor,silikonu aliyor.Cuma gunu 1 saat calisicaz bakalim.Insallah bu dertten muzdarip hepimiz cozume kavusuruz🙏🙏

Canım bugün memeyi tuttu, çok mutluyum, inşallah devam eder. Ben şöyle yaptım, bugün tüm gün psikolojikmen rahattım. Bebeğin altını açmadan önce kendi sevdiğim müzikleri açtım. O da keyiflendi, altını temizlerken uyandı iyice. Sonra odayı ufo ile sıcak tutarak üstümü tamamen çıkardım, odada gezinerek, doğru pozisyonu sağlayarak memeye tuttum. Işıktan rahatsız oldu ışığı kapattım 1-2 reddetti ama sonunda çok güzel tuttu. Epey emdi oğluşum, sonra da epey bir kaka yaptı. Dedim demekki iyice doymuş 🤗 Sarılıkken 3 gün kaka çıkışı olmamıştı. Şu an kaka yaptıkça evde bir halay çekmediğimiz kaldı 😅
Dün biberona ben de bir niyetlenecek oldum, eşimle önce bir biberona su doldurup kendimiz emelim dedik. Baktım doğal akış vs yalan çok çok su geldi, vermedik. Sen de sabırlı ol canım, etrafındakileri uzaklaştır, başbaşa emme seansları yapın. Başı zor ama sonu bize rahatlık olacak. Malzemeleri yıka kaynat vs ondan bile 1 haftada bıktık, böyle ömür geçmez.

Ben 10. Gün kullandım mahvetti beni dikişlerim çok ağrıdı bi kaç gün bıraktım sonra tekrar taktım 1 saat falan yine dikişlerim ağrıyınca bıraktım bende takmıyorum artık 40 dan sonra belki takarım çünkü benim karnım kaldı biraz hala kanamam var 🙄🙄

Back
X