Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim doktorum kesinlikle korse önermiyo.dogumdan sonra bağırsakların bile duruşu değişiyo bel ve leğen kemiklerinizin oluşturduğu boşluğun kapanması 4-6 ay arası dedi. Eğer korse kullanırsanız ilerde çok fazla bel sorunu yaşarsınız dedi. Ama illede kullanicam diyosaniz da kirkinizdan sonra kullanın dedi
Canim sondayi serce parmagima yapistirip oncesinde sutu dakikalarca sagip her 1 saatte bir veriyorum. Gece gunduz... 19 gunluk olduk basindan beri boyle. Ve artik midesi de cok buyudu arti olarak da cok istahli bir bebek. Nasil perisan oldugumuzu anlatamam. Memeyi verme cabalarim devam ediyor tabi. Kac doktor kac emzirme danismani hemsire geldi durdu sayamadik. Doktugumuz paranin da haddi hesabi yok. Bunlarin da bir onemi yok aslinda yeter ki emebilsin. Biraz cekip basiyor aglamayi. Sirtim yer gormuyor hic... bu memeye sondayla tutturma eds yontemi onu da denedim onden sutumu sagip sondayi memeye baglayip vermek. Ama bu daha zorlu hep birinin yardimi gerek her zaman yapamiyorum. Bu arada biberon ver diyecekler olacaktir ama biraz daha zor yolu secip vermiyorum zararli olduguna ve onu verirsem kolaya daha cok alisip hicten mememi tutmayacagini dusunuyorum. Zaten sagma sureci her iki beslenme seklinde de var. Direkt emzirmenin rahatligi cok baska... Allah yardimcimiz olsun hamilelikte hic bunlari hesaba katmamistik.
Kızlar bu kanama ne kadar sürecek acabapişik olacağım artık
Pipide darlık yok. Pipi derisinden enfeksiyon kapıyormuş. Doktora ben daha taburcu olmadan sunneti sordum. Kirkini bekleyelim demisti. Enfeksiyon çıkınca hemen yapalim dedi. Bu erkek bebeklerin %7 de görünürmüş.Bu konuda doktorlar uyarmadi mi? Ben dün gece doğurdum. Bugün çocuk doktoru muayenede pipi ucu çok dar sünnet ne kadar erken olursa o kadar iyi olur yoksa enf risk var dedi.
Benim doktorumda önermedi. Kan dolaşımını engelliyorsun dedi. O yüzden bende kullanmiyorum. Kizimda 40 kontrolunde artik karın calisabilirsin demisti. Sanırım sporla gidecek. Ben 10 kilo vermisim bile.Benim doktorum kesinlikle korse önermiyo.dogumdan sonra bağırsakların bile duruşu değişiyo bel ve leğen kemiklerinizin oluşturduğu boşluğun kapanması 4-6 ay arası dedi. Eğer korse kullanırsanız ilerde çok fazla bel sorunu yaşarsınız dedi. Ama illede kullanicam diyosaniz da kirkinizdan sonra kullanın dedi
Göğüs ucu çıkarıcı denedin miBende emzirme danismani arastirip bulmustum.Mucize bekliyodum ama ise yaramiyor mu diyorsun.Benimki de kendi meme ucumu almiyor,silikonu aliyor.Cuma gunu 1 saat calisicaz bakalim.Insallah bu dertten muzdarip hepimiz cozume kavusuruz![]()
Sezeryanda 40 cikana kadar ara ara oluyor malesef. Tam anlamiyla 40 çıkınca bitmis oluyorKızlar bu kanama ne kadar sürecek acabapişik olacağım artık
40 dan sonra spora başlayabiliyor muyuz ?Pipide darlık yok. Pipi derisinden enfeksiyon kapıyormuş. Doktora ben daha taburcu olmadan sunneti sordum. Kirkini bekleyelim demisti. Enfeksiyon çıkınca hemen yapalim dedi. Bu erkek bebeklerin %7 de görünürmüş.
Benim doktorumda önermedi. Kan dolaşımını engelliyorsun dedi. O yüzden bende kullanmiyorum. Kizimda 40 kontrolunde artik karın calisabilirsin demisti. Sanırım sporla gidecek. Ben 10 kilo vermisim bile.
Göğüs ucu çıkarıcı denedin mi
Sezeryanda 40 cikana kadar ara ara oluyor malesef. Tam anlamiyla 40 çıkınca bitmis oluyor
Yanlis hatirlamiyorsam oyle demisti. 40 kontrolune gidince buradan yazarim.40 dan sonra spora başlayabiliyor muyuz ?
Ben odamda beşiğinde yatırıyorumKızlar bebeği nerede uyutuyorsunuz?
Tamam canımYanlis hatirlamiyorsam oyle demisti. 40 kontrolune gidince buradan yazarim.
Ben odamda beşiğinde yatırıyorum
Allah yardımcınız olsun inşallah hep beraber dua edelim tutsun güzelce, dediğin gibi herşeyi geçtik rahatlığı var, kırkı çıkmadan bi güzel tutuversin amiin❤
Bende emzirme danismani arastirip bulmustum.Mucize bekliyodum ama ise yaramiyor mu diyorsun.Benimki de kendi meme ucumu almiyor,silikonu aliyor.Cuma gunu 1 saat calisicaz bakalim.Insallah bu dertten muzdarip hepimiz cozume kavusuruz![]()
Canım bugün memeyi tuttu, çok mutluyum, inşallah devam eder. Ben şöyle yaptım, bugün tüm gün psikolojikmen rahattım. Bebeğin altını açmadan önce kendi sevdiğim müzikleri açtım. O da keyiflendi, altını temizlerken uyandı iyice. Sonra odayı ufo ile sıcak tutarak üstümü tamamen çıkardım, odada gezinerek, doğru pozisyonu sağlayarak memeye tuttum. Işıktan rahatsız oldu ışığı kapattım 1-2 reddetti ama sonunda çok güzel tuttu. Epey emdi oğluşum, sonra da epey bir kaka yaptı. Dedim demekki iyice doymuşSarılıkken 3 gün kaka çıkışı olmamıştı. Şu an kaka yaptıkça evde bir halay çekmediğimiz kaldı
Dün biberona ben de bir niyetlenecek oldum, eşimle önce bir biberona su doldurup kendimiz emelim dedik. Baktım doğal akış vs yalan çok çok su geldi, vermedik. Sen de sabırlı ol canım, etrafındakileri uzaklaştır, başbaşa emme seansları yapın. Başı zor ama sonu bize rahatlık olacak. Malzemeleri yıka kaynat vs ondan bile 1 haftada bıktık, böyle ömür geçmez.
Biberonun nesi zararli.. Ben hic bilmiyorum ve ilk defa duydum![]()
Biberona alışan bebek anne memesini red edebilir. Ama agiz yapısını bozdugunu düşünmüyorum. Simdinin biberonlari eski zamankiler gibi degil. Anne sutu olmayan yada erken kesilen anneler var. Biberon olmadan nasil verecekler. Benim sutum kızımda 2 aylikken kesildi ve biberonla büyüdü. Hicbir sıkıntıda yasamadim. Hepsini gectim calisan anneler sutunu sağıp evde bırakıyor. Neyle verecekler?Allah razi olsun canim kocaman amiin diyorum insallah.
Kac danisman denedim canim. Gece yatili bebek hemsiresi bile tuttuk kac gece boyunca denedik... ama gecici ani kurtarma disinda pek faydasi olmadi.
Sizin adiniza cok sevindim. Insallah devami gelir. Benimki de hic tutmuyor degil bugun cok deneme yaptim ama inanilmaz hirsli hazirda mutlaka sutum beklemesi gerekiyor 2 emiyor 10 agliyor ben de dayanamayip parmaga geciyorum. Sorma sagma aletlerini kaynat yika siseler siringalar sondalar ev eczaneye dondu.
Agiz ve dis yapisini bozdugu kanitlanmis canim. Buna zarari olmasaydi bile emzirmek istedigim icin biberondan donduremeyecegimden tum calistigimiz emzirme danismanlarinin tavsiyesiyle memeye en uygun yontem olan parmak/sondayi secmek durumunda kaldik. Hicbiri emzik biberonun lafini agzimiza bile aldirmadi.
Canimm dogum yaptigim ilk gunden itibaren bagira bagira aglaya aglaya emziriyodum. Tahin yagi garmastan pomad surdumm fayda etmedi. Lansinoh surup gogus kalkani koydum onunla fayda buldum. Simdi ilk alisti yine aciyor ama o ilk gunler gibi degil. İnsallah faydasini gorursun sende. Allah kimseye yasatmasin canindan can gidiyo resmen.Ya kizlar oglum 22 gunluk oldu hala gogus yaralarim iyilesmedi canmdan can gidiyo emzirirken. Ustune yetmez gbi iki gogsumde de mastit var ve sutumun azalmasina sebep oldu sagiyorum 30 ml ancak geliyo cocugum doymuyo oyuzden uyumuyo ve ben mama vermek zorunda kaliyorm. Gogus yarasina lanolin kremi karbonatli suyu ve kantoron yagini denedim bana misin demiyo. Lanoline dogumdsn cok once baslamistim oysaki. Onerceginiz baska seylere acigim. Mastit icinde sicak su masaj tarama makinayla sagmayi denedim hala acilmadi kanallar ters emzirmeyi de yarin yapcam gecen sefer iyi gelmisti. Gecen sefer dedigim 3-4 gun oncebaska onerisi olan var mi?
Bende senin gibi yapiuorum. Ugrasiyorumm 5 dakka baktim olmuyor yatiriyorum cikmiyor cunku.Emzirdikten sonra gazı çıkartın dediler. Ama uyuyor emerken nasıl gaz çıkaracak uğraşıyorum yine ama tık yok. Öyle yatırıyorum uyanınca sızlanıyor sonra dasiz nasıl yapıyorsunuz???
Bende kucakta memede ayakta bazen besikte uyumasi icin her seyi deniyorum en cok istedigim besige yatirip bi iki pis pislamak oda anca cok uykusu oldugunda mumkun oluyor daha uyku duzeni icin erkenmi yoksa simdiden mi alistirmak lazimTamam canım
Ben de bazen beşik de bazen de yanıma alıyorum kimi diyor yanına al sıcaklığını hissetsin kimi diyor sakin alma alışmasın![]()
Bende oyle yapiyorum uyuyup kaliyir cogu zaman memede her zamanda olmuyor gazi bazen uykudan uyaniyir agliyor ozaman abliyom gazi var cikartip yatiriyorum her emzirmeden sonra gazini cikartmak mi lazimBende senin gibi yapiuorum. Ugrasiyorumm 5 dakka baktim olmuyor yatiriyorum cikmiyor cunku.
Denenmiş ve baya kişide iyi sonuç alınmış tanıdıklarım var ilk bebek doğduğunda memeye vermeden meme uçlarına soğanın suyunu sürünce hiç bir aprı yırtılma fln olmuyormuş tavsiyem olsunCanimm dogum yaptigim ilk gunden itibaren bagira bagira aglaya aglaya emziriyodum. Tahin yagi garmastan pomad surdumm fayda etmedi. Lansinoh surup gogus kalkani koydum onunla fayda buldum. Simdi ilk alisti yine aciyor ama o ilk gunler gibi degil. İnsallah faydasini gorursun sende. Allah kimseye yasatmasin canindan can gidiyo resmen.
Allah razi olsun canim kocaman amiin diyorum insallah.
Kac danisman denedim canim. Gece yatili bebek hemsiresi bile tuttuk kac gece boyunca denedik... ama gecici ani kurtarma disinda pek faydasi olmadi.
Sizin adiniza cok sevindim. Insallah devami gelir. Benimki de hic tutmuyor degil bugun cok deneme yaptim ama inanilmaz hirsli hazirda mutlaka sutum beklemesi gerekiyor 2 emiyor 10 agliyor ben de dayanamayip parmaga geciyorum. Sorma sagma aletlerini kaynat yika siseler siringalar sondalar ev eczaneye dondu.
Agiz ve dis yapisini bozdugu kanitlanmis canim. Buna zarari olmasaydi bile emzirmek istedigim icin biberondan donduremeyecegimden tum calistigimiz emzirme danismanlarinin tavsiyesiyle memeye en uygun yontem olan parmak/sondayi secmek durumunda kaldik. Hicbiri emzik biberonun lafini agzimiza bile aldirmadi.
Kızlar bebeği nerede uyutuyorsunuz?