2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Biberona alışan bebek anne memesini red edebilir. Ama agiz yapısını bozdugunu düşünmüyorum. Simdinin biberonlari eski zamankiler gibi degil. Anne sutu olmayan yada erken kesilen anneler var. Biberon olmadan nasil verecekler. Benim sutum kızımda 2 aylikken kesildi ve biberonla büyüdü. Hicbir sıkıntıda yasamadim. Hepsini gectim calisan anneler sutunu sağıp evde bırakıyor. Neyle verecekler?

Bi tanidigim da ise baslicak iki haftaya.. Aşırı derecede alistirmadm memeye diyo.. Sagip biberonla vermeye de çalışmış.. İse baslayinca zor olmasin diye.. Emzik belki bi nebze agiz yapisini bozabilir surekli emiyor çünkü.. Ama biberonu bende düşünmüyorum.. 2.aydan sonra mamayla buyumusum.. Dişlerim inci gibi dizili az bisey daha düz olsa discide yaptirilmis gibi duruyo🙈😂

Bende kucakta memede ayakta bazen besikte uyumasi icin her seyi deniyorum en cok istedigim besige yatirip bi iki pis pislamak oda anca cok uykusu oldugunda mumkun oluyor daha uyku duzeni icin erkenmi yoksa simdiden mi alistirmak lazim
Tabiki çok erken. 1 yaşına kadar o kadar cok degisiyorki uyku duzeni. Kızım 14. Aydan itibaren kendi saatlerini oturtdu. Kim ne derse desin uyku duzeni icin bu kadar kucuk bir bebegin kimse uyku düzenini oturtamaz. Daha onlar anne karnindaki alışkanlıklarını yapiyor. 3.4. Aya kadar bu alisma sureci devam eder. Doktor bana bebekler anne karninda gunduzleri uyur geceleri uyanik olur dedi. O yuzden bebekler gece uyumuyor. Alisma surecindeler.

Kızlar ya benim sütüm var ama kızım az emiyor biz 33 günlük olduk daha çok emmesi gerekmiyor mu 2 fırt çekip bırakıyor. Sizde böyle birşey yaşayan var mi ? Yada sütüm mi az ki gelmeyince mi bırakıyor?

Biberona alışan bebek anne memesini red edebilir. Ama agiz yapısını bozdugunu düşünmüyorum. Simdinin biberonlari eski zamankiler gibi degil. Anne sutu olmayan yada erken kesilen anneler var. Biberon olmadan nasil verecekler. Benim sutum kızımda 2 aylikken kesildi ve biberonla büyüdü. Hicbir sıkıntıda yasamadim. Hepsini gectim calisan anneler sutunu sağıp evde bırakıyor. Neyle verecekler?

Elbette zorunlu olanlar var. Daha kotu durumda annesi dogumda olen bebekler de var. Bu durumda kimse agiz yapisini ya da biberonun emzigin baska zararini dusunemeyecektir.

Ayy deme yaa.. Iki gundur bende ugrasiyorum gazla.. Masajlari dene axel.. Bacaklari havada tut bekle.. Belki attirir gazi😐
Daha su an uyudu. Butun gece agladi. Gazi olunca emmek istiyor. Emziriyorum hickiriyo sonra ikinmaya basliyor gaz cikaramiyor. Yorgunluktan bayilcam. Her seyi denedim. Dra soylicem. 6 gunluk bebe de ne gazi bu kadar anlayamadim.

Kızlar ben dikişlerimi hiç önememedim hemen ayaklandım ertesi gün süpürge falan da yaptım ama şimdi çok ağrı yapıyor tuvalete gittiğimde kanıyor hafif de morarmış 4dikişim var 😂 doktor sadece batikon verdi sürmem için başka önerileriniz var mı nasıl kurutabilirm orayı oturup kalktıkça kesiyorlar sanki oramı çok ağrıyor

canim ya sana bisi sorcam dikkatimi cekti de . ıkınma esnasında kalp atışlarını takip ediyorlarmi? benm ilk dogumum da oyle bisi olmamıştı da . gerçi surekli nst deydim ben sanci odasında dogumhaneye gectm yarm saat sürmedi doğdu zaten. acaba ikindigin ama gelmediği icin mi baktılar kalp atışlarına
Canım en başından beri nst ile takip ettik ıkınma durumu olmadan da nst ile takip etti bilemedim garantiye almak adına belki de zaten sancı çekerken de ara ara hep kontrol ettik son 2-3 saat pilates topunda çalışırken de nst ye bağlıydım oturduğum yerde 🥴
Kızlar bu kanama ne kadar sürecek acaba 🤦‍♀️🤦‍♀️ pişik olacağım artık
Canım genelde 40 gün sürüyor diye biliyorum erkende bitebilir devam da edebilir 🤪
Biberonun nesi zararli.. Ben hic bilmiyorum ve ilk defa duydum😐
Meme reddi durumu olabiliyor canım damak için bir sakıncası yok diye biliyorum sadece hızlı akışa alıştığı için meme zor geliyor 😑
Kızlar bebeği nerede uyutuyorsunuz?
Canım genelde gündüzleri salonda koltukta falan uyutuyorum gece yatağında yatırmaya çalışıyorum ama mesela bu gece uyuduğunda direk yanına uzanıp salonda yattık aramızda mesafe vardı annemde takipteydi tabi sadece kokumu alıp rahat etsin diye ☺️
Bebek baya hareketli ya acaba diş ayrımlı etkiliyor rahatsız oluyor yoksa ne demek istiyor yavrucum sancılar yok tabi yine
Benimde suyum gelmeden aşırı hareket halini almıştı bel ağrımla beraber olabilir canım hayırlısıyla gelsin inşallah 🤲🏻
Kasım annesi olacağım derken ekim annesi oldum👶
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün 🤲🏻☺️
Kızlar ya benim sütüm var ama kızım az emiyor biz 33 günlük olduk daha çok emmesi gerekmiyor mu 2 fırt çekip bırakıyor. Sizde böyle birşey yaşayan var mi ? Yada sütüm mi az ki gelmeyince mi bırakıyor?
Uykusu mu var acaba canım bazı bebekler öyle oluyor uyandırıp zorla devam etmesini sağlaman gerekiyor bazen de kilosu iyiyse emme süresine takılmıyorlar ilk 5-10 dakika civarı aslında yetiyormuş sonrası keyif gibi 🥰

Kızlar ben dikişlerimi hiç önememedim hemen ayaklandım ertesi gün süpürge falan da yaptım ama şimdi çok ağrı yapıyor tuvalete gittiğimde kanıyor hafif de morarmış 4dikişim var 😂 doktor sadece batikon verdi sürmem için başka önerileriniz var mı nasıl kurutabilirm orayı oturup kalktıkça kesiyorlar sanki oramı çok ağrıyor
Geçmiş olsun canım zorlamışsın kendini ama ya inşallah geçer çabucak dinlenmeye çalış yanında yardım eden birisi varsa lavaboya kalk sadece 😑

5. gün kontrolümüzde dr bana aranızda yatırmayın anında alışır dedi. Odanızda 3 ay uyusun, sonra odasına geçirin. Yoksa 3 yılı göze alın dedi. Ben de ortamızda yatırıyordum, gerçekten alışmış bize. İlk gün yatağında zor durdu, bugün iyi geçti.

Ben aşırı derecede bozdugunu düşünmüyorum.. Bozsa bnmki bozulurdu heralde 🙈 2.aydan sonra anne sutu icmemisim mamayla buyumusum😄 emzik için de bayagi faydalarini sayiyolar.. Herkes farkli bisey diyo vallahi.. Ben anlamiyorum bu uzmanlardaki kafayı😄 herkes kendi bildigini yapiyo nihayetinde.. Ins tutar canim memeni🙏
Biberon yenidoğan daha emmeyi öğrenmeden verilirse meme reddine sebep oluyor, emzik de o şekilde. Benim bebek hastaneden çıktıktan sonra sarılık oldu 1 hafta emziremedim. Ağladı diye kıyamayıp emzik verdim ama bence daha memeyi tutmadan emzik tuttuğu için de meme reddi oldu. Şükür şu an tutuyor memeyi, biberon 2-3 ay vermem diye düşünüyorum ama genelde bebeklerde 4. ay civarı tekrar meme reddi gelişiyor, duruma göre bakacağım.

Ise yarar mi ki? Aman aman oyle yok zaten ucu.Son bir sans once onu mu denesem ki
Canım ben de bunu kullandım, hastanede aldırdılar.Hem göğüs ucumu çıkardı, hem de meme çok süt ile dolunca sağma makinesi çekemedi, bunun vakumu ile sağım yapabildim.

Daha memeyi istekle gelip tutmadı hiç, türlü oyunlarla veriyorum. Sizin bebekler nasıl? Memeyi aranırken hemen tutuyor mu ? Biberon rahatlığına da alışırsa iyice beni boşlarsa diye korkuyorum 🤷‍♀️
Memeyi istekle tutuyorsa iyi yapıyorsun biberonu vermeyerek.en kötü ek gidaya geçince biberonu tutsun diye uğraşırsın.ikisinida yaşamış biri olarak memeyi tutan kendi bulup emen bebek çok başkaymış.kizimda tutsun diye 3 kişi uğraşır harpten çıkmışa dönerdim.ne zordu.oglan daha 1saatlik degil hop diye memeye yapıştı çok şükür istekli emmeye.kasikla evet sana zor olacak ama çok çok inat ettiğinde yapacak birşey yok.yoksa her anne ister sucak sicak memeden emsin diye.insallah uğraşların çabuk fayda eder.
Kızlar bu kanama ne kadar sürecek acaba 🤦‍♀️🤦‍♀️ pişik olacağım artık
40kesin hatta saglik ocagi hepsiresi 42-45 günde biter dedi.cok mu oluyorsun ben 5.gunden sonra orkid i bıraktım pecete koyuyorum.zaten 30 dk da bir wc de olduğum için sık sık değişiyor.yoksa ped kullanmaktan nefret ediyorum.
Şaka gibi ama koydumda.yatagina koyunca siren çalıyor resmen.yatak odasinda park beşiğinde uyutuyorum.besik yatak arasi 145236 kadar gidip geliyorum .🙄

Gece gece gaz sancisindan ortaligi yirtiyoruz. Ay napicagimi bilemedim fena halde agliyor. Bende aglayacagim.
15 gün den küçük bebekte gaz sancisi olmaz ama gaz olur diyor hemsireler .senin bu daha fragman gösterim 10 gün sonra canim.biz 16.gun gazin be olduğunu anlamaya başladık.insallah yasamazsiniz.
Sık sık emiyorsa o yüzdende az emiyor olabilir.ben her hafta cuma yeni değiştirilmiş ağırlığı olmayan bez ile sağlık ocagina götürüyorum.neyi iyi yaptim neyi kötü anliyayim haftalık aldığı grama bakayim diye takip ediyorum.sende tereddüt ediyorsan tarttir bakalim emiyormu kili alıyormu için rahat eder.

Back
X