Benim bebegim 3360gr dogdu. En son 3500gr olmustu. 14 gunluk şuan. Anne sütü ve gunde 1 kez mama veriyorum.Kızlar bebeleriniz kaç günlük ve kaç kilo oldu.. mama mi anne sutu ile mi besliyorsunuz
2. Ayda yapiliyor diye hatirliyorumKızlar bebeklerinizi ne zaman kalça testine götüreceksiniz?
Birde kızımda kolik var ablam meryem hort otunu demle ver dedi verdim iyi geldi gibi sizden de veren var mı?
sanırım 3 kişi kaldık canm . B Busebusra06 sen bide ben . arkadaşa yarina kadr sancisi baslamamazsa suni verilecek . iinslh oda en gec yarina alir bebegini kucaginaYa kızlar hakkaten kim kaldi dogum yapmayan bu grupta:) bende henüz yapmadım ama ben kasımannelerine dogru gidiyorum galiba
Bende bekmedeyim canım kasım anası olacak heralde 3 kişi kaldık diye biliyorum ben:)
Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk.
Ay o da yarına doğuma girerse ben kapanışı yaparım heralde sende sancıların var bi kaç güne gelir heralde bana yarın kontrolde bisey yoksa suni şancı gününe karar verecekmiş o da haftaya perşembe ya da cuma olur gibime geliyor ama bebekte nasıl harekete geçti sanki.umrumda değil diyor:)hayırlısıyla bizde artık bebek konusuruz insallah sagliklasanırım 3 kişi kaldık canm . B Busebusra06 sen bide ben . arkadaşa yarina kadr sancisi baslamamazsa suni verilecek . iinslh oda en gec yarina alir bebegini kucagina
Kızlar bebeleriniz kaç günlük ve kaç kilo oldu.. mama mi anne sutu ile mi besliyorsunuz
hic belli olmaz canm bi bakmışsın bi saat sonra sancin başlamış. :) insalh gelir kendiliğinden. bende bisi anlamıyorum bu bnm sancılardan valla sanci kasıklarıma belime acı acı giriyor bi türlü tam olarak dogumu baslatamiyor ne yapsam başlar acaba ?Ay o da yarına doğuma girerse ben kapanışı yaparım heralde sende sancıların var bi kaç güne gelir heralde bana yarın kontrolde bisey yoksa suni şancı gününe karar verecekmiş o da haftaya perşembe ya da cuma olur gibime geliyor ama bebekte nasıl harekete geçti sanki.umrumda değil diyor:)hayırlısıyla bizde artık bebek konusuruz insallah saglikla
Uyuhic belli olmaz canm bi bakmışsın bi saat sonra sancin başlamış. :) insalh gelir kendiliğinden. bende bisi anlamıyorum bu bnm sancılardan valla sanci kasıklarıma belime acı acı giriyor bi türlü tam olarak dogumu baslatamiyor ne yapsam başlar acaba ?
Aile doktoru suya otur bide merdiven in çok dedi ama evimde merdiven yok müstakil bide küvetin yok legende sigmam:)hic belli olmaz canm bi bakmışsın bi saat sonra sancin başlamış. :) insalh gelir kendiliğinden. bende bisi anlamıyorum bu bnm sancılardan valla sanci kasıklarıma belime acı acı giriyor bi türlü tam olarak dogumu baslatamiyor ne yapsam başlar acaba ?
Uyuben uykuya yattım bi gün eşim de yanımda, bi an gözümü açıp altıma yapıyorum diye tuvalete uçmuşum sular seller sonu doğum öncesinde güzel bi kahvaltı ve alışveriş vardı para harcayınca geliyolar
Aile doktoru suya otur bide merdiven in çok dedi ama evimde merdiven yok müstakil bide küvetin yok legende sigmam:)
Ahaha çok hoş anlatmışın eşime soyleyim:))bi anda geldi demi sancinUyuben uykuya yattım bi gün eşim de yanımda, bi an gözümü açıp altıma yapıyorum diye tuvalete uçmuşum sular seller sonu doğum öncesinde güzel bi kahvaltı ve alışveriş vardı para harcayınca geliyolar
Canm mochiden memnun kaldin mi instada ki yorumlar gercekci mi sence ?Mochi cok degisik cikariyor.Sanki botox yapilmis gibi sadece ucu degil kahverengi yerleriyle beraber sisiriyor resmen ve.sertlesti onunla.Esim aldi geldi cikariciyi.Ne kadar sure durucak ucunda ?Bir de kutunun icinden baska bir aparat daha cikti.O ne ise yariyor
Valla ben saat 14.30 da sıfır acilmayla hastaneye gittim. Yok dedi ebe çıktık eşimle yürüdük baya sonra yemek yedik eve geldik ben duş aldım üstümü giydim yürümeye çıktık ve bunları yaparken hep sancım vardı . En son bacaklarımı açıp yavaş yavaş çök kalk yaptım baktım şiddeti bi tık arttı . Eve geldim direkt yatak odasına geçtim uykum vardı ama uyutmadi. Hızla şiddeti yükseldi ertesi gün sabah 6.21 de bebeğim karnımın üzerindeydi. Tam acilmayla hastaneye gittim. Hareket önemli ve kesinlikle tok olun.hic belli olmaz canm bi bakmışsın bi saat sonra sancin başlamış. :) insalh gelir kendiliğinden. bende bisi anlamıyorum bu bnm sancılardan valla sanci kasıklarıma belime acı acı giriyor bi türlü tam olarak dogumu baslatamiyor ne yapsam başlar acaba ?
Bebeğinizin doğum kilosuna göre değişir. Dört ay sonra doğum kilosunun iki katı olması beklenir. Benim bebeğim 2950 doğdu ayda yaklaşık 600 gr alması normal , haftalık 150 Gr a tekabül eder . Sizinki daha kilolu dogduysa alması gereken kilo da artarw. Tabiki bunlar genel kurallar yani bebeginjz saglikliusa, genetik yapı olarak anne babası da kilolu değilse vs vs beklenenin altında olması yine de kabul edilebilirDoğumdan sonra 2 haftada en fazla kaç kilo alır yani.. normali nedir kilo alımları nasıl olmalı bebislerin bilen yazsın lütfen
Bir de uyku düzeniniz nasıl kızlar siz mi uyandiriyosunuz yoksa bebeginiz kendi acıkınca mi uyanıyor en fazla kaç saat uyuyor
25 günlük oldu anne sütü ile besliyorum çok şükür mamaya hiç ihtiyacımız olmadı doğum kilosu 2900 du bir hafta sonra 3250 olmuştu şuan 4 u geçmiştir diye düşünüyorum tarttirmadimKızlar bebeleriniz kaç günlük ve kaç kilo oldu.. mama mi anne sutu ile mi besliyorsunuz
1 aylik kontrolde getir dedi doktor bana 6 ekim de doğdu 6 kasımda hem aylık kontrol hem kalça testi hem de sağlık ocağı çağırdı aşısı yapılacakKızlar bebeklerinizi ne zaman kalça testine götüreceksiniz?
Birde kızımda kolik var ablam meryem hort otunu demle ver dedi verdim iyi geldi gibi sizden de veren var mı?
Ya pazartesi günü bizim aylik kontrol vardi bebegim 700 gr almis doktor az dedi doymuyor dedi bi ton kafami karistirdi uzuldum agladm. Saglik ocaginda bugun asimiz vardi bebegim 1000 gr almis gorunuyor ebede gayet iyi almis dedi. Herkes bisey soyluyo napcagmi sasirdim. Hangisinin tartisi yanlis anlayamadm da. Ebe bizimki kesin dogru diyo. Ayda 600 gr normal olansa doktor beni yersiz korkuttu ozamanValla ben saat 14.30 da sıfır acilmayla hastaneye gittim. Yok dedi ebe çıktık eşimle yürüdük baya sonra yemek yedik eve geldik ben duş aldım üstümü giydim yürümeye çıktık ve bunları yaparken hep sancım vardı . En son bacaklarımı açıp yavaş yavaş çök kalk yaptım baktım şiddeti bi tık arttı . Eve geldim direkt yatak odasına geçtim uykum vardı ama uyutmadi. Hızla şiddeti yükseldi ertesi gün sabah 6.21 de bebeğim karnımın üzerindeydi. Tam acilmayla hastaneye gittim. Hareket önemli ve kesinlikle tok olun.
Bebeğinizin doğum kilosuna göre değişir. Dört ay sonra doğum kilosunun iki katı olması beklenir. Benim bebeğim 2950 doğdu ayda yaklaşık 600 gr alması normal , haftalık 150 Gr a tekabül eder . Sizinki daha kilolu dogduysa alması gereken kilo da artarw. Tabiki bunlar genel kurallar yani bebeginjz saglikliusa, genetik yapı olarak anne babası da kilolu değilse vs vs beklenenin altında olması yine de kabul edilebilir
Ne kadar kilo alması lazım bie haftada en iyisi öyle yapmak ama eşim gelene kadar sağlık ocağı kapanıyorMemeyi istekle tutuyorsa iyi yapıyorsun biberonu vermeyerek.en kötü ek gidaya geçince biberonu tutsun diye uğraşırsın.ikisinida yaşamış biri olarak memeyi tutan kendi bulup emen bebek çok başkaymış.kizimda tutsun diye 3 kişi uğraşır harpten çıkmışa dönerdim.ne zordu.oglan daha 1saatlik degil hop diye memeye yapıştı çok şükür istekli emmeye.kasikla evet sana zor olacak ama çok çok inat ettiğinde yapacak birşey yok.yoksa her anne ister sucak sicak memeden emsin diye.insallah uğraşların çabuk fayda eder.
40kesin hatta saglik ocagi hepsiresi 42-45 günde biter dedi.cok mu oluyorsun ben 5.gunden sonra orkid i bıraktım pecete koyuyorum.zaten 30 dk da bir wc de olduğum için sık sık değişiyor.yoksa ped kullanmaktan nefret ediyorum.
Şaka gibi ama koydumda.yatagina koyunca siren çalıyor resmen.yatak odasinda park beşiğinde uyutuyorum.besik yatak arasi 145236 kadar gidip geliyorum .
15 gün den küçük bebekte gaz sancisi olmaz ama gaz olur diyor hemsireler .senin bu daha fragman gösterim 10 gün sonra canim.biz 16.gun gazin be olduğunu anlamaya başladık.insallah yasamazsiniz.
Sık sık emiyorsa o yüzdende az emiyor olabilir.ben her hafta cuma yeni değiştirilmiş ağırlığı olmayan bez ile sağlık ocagina götürüyorum.neyi iyi yaptim neyi kötü anliyayim haftalık aldığı grama bakayim diye takip ediyorum.sende tereddüt ediyorsan tarttir bakalim emiyormu kili alıyormu için rahat eder.
Sen 200-300 e takılma bebeğin iyi kilo almış. Ayrıca anneler bilir sütüm yetiyo mu yetmiyo mu,bebek doyuyo mu doymuyo muYa pazartesi günü bizim aylik kontrol vardi bebegim 700 gr almis doktor az dedi doymuyor dedi bi ton kafami karistirdi uzuldum agladm. Saglik ocaginda bugun asimiz vardi bebegim 1000 gr almis gorunuyor ebede gayet iyi almis dedi. Herkes bisey soyluyo napcagmi sasirdim. Hangisinin tartisi yanlis anlayamadm da. Ebe bizimki kesin dogru diyo. Ayda 600 gr normal olansa doktor beni yersiz korkuttu ozaman
O kadar suyu görünce hastaneye koştuk, 15 dakikada evden çıktık ben o ara iki tane depend değiştim öyle bir suAhaha çok hoş anlatmışın eşime soyleyim:))bi anda geldi demi sancin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?