15-20 saniye tut, onu çıkarıp memeyi hemen bebeğin ağzına ver. Diğer aparatta aynı uç. O kirlenince diğerini tak. Kirlendikçe kaynar suda beklet.Mochi cok degisik cikariyor.Sanki botox yapilmis gibi sadece ucu degil kahverengi yerleriyle beraber sisiriyor resmen ve.sertlesti onunla.Esim aldi geldi cikariciyi.Ne kadar sure durucak ucunda ?Bir de kutunun icinden baska bir aparat daha cikti.O ne ise yariyor
Umarım alışmaz ya ben bazen yatırıyorum gece uykuya yenik düşüyorum yanımda yatırıyorum5. gün kontrolümüzde dr bana aranızda yatırmayın anında alışır dedi. Odanızda 3 ay uyusun, sonra odasına geçirin. Yoksa 3 yılı göze alın dedi. Ben de ortamızda yatırıyordum, gerçekten alışmış bize. İlk gün yatağında zor durdu, bugün iyi geçti.
Arada geliyo şiddeti azaldı ama bitmediMemeyi istekle tutuyorsa iyi yapıyorsun biberonu vermeyerek.en kötü ek gidaya geçince biberonu tutsun diye uğraşırsın.ikisinida yaşamış biri olarak memeyi tutan kendi bulup emen bebek çok başkaymış.kizimda tutsun diye 3 kişi uğraşır harpten çıkmışa dönerdim.ne zordu.oglan daha 1saatlik degil hop diye memeye yapıştı çok şükür istekli emmeye.kasikla evet sana zor olacak ama çok çok inat ettiğinde yapacak birşey yok.yoksa her anne ister sucak sicak memeden emsin diye.insallah uğraşların çabuk fayda eder.
40kesin hatta saglik ocagi hepsiresi 42-45 günde biter dedi.cok mu oluyorsun ben 5.gunden sonra orkid i bıraktım pecete koyuyorum.zaten 30 dk da bir wc de olduğum için sık sık değişiyor.yoksa ped kullanmaktan nefret ediyorum.
Şaka gibi ama koydumda.yatagina koyunca siren çalıyor resmen.yatak odasinda park beşiğinde uyutuyorum.besik yatak arasi 145236 kadar gidip geliyorum .
15 gün den küçük bebekte gaz sancisi olmaz ama gaz olur diyor hemsireler .senin bu daha fragman gösterim 10 gün sonra canim.biz 16.gun gazin be olduğunu anlamaya başladık.insallah yasamazsiniz.
Sık sık emiyorsa o yüzdende az emiyor olabilir.ben her hafta cuma yeni değiştirilmiş ağırlığı olmayan bez ile sağlık ocagina götürüyorum.neyi iyi yaptim neyi kötü anliyayim haftalık aldığı grama bakayim diye takip ediyorum.sende tereddüt ediyorsan tarttir bakalim emiyormu kili alıyormu için rahat eder.
Meme masajı gerçekten çok iyi ben hamilelikte yaptım doğumdan itibaren hiç sorun yaşamadım hemen sütüm geldiCanım benim de sol memem biraz daha büyük sağ daha küçük ama sağdan daha fazla süt geliyo sagarken fark ettim. Benim 10. Gün şuan ve gebelikte başladığım göğüs masajina devam ediyorum çok faydasını gördüm. Dün sol göğsümden de oldukça fazla geldi. Kanalları açıyo kesinlikle tavsiye ederim
Kundak kurtarıcı gerçekten yapmayın diyolar ama yapınca çocuk çok rahat uyuyor yapmayınca eli hareket ettikçe uyanıyor huysuzlanıyorKundak yapıyormusunuz.hos biz kundak yaptığımız halde ilkiliyordu ilk zamanlar simdi daha az
Aynen canım hiç sütsüz kalmadı melegim şimdi de habire akıyo arada sagiyorum.kiyafetlerime gideceğine kullanalım diye buna rağmen yine de engelleyemiyorum. Masaja da hiç ara vermedim zaten sagarken bi yandan da yapıyorum. %40 oranında arttırdığını okumuştum çok büyük bi oran ve kesinlikle gerçekMeme masajı gerçekten çok iyi ben hamilelikte yaptım doğumdan itibaren hiç sorun yaşamadım hemen sütüm geldi
Hadi hayırlısı canım seninki tam.gununde gelecekheralde bende tik yok:)Maşallah canım çok güzel geçmiş epizyoda nazarligi olsuntekrar hayırlı olsun bebişin. Benmde sabahtir şiddetli fakat düzensiz sancilarim var . Ama sanırım gittikçe düzene biniyor..
Kizlar 15 dakikada bir sancim var ama şöyle anlataym17.45de gelen şiddetli 18.00da gelen kasılma gibi sonra 18.15de gelen şiddetli buçukta gelen kasılma gibi şiddeti az ve kısa sürüyor. Sanirm doğum başlıyor Meryem Ana otunu koyayım mi suya biraz daha bekleyeyim mi ? Yalanci sancimidir acaba?
Annemde diyor ayni seyi ama annem diyince batmıyor.karni tok alti temiz yeni uyandi ee niye ağlıyor acaba biryerimi acıyor biryerimi mi ağrıyor diyor.benimki yalancı meme niyetine beni istiyor.memeyi tutsun 24 saat gıkı çıkmaz.Biraz girmedim ne çok şey konuşulmuş:) Bugün aile hekimine gitti 2. Topuk kanı alındı ,doktor göbeğini biraz dışa doğru gördü fıtık başlangıcı gibi bi çocuk cerrahi görsün dedi yarın götüreceğim bakalım. Hâlâ memeyle savaş veriyoruz çok zor emiyor devamlı sağıp kaşık biberona yedekliyorum. Kv ile annem vardı şimdi dönüşümlü geliyor kv bebek her ağladığında acaba bir yerimi ağrıyor diyip duruyo bi yeri ağrıyor gibi ağlıyor diyo tedirgin ediyor beni bebek bu aglycak diyorum
insallah canm . duzenli sanmistim ama değilmiş sancim var ama ne zaman düzene girer bilemem sabaha mi bir sonraki güne mi :) bi kac gundur duzenli kasilmalar oluyordu ama şiddet artmıyordu bugunde şiddetli düzene girmiyorHadi hayırlısı canım seninki tam.gununde gelecekheralde bende tik yok:)
Inşallah canim düzen geri bozuldu ama sancilar iyi geliyor bel agrım hic geçmiyor. dua edin de daha fazla bekletmeden bu gece gelsinAyy hadi inşallah hayırlısı ile gelsin anneside kavuşsun artık.
Annemde diyor ayni seyi ama annem diyince batmıyor.karni tok alti temiz yeni uyandi ee niye ağlıyor acaba biryerimi acıyor biryerimi mi ağrıyor diyor.benimki yalancı meme niyetine beni istiyor.memeyi tutsun 24 saat gıkı çıkmaz.
Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk.
Ben varım daha ayol
Bence de gerçekten etkili. Türk filmlerindeki gibi seke seke etrafta falan gezecektim de neyse abartmıyıö dedim
Biraz girmedim ne çok şey konuşulmuş:) Bugün aile hekimine gitti 2. Topuk kanı alındı ,doktor göbeğini biraz dışa doğru gördü fıtık başlangıcı gibi bi çocuk cerrahi görsün dedi yarın götüreceğim bakalım. Hâlâ memeyle savaş veriyoruz çok zor emiyor devamlı sağıp kaşık biberona yedekliyorum. Kv ile annem vardı şimdi dönüşümlü geliyor kv bebek her ağladığında acaba bir yerimi ağrıyor diyip duruyo bi yeri ağrıyor gibi ağlıyor diyo tedirgin ediyor beni bebek bu aglycak diyorum
Epey ağrılı sancılı bir doğum oldu ama benim oğlan sancı çektiğimi anlamasın diye belli edemedim.Maşallah canım çok güzel geçmiş epizyoda nazarligi olsuntekrar hayırlı olsun bebişin. Benmde sabahtir şiddetli fakat düzensiz sancilarim var . Ama sanırım gittikçe düzene biniyor..
Tamamdır teşekkür ederim canımm bende deneyeyim Çünkü sürekli kanıyor dikişim ped hava aldırmadığı içinTTO THERMAL İNTİM KÖPÜK
Bi kaç kere kaşıntı oldu bununla yıkadım hemen geçtisonrasında mutlaka kuru kalması lazım ki yaralar iyileşsin
Bi tıklat neediyo ordaBütün akranları doğdu bak
hayırlısıyla doğsaydı inslh . bnmde kizim var yüzüm değişse anne agriyormu dio hemen bnde belli edememEpey ağrılı sancılı bir doğum oldu ama benim oğlan sancı çektiğimi anlamasın diye belli edemedim.Çok şükür sağlıkla geldi.
Darısı başına inşallah.
Artık yaklaşmıştır. Sen dikkat et yine de yarın gelecek gibi hadi bakalım
Benim balım 2950 doğdu 7. Gün 3100 olmuştu. Şuan 10 gunluguz. Anne sütü ile besleniyoKızlar bebeleriniz kaç günlük ve kaç kilo oldu.. mama mi anne sutu ile mi besliyorsunuz
Bende bekmedeyim canım kasım anası olacak heralde 3 kişi kaldık diye biliyorum ben:)Bi tıklat neediyo ordaBütün akranları doğdu bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?